kesäkuu 18, 2021, 11:57:56 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Tuoreimmat viestit

Sivuja1 2 3 ... 10
1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Nörttipään muistiinpanot 2...
Viimeisin viesti käyttäjältä nörttipää - tänään kello 08:51:14
Caixot tekee nuppuja, avaa kukat ja tiputtaa ne. Just. Noi ei mee jatkoon vastaisuudessa.

Numerohässäkkäbacca näyttää kuivan kesän oravalta mutta on täynnä nuppuja, jotkut jopa auki. Saas nähdä pitääkö kukkansa, hedelmöittyykö yms.
Kolmessa sisä-Aji Manhossa nuppuja ja muutama avautunut kukka.
Sisä-Scotch Bonnet (alkuperäinen testichili) kärvistelee yhä. Sen juurissa on the vika, mutten nyt sählää sen kanssa kuitenkaan enempiä.

Ulkona Chinese 5 colors on ainoa joka kukkii ja podittaa minimaalisia hedelmiä. Se ainokainen mitenkuten hengissä oleva Indian Bullet näyttää yhä keskisormeaan sillä yhdellä podilla :D

Loput ulkona lähinnä ihmettelee, että mitähän v**ua. Ei ne sen kurjemmilta näytä kuin sisälläkään, joten leikin ja kuvittelen että toi on kahden viikon ulosmenoshokkia ja kookosihmettelyä. Jos chilijumalat suo niin pyrähtävät jussina kasvuun, sitten kukkaan ja hedelmöittymään.

Niin on samanlaista kuin pitkässä avioliitossa semmosina hetkinä, jolloin pohtii että mitäköhän mä tuossa aikoinani näin ja entäs jos vaan lähtis omille teilleen, jättäis kaikki...
2
Lannoitteet chilinkasvatukseen / Vs: Millä ja miten lannoitat?
Viimeisin viesti käyttäjältä nörttipää - kesäkuu 17, 2021, 22:57:44 ip
Hurahti taas reilut pari viikkoa ennenku muistin että täällä jotain kävin kirjottelemassa.

Tiedä sitten auttoiko RAW vai reipas Puutarhan Kesä-huitaisu vesipyttyihin, mutta Aji Mangot ja numeroyhdistelmä-bacca tekivät nuppuja ihan hulluna. . Ei harmainta aavistustakaan pysyykö nuput kiinni, avautuvatko, onko siitepölyä tai tuleeko hedelmää, että jännän äärellä ollaan.

Jotenkin en tässä vaiheessa uskalla kauheasti enää muutella  ravinteita. Menkööt loppusesonki PK- RAW-kali / pikkusella Cannan CalMag-tirauksella.

Lehdet on kaikissa sisäkasveissa aivan kauheat, pienet ja kipristyneet, mut iha sama :D Juurissa se vika on  muutamilla, mutta niille ei enää  voi mitään tehdä.

Kauheesti Yaran puutereita yks jos toinenkin mainostaa ja myy, mutta oon huomannu olevani patalaiska ja huonomuistinen mitä sekotuksiin ja komponentteihin tulee (vaikka kirjottaisin ylös niitä pulloon ja ties mihin lappuihin) niin siinä mielessä noi sun Sorrii vanhat kilon kannut Nutrifortea kiinnostaa. Aattelin että jos kerran lasken NPK:t omiin tarpeisiin ja vesipyttyihin mallilleen, ni sen jälkeen tartte muutamaan vuoteen päätäään taas vaivata :D

Ulosheitetyille lapsipuskille kookoksessa ruokin sekä kastelulantaa että Kekkilän kanankakkaa vaihtelevasti. Jakkas vähän siitä rehevöityvät ni paan kaliumit peliin. Jos saan yhden podin per planttu ni sekin on ihme.

Ai pessimisti, minäkö? Onhan tässä hyvät 8-10 viikkoa aikaa ulkona rehottaa, mutta noi on niin rääpäleenoloisia että eppäilen tokkopa niistä mitään tulee.
3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: BRR kausi 2021
Viimeisin viesti käyttäjältä nörttipää - kesäkuu 17, 2021, 22:02:42 ip
Kävin pitkästä aikaa katsomassa miten sulla sujuu. Hienolta näyttää !!
Mun passiivipytyt / kratkyt sisällä sai kanssa Puutarhan Kesän lisäksi Cannan Calmagia sen 1ml per litra ja lisäksi kaliumia Fataliin buusterista ja yhdestä toisesta tuotteesta.

Sisällä kolme Aji Mangoa tekee nuppuja, mutta saa nähsä pysyykö ne ja aukeavatko & tuleeko hedelmää. Pimenta Caixo on sellanen etten toista kertaa laita: voimakasvartinen raparperi ja vaikka kukkii niin tiputtaa kukkansa varmaan jo kolmatta kertaa. Numeroyhdistelmä-bacca näyttää aivan kauhealta puskalta, mutta nuppuja sekin tekee.

Ulkona kookokseen siirretyt lähinnä ihmettelevät. Ne on myöhäisen sarjan taimia kaikki, maaliskuussa vasta idätetty. On seassa muutama joulukuistakin sarjaa, mutta ne on enempi kituvia kaikki.

