heinäkuu 28, 2021, 21:10:31 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Marekin Chilivuosi 2021

Aloittaja marek, tammikuu 28, 2021, 19:42:06 ip

« edellinen - seuraava »

sorrii

Eipä noita ötököitä voi ulkoa mitenkään hävittää  ;D  ... Pitäis myrkyttää koko kaupunki. On vaan hyväksyttävä että ötököitä tulee ja menee. Yleensä kasvit kestää ne ... Jos oikein invaasio iskee vaikkapa kirvoja, niin ahkeraa sumuttelua vaan. Spruzit on aika "luomu" aine käytettäväksi ulkonakin ... Suopa vaan tappaa kasvit - ötökät jatkaa kuin ennenkin ...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

marek

toukokuu 23, 2021, 12:58:40 ip #41 Viimeisin muokkaus: toukokuu 23, 2021, 13:02:22 ip käyttäjältä marek
Eipä saakaan. Nuo siis lasitetulla parvekkeella kolmannessa kerroksessa. Suotuisa paikka lisääntyä, kun normi vihollisia ei ole mailla eikä halmeilla. Pakko niitä on häätää, jotteivat tuhoa kaikkia kasveja.
"Pihalla" siis hieman hämäävä ilmaus :D
Instagram #parvekepuutarhurinonneavuodesta2018

miiksuli

Mä antaisin asetamipridiä jos alkaa näyttää pahalta tilanne. Löytyy torjuntapuikoista.

marek

toukokuu 23, 2021, 14:02:07 ip #43 Viimeisin muokkaus: toukokuu 23, 2021, 14:06:25 ip käyttäjältä marek
Provantoa kyllä löytyy, jostain olin vain lukevinani, että saattaa tukea lisääntymistä jos nuo nyt sitten ovat vihannespunkkeja. Vielä ei ole satokausi lähelläkään niin hyvin voi antaa vahvempiakin myrkkyjä.

Liikkuvia tyyppejä en ole löytänyt tänään. Munia kyllä, ne kun eivät välttämättä irtoa suihkutettaessa. Pahimmin vaurioituneita lehtiä olen poistellut. Kasvit näyttävät kyllä piristyneen kun pääsivät pahimmista populaatioista.
Instagram #parvekepuutarhurinonneavuodesta2018

sorrii

Provantoa voi käyttää sumutteenakin 2kaps/litra liotettuna, samalla kasteluveteen: silloin ei jää kapselinjämiä multaan epämmäräiseksi ajaksi ... Jos on punkkeja nin ei!! Niille eläville tehoaa Spruzit tai joku pyretriinisumute: Munat häviää/kuolee Bionovan TML'llä! (The missing link) Sitä ei myydä torjunta-aineena, mutta toimii. Jos ei oo punkkeja vaan jotain muuta niin systeeminen myrkky on kyllä hyvä siinä että toimii pitkään. Toisaalta sitä ei saisi käyttää ulkona: pörriäisethän kyllä käy siellä parvekkeella 😲
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

marek

Kiitos  :)  Tutkin noita kaikkia vaihtoehtoja  :D Pörriäisiä on suojeltava ehdottomasti näinä aikoina. Kyllä niitä kerroksiin kerkeää päivittäin. Parvekkeella olevissa kasveissa on kaikissa havaittavissa vaurioita. Pääsi kieltämättä yllättämään.

On sitä iloista kasvua ja kukintaakin havaittavissa kaikesta huolimatta. https://www.instagram.com/p/CPNqhCKi3L-/
Näkyisiköhän tuo linkin kautta. On aina oma askartelunsa kuvien linkittäminen tänne.
Instagram #parvekepuutarhurinonneavuodesta2018

miiksuli

toukokuu 23, 2021, 14:44:29 ip #46 Viimeisin muokkaus: toukokuu 23, 2021, 15:00:39 ip käyttäjältä miiksuli
Juu, asetamipridi saattaa tappaa kimalaisia ja mehiläisiä. Jos kovin innokkaasti käy pölyttämässä. Tai ainakin heikentää niiden elämää.

