elokuu 06, 2021, 05:19:33 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Käytätkö hanskoja chiliä leikatessa?

Aloittaja SK, huhtikuu 15, 2011, 11:24:54 ap

« edellinen - seuraava »

Käytätkö hanskoja/suojaimia ruokaa tehdessä ja chilejä säilöessä?

Käytän.
80 (23.8%)
En.
116 (34.5%)
Huomaan myöhemmin, että olisi pitänyt...
140 (41.7%)

Äänestäjiä yhteensä: 327

Miikos

It burns!

Max_7Pot

En käytä käsineitä chilien käsittelyssä. Tulisten chilien käsittely vain lämittää muuten kylmiä käsiäni. :)  Vaikutus on valitettavasti vain vuorokauden mittainen.  ;)

Zen

En ole käyttänyt hanskoja kuin tulisimmiksi arvoimieni chilien kanssa. Mutta silti täytyi vastata tuo kolmas vaihtoehto: olisi sittenkin ehkä pitänyt... Joskus siltä poltteelta säästyy ja joskus virheensä huomaa vasta kun on jo liian myöhäistä :D

sorrii

Pitäisi ehkä kysyä: "Käytätkö kortsua kustessasi" ...  ::)
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Huru-ukko

Lainaus käyttäjältä: sorrii - syyskuu 22, 2014, 11:32:35 ap
Pitäisi ehkä kysyä: "Käytätkö kortsua kustessasi" ...  ::)

Kustessa ja nussiessa olen pois ottanut  :o.......

Kaltsu

Hanskapaketin ostin aikaa sitten, mutta eihän niitä muista käyttää. Tänään leikin scorppareiden kanssa ja hanskat tuli mieleen vasta kun oli jo myöhäistä.
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

ViljoH

käytän suurempiä määrien perkaamiseen  :chili:

sorrii

Tavallisessa kokkailussa unohtuu yleensä hanskat ja vähän johonkin sitten kirpaisee muistuttaen, että olisihan niitö hanskoja kaapissa ... Mutta se oikeastaan kuuluu jo asiaan. Kyä se siitä kun vähän siristelee silmiä  8)

Joskus kun oon perannut isompia määriä miedompia lajikkeita ilman hanskoja, kävi niin että käsiä alkoi suorastaan särkeä ja sitä särkyä riitti seuraavaan päiväänkin. Kun sitä kapsaisiinia kunnolla imeytyy ihoon, niin on myöhäistä pestä käsiä ... (ja pyydellä eukolta anteeksi  ::))

Eli käytän kun käsittelen supertulisia tai enemmän kuin yhden-kaksi miedompaakin chiliä.
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Pink

Hanskoja käytän, vaikkei ole kuin keskitulisia chilejä kasvanut tähän mennessä. Koirani varmasti myös arvostavat tätä tapaa.

Viime kerralla kun pilkoin tämän kesäisiä melko tuliseksi kasvaneita palkoja, tuntui tulisuus myös silmissä. Ens kerralla sukelluslasit päähän...?  8)
Sytytysneste ja tulitikku harvoin ratkaisevat ongelmia, mutta vihannespunkkeihin ne tehosivat.

DiscoKai

Ilman hanskoja ja leikkuun lopuksi hieron kädet ruokaöljyllä ja pesen pois. Useinmiten ei mitää seuraamuksia jälkeenpäin

Kojootti

Viikon "lämpöhoidon" jälkeen oppi hanskat laittamaan noita kiukkuisempia käsitellessä. Ei auttanut öljyt eikä pesut... >:D

Whili

Käsidesi on hyvä tuote poistamaan polte käsistä, mutta isoja määriä käsitellessä kapsaisiini ehtii imeytyyn ihon läpi,
joten hanskamiehiä ollaan  >:D

sorrii

 :o käsidesi voikin olla hyvä keksintö: ei tarvii aina vetää hanskaa kun haluttaa tsiliä ..   :D
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Whili

