heinäkuu 28, 2021, 19:25:50 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Tuoreimmat viestit

Sivuja 1 2 3 4 5 ... 10
21
Uusien jäsenten esittelyt / Aloittelija
Viimeisin viesti käyttäjältä Xl_Vaeltaja - heinäkuu 12, 2021, 21:54:55 ip
 :chili: Olen 42v äijjä, Harrastan telttailu ja luonnossa liikkumista nyt sitten aattelin ekaa kertaa kasvattaa jotain muuta kuin rairuohoo  8)
22
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Ph nousee jatkuvasti
Viimeisin viesti käyttäjältä Huru-ukko - heinäkuu 12, 2021, 16:32:32 ip
Monet kasvattaa ihan pelkässä hanavedessä, joiden PH voi jopa olla 8.5 ilman ongelmia. Itselläni kaivovesi on hiukan yli 7. Se 5.8 PH chileille on optimi, joka ei pysy varmaan kenelläkään siinä, tai hyvin harvoilla loputtomalla säätämisellä.
Ravinteiden lisääminen nostaa PH:hta. Ilmaa on annettava jotta happitaso on maksimissaan. Se näkyy kasvien hyvinvoinnissa. Hapettomaan liemeen pesii bakteereita jotka tuhoaa kasvin.

http://www.chiliwiki.fi/index.php/Bioponinen_vesiviljely              http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=8825.0
Nämä käsittelee bioponista, mutta periaate on sama. Se bioponisuus muodostuu sinne aika suurella todennäköisyydellä omien mittausteni perusteella ilman joutavia härpäkkeitäkin. Kuten bakteereille koti..................

Tuolta löytyy paljon tietoa, liikaakin. Muista ettei näitä pilkuilla kasvateta, olosuhteet ja ravinteet on jokaisella omanlaisensa.
Jos hyvin kasvaa eikä ongelmia näy, kannattaa harkita tarkaan mitä muuttaa.Silloin kun itse kasvattelin enemmän kuin tarpeeksi, minulla oli ongelmana kaivovesi joka jostain syystä ravinneliemi happamoitui NFT resoissa. Puoli kesää kokeiltuani löytyi helppo korjaus siihen.
Rakeista puutafha kalkkia 4-5 litraa reson pohjalle. Koko kauden PH pysytteli hiukan yli seitsemässä. Ja lannoite oli sitä Puutarhan Kesää vaaleanpunaisena pöntöstä.
Helpommalla ei pääse.

Älä lähde mukaan nörttien horinoihin.
23
Edistyneempi chilinkasvatus / Ph nousee jatkuvasti
Viimeisin viesti käyttäjältä Wesku74 - heinäkuu 12, 2021, 10:10:48 ap
Bublereiden ph nousee jatkuvasti lähelle 7 ja ylikin vaikka syötän jatkuvasti ph 3 ravinneliuosta. Luin jostain että lämmin ravinneliuos ja liika ilman syöttö voisi aiheuttaa tämän. Tämän kesän läpöisyydelle ei voi mitään. Pitäisikö vähentää ilmaa ja lisätä ph 2 ravinneliosta?
24
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Sisä chilit 2021
Viimeisin viesti käyttäjältä miiksuli - heinäkuu 12, 2021, 10:10:28 ap
Baccatum x frustescens hybridin ekat siemenet alkanu itämään. 2/3 iti. Joka on ihan hyvä. Nyt vaan pitää yrittää pitää noi hengissä ettei harsosääsken toukat raiskaa noita heti alkuun. Eihän siinä itämisessä menny kun 12 viikkoa. Baccatum x chinense ei vielä näytä elonmerkkejä.

Onkohan jollain kertoa miksi mulla nykyään kestää siementen idätyksessä älyttömän kauan? Hyvin vakaidenkin lajikkeiden kanssa voi mennä useita viikkoja itämisessä.
25
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Reetan 2021 kasvihuoneessa
Viimeisin viesti käyttäjältä Rähinä-Reetta - heinäkuu 11, 2021, 14:06:25 ip
Lainaus käyttäjältä: nörttipää - heinäkuu 09, 2021, 23:02:39 ipKomeat on puskat ja siisti kasvari !
Mulla tahtoo tippua kukat mutta syitä on niin monia mahdollisia, etten edes arvuuttele miksi.
Täytyy toivoa että olosuhteet paranevat, omat taidot kehittyvät ja lopputuloksena ois jonkunlaiset maistiaiset.

