elokuu 03, 2021, 14:25:52 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Kasvatuskisan 2014 suunnittelu

Aloittaja Larski, heinäkuu 28, 2013, 23:43:59 ip

« edellinen - seuraava »

Larski

Vieläkö pistettäis kasvatuskisaa pystyyn bonchikisan rinnalle? Onko mielenkiintoa, sarjaehdotuksia tms.? Olivatko esim. 2013-kisasarjat onnistuneet, vai kaipaisivatko hiomista? Toimiko osallistumisen nettilomake riittävän helposti?

Ehkä ainoa muutos, jonka itse haluaisin 2013 kisaan nähden on kokonaiskilpailun lisääminen.

Huru-ukko


Larski

Kokonaiskisan säännöt voitais kenties vaikka mukailla pari vuotta sitten yhdistyksen nimissä järkätystä kisasta. Eli kustakin sarjasta saisi pisteitä menestyksensä mukaan.

Esim. 1.
1. Sija => 10 pistettä
2. Sija => 9 p.
...
10. Sija => 1 p.
=/> 11. Sija => 0 p.

Kaikki sarjat tasa-arvoisia.


Esim. 2.
1. Sija => n pistettä
2. Sija => n - 1 p.
...
n. Sija => 0 p.

Tässä systeemissä kokonaiskisan pisteytys huomioisi erityisesti menestyksen sarjoissa, joissa on paljon osallistujia (suuri n = kova kilpailu).


Esim. 3.
Pisteytys ei sidottu sijoitukseen, vaan tuloksiin. Kokonaiskisan pistemäärä olisi vaikka yksittäisten sarjojen tulosten summa.
(aji cristal 10,5 cm, naga 8 cm, turbo puhe 16 cm => 10,5 + 8 + 16 = 34,5 p.)

Kuulostaako mikään esitetyistä järkevältä? Muita ehdotuksia?

Tarvittaessa voin taas pitää tulospalvelua jossakin muodossa yllä.

Huru-ukko

Näkisin ensimmäisen vaihtoehdon olevan paras ihan yksinkertaisuutensa vuoksi.

Kakkonen tietysti huomioisi juuri sen, kuinka monta kilpailijaa sarjassa on. Enemmän osanottoa, isompi status. Villichili teossa saattaisi voittaja tosin saada vain 4-6 pistettä.

Kolmosvaihtoehto on huono etenkin niille jotka ei jostain syystä satu kasvattamaan esim. kaikkein isoimpia kilpailuchilejä.
Eli oma 41cm isoin chili viime vuonna antaisi tähän kilpailuun suhteettoman edun jos muut kilpailu lajikkeet jää voittajilla alle 10 cm.

Kaikkihan ei kasvata koko kirjoa, huono tuuri idätyksissä tai kasvuvaiheessa vie jonkun sarjan osanoton pois.
Enkä kyllä itsekkään aio tämän kilpailun vuoksi muutoksia tehdä kasvatuksiin. Vaikkakin lisäsin eilen lautalle Aji Fantasyn.
Mutta kun kilpailu on olemassa, niin miksei siihen osallistuisikin. Jo siitäkin syystä, että on joku, joka näkee vaivan asian eteen.

Larski

Olikohan 2013 vuoden kisa niin mykistävä menestys, ettei kukaan keksi parannettavaa, vai eikö kisaan ole enää mielenkiintoa?

Ellei muutosehdotuksia tule, laitan kisaketjut ja osallistumislomakkeet lähiaikoina pystyyn viime vuoden mallilla ja lähtökohtaisesti samoilla kisasarjoilla. Lisään hommaan vain kokonaispistekisan.

Bonchikisa kattanee jo jonkin osan kuvakisasta, mutta viime vuonna kilpailukuvia tuli niin hyvin, että tuskin avoin kuvakisa nytkään ihan turhaksi jää. Laitan siis ketjun myös sille.

hellacce

Tuon suurimman turbo pube -kisan voisi melkein korvata suurin PI 585273 -kisalla. Ei taida olla montaa pubekasvattajaa jolla ei kyseistä numeropubea olisi kasvamassa.
Jätkä kasvattaa rehuja

Whili

Lainaus käyttäjältä: hellacce - tammikuu 17, 2014, 13:59:40 ip
Tuon suurimman turbo pube -kisan voisi melkein korvata suurin PI 585273 -kisalla. Ei taida olla montaa pubekasvattajaa jolla ei kyseistä numeropubea olisi kasvamassa.

Turbo pube on tuttu ja LOISTAVA lajike.  Ei mielestäni ole mitään syytä vaihtaa.
Ehdotan että mennään vanhoilla säännöillä ja lajikkeilla.  Varsinkin kun enemmistöllä on jo kasvatettavat lajikkeet kylvettynä.