heinäkuu 31, 2021, 12:21:44 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - tonttu

1
Tee-se-itse / Vs: sumukasvatus
syyskuu 19, 2019, 15:25:52 ip
100bar paineen saa helposti ostamalla halvan painepesurin ja purkamalla sen. Samaa viritystä on käytetty veneiden DIY makeavesikoneiden rakennukseen. Muovirunkoisina ovat aika kelvottomia siellä alkuperäisessä kuoressaan, mutta DIY rakennelmiin loistavia.
2
Oisko tänävuonna saumaa saada poroa? Tai voitko vinkata toimittajaa?
3
Kauppapaikka (ei chilijutuille) / O: Poroa tuottajalta
syyskuu 19, 2019, 14:55:15 ip
Moi,
Tätä kautta monena vuonna löytynyt porotoimittaja. Olisin kiinnostunut jälleen puolikkaasta kahteen poroon vähän hinnasta riippuen. Oisko täällä vielä tuottajaa linjoilla?
4
Tori / M: "1200W" led kasvatuslamppu
lokakuu 25, 2018, 19:00:39 ip
Myydään viime talven käytössä ollut hyvä ledipaneli. Tämän alla tuntui tulevan satoa läpi talven ja sivussa talvehti hienosti.
Lamppu tällä hetkellä Tampereella, mutta voin myös postittaa. Todellinen ottoteho on tietysti eri, kun tuo ilmoitettu.

100e ois hintaa ja kyselyt vaikka viestillä numeroon nolla456710630

5
Kokonainen mulle heti, kun erottelut alkaa kiitos :) mutta toivottavasti pakkaset pysyisi vielä hetken poissa...
6
Tee-se-itse / Vs: Kasvihuone "halvalla"
toukokuu 14, 2014, 17:49:25 ip
Huutokaupassa siis ylin 50€ paikkeilla. Mahtaa nousta viimehetkellä, taikka jäädä viimeiseksi huutokaupattavaksi. Ei kai tuommoista huonetta saa edes rahdattua myyjän varastoon parilla kympillä saati sitten valmistettua.
7
Tori / Vs: O: Taimia mielellään kivivillassa
toukokuu 07, 2014, 00:22:53 ap
Hmm, no kusti tietysti polkee ja mulla on siihen hyvät suhteet valmiiksi. Toisaalta tulen parin viikon sisällä käymään espoo-hyvinkää akselilla. Niillä reissuilla auto tosin tulee aina täyteen muutenkin, mutta tarjous vaikuttaa sen verran houkuttelevalta, että vois osan porukasta laittaa vaikka junaan. Jos tosiaan sulta liikenee kasvarin täytettä, niin laitetaas asia vakavaan harkintaan :)
8
Tori / O: Taimia mielellään kivivillassa
toukokuu 01, 2014, 19:22:59 ip
Varmaan tässä kuussa pääsee taas kasvihuoneen laittamaan kuntoon. Tänä kesänä tarkoitus ois olla järvellä, eikä kotona joten panostus tähän asti nolla. Mutta pitäähän sitä särpimet saada, joten 6-8 tainta tarttis kivivillachiliä ja mullassakin 6 kpl. Lisäksi mielenkiintoista tomaattia tai muuta vastaavaa kanssa mahtuis. 5 vuotiaat monivuotiset kasvini päätti lopettaa elonsa ja tällä kertaa vain yksi chili jatkoi tälle kaudelle. Chilit sais olla tulisemmasta päästä. Eli jos on ylitarjontaa, niin pistäkää ehdotuksia tulemaan :)
9
Väärässä on aloittaja. Jos itse Gordon Ramsey on näin todennut, niin täytyy wiki kirjoittaa uudelleen. Tulisuus on tästä eteenpäin siemenissä, ei kiinnikkeissä. Jatkossa teen tulisimmat kastikkeet poistamalla podin ja käyttämällä siemenet.
10
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Antivitutusta ilmassa
joulukuu 05, 2013, 21:55:18 ip
Lainaus käyttäjältä: Mattson - lokakuu 11, 2013, 21:52:09 ip
Arvaas onko leijapurjehtijan paratiisi talvella kun on kaks isoa selkää niin on aika sama mistä suunnasta tuulee  ;) Ei taida paljoo parempaa paikkaa löytyä näiltä main.


Jaa, jokohan sitä pitäs kite topicci kyhätä, kun epidemia laajenee :) mun tarttis vielä moottorikelkka jostain hommata halvalla, ni sit ois setit kasassa jäiden tuloa varten.
11
Tätä minäkin olen pitkään miettinyt. Kiva, kun muut jaksaa tehää pioneerityön, ettei itte tartte.

Austraaliassa tosiaan enempi harrastellaan. Kattelin jonkun hölömön jenkki doomsday shelter dokkarin jossa perhe oli muuttanut pihauimaltaansa saman tapaiseksi katetuksi edeniksi. Altaassa siis polskutteli kalat, huoneessa pitkin poikin hydrossa kasvo rehuja ja altaan reunoilla oli omissa laareissaan jotain levää ja planktonia, joka toimi puskurina kala-altaaalle ja samalla tämä vihreä velli oli kuulemma herkullista ja ravitsevaa.