Edit. Tulikin tässä jännä idea! Sähköä chileille! En tiedä miten täysikasvuinen kasvi reagoi sähköön ja meneekö ötökät sekaisin mutta olispahan siinä ideaa? :D

https://www.youtube.com/watch?v=A6r0Xzuptuk

marek

toukokuu 24, 2021, 01:28:32 ap #47 Viimeisin muokkaus: toukokuu 24, 2021, 01:30:31 ap käyttäjältä marek
Siinäpä mielenkiintoista kokeilua. Pitää ehdottaa tuolle meillä asuvalle Pelle Pelottomalle, joka välillä haluaa teknistää tämän vanhakantaisen multakasvatuksen  :D erilaisilla kommervenkeillä. Se digitaalinen luuppikin on hänen varastojaan ja nyt tuli hyvää käyttöä sille. Kiinnostava laite kyllä muutenkin.
Viikonloppuna piti edistää yrttimaan valmisteluja, mutta siirtyy nyt sitten ainakin viikolla eteenpäin.
Instagram #parvekepuutarhurinonneavuodesta2018

sorrii

Yksi turvallinen kukkahattu-konsti ötököiden karkoittaimeen on muuten kaneli. Kanelia voi ripotella multaan mutta myös liottaa veteen ja sumuttaa. Taitavat kaikki ötökät vihata sitä. Se torjuu myös hometta ym. Mä olen laittanut kanelia monta kertaa idätyslautalle jos on ollut niin pitkään että alkaa homehtua, madäntyä ... Tuli hirveän näköistä mutta siemenet itivät ...  8)
Googlailemalla siitä löytyy paljon juttua ...  ;)
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

marek

Ihan mahtavaa  :D
Kanelilla olen maanpäällä asuessani kiusannut muurahaisia. Ne eivät siitä pitäneet, mutta enpä ole koittanut näihin pienempiin. Hyvä vinkki ja kaikkea kannataa kokeilla.
Instagram #parvekepuutarhurinonneavuodesta2018

sorrii

Taisipa muuten olla juttua "jossain" että Provanton sisältämä myrkky ei enää olisi niin paha pörriäisillekään. Kannattaa guuglailla jos semmonen kiinnostaa! Mä olen vanhaa kunnon Provadoa käyttänyt vuosia talvella, silloin, tällöin, harvakseltaan: murskattuna ja veteen sauvasekoittimella liotettuna 2 nappia/litra: Kyä lähtee kirvat ja hyvässä lykyssä ripsiäiset sekä moni muu, mutta ilmeisesti ei punkit. Soittelin Bernerin neuvontapuhelimeenkin ja neuvos piti hyvänä ideana käyttää sitä veteen liotettuna "vaikka ei saisi virallisesti suositella" ... Varoajat ja annostus laskettavissa vastaavan ammattivalmisteen ohjeista: Tässä siis Confidor VG70. Torjunta-aineilla on samanlainen kontrolli kuin lääkkeillä, että myyntilupa haetaan tiettyyn tarkoitukseen, eikä sitten saisi käyttää muuhun. Jos ibuprofeenille olisi haettu myyntilupa päänsärkyyn, niin sitä ei saisi määrätä korvasärkyyn ...

Systeemiset myrkyt on tosi käteviä, koska toimivat yleensä ainakin kuukauden. Varoaika voi silti olla vain pari päivää! Eihän ne myrkyt ole ihmismyrkkyjä vaan hyönteis- ...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

marek

Vielä täällä kävellään  >:(  Nyt sain taltioitua hyvää kuvaakin. Melkein säälitti päästää tähti päiviltään kuvausten jälkeen.

