elokuu 01, 2021, 07:29:07 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


munakoiso

Aloittaja 1aloittelija, heinäkuu 03, 2012, 12:11:11 ip

« edellinen - seuraava »

1aloittelija

heinäkuu 03, 2012, 12:11:11 ip Viimeisin muokkaus: heinäkuu 14, 2012, 10:43:30 ap käyttäjältä 1aloittelija
Hei,
onko kellään kokemusta munakoison pölytyksestä? Mulla on 1 parvekkeella ruukussa, ostin bauhausista kukkivana. Toinen on kasvimaalla harsotunnelissa, siinä ei varmaan oo vielä kukkiakaan. Tarviiko niille tehä jotain pölytyksen varmistamiseks, tai tekeekö hedelmää ilman pölytystä?
*Kasvissa näyttäis olevan kahenlaisia kukkia. Siitepöly ei vissiin kypsy kunnolla, ja kukat putoaa. Voisko olla liian matala yölämpötila? Laitan muovihuoneen ympärille, jos auttais asiaa.


Huru-ukko

Ylläolevaan enpä tiijä :o.

Antigya ja Listada de Gandia molempia tänään idätykseen, molempia kahteen taimimultaruukkuun 3 siemenen voimin.....

Hömppä

Mulla on Black Beauty niminen lajike kasvamassa. :) 2 siementä kylvömultaan ja noin viikkomeni niin sieltä nosteli päätään taimi.

Huru-ukko


Listada de Gandia NFT:ssä. Toinen on samoissa olosuhteissa myös.

Kaksi turpeisiin joutunutta Antigyaa.

Huru-ukko


Listada de Gandia tekee ensimmäisiä marjojaan. Toinen NFT kasvi Antigya kituu kuoleman rajamailla.
Kasvihuoneen turvepenkissa on myös Listada de Gandia, jossa yksi marja.  Antigya sen rinnalla on kuolemassa jostain syysta puolen metrin päässä.....Kokemusta tuli että tämä vaatii aikaisen idätyksen.
Taidan laittaa ensi vuonna vuoden alusta.
Ja pistän ne ulos kasvutunneliin jota olen suunnitellut mielessäni mm. tomaateille.


HotVelo

Kesän 2014 kokemus munakoisokasvatuksesta on Keski-Suomen mäkiylängöllä ollut varsin positiivinen.Jossain määrin kurjassa kunnossa nuo kaikki kolme alkavat jo olla, mutta vielä ne tekevät satoa vaikka on niistä jo liki kuukauden päivät grillattavaa otettu. Idätys taisi olla maaliskuussa, ellen väärin muista, ja alkukevään ja kesän ne olivat kasvihuoneessa. Onneksi keski- ja loppukesä ovat olleet sellaiset kuin ne olivat, sillä heinäkuun alussa tilanpuute ajoi munakoisot pois kasvihuoneesta. Ja siinä missä esimerkiksi physalikset ovat kärsineet ajoittaisten myrskypuuskien riepottelusta, näyttää kuin munakoisoja ne eivät olisi haitanneet tuon taivaallista.

HotVelo

Viimeinen sadonkorjuu kesältä 2014. Munakoiso Moneymakerin viimeiset hedelmät kasvin alasleikkuun jälkeen.

bluesman

Solanum aethiopicum eli Afrikkalainen munakoiso kasvoi ulkona ja sai aikaan jopa kypsiä hedelmiä. Valtavankokoisia, melkein kolme senttiä on suurin leveydeltään.

PeLi21

Tänä kesänä oli ensimmäistä kertaa munakoisoa kasvamassa. Kaksi tainta, toinen kasvarissa ja toinen ulkona. Kasvihuoneessa oleva kasvoi alkuksi todella rehevästi ja oli täynnä kukkia. Juuri kun haaveilin hyvästä sadosta niin kasvi alkoi tiputtamaan kukkia ja lopulta kuihtui kokonaan. Ulkona olevasta on tulossa peräti yksi munakoiso. Myös ulkona kasvu on ollut kohtuu voimakas ja kukkia on ollut paljon. Ongelmana on ollut sama mikä kasvarissakin eli kukat ovat tippuneet pois.
Mikäköhän meni pieleen? Pitääkö kasvia avittaa pölytyksessä? Molemmat kasvoivat autopoteissa. Voisiko johtua liian kosteasta kasvualustasta vai liian voimakkaasta lannoituksesta?

-PeLi

Fabricated

Heps,

Löytyykö vinkkejä munakoison kasvatukseen? Juuri laitoin siemeniä itämään kun lueskelin aikaisesta aloituksesta.