Tuo sun setti on kyllä silmäämiellyttävän napakka ja lähes sotilaallisen täsmällinen asettelu :D

Kiitos. :D
Minulla myös on karistelleet kukkiaan Aji Cristal ja Serrano Tampequeno. Vaikea veikata syytä, olenko kastellut niitä liian vähän vai mikä on.
Tsemppiä kasvatteluun!
26
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Marekin Chilivuosi 2021
Viimeisin viesti käyttäjältä marek - heinäkuu 10, 2021, 08:12:16 ap
Kiitos nörttipää. Tämä vuosi lupaa lämmintä syksyä, joten ehtii hyvin vielä saada sopivaa satoa.

Oma parvekepuutarha on tänä vuonna melko maltillinen. Vähensin viljelyalaa puoleen ja nyt mahtuu parvekkeen puutarhaosiossa liikkumaankin. Kuva ei toistu tarkkana tässä, vaikka alkuperäisessä paikassa se sitä on. Hassua.Moruga chokolate ottaa jo hieman väriä pintaansa. Jännityksellä odotan. Kasvi on melko täynnä podeja. Olen perheen ainoa chiliaddikti, joten koko sato tästä jää minulle.Helpommista kohdattavista saan laittaa kyllä lähipiirille ruokaa. Chilihillot yms ovat kyllä tehneet kauppansa.Vettä saa roudata kyllä kiitettävästi parvekkeelle. Onneksi muutin altakastelualtaisiin, niin kestävät muutaman päivän itekseen. Ansarissa ja isoissa peräseinän tomaatti ja kurkkuruukuissa on Blumat tippujärjestelmä.
27
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Reetan 2021 kasvihuoneessa
Viimeisin viesti käyttäjältä nörttipää - heinäkuu 09, 2021, 23:02:39 ip
Komeat on puskat ja siisti kasvari !
Mulla tahtoo tippua kukat mutta syitä on niin monia mahdollisia, etten edes arvuuttele miksi.
Täytyy toivoa että olosuhteet paranevat, omat taidot kehittyvät ja lopputuloksena ois jonkunlaiset maistiaiset.

Tuo sun setti on kyllä silmäämiellyttävän napakka ja lähes sotilaallisen täsmällinen asettelu :D
28
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Marekin Chilivuosi 2021
Viimeisin viesti käyttäjältä nörttipää - heinäkuu 09, 2021, 22:55:58 ip
Ihanaa seurata kun tulee päivityksiä. Mulla on vasta kukintavaihe kun oli kaikenlaisia vastoinkäymisiä ja omia mokia yllin sun kyllin. Kerkiää ne myöhemminkin kun syyskuun puoliväliin riittää lämpösiä ennusteiden mukaan.
29
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Nörttipään muistiinpanot 2...
Viimeisin viesti käyttäjältä nörttipää - heinäkuu 09, 2021, 22:50:05 ip
Sussiunaama, EC:t on pysyny samoilla vesillä viikon kakkosessa tai laskenu 1,6seen, mikä tarkottaa että ne imee ravinteita !! Oon lisänny inasen 1,8sen sekotetta ja parille pelkkää vettä kunyhtenä päivänä hörppäsivät enemmän.

Sisällä 4 isoa hienoa Aji Mangoa ja tuoksuva numerohässäkkäbacca, joka jokusen viikon jälkeen päätti sittenkin jatkaa elämistä. Kukat tippuivat eikä podeja tullut mutta nyt tulee nuppuja ja uusia lehtihankoja & lehtiä. Pidän ton vaikka ei ikinä podittaisi pelkän kukan tuoksun vuoksi. Se on yhtä erikoinen kun Bvlgarin Splendida Tuberose Mystique-parfyymissa, tumman orkideamaisen trooppis-eroottis-lumoava.

Aji Mangoissa ollut myös kukkia, mutta kai yksi podinalku. Nyt tosin lehdenalkuja ja nuppuja joten jos noi pysyy, kasvaa, kukkii ja hedelmöittyy niin elokuun lopulla-syyskuun puolella saan satoa.

Lannoitteina mineraalikombo, joka on yhdistelmä sitä sun tätä plus kolmatta. Avaan jos kukinta ja hedelmänkanto onnistuu. Nyt ne on vaan omassa paperikirjanpidossa.

