heinäkuu 28, 2021, 20:51:07 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Sisä chilit 2021

Aloittaja miiksuli, tammikuu 09, 2021, 12:57:59 ip

« edellinen - seuraava »

miiksuli

tammikuu 09, 2021, 12:57:59 ip Viimeisin muokkaus: tammikuu 09, 2021, 17:56:03 ip käyttäjältä miiksuli
Laitetaan uutta blogia tulille >:D Kolme rocoto puno amarilloa laitoin tuossa itämään. Kolme pepper x jotka kasvaa hyvää vauhtia. Pieni moka kävi pepper äksien kanssa kun en totuttanut niitä uusille valoille jotka kärvensi uloimpia lehtiä vaikka etäisyyttä on paljon. Lupaavan oloiset nuo uudet kasvatuslamput.

miiksuli

Muistin vihdoinkin laittaa lisävaloksi flueresoivan UVB lampun. Jonkin verran UV valoa noissa uusissa LED valoissa olikin mutta pieni lisä pahitteeksi ole. Ainakin maukkaita, tulisia ja öljyisiä chilejä saanut kasvatettua. Edellisillä valoilla mutta nämä uudet on kirkkaammat ja ei violetti.

miiksuli

Jotain tilanne päivitystä. Laitoin siskolle siemeniä itämään mutta vissiin kaikki homehtu syystä x. Peach Bleederitkin itää huonosti jostain syystä. Yhden sain nyt sitten itämään PB chilin siemenistä. Siemeniä löytyy varastosta mutta ongelma on että niistä halutuista fenotyypeistä alkaa siemenet loppua.

Rocotot kasvanut hitaasti mutta varmasti. Otin kuvun pois ja saa nyt totutella sisäilmaan. Kohta vaihdan ruukkua kunhan ensin tottuu kuivempaan ilmaan. Pepper X:t kasvaa myös hyvää vauhtia. Valmiita nuppuja ja auenneita kukkia alkaa näkymään. UVB lamppu otettu pois käytöstä kun UV:ta oli liikaa tottumattomille chileille. 

miiksuli

Jotain ongelmaa ollut jossain kun itäminen ei enää ole onnistunut halutulla tavalla. En tiedä sitten onko vedenlaatu tai paperin laatu jotenkin muuttunut. Nyt sitten kokeilin että tuttuun tapaan laitoin paperista tyynyn johon laitoin siemenet ja ripottelin siementen päälle hieman lannoitettua turve+hiili yhdistelmää. Katsotaan josko itäis paremmin ja saisi samalla hieman ravinteitakin. Rocotot on aika kitukasvuisia vielä kun pidin taimiruukuissa liian pitkään. Pepper X:t kukkii voimakkaasti mutta ei vielä satoa. Odotellaan...

marek

Tutun kuuloista. Itselläni ensimmäinen idätys lähti vauhdilla ja pääsivät nopeasti kasvuun. Toinen kierros ei lähde mikkään. Kolmatta viikkoa ilman elämisen merkkejä. Ehkä ollut kuun asento huono niille  ::)
Instagram #parvekepuutarhurinonneavuodesta2018

miiksuli

Nyt siis idätän villichilejä tällä hetkellä. Jos ei lähde itää niin huolestuttavaa. Pitäs saada eximium ja lanceolatum itämään. Eximium varsinkin kun risteytystä yrittänyt kun tapoin mun yli vuoden vanhan eximiumin vahingossa (kokemuksen puutetta) niin joutuu laittaa uutta matoa koukkuun. On mulla Aji Mangokin tulossa joka on eri fenotyyppi kuin tavallisesti. Muoto on pitkulaisempi ja vaalean vihertävä.

miiksuli

Ei vielä satoa Pepper X:t. Rocotot kukkii voimmakkaasti ja kasvu tyrehtynyt. Yritän nyppiä kukkia pois minkä kerkeen. Peruvian Giallo Arancio lähti itämään ekasta siemen erästä. Eli yksi joka ei kuollut kymmenistä siemenistä :) Sain myös idätettyä yhden Beach Bleederin F3. F4 ei itäneet. Uudet villichilit ei vielä idä mutta toivotaan että joku lähtee. Lanceolatum on todella herkkä ja saattaa itää ja kuolla samantien.

Risteytystä koitan tässä innokkaasti. Saas nähdä onnistuko ja kantaako itäviä siemeniä. Pitää myös yrittää saada risteytettyä PI 322717 x PepperX.

Peruvian Arancio x PI 322717

miiksuli

Isolla prosentilla tuo baccatumi hyväksyy toisen lajikkeen siitepölyä. Nyt on frutescens lähtenyt hyvin kasvamaan ja sitten chinense risteytyskin marja tulossa. PepperX näyttäis alkavan vihdoinkin satoamaan. Antanut varmaan liian vahvaa lannoitetta. Koittanut tuossa tehdä myös pH kontrolliakin että saanut alennettua 7,5 pH:n alle seitsemän sinne 6,5 tuntumaan.

miiksuli

Rocoto Puno Amarillo kukkii voimakkaasti. En jaksa enää nyppiä kukkia pois. Jos alkaa tekee satoa niin siinähän tekee. Siitepölylle on käyttöä kunhan saan jonkun Eximiumin heräämään henkiin. Pepper X:t satoaa huonosti. Yksi kolmesta kasvista tekee vasta satoa ja vaan kaksi raakiletta. Pieneksi näyttää jäävän, edelliset oli tuplasti isompia.

