heinäkuu 28, 2021, 20:04:05 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Tuoreimmat viestit

Sivuja 1 2 3 4 ... 10
11
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Nörttipään muistiinpanot 2...
Viimeisin viesti käyttäjältä nörttipää - heinäkuu 25, 2021, 18:57:30 ip
Eka kausi niin oon tehny aika monta virhearviota matkan varrella :D
Nyt eniten jännittää kerkiääkö noi tehdä satoa.

Mitä olen oppinut:

-Ec-mittari on chilinkasvattajan tärkein vehje

-kookos ja ventipot on loistava yhdistelmä

-lannoitteiden kanssa ei kannata säätää liikaa, tulee vaan päänsärky. Kaikkea voi kokeilla, ja sitten löytyy yksi tai pari settiä mikä sopii itselle. Ja omalle budjetille.

-muista karsia taimia (=ei saa olla hellämielinen) ... mutta toisaalta, onko MITÄÄN palkitsevampaa kuin että ne vaikeimmat rimpulat yhtäkkiä kukkii ja podittaa ja on suurinpiirtein puskakokoelman tähtioppilaita? :D :D
 
-teki mitä tahansa pientä tai isoa taimelle, niin sen jälkeen se fundeeraa noin kolme viikkoa että mitähän v**tua ja katselee viljelijää murhaavasti. Ihan sama oliko kyse latvomisesta, lehtien karsinnasta, juurien trimmaamisesta koska mätä tai muu tauti... uusi ruukku / uusi ilmanala (riittää että siirtää lämpökaapista huoneenlämpöön) KAIKKI aiheuttaa mökötystä. Eli mitä vähemmän tekee, sen parempi. Sirkkalehtisen kun siirtää idätyslautalta verkkoruukkuun ja hydrosoraan ja sen jälkeen kookokseen ja ventipottiin niin tulee hyvä.

-oo itelles armollinen: kukaan ei osaa kaikkea heti, ja säähän varsinkaan ei voi vaikuttaa

-sisäkasvatus tölkkijuttuna tai bonchina on jees, mutta isommat ei viihdy ainakaan tässä kämpässä. Eikä mahdu. Valokaan ei niille riitä.

Tarkottaa että taatusti jouluna on taas miljuuna siementä itämässä ja sen seitsemän ihme häkkyrää rakennettuna, missä kasvaa erivaiheisia chilejä :D :D :D :D
12
Uusien jäsenten esittelyt / Ekat siemenet kylvetty
Viimeisin viesti käyttäjältä Kiki - heinäkuu 25, 2021, 15:34:16 ip
Hei!

  Pitkään on ollu mielessä että vois kasvattaa chiliä ja vaikka mitä! Keväällä tein ekat kokeilut yrteillä yms. ja hommailin valoja yms. Ensi kaamos ois tarkoitus selvitä kasvivaloilla  8) ! Pimeys syö mut muuten  :-[ !
  Tänään kylvin sitte ekat chilit ja kun hain lisää perusohjeita netistä, löysin tämän foorumin. Tottakai heti mukaan  :D !
  Ekat kyvöt tänään oli "Cayenne Long Slim" ja "Fundador". Molempia 2 siementä kapseliin. Pidän chilin mausta mutta olen yliherkkä kapsaisiinille. Siksi pysyn aluksi näissä miedoissa  ;D !
  Värkkään ehkä kasvatuspäiväkirjat tännekin jossain välissä. Joitakin kasvatuspäiväkirjoja oon jo itselleni tehnyt. Ihan järkeväähän tuo tuntuu olevan että pysyy kartalla miten ja milloin mitäkin on hoitanut. Keväällä kasvatin tomaatteja. Tuli hyvä pensasaita >:D ! Satoa siitä ei tullu ku oli liikaa kasveja liian pienessä multamäärässä. Mutta varsia tuli hyvin  :D  :D !

Kiki  :chili:
13
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Marekin Chilivuosi 2021
Viimeisin viesti käyttäjältä marek - heinäkuu 24, 2021, 12:44:07 ip
Pienet hillosulkeiset tänään  :P
Minun hillokkeeseeni tuli tänään paprikaa, inkivääriä, tyrniä, hunajaa ja chiliäTulikin monta purkkia.


14
Uusien jäsenten esittelyt / Uusi jäsen Seinäjoelta kuusju
Viimeisin viesti käyttäjältä kuusju - heinäkuu 23, 2021, 19:50:40 ip
Kasvihuoneen saatuani innostuin chilin kasvatuksesta.
Lähialueen kasvattajat olisi mukava tuntea esim siemenien vaihtoa ynms.
15
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Nörttipään muistiinpanot 2...
Viimeisin viesti käyttäjältä marek - heinäkuu 21, 2021, 17:40:17 ip
Tänä kesänä on ollut kyllä chilimyönteinen ilmasto ainakin täällä parvekepuutarhassa. Ja vettä on mennyt  :) Kasvattelen itse ihan perinteisesti mullassa.

