heinäkuu 27, 2021, 22:34:38 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - miiksuli

1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Sisä chilit 2021
heinäkuu 12, 2021, 10:10:28 ap
Baccatum x frustescens hybridin ekat siemenet alkanu itämään. 2/3 iti. Joka on ihan hyvä. Nyt vaan pitää yrittää pitää noi hengissä ettei harsosääsken toukat raiskaa noita heti alkuun. Eihän siinä itämisessä menny kun 12 viikkoa. Baccatum x chinense ei vielä näytä elonmerkkejä.

Onkohan jollain kertoa miksi mulla nykyään kestää siementen idätyksessä älyttömän kauan? Hyvin vakaidenkin lajikkeiden kanssa voi mennä useita viikkoja itämisessä.
2
Lainaus käyttäjältä: Arythmix - heinäkuu 06, 2021, 17:03:48 ipOlisiko mitään ideoita mikä voisi tehdä tällaista chileihin? Laji Fundador F1. Pinta ikään kuin kuoriutuu pois?

Toista kesää kasvattelen chilejä, eikä ennen ole tällaista tullut vastaan, joten aika neuvottomana tässä ollaan. Puutarhaturpeessa kasvavat altakastelulla. Kasvihuoneessa näitä kasvattelen ja kerran viikkoon olen lannoittanut Greencaren puutarhan kesällä. Noin 10% tulevasta sadosta tekee tällaista, ja ainakin kaksi eri chiliä (5 yhteensä).


Varmaan korkea ilmankosteus aiheuttanut ruttoa, mahdollisesti epäsäännöllinen kastelu myös. Kalsium vissiin auttaa tuohon.

https://www.farmit.net/kasvinviljely/lannoitus/ravinteet/kalsium

Oma epäilys olisi kun nyt on ollut niin kuuma niin olet mahdollisesti ylikastellut ja osa rvainteista huuhtoutunut pois tai saanut liian vähän ravinteita. Tossa voisi korjaavana liikkeenä vaan antaa joka kastelun yhteydessä kevyttä lannoitetta.
3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Sisä chilit 2021
kesäkuu 18, 2021, 17:40:37 ip
Vieläkin kärsin jollain asteella idätysongelmista kun ei nuo risteytykset tuppaa oikein itämään. Odotellaan kiltisti. Tein yllättävän löydön ja löysin petopunkin vilistävän yhdessä idätysrasiassa. Aivan loisto juttu kun ne syö kaikki pienet öttimönkiäiset >:D Istutinkohan viime vuonna muutamaan ruukkuun noita tappokoneita. Vielä siis populaatio hengissä.
4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Sisä chilit 2021
kesäkuu 07, 2021, 20:56:47 ip
Nyt on maisteltu eka Apache. Tulisuus on enemmän kuin perus jalapenossa. Ehkä viis-seittemän kertaa tulisempi. Hieman makea, mehukas, paljon siemeniä, polte tulee hitaasti. Maullisesti muistuttaa baccatumia, ja chinenseä. Erikoista. En usko että tämä Apache on puhdas annuumi. Ehkä jotenkin frutescens mäinen loppuaromipolte vielä tulee. Aika moinen kompinaatio mutta satoaa erittäin hyvin ja kypsyttelee marjat nopeasti. Olen kyllä yllättynyt positiivisesti.

5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Sisä chilit 2021
kesäkuu 04, 2021, 21:45:01 ip
Ei vaan pysty nyt, ei tänään. Tiesin jo hajusta että on pahimpia PB:tä jota kasvattanut. Maistoin vaan ihan puolen sentin palan. Hyi saakeli, ei tänään. Banaaninen, hedelmäinen, parfyyminen. Polte on sitten pippurinen, iski heti vaikka kärjestä maistoin vaan pienen palasen. Sieltä lopuksi tulee häijympää poltetta ja vähän adrenaliinikin alkoi virrata. En tee enää samaa virhettä ja maista kokonaan. Viimeks kun vedin kokonaisena tämmösen vähän pahemman kaverin niin keho meni shokkiin enkä tuntenut mitään ensimmäiseen 30 sekunttiin kunnes iski niin kovaa kipu että koirakin luuli että teen kuolemaa >:D

Mutta jälkimaku on hyvä ja ei huono. Ehdottomasti siemenet talteen ja toleranssia kasvattamaan.


6
Kui paljon chilit vaatii kaliumia? Ite meen neudorffin kuivalannotteella jossa npk 7-1-8. Varmaan johtuneen enemmänkin olosuhteista ja lajikkeesta jos ei satoa kauhean hyvin.

Nekoltakin löytyy jos on tarvetta :)
https://pavunvarsi.fi/kasviravinteet/neko/neko-luonnonlliuos-1611.html
7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Sisä chilit 2021
toukokuu 30, 2021, 13:32:28 ip
vielä odotellaan PepperX risteytetyn marjan kypsymistä että saisi laitettua itämään. Edelliset ekat risteytykset ei vieläkään idä. Vieläkin idätysongelmia... Ehkä se viikkojen tai kuukausien odotus palkitaan?