Hain Tokmannilta hyvät nitriilihanskat, ei polttele jälkeenpäin.  Sormi/nenä -testi tehty  ^-^

sorrii

Mä ostin pari v sitten Biltemasta mekaanikon kertakäyttöisiä: Ne oli mustia ja vähän paksumpia. Sopivat hyvin istutteluhommiinkin. Ja maalaus. Tiiähäntä miten on elintarvikekelpoisuuden kanssa? Eivätpä ainakaan haise ... Mulla on usein chilejä peratessa hajonnut pikkuhiljaa hanskat ja vasta riisuessa huomannut että on kädet ihan liemessä. Nämä mustat eivät hajoa niin helposti ...  ??? ??? ??? : Niin ja niitähän ei näytäkään enää olevan listoilla ..  :-[ >:( ... hö
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Roikale

Eipä tuu hansikkaita käytettyä, mutta kyllä kirvelee jälkikäteen, kun unohtaa nitä käsitteli ja sipaisee vähän nenänpäätä.

sorrii

Empä ole NENÄNpäässä huomannut kirvelyä: se on melkein ainoa paikka ...  ???

Pahimmat ja yllättävimmät poltot on tullut Rocotoista: Niiden kapsasiini on ilmeisesti jotenkin erityisen pysyvää, tarttuvaa sormissa ym vaikka ei olisi edes erityisen polttava lajike suussa.

Joskus kun kasvatin ekakerran, arvatenkin R Peru Cuzcoa [=se oli ylläri - piti tulla Orange Rocoto - siemenet kai sekaantuivat] ja päätin sitten sellaista maistaa. Leikkasin ihan kunnon siivun hedelmän kyljestä ja se oli mun mielestä aika mietoa. Hyvä hyvä ... Muija oli silloin tekemässä siskonmakkarakeittoa ja mä ehdotin että jospa vähän lisätään siihen makua. Laitoin kokonaisen kananmunan kokoisen podin paloina keittoon hautumaan. Otin podista siemenet talteen ja pesin kädet oikeaoppisesti öljyn kanssa sekä Fairyllä. Menin suihkuun ruokaa odotellessa. Pesin sitten tukkani: kahteen kertaan XZ-shampoolla. Sitten aloin pestä kainaloita, käsivarsia, kylkiä, selkää ... ja alkoi kummasti kihelmöimään. Sellainen nokkosen polte alkoi levitä ympäri kroppaa. Lopulta suihkun jälkeen tuntui koko keho kirvelevän kuin olisi nokkosila vihtonut. Soppa maistui ihan tavallislta siskonmakkarakeitolta jossa mausteena muutama habanero ....  ??? Voi arviot joskus pettää ensimaistamisella.

Oon tuota "rocoto-poltetta" kyllä kokenut senkin jälkeen aika monta kertaa esim saunassa, kun on tullut vähän syötyä esim. minirocoto-siivuja leivän päällä. Eihän ne mitenkään tappotulisilta maistu, mutta se polte säilyy sormissa iltaan tai seuraavaan päiväänkin kun lääppii vähän saunassa .. Ei se silti hanskoja välttämättä vaadi. Kivahan on että joskus tuntuu ...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Aji Povar

Vahvempia lajeja käyttäessä hanskat ehdottomasti.
Sitten kun leikkelee aamupalalle chilejä... No eihän niitä silloin käytä. Kun ei leikkaa kuin yhden, kaksi leivän päällisiksi.
Ja sitten myöhemmin ihmettelee, että eihän ne edes olleet mitään tulisia, (1-10+ asteikolla vitosia, kutosia, seiskoja ja kaseja) kun on käymässä pesulla... No kyllä te tiedätte.
Ja silloin miettii, että kyllä vaan kannattaa käyttää niitä hanskoja, miedompienkin lajikkeiden kanssa.

Töissäkään ei muuten ole mukava olla, kun heittää siellä hanskat pois, ottaakseen jonkin silmään lentäneen roskan pois, vain muistaakseen siinä, sillä samalla hetkellä, mitä tuli maisteltua siinä päivällä ennen töihin lähtöä. Ilman hanskoja.
Sillä kertaa se muuten oli Habanero Brown/ Chocolate. Ja se roska silmässä, oli suolakide.

Hanskat käteen ja leikkauksille! :D

Miami

Eipä tullut tänään käytettyä, kun ensimmäistä kertaa laitoin kuivaukseen chilejä...nyt suupieltä polttaa aikalailla...vaikka en mielestäni edes koskenut :o Eli jatkossa HANSKAT KÄTEEN
Kaupan chilien siemenillä mennään...