elokuu 06, 2021, 06:21:18 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Sisä chilit 2021

Aloittaja miiksuli, tammikuu 09, 2021, 12:57:59 ip

« edellinen - seuraava »

miiksuli

Apache pääs isompaan ruukkuun. On se kivan näköinen. Suippolehtinen tomakka. On se mukava kun pääsee omat multasekoitukset tekemään ja omilla lannoituksilla. Peach Bleederissä menin takapakkia ja otin F3:n. Niin tämä näyttää kasvavan hyvin ja alottanut riittävän ajoissa haaroittumisenkin. Ärsyttävää kun jotkut kasvaa vaan pituutta. Voisi olla hyvä satoamaan :)

miiksuli

On se kumma kun vielä tuo Peruvian Arancio vielä kypsyttelee tota chinensen kanssa risteytettyä. On tässä mennyt jo ainakin 11 vrk kauemmin. Frutescensin kanssa marja kypsyi paljon nopeammin.

Vielä on toivoa että joku noista villichileistä vielä itäis. Pidän edelleen poissa valosta niitä. Laitoin myös heti itämään tuon baccatum x frutescens hybridin. Oli kolme täysin terveen näköistä siementä mutta ei vielä itämisen merkkejä.

miiksuli

Nyt on maisteltu toinen kypsä chili Peruvian Aranciosta. Makueroja noissa oli. Vaikka olikin vasta risteytetty. BxF oli enemmän frutescensimäinen maultaan ja polteelta. Happamampi ja terävä polte. BxC oli herneenversomaisempi, hedelmäisempi, kuumalla poltteella joka oli paljon voimakkaampi kuin frutescens hybridillä. Mielenkiinnolla odottelen jos lähtee itää joku noista niin mikä tulee olee muoto, väri ja maku sitten :) Mutta tää BxC oli mun makuun parempi. Chinense risteytyksen marjan kypsyminen kesti kaksi viikkoa kauemmin kuin frutescensilla.

Tässä vielä tuoreimmat kuvat.

miiksuli

Apache kasvaa kivasti. Toiselta foorumilta tuli ehdotuksia tuosta että mikä kasvaa kivasti valojen alla sisällä. Niin tässähän se kasvaa ihan jees köykäsillä valoilla.


PepperX on myös nyt suostunut risteytymään frutescensin kanssa. Nyt on hybridejä tulossa :) Edes jotain onnistumista. Edellisvuonna eximium ei hyväksynyt kun hyvin pienellä prosentilla pubescensia että alko edes marjaa tuottamaan ja siemenetkin oli itämättömiä. Eximium on aika nirso.

miiksuli

Apache alkanut satoamaan. Ekoista kukista. Ei ole ennen ollut näin nopeata lajiketta. Peach Bleederikin alkanut satoamaan. Näyttää paljon paremmalta tämä F3. Edelliset Peach Bleederit oli vääriä fenoja ja en tykännyt. Tekee kauniita kiemurtelevia lyhtykukkia. PI 322717 innostunut tekee pulskia marjoja toisena vuotena. Ekana vuotena teki vaan puolet pienempiä.

PB > Apache > PI 322717

miiksuli

Näyttää kyllä hyvältä chilien satoisuus. Tänä vuonna mennään puhtaasti turpeella, biohiilellä, orgaanisella lannoitteella. Neudorffin marjalannoitetta 15ml (NPK 7-1-8) ja siihen sitten lisännyt rakkohaurujauhetta 5 ml 8 litraan vettä. Haisee ihan kuolemalta kun hauduttaa useamman päivän hanavedessä että kannattaa käyttää vaan jos kestää hajuhaittoja, varsinkin sisällä :D

Peach Bleeder innostunut hyvin satoamaan ja näyttää tekevän tasalaatuisia marjoja. On aika monta siementä ja kasvia kasvatettua ja kaikki vääriä ollut. Apache kans satoaa hyvin ja marjat kasvaa hyvää vauhtia. Ainut mikä ei oikeastaan kauheasti satoa on PepperX. Sillä jotain ongelmia. Oon kuitenkin kaikille chileille antanut 0,9-1 EC vahvuista lannoitetta. Voi olla että PepperX vaatii isommat ruukut.

miiksuli

Tässä nyt jotain kuvia raakileista.