Jos vaan on paikkaa niin hyvä niillä on olla ulkona. Alkuun oli minullakin uhkana että joutuu sisäkasvattamaan. Valo ei olisi riittänyt, näin kun jälkikäteen arvelee (julkisivuremontti ja puoli taloa hupussa touko-syyskuu).
16
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Marekin Chilivuosi 2021
Viimeisin viesti käyttäjältä marek - heinäkuu 21, 2021, 17:35:19 ip
Kiitos nörttipää.

Lasitelulla parvekkeella alkaa olemaan melko tiivis tunnelma puutarhaosastolla. Hyvin kasvavat ja varttuvat. Satoa on jo korjattu ja testattukin keittiössä eri kohteissa.

Ensimmäinen chilihillokin on jo valmistettu https://www.instagram.com/p/CRhBBi4tGjx/ Ja maistellessa ja makua tunnustellessa on mennyt jo yksi purkki  ^-^

Viime vuonna keräsin viimeisiä satoja vielä marraskuussa. Kehitys ja ei tyssännyt syksyn keleihin, vaan hiljalleen jatkui loppuvuoteen. Ehkä tuo lasitus ja se että siihen paistaa aurinko lähes koko päivän vaikuttaa asiaan.

Moruga antaa odottaa vielä satoaan. Puska kyllä täynnä vihreitä podeja. Täytyy kohta ryhtyä tukemaan sitä tarkemmin. On aika rapsakka puuvartinen ja napsahtaa oksa herkästi poikki. Jännityksellä odotan maistajaisia.

Päivän kuvat täällä https://www.instagram.com/p/CRmAWotNQDM/
17
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Nörttipään muistiinpanot 2...
Viimeisin viesti käyttäjältä nörttipää - heinäkuu 20, 2021, 14:49:14 ip
Sisäkasvatus ei luonnistu ei sitten niin millään. Heivaan neljästä Aji mangosta kolme huomenna pihalle, kunhan saan bambukepit niille tueksi.
Pihalle lentää myös numerobaccahässäkkä.

Ulkonaolevat kukkii ja podittaa, joskin Aji Cristal tipautti yhden podin ja ehdin jo epäillä että taas mänt kaikki pieleen.

Viileämpi viikko edessä, niin nää sisätyypit kerkiää sopeutua pihaelämään ennen loppuviikon uutta hellekautta. Nyt siellä tuulee aika reippaasti, joten tarttee varmaan käydä katsomassa kaatuuko ne ny kaikki tuolla vai tartteeko peittoa päälle :D 
18
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Marekin Chilivuosi 2021
Viimeisin viesti käyttäjältä nörttipää - heinäkuu 20, 2021, 14:44:00 ip
Upeita chilejä!! Mä siirsin suurimman osan ulos kesäkuun puolessavälissä. Ruukutus kookokseen vesiviljelystä pani tyypit vähän sekaisin, mutta nyt siellä kukitaan ja venytään pituutta hyvin.

Sisällejääneet ei viihdy, joten nekin siirtyvät pihalle kunhan saan nettikauppakuormasssa bambukeppejä näille tueksi.

Laskeskelin että jos tällä tai ens viikolla kukkii niin niukin naukin kerkiää podit kypsyä sinne 10.9 mennessä, jolloin päivä on jo niin lyhyt että ulkokasvatus tyssää. Eiköhän kukasta kypsäksi hedelmäksi mee 6-7 viikossa suunnilleen.

Moruga on ihan pakko laittaa ens vuodeksi. Tykkään tulisista, ja pelastus onkin ollut Heinän puutarhan nagat ja habanerot ihan S-marketin hyllyltä :D :D
19
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Ph nousee jatkuvasti
Viimeisin viesti käyttäjältä Huru-ukko - heinäkuu 15, 2021, 07:57:17 ap
Älä muuta mitään, se bioponisuus tulee vesiviljelmiin jos perusasioista on huolehdittu, eli hapekas vesi, eikä  vetyperoksidia lainkaan. Se kun tappaa ne hyvätkin bakteerit.
20
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Ph nousee jatkuvasti
Viimeisin viesti käyttäjältä Wesku74 - heinäkuu 14, 2021, 17:52:52 ip
Kiitos vastauksesta. Joo tuo kraanavesi taitaa olla ongelman ydin menee PH down niin paljon. Olis tiedossa lähdekaivo isän tontilla mutta liekö sen parempaa. Eikä se edes käytännössä onnistis kun 8-10 litraa päivässä vedenkulutus 4 bublerille.  Tuo bioponinen juttu nopeasti luettuna näyttää hyödylliseltä tiedolta, täytyy vielä lukea ajatuksen kanssa. Tää on vielä opettelua mutta eiköhän se pikkuhiljaa ala sujua.
Sivuja 1 2 3 4 ... 10