https://www.instagram.com/p/CPVE1FUC3ag/
Instagram #parvekepuutarhurinonneavuodesta2018

marek

kesäkuu 05, 2021, 08:07:52 ap #52 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 05, 2021, 11:18:39 ap käyttäjältä marek
Punkkijahti ei ole enää tuottanut tulosta. Sen sijaan mikroskoopille on löytynyt paljon muita kiinnostavia tutkittavia. Vaikka chilin hede ja emilehdet  :)


Punkeista päästyä on chilit innostuneet tuottamaan. Omien merkintöjeni mukaan jopa aikaisemmin kuin edellisenä vuotena. Taimivaiheen monipuolinen valo on tainnut olla hyväksi.Kurkku pukkaa myös jo makupaloja.Pikku plantaasini on vielä maltillisen oloinen. Salaatit ovat ansarissa ja on siellä pari hentoista chilin taintakin. Voi olla että jäävät tuottamattomiksi. Kasvuintoa ei niissä ole havaittavissa.

Instagram #parvekepuutarhurinonneavuodesta2018

marek

kesäkuu 12, 2021, 09:15:44 ap #53 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 13, 2021, 12:44:26 ip käyttäjältä marek
Pieni päivitys paikallaan. Chilipuutarhassa kaikki hyvin. Punkeista on ilmeisesti päästy. Pidän sitä pienenä ihmeenä. Ehkä sitä tuli vaan hyvällä kiukulla taisteltua niitä vastaan. Vaarassa oli koko kausi. Tarkkana saa olla edelleen.

MUOKS  No ei ole päästy vielä kokonaan. Kuvassa vauvapunkkien lisäksi näyy vielä pari munaakin. Jossain on siis sukukypsä tyyppi (tyyppejä) vielä https://www.instagram.com/p/CQDfpx4N4Gm/

Kerkesin aiheuttamaan myös omalla toiminnallani lannoiteöverit. Melkein pelästyin että on uusi tuholainen kiusana. Huuhtelulla ja vesien vaihteluilla tilanne korjaantui nopeasti. Nyt ovat kaikki vielä vesikuurilla.

Muutama lajike on vielä kukkimatta. Niitä odotellaan.
Muuten hyvässä mallissa ja on odoteltavaa. Jalapenoissa on hyvin jo maisteltavaa kotitarpeiksi.

Tuntematon tuliaislajike paistattelee aamuauringossa. Siinäkin jo runsaasti podeja tulossa.

Instagram #parvekepuutarhurinonneavuodesta2018

marek

Raportoidaanpa tämäkin tänne.
Ötökkäjahti on jatkunut. Nyt löytyi ihan hyviksiä. Toivottavasti on iso suku.
https://www.instagram.com/p/CQHKEAgiBTY/
Harsokorennon toukka jollakin asteella.
Instagram #parvekepuutarhurinonneavuodesta2018

marek

kesäkuu 19, 2021, 10:01:50 ap #55 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 19, 2021, 10:08:33 ap käyttäjältä marek
Punkkien pahimmin runtelemiin kasveihin ei jäänyt yhtään lehteä. Jätin kasvit olemaan koska osassa oli jo hedelmääkin tulossa. Sitä tämä raasu kasvatti ilman lehtiä. Nyt näyttää aika hauskalta. Uusia lehtiä pukkaa. Ihan terhakas yksilö.Tunnistamaton kasvi on myös tuottanut jo satoa. Alkuperäinen, mistä siemenet taltioin oli kyllä paljon pulleampi. Sain kuivatun chilirimpsun tyttäreltä bulgariantuliaisena pari vuotta sitten. Mukavan lempeä kokemus se oli. Tästä ei vielä tiedä.Satokausi on nyt siinä 2-3 viikkoa aikaisemmassa kuin vuosi sitten.

Instagram #parvekepuutarhurinonneavuodesta2018

marek

kesäkuu 27, 2021, 15:33:43 ip #56 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 27, 2021, 15:35:38 ip käyttäjältä marek
Punkki-invaasion tuhoamat taimet virkistyvät muutkin hiljalleen. Kaikki lehdet menetettiin, mutta nyt on uutta kasvua ja intoa niissäkin olemassa. Saavat tuottaa sitten syyssatoa  ;D

Muuten vartutaan hienosti.