Näyttää aika perus tuliselta lajikkeelta mutta tulisuus on Carolina Reaper tasoa ja maku oikein hyvä. Noh, edellinen teki vain yhden ison marjan. Nyt sentää kaksi >:D

miiksuli

En onnistu tuon PepperX > frutescens pölytys. Toimi kumminkaan päin. Veikkaan ettei PepperX jaksa kahta marjaa enempää satoa mutta ei selitä miksei nuo sadottomat hyväksy tuota frutescensia. Eikä frutescens hyväksy chinenseä. Pitää odotellaa parempaa hetkeä kun luonnon valoa alkaa tulla enempi. Baccatumi kuitenkin hyväksyi chinensen ja frutescensin ekoilla pölytyksillä. Vähän sama kun yritin risteyttää edellisvuonna eximiumia ja pubescensia. Viikkoja sai yrittää kunnes pari kukkaa lähti tuottamaan marjaa mutta siemenet oli itämättömiä.

miiksuli

Peach Bleeder F3 pääs isompaan ruukkuun, viiden litran. Ollut näidenkin kanssa huonoa tuuria kun ei oikein itänyt ja satosi huonosti. Otin sitten vähän takapakkia F4 > F3. Ne harvat marjat jotka tuli oli muutenkin vääriä fenotyyppejä. Satoamattomat PepperX:t latvoin kokonaan. Josko ne siitä piristyisi.


miiksuli

maaliskuu 29, 2021, 19:18:05 ip #11 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 29, 2021, 19:49:41 ip käyttäjältä miiksuli
Tuli hommattua pari tuollaista pientehoisia 35ml/h sumusumuttimia. Katsotaan onko mitään vaikutusta kasveille. Ton saa pysymään aina päällä kunhan nappi on pohjassa. Pieni modi tohon nappiin vaan että pysyy on asennossa. Toimii sitten digitaalisen viikkoajastimen kansssa :)


Vasemmanpuoleinen ruuvi tarvitsee vain irroittaa ja oikeanpuolemmaista löystyttää niin saa mahtumaan pienen muovinpalasen napin alle. sitten vaan siirtää piirilevyn oikealle paikalle että saa ruuvin takaisin kiinni. Eikä ole liimattu kansi. Senkun käyttää vähän kynttä tai jotain kynttä pidempää.

miiksuli

Hieman vahamaisuutta tullut lehtien pinnalle ja hieman kellertävyyttä. Vähemmällä vedellä näytti selviävän. Ei tullut niin voimakasta painoa lehdille. Jotain se ainakin tekee mutta tarkkaillaan miten käy. Voi olla että pitä nostaa lannoitusta korkeammalle. Oon nyt antanut 0,9 EC kaikille mun chileille kun osa kukkii ja osa satoaa. Ne on nyt niin eritasoisia kaikki että pitää räätälöidä varmaan ruokkiminen kaikille omaksi.

miiksuli

Pepper X:ssä alkaa olla hyvän kokoset marjat. Ei tullutkaan mitään kääpiöitä. Pari viikkoa menee ainakin että kypysyy. Viimeksi meni 5 viikkoa että alko olla kypsää. Peruvian Arancio kanssa kypsyttelee hitaasti vaikka marjat on pieniä. Mutta maku ja tulisuus ratkasee. Viime vuonna kasvattelin T-Rexiä niin meni 4 viikkoa niin oli 8-10 kypsää chiliä kahden litran ruukussa. Aivan helkkarin pistävä tulisuus mutta maku liian mieto. Siksi en kasvata niitä enää... Kyl siel makuakin pitää olla. Eikä se tulisuus lopulta voittanut PepperX:ää tai Carolina Reaperia.

T-REX ehkä yks parhaimman näköisiä kavereita jota kasvattanut vaikka maku ja tulisuus nyt ei kohdannut huippuaan. Toivottavasti tämä vuosi on onnistuneempi muiden lajikkeiden kanssa :)


miiksuli

huhtikuu 05, 2021, 13:22:08 ip #14 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 05, 2021, 20:18:19 ip käyttäjältä miiksuli
Pian pääsee maistelemaan >:D :chili::fire::fire:
 Edit. Löysin sienen. Näitä on mukava löytää sisäkasvien mullasta.

miiksuli

11 grammainen tulinen pirulainen  :fire::fire: Hedelmäinen ja makea. Hyvä maku. Väri oli syventynyt edellisestä kasvatuksesta ja maku voimakkaampi.

miiksuli

Olin unohtanut yhden rasian jossa siemeniä itämässä... Mahdollisesti PI 441551 lähti itämään kolmen kuukauden odottelun jälkeen. Oliko 10 vuotta vanhoja siemeniä, jotka saatu @sorrii:lta :)

Melkosia taistelijoita

miiksuli

Tää pienempi oli aromaattisempi. Pöllähti tosi voimakas tuoksu mutta tuoksu oli vähemmän varoittavampi tulisuudesta. Oli vain 8 grammanen. Voimakkaan fenyylinen, hedelmäinen, makea tuoksu. Jotenkin sisus näyttää hieman kosteammalta kuin tuossa isommassa.

miiksuli

Ei näihin ebay:n kauppoihin voi luottaa. Peruvian Arancio pitäisi olla mutta chili tekee tuommosia pikkuisia nakkeja joilla on pituutta noin kolmisen senttiä... Baccatumi se on kuiteskin. Toivottavasti makua löytyy muuten menee risteytyskin hukkaan :(


miiksuli

PepperX:n leikkasin hienoksi ja olipas vaikeata kun on niin tahmeata. Melkosen ruohoinen aromi. En tiedä mistä tuo ruohoisuus tulee mutta enpä ole ennen sitä huomannut.