Se perhe oli elellyt "omavaraisesti" siitä huoneesta/hallista jo pidemmän aikaa, rehua, levää ja kaloja pupeltamalla. Kehuivat sitten kakan osuessa tuulettimeen ruokkivansa naapuritkin.

Siisti oli systeemi, vaikka veikkaan jäävän kauniiksi ajatukseksi, jos käy revolutionit.
12
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Autot...
marraskuu 26, 2013, 12:32:01 ip
Lainaus käyttäjältä: Sihijuoma666 - marraskuu 14, 2013, 00:11:49 ap
En tiedä miksi, mutta just nyt tämä naurattaa kauheesti..  ;D
http://www.youtube.com/watch?v=smndCQGZCLk


Aika hauska. Eri maiden autoja löytyy. Ehkä tämä väljä tsekkiläinen diisseli on suosikkini: http://translate.google.com/#az/cs/vvvvvvvvvvvvv.%20vvvvvvvvvvvv%20vvvvvv%20vvvv

Italia on myös hyvin kansallinen.
13
Lime lemon drop graavattua lohta. Chili sahrami champanja voissa päräytetyt jättikatkaravun pyrstöt tarjoiltuna paistoliemensä kera. Saaristolaisleipä rinkuloita päälle korianteri fatalii creme fraizze tahnaa asiankuuluvilla mausteilla. Omaksi parhaaksi alkoholittomia snapseja, jossa vesi on maustettu kauden chileillä ja lopussa sitten nämä voi muuttaa pomeranssinkuori, maustepippuri kaneli maailmaan ja siirtyä chilipipareihin chiliglögiin ja muihin pikkujouluherkkuihin jälkkärin merkeissä. Loppuillasta sitten ämpärillinen naga wingsejä naamariin ennen nukkumaan menoa.
14
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Kivekset!
marraskuu 21, 2013, 10:43:25 ap


Minä tekisin pizzaa, näyttää herkulliselta!
15
Jaa no se selittää. Laiskasti tulee korjattua laite, jota ei tarvitse, ei halua, eikä voi myydä.
16
Lainaus käyttäjältä: ottulo - syyskuu 02, 2013, 19:08:47 ip
Tuli itsekin taas vaihteeksi säädettyä elektroniikan kanssa. Mulla on tollainen 5+ vuotias Philipsin stereosetti, jossa siis keskusyksikössä radio, C-kasettinauhuri, CD/DVD-asema sekä AUX. Pari söpöä kaiutinta pariksi. En ollut käyttänyt aikoihin, mutta nyt keksin asentaa tuon tietokoneen kaiuttimiksi, kun aiempi systeemi ei ollut kovin kätevä.

Tilanne: muutettiin uuteen kämppään, ensimmäisellä vierailulla toin siivousten helpottamiseksi ko. värkin mukana radioksi. Toimi normaalisti, jossain vaiheessa tosin pudotin alle polven korkeudesta lattiaan. Nyt kun kaikki kamat oli kannettu, niin koitin laittaa tuon väliaikaisesti läppärin kaiuttimiksi. Sepä ei onnistunutkaan, sillä heti kun painoin virran päälle, alkoi vehje surista hullun lailla ja näytön mukaan yritti avata CD-kelkkaa. Ejectiä painamalla surina vaihtui erilaiseksi, mutta ei muuten mitään eroa. Ainoat toimivat napit olivat äänenvoimakkuus ja pari nippelisäätöä, mutta en esim. voinut vaihtaa CD->radio enkä katkaista virtaa!

Ajattelin jonkun piuhan löystyneen, joten availin laitteen pari päivää sitten, enkä löytänyt mitään viallisen näköistä. Koska saan kaukosäätimellä käynnistettyä suoraan auxiin ja äänenvoimakkuuden säätö toimii, halusin vähintään saada surinan loppumaan. Se onnistuikin irroittamalla kolme piuhaa, jotka johtivat CD-asemaan. Eipä surissut enää! Laitos oli silti jumissa joka kerta käynnistäessä, joten käyttö hiukkasen hankalaa.

Otin yhteyttä Philipsin huoltoon, josta ehdotettiin softapäivitystä (ei onnistu, koska vaatii poltetun CD:n syöttämisen asemaan, ja CD-asema juuri oli rikki) ja toisena resettiä. Resetti ei auttanut, joten ongelma oli edelleen olemassa.

Muutama tunti sitten päätin avata värkin uudelleen, tällä kertaa vaikka puoliväkisin CD-asemaan saakka. Revin kaikki piuhat irti ja löysin pari lisäruuvia, ja pääsin käsiksi asemaan. Sieltä vika löytyikin: kelkkaa liikuttavasta moottorista voiman siirtävä kumilenkki oli poikki. Sen lisäksi se oli hapertunut pahasti n. sentin matkalta. Väsäsin kumiletkun palasta jokseenkin saman kokoisen lenkin (ei tullut kovin nätti), asensin sen paikalleen ja kasasin koneen. Piuhat koitin laittaa oikein, mutta en ole ihan varma menikö.

