elokuu 06, 2021, 06:50:07 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Mitä chiliä/chilejä kasvatit ensimmäiseksi?

Aloittaja MegaRatt44, elokuu 15, 2011, 16:40:07 ip

« edellinen - seuraava »

Eli mitä chiliä/chilejä kasvatit ensimmäiseksi chilitaipaaleesi alussa?

Aji Cristal
79 (25%)
Jalapeno
50 (15.8%)
Champion
15 (4.7%)
Jalapeno
26 (8.2%)
Cayenne
43 (13.6%)
Habanero
94 (29.7%)
Naga
67 (21.2%)
Inca Berry
9 (2.8%)
Lemon Drop
77 (24.4%)
Joku muu, mikä?
124 (39.2%)
Kaalia
1 (0.3%)

Äänestäjiä yhteensä: 316

jaolsten

Lainaus käyttäjältä: DOOM 666 - helmikuu 22, 2013, 08:52:11 ap
Kaveri toi Thaimaasta 80-luvun alussa muutaman paikallisen lajin siemeniä. Siitä lähti rakas harrastus alkuun.
Tais olla 1983 jollen väärin muista?  ;)
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

Finsku

Veljeltä saatu Anaheim eli annuumi. Eihä siitä vielä kauaa ole, nyt päälle vuoden ikäinen kasvi. Ei muuten pidä suorasta auringon valosta ja juo paljon.

boozeman

Kesällä 2009 pelastin Pirilän kukkatalolta Riihimäestä kolme raakkua Apachea parvekkeelleni. Kirvathan söi ne ihan pystyyn, mutta yhdestä tuli jopa podeja. Näiden siemenistä idätetyistä lukuisasta kasvista yksi kasvi kasvatti podinsa pystyyn F1-siemenet kun ovat mitä ovat.. :)

Sen jälkeen tätä ominaisuutta on "jalostettu" Joka kausi on kasvateltu yksi tai kaksi Apache "Mengeleä". 2010 kasvoi myös Ceyenne Long Slimmiä, Pimenta de Padronia ja Lemon Droppia. Varsinkin Padron oli juustolla täytettynä ja grillattua aika nannaa. Siitä se sitten vähitellen lähti.. Käsistä nimittäin.
https://viinanen.org - Ei se siitä... - #1213

yoyota

Vaimoni sen kasvatuksen aloitti, mutta luonteeltani olen tyyppi joka haluaa saada selvää asioista. Vaimoni innostus lopahti heti alkuunsa, kun oli kaikki siemenet tyrkännyt yhteen ruukkuun ja ihmetteli huonoa kasvua...... Minä sitten taitojeni mukaan pelastelin niitä ja aivan ensimmäinen lajike oli champion. Championin jälkeen seuraava taisi olla Aji Cristal, josta en pitänyt yhtään sen erikoisen maun takia, mutta nyttemmin haluan jatkuvasti. Seuraavaksi valmistui cap1042, joka näytti mitä on tulisuus, jos chileistä puhutaan. Viimeisenä oli Limon, jonka jätin pakkaseen. Tyhmältä se nyt tuntuu, että kasvatat kasvia 3vuotta ja sen jälkeen lopetat hoitamisen. Tällä hetkellä ei ainuttakaan chiliä kasvamassa, mutta kasvattamisen into ei loppunutkaan, vaikka syksyllä niin väitin. Baccatumeja tekis mieli ja eiköhän niitä vielä tule kohta hommattuakin.

Apinamakina

helmikuu 26, 2013, 21:03:25 ip #64 Viimeisin muokkaus: helmikuu 26, 2013, 21:06:49 ip käyttäjältä Apinamakina
Itehän aloitin chilien kasvattamisen syksyllä 2010, ja silloin pistin kasvamaan:
-Caribbean Red Habanero
-Sebaco Red Habanero
-Cayenne

Mutta viime syksyllä heitin kasvit mäkeen koska halusin uudet lajikkeet kasvamaan eikä ollut tilaa säilyttää noita. Nyt on kasvamassa:
-Orange Habanero (tämän tulen todennäköisesti pitämään niin kauan kuin se vaan suostuu elämään, eli ns. pysyvä chili meikäläiselle)
-Hot Banana
-Black Scorpion Tongue
-Bolivian Rainbow

Kämppä kun on melko pieni ja sisältää vain yhden ikkunan, niin kolme isonkokoista chiliä mahtuu kunnolla kasvamaan, mutta tuo Bolivian Rainbow taitaa olla melko pienen kokoinen. :)

lambertti

Apache tais olla se puutarhataimi pari vuotta sitten.

meikkupeikko

Tämänvuotiset kasvattelut ovat ensimmäisiä eli Bolivian Rainbow, Aji Cristal, Naga, Pink Habanero, Pequante, Cheyenne ja mysteeriannuum.