Juurimätä ja liian ravinteikkaan & lämpöisen veden polttamat tummat juurakot putsasin talouspaperilla (lähti irti jos oli mössöä, ja parista leikkasin vielä pitkät soirot pois ihan saksilla). Kolmena iltana peräkkäin tehty vetyperoksidikäsittely (3%, 2ml per litra vettä) auttoi, samoin vedenpinnan alentaminen verkkoruukun alle kolmen sormenleveyden verran, joku 3-4 senttiä että pohjan ja pinnan väliin jää ilmaa.

Kasvattavat nyt uutta VALKOISTA vesijuurta aivan kuin nuoruuden loiston päivinä. Kunhan nyt maltan olla taas liottamatta liikaa ja upottamatta siihen suohon "chili ei ole suokasvi") niin ties mitä noista vielä kasvaa.

Ulkona alkoi nuputus, kukitus ja kasvu sen verran nopeasti kun juuret sinne kookokseen vihdoin sopeutui, että piti tänään taas laajentaa kasvualuehässäkkää. Se on verkotettu viritelmä pihalla. Siellä Chinese 5 colors kukkii ja podittaa oli mikä olosuhde vissiin tahansa. Se on jaksanu silloinkin kun mulla jo iski epäusko, joten sillä on erityinen sija mun sydämessä.

Ajit kaikki voi hyvin, ja pieni rupunen Indian Bullet on kypsyttänyt sen yhden sarvensa pirullisen tummanpunaiseksi. Sen ympärillä on pikkupuskallinen uusia lehtiäkin. Hän kuuluu myös sarjaan "kaiken se kestää, kaiken se kärsii, mutta lopussaa kiitos seisoo" :D :D :D

Stripey 1 on iso, 2 rupunen ruttana, Trepadeira Werner 1 voi hyvin, toinen kääpiöitsee.  Alan uskoa että Lidlin Scotch Bonnetit todella on hybridejä. Pari sitkeää sissiä hengailee vielä mukana, mutta kuuluvat invalidiosastolle.

Caixo-kaksoset lentää kohta ulos. Ne on vähän semmonen karhupari: jykeviä machoja, jotka pari kertaa kukki mutta joiden mielestä se ei sopinut niiden outfittiin ollenkaan. Rungot on kuin paksut nakit tai ryynärit, juuret ihan ok. Leikkasin ne alas puoliväliin, ja kohta nuo kyntöhärät tosiaan menee ulos. En laita edes verkon alle, saavat olla hetken  varjoisammassa ja sitten täysillä aurinkoon. Noi kaksi chinenseä on mulle kyllä täysi mysteeri, enkä tajua miksi niiden siemenet hankin.

Teki hyvää lukea päikky läpi. Kauhean lyhyessä ajassa oon oppinu järisyttävän paljon aivan uudesta aihepiiristä. Kun en ole juuri koskaan mitään kasvattanut -siis mitään vihreää- niin onhan tää aikamoinen suoritus oikeesti. Hyvä minä :)
30
Chilien tuholaiset, taudit ja muut ongelmat / Vs: Mikä chilejäni vaivaa?
Viimeisin viesti käyttäjältä miiksuli - heinäkuu 08, 2021, 09:13:50 ap
Lainaus käyttäjältä: Arythmix - heinäkuu 06, 2021, 17:03:48 ipOlisiko mitään ideoita mikä voisi tehdä tällaista chileihin? Laji Fundador F1. Pinta ikään kuin kuoriutuu pois?

Toista kesää kasvattelen chilejä, eikä ennen ole tällaista tullut vastaan, joten aika neuvottomana tässä ollaan. Puutarhaturpeessa kasvavat altakastelulla. Kasvihuoneessa näitä kasvattelen ja kerran viikkoon olen lannoittanut Greencaren puutarhan kesällä. Noin 10% tulevasta sadosta tekee tällaista, ja ainakin kaksi eri chiliä (5 yhteensä).


Varmaan korkea ilmankosteus aiheuttanut ruttoa, mahdollisesti epäsäännöllinen kastelu myös. Kalsium vissiin auttaa tuohon.

https://www.farmit.net/kasvinviljely/lannoitus/ravinteet/kalsium

Oma epäilys olisi kun nyt on ollut niin kuuma niin olet mahdollisesti ylikastellut ja osa rvainteista huuhtoutunut pois tai saanut liian vähän ravinteita. Tossa voisi korjaavana liikkeenä vaan antaa joka kastelun yhteydessä kevyttä lannoitetta.
Sivuja 1 2 3 4 5 ... 10