Lopputulos: laite toimii lähes täysin. Ilmeisesti kumilenkki ei ole tarpeeksi tiukka/kitkainen, koska cd-kelkka ei jaksa aueta. Nyt kone ei kuitenkaan jää enää jumiin, vaan pystyn käyttämään sitä muilta osin normaalisti. Surinaakaan ei enää kuulu, ilmeisesti kone nykäisee aina aluksi CD-kelkkaa hiukan sisään ihan tarkistuksena, ja koska se ei aiemmin onnistunut, jäi laitos jumiin. Nyt kun saisi jostain n. millin paksuisen kumilenkin, jonka läpimitta on vähän vajaa 3cm (tasaisena o:na mitattuna, ulkoreunalta), niin voisi sen asentaa sisään ja saisi todennäköisesti täysin toimivan laitteen.


Mitäs jos nöyrryt macgyverismistä hieman alaspäin ja kirjoitat ebay hakuun "philips cd rubber belt" ja sit valkkaat niistä soittimesi numeroa vastaavan uuden hihnan sinne ja laitat vähä elvistä soimaa?
17
Siis eikös chili ole ruokalaji ihan sellaisenaan. Con carne sitten jauhelihan kanssa con pollo kanalla jne.
chili sinänsä on sitten se soossi. Sopii vaikka hodarin väliin tai kasvissyöjälle. Jos vaikka googlettaa mexican chili niin tulee pelkästään reseptejä. Palkoja taas kutsutaan niiden omilla lajinimikkeillään. (taikka ilmeisesti chile yleisnimellä) Pakko oli pistellä pilkkua :)

Nagoja voi pakastaa sellaisenaan. Voi ottaa palon pakkasesta ja nopeesti kärjestä sen verran ku tarttee ruuan sekaan ja loput takas pakkaseen. Tulisuuden kärki kivasti pehmenee pakastaessa.

Ihan ykkönen mielestäni on etikkasäilöntä, taikka paholaisen hillo viritelmät. Riittää pitkäksi aikaa herkkua ja jääkaappiin kertyy kivan näköisiä purkkeja. Tänän vuonna top femmaan nousi kurpitsapikkelsin muokkaaminen chilimuotoon.

Ja jos ei vieläkään saanut kaikkea säilöttyä, niin loput hyötykasvikuivuriin ja jauheeksi. Savustimen kautta jos mahdollista tottakai :)

Ryhtyminen on hankalinta sadonkorjuussa. Lopulta, ku innostuu niin parin illan väsäämisellä saa reilusti yli vuoden herkkuja myös tutuille jaettavaksi.
18
Jäkätijäkäti / Vs: Postikulut
marraskuu 07, 2013, 18:00:22 ip
Mut psykologia pelittää. Itte usein laitan hinnan käytetylle rojulle toreihin sis. postikulut ja pistän hinnan seuraavaan tasakymppiin. Tuntuu ihmiset ostavan mielummin, kun "ei" mene rahaa postikuluihin :P
19
Jäkätijäkäti / Vs: Postikulut
marraskuu 07, 2013, 16:24:22 ip
Kiinassa on vain aika halpa hintataso. Heittävät voltin aina, kun kerron mitä paluurahti vialliselle tuotteelle maksaa. Paketti menee parin kuukauden liksalla Suomesta kiinaan. Sieltä tänne saapuu taas pätkiksen hinnalla.

Sitä en tiedä miten sopivat nuo kansainvälisten pakettien vastaanotot, mutta veikkaisin, että Itellan kiinan paketin lähetyshintaan on sisällytetty sieltä tulevien pakettien roudauskulut täällä Suomen päässä. Tuskimpa siitä punaisesta puupennistä tulee Itellalle provikoita mitä maksavat lähetyksistä.
20
Tee-se-itse / Vs: Ajastinta kylmäsavustimeen
lokakuu 30, 2013, 13:25:50 ip
Lainaus käyttäjältä: Miquel - lokakuu 29, 2013, 23:33:47 ip
Lainaus käyttäjältä: tonttu - lokakuu 29, 2013, 23:27:57 ip
Mulla vaihtuu vielä lämpötermostaatti 3 inputin digitermostaattiin. Saa sitten säädettyä ja tarkkailtua vaikka mitä ja sopivasti lämpötilat näkyy vielä kaapin ulkopuolella näytöstä. Pääsee lihalämpömittari takas keittiöön :)

Lisää vielä rutosti mukavuutta kun laitat langattoman laitteen jota voit sisältä käsin seurailla.  ;)


Joo, langattoman laitteen kyllä. Jahka komponentit saapuu ja testilohet on uudella systeemillä tehty, niin poron savumaratoonia varten viritän ip pohjasen valvontakameran vahtimaan lämpömittareita ja sitä kulmaa mistä kaapista tulee savua pihalle. Reititän sen ulos ja kattelen sit kännykällä mistä vaan, et homma pelittää savukaapissa.
En rupea 3 viikkoa juoksemaan pihavajassa :)