Feint

Ensimmäinen chilisetti(eli tämän kauden kasvatukset) koostui lajeista Bolivian Rainbow, Black Scorpion Tongue, Peruvian White Habanero, Goat's Weed ja Malibu Purple. Lisäksi noita seurasi vielä Lemon Drop, C. Rhomboideum ja Aji Cereza. Goat's Weedit eivät ole itäneet, tuskin itävätkään, joten niitä en käytännössä ole kasvattanut. En ainakaan onnistuneesti.


Tämän kauden lopuilla, tai ehkä jo loppukesän puolella täytyy aloittaa uutta kautta, jota varten alan metsästämään ainakin Lanceolatumin ja Flexuosumin siemeniä. Jos tilat olisivat sallineet suuremmat viljelmät, olisi varmaan ensimmäisiä chilejä moninkertainen määrä :)

Melchran

Veljeltä saatu Piment d`Espelette (C. Annuum) oli ensimmäinen ja tuotti mahtavan 6 podin sadon :)

JN


lumppujussi

Habaneroilla lähdettiin viime vuoden keväällä, ja nyt niit on se kymmenkunta kasvia kun ei minusta ole oikein koulijaksi. Ajatuksena on yrittä pitää nuo hengissä ympäri vuoden eikä tilaa ole likaa, niin täytyy yrittää pitää typpilaskeumat kurissa ja sekatöörit terävinä.

Ensi vuodeksi pitäisi ainakin laittaa joku jalapeno tulemaan, lisäksi joku isohedelmäinen mieto lajike olisi kiva. Varmaan sitä keksii muitakin "pakkohankintoja" joita olisi kiva kokeilla.

Aji Lauri


Jame

Fataliin siemenkaupasta tuli valittua ns. helppoja:

- Aji Cristal
- Aji Rico
- Boliwian Rainbow
- C02598
- Cayenne, Golden
- Cheyenne
- Duke Pequin
- Herbertpur
- Medusa
- Naga Morich
- Ramiro
- Rawit

Lisäksi kaupan chileistä rapsituista siemenistä tuli idätettyä
- Dutch (hollantilainen Annuum by K-Market)
- Jalapeno (Liidelin hyllystä

Alkuun kun ei ollut käsitystä siementen itävyydestä niin laitettiin 3 siementä per lajike + reilummin noita marketin lajikkeita => lähes kaikki itivät => parhaimmillaan taimia oli lähes 50, nyt enää 25   8)

Failure is simply the opportunity to begin again - this time more intelligently.

Feint

Lainaus käyttäjältä: Jame - kesäkuu 18, 2013, 21:22:30 ip
Alkuun kun ei ollut käsitystä siementen itävyydestä niin laitettiin 3 siementä per lajike + reilummin noita marketin lajikkeita => lähes kaikki itivät => parhaimmillaan taimia oli lähes 50, nyt enää 25   8)


Tuttu fiilis... :D Taisin itse laittaa kaikkea 4-9kpl itämään ja eipä tainnut jäädä yhtäkään itämättä. Jostain syystä vielä piti tunkea 2-3 siementä per kivivilla. Ensi kaudella maksimissaan 3 siementä vaikeimmista lajikkeista ja 1-2 muista. Saa nähdä itääkö silloin mikään  ::)

hellacce

Kaupan "punainen chili" oli ensimmäinen kokeilu joskus vuosia sitten. Ihme että pysyi elossa, ja tuotti jopa satoakin, vaikka muuta ei saanut ravinnoksi kuin vettä, ja joutui elämään lasitetulla parvekkeella ilman sen suurempaa avustamista.
Jätkä kasvattaa rehuja

IceQueen

Oliskohan se ollut v.2004 ja Dutch Chili-nimellä kaupasta ostetun chilipaketin chilien muutamat siemenet iskin multaan ja onnistuneesti 3 puskaa kasvatin ja satoakin sain.  :D

Iivari

Black Cobra & Italiano oli ensimmäiset omat valinnat fataliin verkkokaupasta. Samaisessa erässä tuli myös tilattua Naga Morichia. Lemon Dropin, Omnicolorin ja Turpo puben sain taimena kaverilta samaiselle kaudelle.

M1kko

Ensimäisen chilin kasvattanut kaupan Hollantilaisesta chilistä, jokin annuum.

Championboy

Aji cristal,Champion ja Jalapeno early.kaikki ovat tällä hetkellä itämässä,kylvin kolme tuntii sitte ;)

Homejuustosipuli

Annuum Apache ja Frutescens - Vietnamese tarttui nettikaupasta.