Ei ihan mee kuten satukirjoissa, mutta mulle tää eka vuosi on pelkkää opettelua, joten otan tän "esikouluna" toivottavasti pitkäaikaiseen juttuun.

Sun taimet ja kukinnat ja hedelmät näyttää tosi hyvinvoivilta ja onnistuneilta, joten mukavaa seurata näitä :)
4
Tori / Flo-Gro 510 vesiviljelyjärjest...
Viimeisin viesti käyttäjältä Lanibox - kesäkuu 17, 2021, 14:31:16 ip
Myydään Nutriculture Flo-Gro 510 vesiviljelyjärjestelmä kaikkine osineen täysin toimivana. Lisäksi mukana n. 50 litraa hydrosoraa. Vain nouto. Kerrostalossa hissi, joten helppo kuljettaa alas.

Myynti torin kautta, linkki ilmoitukseen: https://www.tori.fi/uusimaa/Vesiviljelyjarjestelma___Hydrosoraa_85466611.htm
5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: BRR kausi 2021
Viimeisin viesti käyttäjältä ChiligoesBRR - kesäkuu 15, 2021, 16:29:08 ip
Taas on hetki kulunut viime päivityksestä. Chilit ovat näkyy kasvaneet viime päivityksestä kivasti. Muutamia yksilöitä joutu nakkaamaan roskiin (hätäännyksissäni) havaitessani näissä ilmeisesti vihannespunkin majailevan. Tällä kaudella jää maiskuttelematta mm. Aji Cristallin makoisat tuotokset.Parvekkeella on liiankin ahdasta, mutta suuren lukumäärän takia joutuvat hiukan tinkimään henkilökohtaisesta tilasta.7 Pod whitet ovat hiukan kankeita olleet kukkimaan, mutta nyt nekin ovat päässeet vauhtiin. Turpeessa sekä vesiviljelyssä ovat kasvaneet kyllä kiitettävän kokoisiksi jo tässä vaiheessa kesää.Hainan Yellow on kyllä yllättänyt koollaan. Alkanut leviämään pitkin ikkunaa kyllä huimaa vauhtia. Kukkiakin on hedelmöittyneenä jo jonkin verran, nii josko tätäkin päästäs maistelemaan.

Hedelmiä on alkanut tulla jo jonkin verran ja ensimmäisiä Moruga Chocolateja on päästy maistelemaan.


Jalapeno White:

Bhut Jolokia Mustards:

Lemon Drop:

Chiluagle Negro:

Tämän pitäisi olla istutettujen siemenien perusteella Carolina Reaper, mutta joudun hiukan epäilemään Pepperseedsin tuotteita tämän osalta. Mielestäni näyttää kaikelta muulta. Kenties ehkä Naga Blackiltä. Ainakin kukat ovat hyvin samankaltaisia muiden Naga Blackien kanssa. Muissakin "Carolina reappereissä" on sama vika ainakin kukkien osalta. Jännityksellä odottelen, että saako ostettua lajiketta tänä vuonna laisinkaan:Kiehtova harrastus, kun kasvien tuijottamiseen ja hoivaamiseen ei ainakaan omalta osaltani kyllästy laisinkaan. Vaikka kastelu aiheuttaakin työtä (mennyt parhaimpina päivinä melkein 30 litraa nestettä kasveille), niin siltikin se aiheuttaa hymyn naamalle, kun saa parvekkeelle siirtyä kasvien keskelle.

Osassa kasveista alkoi olemaan tiettyjä oireita, jotka osittain sattuivat ainakin magnesiumin puutokseen. Olenkin lisännyt nyt puutarhan kesän sekaan CalMagia 1ml/litra, ja ei ainakaan ole kasvua hidastanut. Jotenkin tuntuu, että kasvu sekä kukinta on räjähtänyt käyntiin tämän jälkeen.
6
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Marekin Chilivuosi 2021
Viimeisin viesti käyttäjältä marek - kesäkuu 14, 2021, 22:43:06 ip
Raportoidaanpa tämäkin tänne.
Ötökkäjahti on jatkunut. Nyt löytyi ihan hyviksiä. Toivottavasti on iso suku.
https://www.instagram.com/p/CQHKEAgiBTY/
Harsokorennon toukka jollakin asteella.
7
Tori / Riot (C. annuum) siemeniä?
Viimeisin viesti käyttäjältä Timppa- - kesäkuu 12, 2021, 16:01:06 ip
Olisin kiinnostunut ostamaan Riot chilin siemeniä.  :)
8
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Marekin Chilivuosi 2021
Viimeisin viesti käyttäjältä marek - kesäkuu 12, 2021, 09:15:44 ap
Pieni päivitys paikallaan. Chilipuutarhassa kaikki hyvin. Punkeista on ilmeisesti päästy. Pidän sitä pienenä ihmeenä. Ehkä sitä tuli vaan hyvällä kiukulla taisteltua niitä vastaan. Vaarassa oli koko kausi. Tarkkana saa olla edelleen.