Cream Fantacy on minulle uusi lajike. Jännityksellä odotetaan mitä tulee. Tietääkö joku, mita sen lehdissä olevat ruskeat täplät ovat? Kasvi ei tunnu niistä kärsivän. Ja elämää lehdissä ei näy.Vanha tuttu Hungarian Hot Wax vaan kasvattaa palkoja. Yhden jo pistelin vihreänä salaattiin. Oli taas pitkästä aikaa hyvää. Viime vuonna ei tainnut olla repertuaalissa ollenkaan.Moruga Chokolatesta lähti yksi taimi elämään. Olen sitä vartioinut ja varjellut. Nyt viimein alkoi innokkaasti kukkimaan. Jotakin odotettavaakin on. Mitä tästä olisi hyvä tehdä? Uusi tuttavuus tämäkin ja ilmeisen vahva kuvausten perusteella.

Paljon mukavaa seurattavaa ja jännitettävää jo tässä vaiheessa. Örkkejä ei ole näkynyt nyt silmällä eika mikroskoopilla. Tai no kirvoja, mutta niistä ei niin erityisemmin hätkähdä, kunhan huuhtoo pois eikä päästä leviämään.
Instagram #parvekepuutarhurinonneavuodesta2018

marek

Urhea vihannespunkin runtelema chili näyttää jo hyvin terhakalta. On se ollut sitkeä kasvi. Nyt se pukkaa jo uutta kukkaa. Tuskin kasvaa enää juurikaan. Voi kuitenkin hyvin niin saa jäädä edelleen taimipurkkiinsa elämään.Muut ja vähemmän altistuneet kasvit voivat hyvin. Ihan kelpo sato tulossa tänäkin vuonna.Moruga Chokolate näyttää tuottavan myös hyvin runsaan sadon. Mihinkähän niitä käyttäisi? Kuvausten mukaan on melko ärjyä tavaraa. Tulee varmaan uusia kokeiluja kastikerintamalla  :)
Instagram #parvekepuutarhurinonneavuodesta2018

nörttipää

Ihanaa seurata kun tulee päivityksiä. Mulla on vasta kukintavaihe kun oli kaikenlaisia vastoinkäymisiä ja omia mokia yllin sun kyllin. Kerkiää ne myöhemminkin kun syyskuun puoliväliin riittää lämpösiä ennusteiden mukaan.
Jos ihmiseen ei ole manuaalia eikä sitä saa kytkettyä vikasietotilaan, en ymmärrä sitä.

marek

heinäkuu 10, 2021, 08:12:16 ap #59 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 10, 2021, 08:19:46 ap käyttäjältä marek
Kiitos nörttipää. Tämä vuosi lupaa lämmintä syksyä, joten ehtii hyvin vielä saada sopivaa satoa.

Oma parvekepuutarha on tänä vuonna melko maltillinen. Vähensin viljelyalaa puoleen ja nyt mahtuu parvekkeen puutarhaosiossa liikkumaankin. Kuva ei toistu tarkkana tässä, vaikka alkuperäisessä paikassa se sitä on. Hassua.Moruga chokolate ottaa jo hieman väriä pintaansa. Jännityksellä odotan. Kasvi on melko täynnä podeja. Olen perheen ainoa chiliaddikti, joten koko sato tästä jää minulle.Helpommista kohdattavista saan laittaa kyllä lähipiirille ruokaa. Chilihillot yms ovat kyllä tehneet kauppansa.Vettä saa roudata kyllä kiitettävästi parvekkeelle. Onneksi muutin altakastelualtaisiin, niin kestävät muutaman päivän itekseen. Ansarissa ja isoissa peräseinän tomaatti ja kurkkuruukuissa on Blumat tippujärjestelmä.
Instagram #parvekepuutarhurinonneavuodesta2018