elokuu 06, 2021, 06:47:12 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Uusi jäsen Helsingistä

Aloittaja Vilppu, toukokuu 23, 2020, 14:38:50 ip

« edellinen - seuraava »

Vilppu

Tervehdys,

Olen piakkoin 30 täyttävä mies, juuret Keski-Suomessa mutta sittemmin pääkaupunkilaistunut Espoon kautta Helsinkiin.
Olen aina pitänyt chileistä ja ruuan tulisuudesta, mutta vasta nyt sain innon alkamaan kasvattaa omia kasveja.

Kuten tavallista, lienen varmaan rajusti myöhässä tälle kaudelle (?), vajaan viikon on nyt ollut itämässä neljää lajiketta (Jamaican Bell, Cayenne, Lombardo ja Trinidad Scorpion) sekä mullassa että vesiastiassa kelluvalla alustalla olevien paperien/suodatinpussin päällä.

Vesiastiassa näkyy jo neljän siemenen päässä valkoiset hännät, seuraava tehtävä lieneekin siis selvittää koska ko. siemenet pitää siirtää ruukkuun ja multaan.

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: Vilppu - toukokuu 23, 2020, 14:38:50 ipVesiastiassa näkyy jo neljän siemenen päässä valkoiset hännät, seuraava tehtävä lieneekin siis selvittää koska ko. siemenet pitää siirtää ruukkuun ja multaan.

Vaikka heti: https://chilivaari.blogspot.com/2015/01/idatyslautta-paivitysta-2015.html

Syksyllä pitää kyllä varautua sisäkasvatukseen ja lisävaloihin. Chileillä on niin hidas kasvu, että täyttä satoa et ehdi saada ennen syyspimeitä. Jotakin maistiaisia kuitenkin pitäisi tulla ja paljon kasvatuskokemusta. Muutaman viikon päästä pitää sitten aloittaa jo lannoitus. Minä lähes unohdin sen aloituskaudellani ja kypsää Habaneroa tuli vasta joulun tienoissa.

Rince

Kannattaisi ehkä ostaa muutamia chilitaimia kaupasta, niin saisi vähän aikaisemmin satoa. On mukavaa kun on eri kasvuvaiheessa olevia chilejä. Tosin kauppojen chilitaimivalikoima on hyvin rajallinen, eli mitään erikoisempia lajikkeita ei sieltä löydy.

Vilppu

Lainaus käyttäjältä: Rince - toukokuu 23, 2020, 16:28:56 ipKannattaisi ehkä ostaa muutamia chilitaimia kaupasta, niin saisi vähän aikaisemmin satoa. On mukavaa kun on eri kasvuvaiheessa olevia chilejä. Tosin kauppojen chilitaimivalikoima on hyvin rajallinen, eli mitään erikoisempia lajikkeita ei sieltä löydy.

Tästä olisin ottanut kyllä kopin, harmi vaan että tuntuu loppuneen taimet jokaisesta paikasta pk-seudulta, mitä neljään kauppaan soittelin ja kysyin : P

ChiliPark 2020

toukokuu 25, 2020, 14:51:08 ip #4 Viimeisin muokkaus: toukokuu 25, 2020, 15:05:44 ip käyttäjältä ChiliPark 2020
FaceBookin:n REKO ryhmissä Okslahden puutarha myy taimia:

Chili apache 1,80 €
Chili Jalapeno 1,80 €
Chili Jamaycan Bell 1,80 €
Chili Habanero 1,80 €
Chili Hungarian Hot Wax 1,80 €

ChiliPark