MUOKS  No ei ole päästy vielä kokonaan. Kuvassa vauvapunkkien lisäksi näyy vielä pari munaakin. Jossain on siis sukukypsä tyyppi (tyyppejä) vielä https://www.instagram.com/p/CQDfpx4N4Gm/

Kerkesin aiheuttamaan myös omalla toiminnallani lannoiteöverit. Melkein pelästyin että on uusi tuholainen kiusana. Huuhtelulla ja vesien vaihteluilla tilanne korjaantui nopeasti. Nyt ovat kaikki vielä vesikuurilla.

Muutama lajike on vielä kukkimatta. Niitä odotellaan.
Muuten hyvässä mallissa ja on odoteltavaa. Jalapenoissa on hyvin jo maisteltavaa kotitarpeiksi.

Tuntematon tuliaislajike paistattelee aamuauringossa. Siinäkin jo runsaasti podeja tulossa.

9
Tori / Vs: Yaran lannoitteita 7 €/3 k...
Viimeisin viesti käyttäjältä Wesku74 - kesäkuu 12, 2021, 09:02:11 ap
Myyn Yaran Ferticare HYDROa ja Yaraliva Calcinitia. Myyn suhteessa 2:1 ja perushinta on 10 €+postituskulut, jossa on 2 kg HYDROa ja 1 kg Calcinita. Voi noutaa Hämeenlinnasta tai voin postittaa.
10
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Nörttipään muistiinpanot 2...
Viimeisin viesti käyttäjältä nörttipää - kesäkuu 09, 2021, 00:30:22 ap
Jestas, melkein kuukausi kulunut.

Jonkunlainen kyrsiintyminen ja mitääsanomattomuus vaivaa. Hoidan chilejä velvollisuudentunteesta. Intohimo on kadonnut. Kuherruskuukausi ja alkuaikojen huuma on siis poissa. Tää on nyt tätä :D

Sisälle jäi Aji Mangot (5 kpl) , pari Caixoa ja numerohässäkkäbacca.
Chilifoorumilla Facessa kuva:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=10223453364216754&set=g.217179722625


Ulos kookokseen meni kaikki loput, kahdessa erässä. Tänään jopa kaikista rupusimmat pikkuset.
https://www.facebook.com/photo/?fbid=10223453363576738&set=g.217179722625

Lähes kaikissa on kuivahkot ja käpristyneet, kupruilevat uudet lehdenalut. Mikään syy ja sen korjaus ei meinaa tehota.Jännä nähdä miten ulkona elävät pärjäävät.

Lisään kaliumia joko puhtaana tai Fataliin Boosterina hiukka reippaammin seuraaviin sisärehuvesiin. Cannan CalMagia pruiskaus mukaan kanssa. Perusravinne on ollut vaihtelevasti alussa PK, sit Fatalii, sit PK ja sitten taas Fataliin loput 1+2 systeemin kemikaalit. Luultavasti överit kaikista pitkin matkaa, koska EC ja ph-mittarit tulivat vasta pari viikkoa sitten.

Täytyy taas miettiä ja lantrailla ja sotkea litkuja vähän mutu-menetelmällä ja sitten mittaroida.

Heti kun kaikki sai kaliumtujauksen niin nuppuja tuli melkeen yhdessä yössä. Ainoastaan Chinese 5 colors on avannut pari kukkaa, samoin kai Caixo. Indian bulletit on kärsineet kohtuuttomasti mun kidutuksesta, joten kun kolmesta yhdessä on podi niin se on vähän kuin keskisormennäyttöä urpolle wannabe-kasvattajalle että siinä sulle :D

Kesäkuun eka viikko ja hellepäiviä takana, muutama vielä edessä. Annan ulkorehujen olla vielä loppuviikon yhden harson ja yhden vihreän verkon alla. On niin kuuma ja aurinko paahtaa että pitää sen kovimman paiston vähän loitolla.

Tykkään jostain syystä tosta Tarha tuhohyönteisverkosta. Se hiukka estää myös kaatosateiden tuhot, samaten kuin mahdollisten rakeiden iskut. Ja tietty suojaa isommilta elukkainvaasioilta ainakin näin aluksi. Vihreä suojaverkko on pikemminkin kissojen ja harakoiden vuoksi.

Jos tuonne vanhan metallisen narikan ja LIDlin vaaterekin väliseen "kasvihuoneesen" tulee inhoöttiäisiä, niin tuholaismyrkytän hyvällä omallatunnolla sen hemmetin valkoisen verkon ainakin :D

En parhaalla mielikuvituksella tajua kuinka noista mistään vois ikinä koskaan tulla oikeita chilipodeja, kyllä sitä ittensä sensortin tumpeloks tuntee kun näiden kanssa tusaa. Mutta eihän sitä voi tietää mitä osaa ennenkuin kokeilee. Kansantanhut jätän kyllä silti... ;) 

Vuodatuksen teema: pessimisti ei pety (mutta yllättyy positiivisesti jos joku asia kaikesta huolimatta onnistuu :D )


Sivuja1 2 3 ... 10