PB ei tehnyt kun nyt vaan nuo kolme möllykkää. Kohtalaisen tasalaatuista. Toivottavasti maku on hyvä ja tulisuus. Pitäisi olla aika hedelmäinen, hyvällä tuoksulla ja runsaan öljyinen.
8
Juu, asetamipridi saattaa tappaa kimalaisia ja mehiläisiä. Jos kovin innokkaasti käy pölyttämässä. Tai ainakin heikentää niiden elämää.

Edit. Tulikin tässä jännä idea! Sähköä chileille! En tiedä miten täysikasvuinen kasvi reagoi sähköön ja meneekö ötökät sekaisin mutta olispahan siinä ideaa? :D

https://www.youtube.com/watch?v=A6r0Xzuptuk
9
Mä antaisin asetamipridiä jos alkaa näyttää pahalta tilanne. Löytyy torjuntapuikoista.
10
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Sisä chilit 2021
toukokuu 23, 2021, 10:11:45 ap
Apache innostu paremmin satoamaan kun laitoin isojen valojen alle. Kuusi viikkoa sitten PI 441551:t oli kitukasvuisia ja nyt ihan hyvällä tolalla.


11
Tori / Vs: Pink habanero siemeniä tahtoisin
toukokuu 14, 2021, 19:08:40 ip
Eipä löytynyt iteltä enää pinkki habaneroa. Nettikaupoista vielä löytyy: https://chilli-seedz.com/shop/chilli-seeds/chilli-chinense/pink-habanero/

Kuvasta päätellen näyttäisi olevan oikea.
12
Tarviit M5Stack Core2 jossa on vaan tilaa yhdelle pumppu+anturille. Sen voi kasvattaa kahdelle pumppu+anturille M5GO BOTTOM2 lisäosalla. Ihan mielenkiintoisen simppeli idea. Meneekö miten helposti tukkoon jos käyttää orgaanisia lannoitteita... Pitäs olla joku suodatin välissä varmaan. Kahden pumpun setti kokonaisuudessa vajaa 60 euroa. Hinta ei päätä huimaa ainakaan.

Kiva kun tulee sitten laitevika tai user error niin vedet pitkin lattioita ja sulakkeet palaneet jos sähköjohdot siellä lattioilla.
13
Palanut vaan. Yleensä alemmat lehdet palaa herkemmin. Uusi kasvu reagoi nopeammin vaihteluihin.
14
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: Riittääkö valo?
toukokuu 12, 2021, 22:14:13 ip
Eiköhän riitä. HPS ei ole sitten LED valo. HPS tulee High Pressium Sodium eli suomeksi Suur Paine Natrium. LED lyhenne tulee Light Emittion Diode. En tiedä sitten paljonko satoa tulee mutta toivottavasti ihan hyvin. Tuota voi avittaa heijastuspinnoilla jolla saat maksimoitua valon kasveille.
15
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: Riittääkö valo?
toukokuu 12, 2021, 21:27:46 ip
Onko se 300W seinästä vai valmistajan hieno lukema? Jos vähintään tommosen määrän vetää töpselistä niin varmaan ihan jepa vaikka olisikaan parasta tekniikkaa.
16
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Sisä chilit 2021
toukokuu 09, 2021, 19:44:10 ip
Tässä nyt jotain kuvia raakileista.

PB ja Apache. En tiedä mikä tota Apachea "vaivaa". Ei taaskaan ole sitä kuvissa ollut. Sojottaa suoraan taivasta kohti marjat. Kaipa ne sieltä sitten laskeutuu kun painoa alkaa kertyy? 
17
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Sisä chilit 2021
toukokuu 08, 2021, 18:27:54 ip
Näyttää kyllä hyvältä chilien satoisuus. Tänä vuonna mennään puhtaasti turpeella, biohiilellä, orgaanisella lannoitteella. Neudorffin marjalannoitetta 15ml (NPK 7-1-8) ja siihen sitten lisännyt rakkohaurujauhetta 5 ml 8 litraan vettä. Haisee ihan kuolemalta kun hauduttaa useamman päivän hanavedessä että kannattaa käyttää vaan jos kestää hajuhaittoja, varsinkin sisällä :D

Peach Bleeder innostunut hyvin satoamaan ja näyttää tekevän tasalaatuisia marjoja. On aika monta siementä ja kasvia kasvatettua ja kaikki vääriä ollut. Apache kans satoaa hyvin ja marjat kasvaa hyvää vauhtia. Ainut mikä ei oikeastaan kauheasti satoa on PepperX. Sillä jotain ongelmia. Oon kuitenkin kaikille chileille antanut 0,9-1 EC vahvuista lannoitetta. Voi olla että PepperX vaatii isommat ruukut.
18
Nyt on ollut kylmää säätä 🥶 toivottavasti säät paranee nopeasti ja saadaan hyvä chili kausi 😀
19
Liika lannoituskin voi tehdä pieniä chilejä tai vähäinen valo. Mulla kävi kerran noin kun annoin liian vahvaa lannoitusta hedelmöittymisenkin jälkeen. Sitten vaan tuli semmosia herneen kokoisia marjoja jossa ei ollut edes siemeniä sisällä.
20
Toihan on erittäin hyvä uutinen! Lisää chiliä suomalaisille. On jo monta hyvää kastiketta tarjolla.