lokakuu 16, 2021, 05:56:51 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - MakaZan

1
Tere!

Onkos tuo smartbanner vika korjauksessa vai ei? Nyt alkaa oleen mennyt jo meleko pitkä aika, ettei Google-haun tuloksista pääse mobiililla sivuille.

Liittyneekö jotenkin tapatalkiin? Padillani vika "korjaantui" kun asensin tapatalkin, vaikken käytäkään sitä. Nyt koittaa ehdottaa vain tapatalkin avaamista.
2
Päiväkirjat ja fotoalbumit / MakaZan 2018
joulukuu 10, 2017, 13:38:34 ip
Tere!

Koitetaas sitten päiväkirjaa vähän tehdä, ainakin omaksi iloksi.

(tähän mennessä tapahtunutta muisteloa:)
Keväällä tosiaan sain lahjaksi ensimmäisen chilipuskani (tuntematon annuumi) ja siitähän tämä innostus sitten lähti. Chilejä kyllä haaveillut jo monta vuotta. No kasvi menestyi käsittelystäni huolimatta melko hyvin ja päätti syyskuussa aloittaa toisen kukintansa! Tässä vaiheessa painelin kiireesti Chilitarvikkeeseen ostamaan lamppua (24w loistari) ja lannoitetta (chillifocus). Antoivatpa kaupan päälle sitten Bolivian Rainbow -taimenkin. Sitten tulikin hankittua maxgrowshop.comista 2x55w loistari ja siihen erisävyisiä putkia, 2x2700K, 2x 6500K, 2x9600K, joita vaihdella tarpeen mukaan. Nyt menevät 2700K ja 6500K putkella ja hyvin näyttävät pärjäävän.


Sitten tähän päivään:

Eilen 9.12.2017 laitoin Hainan Yellow Lanternit itämään. 5 kpl suodatinpussien väliin, muoviastiaan ja eteisen kaapin alle piiloon lattialämmityksellä.

Tässä vaiheessa sitten harkinnassa kasvatusmetodit. Täältä landelta tulee lähtö tod.näk. ennen ensi kesää, joten pitää varautua myös kasvien muuttoon ja täydelliseen sisäkasvatukseen. Toivottavasti löydän kämpän etelänpuoleisella lasiparvekkeella ja kaupungilta vuokrapalstan. Harmivaan kun nyt löytyisi kyllä tilaa vaikka minkälaiselle plantaasille, (2000m2 tontti, 100m2 talli jne) mut pakko se on myydä.

Elikkäs kookoskuitu, passiivihydro, DIY-bubblerit/kastelujärjestelmät, Zen Grow 6 pöytäpuutarha ja oikeastaan kaikki on harkinnassa. Saatanpa alkuun päätyä tuohon zeniin kun kohtuu edullisesti nyt olisi myynnissä. Olisi myös muutossa helppo siirrettävä ja aloittelijallekin helppo hoitoinen. Kasvun edetessä puskia tuohon tuskin montaa mahtuu, joten siinä kohtaa olisi joku muu systeemi oltava valmiina.

Lannotteita onkin sitten ihan liikaa markkinoilla mistä valita. Chili-Ilen lannoitetestit https://m.youtube.com/watch?v=5k63C_ObGLA kyllä kannustavat valikoimaan jonkun 2-osaisen hydrolannoitteen. Lannotteita on vaan tyrkyllä niin pirusti enkä halua mitään 10-osaista sarjaa. Eikä Chili-Ilen käyttämää lannoitetta "lähikaupassani" myydä. Lannoitteen olisi hyvä sopia myös kaikille muillekin alustoille.

Eli ostoslista:
Zen Grow 6
Kivivillakuutiot
Lannoitteet
Lämpömatto (hainan tarttee lämpöö!)
optiot:
Kookoskuitu
Hydrosora
Perliitti
Vermikuliitti
Verkkoruukut
Pumppu
Letkua ja liittimiä
Ämpäreitä, kansia ja saavi
(tässä vaiheessa viimestään alko tuo zeni tuntuun paaaljon helpommalta)
3
Uusien jäsenten esittelyt / Tere vuan!
joulukuu 10, 2017, 12:35:47 ip
Alotteleva kasvattelija Hämeenlinnasta ilmottautuu.

Muutaman vuoden haaveillut chilin kasvattamisesta ja viime kevänä joku meni ostaan mulle ensimmäisen puskan (tuntematon annuum) lahjaksi. Siitähän se sitten on pahasti lähdössä keulimaan hallinnasta. Nyt suunnitteilla vesiviljely tms. ja Hainan yellow lanternit itämässä. Chiliyhdistyksen näytepakettia tässä vielä odotellessa jos laittais paria muutakin.

Ja jos sitten jatkaisikin tuonne päiväkirjaosiolle, jos ei muiden, niin ainakin omaksi iloksi.