elokuu 01, 2021, 06:17:46 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Virtalähteet hajoaa?

Aloittaja Herneenvenyttäjä, kesäkuu 10, 2018, 01:46:50 ap

« edellinen - seuraava »

Herneenvenyttäjä

Mikäänhän ei ole ikuista. Mutta keskiluokan alumiinikuoressa olevat virtalähteet pimahtaa. halvimmat magneetti vermeet sen sijaan tuntuu porskuttavan. Kuten joskus kasvatustarvikeliikkeen kauppiaskin sanoi: Näissä ei juuri ole mitään miksi virtalähde voisi hajota, vika on usein muualla. Mutta kun ei tunnu olevan. Mikä siis näissä virtalähteissä voi olla vikana kun jättävät leikin kesken. Voiko niitä korjata. Ovat olleet aktiivisessa käytössä pitemmän aikaa. Mutta silti sisäinen kierrätäjä haluaisi saada vimstaakit kuntoon.  ::)

HerraDI

Usein virtalähteistä kuolee elektrolyyttikondensaattori, jos kapasitanssi on puolet tai alle niin lyytti on entinen. Toinen syy on sulakkeiden palaminen, lasiputkisulakkeet voi vaihtaa turvallisin mielin. Monesti myös syöksyvirtaa rajoittava NTC on entinen. Piirilevyllä olevat ohuet vedot verkkopuolella voi myös toimia sulakkeena, mutta näiden kolvaaminen ehjäksi on leikkimistä hengellä.

Helpoin tapa saada hyvä ja kestävä virtalähde on ostaa ENEC merkitty laite, näille elinikää luvataan yleensä 50 000h.

P.S vikavirtasuoja + suojaerotusmuuntaja ovat halpoja henkivakuutuksia jos lähtee korjailemaan elektroniikkaa.