heinäkuu 31, 2021, 08:57:33 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Aloittelija kyselee chilin talvettamisesta

Aloittaja annesurfs, elokuu 19, 2006, 19:16:58 ip

« edellinen - seuraava »

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: Terva - joulukuu 26, 2020, 23:35:11 ipKysymykseni on: Milloin on aika siirtää kasvit isompiin ruukkuihin ja aloittaa kunnon kastelu ja lannoitus?
Yksinkertainen vastaus on: sitten kun on riittävästi valoa.
Ikkunalla se tarkoittaa helmikuun loppua tai maaliskuuta, mutta lampuilla sitä voi aikaistaa.

Terva

Eli, jos vaikkapa kuukauden vielä kärvistelisin? Kiitos avusta!

Whili

Lainaus käyttäjältä: Terva - joulukuu 26, 2020, 23:35:11 ip...eli leikkasin ne noin 15 cm mataliksi. Pari kasvia (Trinidad Scorpion ja Chocolate Scotch) jätin kokonaan leikkaamatta ja hyvin ovat tähän asti selvinneet vaikka ovat lähes metrin mittaisia. Alasleikatuista kasveista 5 on kuollut, loput lykkäävät jo kovasti uutta lehteä, vaikka tarjolla on ollut vain yhden kasvilampun valo ja normaali huoneenlämpö.

Kysymykseni on: Milloin on aika siirtää kasvit isompiin ruukkuihin ja aloittaa kunnon kastelu ja lannoitus?
Alasleikkaamisessa on aina riskinsä. Kasvit ovat stressitilassa ja totuttelevat uuteen meininkiin.
Isoin riski on on ylikastelemisella / -lannoittamisella. VALOA kaipaavat jotta saavat kasvuolot kuntoon !!

Terva

Pieni päivitys. Alasleikkaamistani kasveista kuoli tammi-helmikuun aikana vielä suurin osa, vain viisi selvisi (ehkä, ehtii nekin vielä kuolla). Trinidad Scorpion ja Chocolate Scotch, joita en leikannut, voivat erittäin hyvin. Hyvä opetus ensi syksyksi. En yritä enää alasleikkausta, vaan yritän löytää tilaa pitää kasvit leikkaamattomina valossa.


sorrii

helmikuu 25, 2021, 23:24:30 ip #424 Viimeisin muokkaus: helmikuu 25, 2021, 23:26:09 ip käyttäjältä sorrii
Mä olen tehnyt usein kompromissin: Olen leikannut senverran että mahtuu jotenkin. Pitänyt aika minimivaloilla hengissä pimeimmän ajan. Keväällä sitten, kun alkavat taimetkin vaatia tilaa -tai vähän ennen- olen leikannut reippaammin, mutta en ihan tapiksi: Talven aikana kasvaneet risuoksat pois; rumat oksat pois; muutenvaan huonot oksat, joihin en usko tulevan tukevia haaroja kuitenkaan ... jne. Jättänyt aina jotain oksaa jossa on vähän lehtiä. Sitä mukaa kun kevät etenee, kasvavat myös sitten talvehtineet sopivasti ja hyvässä valossa ... Tänään juuri tein muutamalle kasville noin!

 Yksi hyvä tapa talvettaa chilejä tuli vahingossa kehiteltyä itselle aikoinaan: Leikkelin isoja kasveja Fataliin ohjeiden tapaan "bonchi-mittaan"; huuhdoin juuret puhtaaksi ja parturoin nekin siistiksi ja istutin "valeistutukseen" hydrosoraan ämpäreihin. Niistä sitten vähän myöhemmin valikoin kiinnostavimpia ((kaikkihan ne alkoivat versoa uutta oksaa!)) ja istuttelin passiivihydroiksi Ortheksin säiliöruukkuihin. Se toimi taitamattoman hyvin, ja oli tapana monta vuotta: Parhaassa valossa olevista sain satoakin aina kotitarpeiksi. Varsinaiseen bonchi-kasvatteluun en innostunut ollenkaan kun se vaikutti niin epävarmalta ja hankalalta. Passiivihydroilu lähti liikkeelle puolivahingossa ...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`