PB ja Apache. En tiedä mikä tota Apachea "vaivaa". Ei taaskaan ole sitä kuvissa ollut. Sojottaa suoraan taivasta kohti marjat. Kaipa ne sieltä sitten laskeutuu kun painoa alkaa kertyy? 

miiksuli

Apache innostu paremmin satoamaan kun laitoin isojen valojen alle. Kuusi viikkoa sitten PI 441551:t oli kitukasvuisia ja nyt ihan hyvällä tolalla.miiksuli

vielä odotellaan PepperX risteytetyn marjan kypsymistä että saisi laitettua itämään. Edelliset ekat risteytykset ei vieläkään idä. Vieläkin idätysongelmia... Ehkä se viikkojen tai kuukausien odotus palkitaan?

PB ei tehnyt kun nyt vaan nuo kolme möllykkää. Kohtalaisen tasalaatuista. Toivottavasti maku on hyvä ja tulisuus. Pitäisi olla aika hedelmäinen, hyvällä tuoksulla ja runsaan öljyinen.

miiksuli

Ei vaan pysty nyt, ei tänään. Tiesin jo hajusta että on pahimpia PB:tä jota kasvattanut. Maistoin vaan ihan puolen sentin palan. Hyi saakeli, ei tänään. Banaaninen, hedelmäinen, parfyyminen. Polte on sitten pippurinen, iski heti vaikka kärjestä maistoin vaan pienen palasen. Sieltä lopuksi tulee häijympää poltetta ja vähän adrenaliinikin alkoi virrata. En tee enää samaa virhettä ja maista kokonaan. Viimeks kun vedin kokonaisena tämmösen vähän pahemman kaverin niin keho meni shokkiin enkä tuntenut mitään ensimmäiseen 30 sekunttiin kunnes iski niin kovaa kipu että koirakin luuli että teen kuolemaa >:D

Mutta jälkimaku on hyvä ja ei huono. Ehdottomasti siemenet talteen ja toleranssia kasvattamaan.miiksuli

Nyt on maisteltu eka Apache. Tulisuus on enemmän kuin perus jalapenossa. Ehkä viis-seittemän kertaa tulisempi. Hieman makea, mehukas, paljon siemeniä, polte tulee hitaasti. Maullisesti muistuttaa baccatumia, ja chinenseä. Erikoista. En usko että tämä Apache on puhdas annuumi. Ehkä jotenkin frutescens mäinen loppuaromipolte vielä tulee. Aika moinen kompinaatio mutta satoaa erittäin hyvin ja kypsyttelee marjat nopeasti. Olen kyllä yllättynyt positiivisesti.


miiksuli

Vieläkin kärsin jollain asteella idätysongelmista kun ei nuo risteytykset tuppaa oikein itämään. Odotellaan kiltisti. Tein yllättävän löydön ja löysin petopunkin vilistävän yhdessä idätysrasiassa. Aivan loisto juttu kun ne syö kaikki pienet öttimönkiäiset >:D Istutinkohan viime vuonna muutamaan ruukkuun noita tappokoneita. Vielä siis populaatio hengissä.

miiksuli

Baccatum x frustescens hybridin ekat siemenet alkanu itämään. 2/3 iti. Joka on ihan hyvä. Nyt vaan pitää yrittää pitää noi hengissä ettei harsosääsken toukat raiskaa noita heti alkuun. Eihän siinä itämisessä menny kun 12 viikkoa. Baccatum x chinense ei vielä näytä elonmerkkejä.

Onkohan jollain kertoa miksi mulla nykyään kestää siementen idätyksessä älyttömän kauan? Hyvin vakaidenkin lajikkeiden kanssa voi mennä useita viikkoja itämisessä.

marek

Lainaus käyttäjältä: miiksuli - kesäkuu 07, 2021, 20:56:47 ipNyt on maisteltu eka Apache. Tulisuus on enemmän kuin perus jalapenossa. Ehkä viis-seittemän kertaa tulisempi. Hieman makea, mehukas, paljon siemeniä, polte tulee hitaasti. Maullisesti muistuttaa baccatumia, ja chinenseä. Erikoista. En usko että tämä Apache on puhdas annuumi. Ehkä jotenkin frutescens mäinen loppuaromipolte vielä tulee. Aika moinen kompinaatio mutta satoaa erittäin hyvin ja kypsyttelee marjat nopeasti. Olen kyllä yllättynyt positiivisesti.


Noista tykkäsin kovasti. Ekan vuoden jälkeen en ole saanut itämään kunnolla. Harmi.
Instagram #parvekepuutarhurinonneavuodesta2018