heinäkuu 31, 2021, 08:40:04 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Kärjet mustuu ja vinksahtaneita lehtiä

Aloittaja Vuorikaskas, maaliskuu 10, 2018, 13:25:03 ip

« edellinen - seuraava »

Vuorikaskas

huhtikuu 12, 2018, 21:41:30 ip #40 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 12, 2018, 21:48:26 ip käyttäjältä Vuorikaskas
Lainaus käyttäjältä: Vuorikaskas - huhtikuu 11, 2018, 08:17:42 ap
Lainaus käyttäjältä: tjk-666 - maaliskuu 18, 2018, 19:24:37 ip
Linkkiä alla kuvaan jossa ongelmakohtia ympyröity - yksi nyt taas vedossa oleva Starfish. En kyllä usko, että tässä tapauksessa olisi kyseessä mikään kasvin puutostila ym.? Lannoitukseen ja ympäristöön ei ole tullut mitään suuria muutoksia. Ripsiäisiä ja mitälie lentävää ötökkää on kyllä saalistettu kelta-ansoilla ja monen kasvin kohdalla havaittu uusien lehtien ongelma hävisi torjuntatoimin. Voiko olla sattumaa liittyen lannoitukseen ym?

https://www.dropbox.com/s/jurzpaprpx05hbu/Photo%2018.3.2018%2018.46.07.jpg?dl=0


Nää on hankalia muuta kuin arvailla ja uskoa - vaikka kyseessä on kovin vähän uskonasia.   Jos ei bongaa elukkaa voi se olla vaan niin pieni ja toimia piilossa aivan vasta muodostuvissa lehdissä, 'silmuissa'. Minullakin on taas uusia vioituksia (täytyykin otttaa parit kuvat myöhemmin) ja hiukan sama on tunnelma että on vaikea uskoa puutokseen sillä hoidolla mitä kasvit ovat saaneet.   Ripsiäislajejakin  on erilaisia ja on muitakin mitkä voivat noita aiheuttaa eikä kaikki aina ole kohtalokkaita.  En tietenkään voi väittää etteikö elukaton kasvuhäiriö voisi olla silti kyseessä.  Kokonaisuuden kannalta käytännössä harmittomia epätäydellisyyksiä voi olla monesta syystä johtuvia. Tai toisaalta neemöljyn käyttäjälle ne voisivat näyttäytyä harmittomampana kuin muille.  (Viimeinen onkin aika kummallinen käsitys sitä vasten kun katsoo miksi tämän otsikon aloitin...  vaan olisikohan ollut pH:n kokoaminen alustassa liiallisen läträyksen ansiosta mikä tappoi kasvupäitä.)


(En ole huomannut että nää rajoittuisivat esim. baccoihin.  Mutta täytyypä tutkia asiaa uudestaam kun nyt on tullut uutta vioitusta pitemmän neemtauon jälkeen.)  (En ole huomannut myöskään eroja mullattomien ja muitten välillä, mutta tarkastellaanpa tätäkin vielä tarkemmin.)


Eipä näitä monessa kohtaa tarhaa löytynyt mutta kuitenkin siis taas jotain.  Meinaan että pitäis neemata, koska mitään yhteyttä en huomaa käytettyihin erilaisiin kasvualustoihin ja lannoituksiin.  Toisin sanoen multakasveissakin löytyy vaikka ne ovat saaneet samaa litkua kasteluun kuin kivivilloissa olevat.


Piriz C. baccatum
CGN21500 C. chinense
Ihan samanlainen  CGN21500 vieressä on viaton.
Medina C. annuum