elokuu 06, 2021, 07:07:23 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Marekin Chilivuosi 2021

Aloittaja marek, tammikuu 28, 2021, 19:42:06 ip

« edellinen - seuraava »

nörttipää

Upeita chilejä!! Mä siirsin suurimman osan ulos kesäkuun puolessavälissä. Ruukutus kookokseen vesiviljelystä pani tyypit vähän sekaisin, mutta nyt siellä kukitaan ja venytään pituutta hyvin.

Sisällejääneet ei viihdy, joten nekin siirtyvät pihalle kunhan saan nettikauppakuormasssa bambukeppejä näille tueksi.

Laskeskelin että jos tällä tai ens viikolla kukkii niin niukin naukin kerkiää podit kypsyä sinne 10.9 mennessä, jolloin päivä on jo niin lyhyt että ulkokasvatus tyssää. Eiköhän kukasta kypsäksi hedelmäksi mee 6-7 viikossa suunnilleen.

Moruga on ihan pakko laittaa ens vuodeksi. Tykkään tulisista, ja pelastus onkin ollut Heinän puutarhan nagat ja habanerot ihan S-marketin hyllyltä :D :D
Jos ihmiseen ei ole manuaalia eikä sitä saa kytkettyä vikasietotilaan, en ymmärrä sitä.

marek

heinäkuu 21, 2021, 17:35:19 ip #61 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 21, 2021, 18:14:30 ip käyttäjältä marek
Kiitos nörttipää.

Lasitelulla parvekkeella alkaa olemaan melko tiivis tunnelma puutarhaosastolla. Hyvin kasvavat ja varttuvat. Satoa on jo korjattu ja testattukin keittiössä eri kohteissa.

Ensimmäinen chilihillokin on jo valmistettu https://www.instagram.com/p/CRhBBi4tGjx/ Ja maistellessa ja makua tunnustellessa on mennyt jo yksi purkki  ^-^

Viime vuonna keräsin viimeisiä satoja vielä marraskuussa. Kehitys ja ei tyssännyt syksyn keleihin, vaan hiljalleen jatkui loppuvuoteen. Ehkä tuo lasitus ja se että siihen paistaa aurinko lähes koko päivän vaikuttaa asiaan.

Moruga antaa odottaa vielä satoaan. Puska kyllä täynnä vihreitä podeja. Täytyy kohta ryhtyä tukemaan sitä tarkemmin. On aika rapsakka puuvartinen ja napsahtaa oksa herkästi poikki. Jännityksellä odotan maistajaisia.

Päivän kuvat täällä https://www.instagram.com/p/CRmAWotNQDM/
Instagram #parvekepuutarhurinonneavuodesta2018

marek

heinäkuu 24, 2021, 12:44:07 ip #62 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 25, 2021, 18:17:58 ip käyttäjältä marek
Pienet hillosulkeiset tänään  :P
Minun hillokkeeseeni tuli tänään paprikaa, inkivääriä, tyrniä, hunajaa ja chiliäTulikin monta purkkia.


Instagram #parvekepuutarhurinonneavuodesta2018

marek

Tänään piti lähteä jo kokeilemaan parvekepuutarhan Moruga Chocolaten hyödyntämistä. Aikaisemmin jo rohkeasti maistoin pienen nokareen ja totesin aromikkaaksi.

Kokosin sopivia aineksia kasaan ja ryhdyin seuraamaan löytämäni kiinnostavan ohjeen viitoittamaa tietä. Tosin mukaellen, niinkuin aina näissä kokeiluissa.Kokkaus kesti marinoimisineen päivineen reilu pari tuntia. Se kyllä kannatti. Tuli oikein hyvä mausteinen kastike lopputulokseksi. Käytin yhden chilin, ehkä jatkossa uskaltaa laittaa sen toisenkin  :DLopputulos tasapainoinen ja mukavasti viipyilevä lämpö.Koko seikkailu taas täällä https://tuuma.blogaaja.fi/moruga-schocolate-kokeiluun-kalaa-ja-katkarapuja/
Instagram #parvekepuutarhurinonneavuodesta2018

nörttipää

Mä mussutan Heinän habaneroja pilkottuna kauranäkkärin ja juuston päällä & heitän puolikkaan normikanawokkiin.
Oon jotenkin yksraiteinen mitä syömisiin tulee: simppeliä, edullista, ravitsevaa ja jostain syystä kuukausikaupalla  samoilla sörsseleillä ilman että kyllästyn.
Muuttelen vaan mausteita, ja niitä kaapissa riittää pienen aasialaisen kaupan verran.
Syksyn tullen jääkaapissa on taas epämääräinen vihannes/juuressosekeittokattila, johon laitan mitä marketista halvimmalla saa-juureksia. Ja chiliä. Siitä sit on helppo mikrottaa pikkunälkään ja isompaankin, kun viskoo loput wokkikanat sekaan.

Kun aattelee että ulkona kasvaa eniten baccoja, niin sit kuitenkin tällä hetkellä syön ja käytän vaan tulisia chinensejä. Ei voi kuitenkaan tietää mistä tykkää ennen kuin kaikkea on kokeillut :)
 
Jos ihmiseen ei ole manuaalia eikä sitä saa kytkettyä vikasietotilaan, en ymmärrä sitä.

Rähinä-Reetta


marek

Kiitos nörttipää ja Rähinä-Reetta

Kokeilemalla ne omat maut ja mieltymykset löytyvät. Menee vaan useampi vuosi haeskellessa, kun maailma on täynnä kaikkia kiinnostavia lajikkeita  ;D

Kokkailuihin kesä ja loppukesä on erinomaista aikaa. Tuoreena chilit ovat tietty parhaimmillaan teki sitten mitä tahansa niistä.
Yhdet hillokkeet pitäisi vielä tehdä jostakin tuhdimmasta lajikkeesta. Muuten sitten päivittäikokkailuihin. Noiden Morugojen osalta vielä haeskelen hyviä ohjeita joita mukaella. Ensimmäinen kokeilu oli oikein rohkaiseva. Olin jotenkin varma että kasvattelen jotakin jolle ei ole käyttöä.
Instagram #parvekepuutarhurinonneavuodesta2018