elokuu 17, 2022, 07:02:21 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Habanervous

1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Habanervous S1 2014
syyskuu 18, 2013, 12:01:51 ip
Aloitellaanpas oikein hyvissä ajoin ensimmäisen totisen kauden pähkäilyt, jonka tarkoitus on alkaa joulukuussa idätysten jatkuessa tammi-helmikuulle lajikkeesta riippuen.

Sisäkasvatuksessa on tällä hetkellä Caribbean antillais, Trepedeira do werner, PI439370 ja lemondrop kellimässä keinovalojen alla (tällä hetkellä noin 300w)


Kauden 2014 ulkokasvatus lista alkaa näyttää tältä: (lista täydentynee vielä syksyn ja talven aikana)


Annuum:
-Goats weed
-Hungarian Hot Wax
-poblano
-Jalapeño M

Baccatum:
-Aji habanero
-Aji amarillo
-starfish
-PI439370
-Lemon drop
-Aji fantasy
-Aji norteno
-Trepadeira Werner
-Jamaican bell
-Aji cristal
-Jamy


Chinense:
-Rocato
-Orange habanero
-Caribbean antillais
-Caribbean red habanero Vaihtunee muuhun.
-Pimenta da Neyde
-PI 257129
-Naga Morich
-Fatalii
-Black Naga (Bhut jolokia? naga jolokia? vai mikä lie)

Pubescens:
-Locato (Pieni kysymysmerkki)
-Rocoto Turbo Pube
-Canario
-Brown Rocoto


C.Annuum var. glabriusculum:
-Chil Tepin

C.annuum var. aviculare:
-O´odham ChiltepinErityiskiitokset: Jani M, Dethlock ja Bluesman (Järjestys arvottu ilman paremmuusjärjestystä) Suuri kiitos.
2
Äärimmäiset esimerkit toisistaa. Hyvin filosofinen, syvällinen ja ajankohtainen ketju siis. Saa myös lainata omaa lempifilosofiaan, taikka kirjoittaa runon elämän tarkoituksesta.

Oliko ensin työ, josta tuli harrastus vai harrastus josta tuli työ. Onko työ nykyisin etäinen ihmisestä itsestään ja näin ollen itseään kumoava tekijä, aiheuttaen väsymystä, ärtymystä ja ilmaston muutosta..näitä mietin.

http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2013/05/30/joutilas-vai-suorittaja-kumpi-on-onnellisempi/20137716/139
https://fi.wikipedia.org/wiki/Onnellisuustutkimus

Näistä siis lähti ajatus yksinkertaistettuun galluppiin.
3
Äänestykset / Kuinka kauan olet harrastanut chilejä?
heinäkuu 19, 2013, 02:04:37 ap
Omalla kohdalla ensimmäinen vuosi chilien kanssa tosissaan....kuinka muilla?
4
Pahoitteluni, mutta en hetimiten löytänyt vastauksia kysymykseeni, joten katson että akuutissa rakennusinnon kourissa saaneen esittää muutaman pikakysymyksen.

Eli kaupasta tarttui mukaan 10l ämpäri, resun SP-880 uppopumppu, ja ravinteina Sensi grow part A 2-0-0, Sensi grow part B 1-2-6, Sensi bloom part A  2-4-0, sensibloom  part B 2-4-8 sekä muuta rompetta. Elikkä muutama harjoitustaimi on kohteena lajia Capsicum annuum. Myöhemmin veteen menee "Jamaica Bell" kunnes on veteen siirrettävissä.

Muutama kysymys kokoonpanosta. Miten uppopumppu sijoitetaan? Ihan tuollaisena pohjaan ja vettä päälle = toimii? Vai kuuluuko paketin mukana tulevia letkuja nostaa pinnan yläpuolelle?

Ravinteista. En ymmärrä yhtään mitään. Annostella toki osaan, mutta mitä näistä laitan pienille taimille? Ei haittaa jos pieleen meneekin, koska kyseessä on ulkona alkunsa saanut chili, jolla siis reenaan alkuun.

Kuuluuko taimen juurien tulla ulos reikäruukusta jo tässä siirtovaiheessa? miten vedenpinnan laita..ruukun tasolle asti?

Luultavasti näihin löytyisi jo vastaukset mutta rakennusvimma päällä, ja kohtuu uusi näitten hommien kanssa :)) kiitoooos..
5
Chilin hyvin nuoret taimet kuolee. Mistä johtuu. On ollut pitkään sirkkalehtivaiheessa ja eikä oikein kasva. Yksi hot lemon jo nuukahti kuolleena mullan pintaan. Osaisikohan joku sanoa mikä mättää? samassa mullassa on ainakin aikaisemmin kasvanut hyvin ja chileille on tarjoiltu pelkkää vettä ja keinovaloa.??
6
Uusien jäsenten esittelyt / Habanervous esittäytyy
elokuu 31, 2011, 19:28:46 ip
Morot :)

Elikkä päätin tänne sitten rekisteröityä kun chilit alkoi kiinnostaa. Ihan mikään noviisi näissä kasvatushommissa ole. On tullut hommattu pikkukokemusta pensastomaatista, basilikasta, amppelimansikasta, amppelitomaatista yms :) Nyt oli chilien aika ja näissä hommissa sitten noviisi olenkin :)

Hieman itsestäni.  Karvanaama pk-seudulta joka etsii uusia makuelämyksiä. Luontoihminen kaikilla mittareilla. Siinä olikin hiukan jo :)

Tällä hetkellä reenailen apachella, hot bananalla, caribean red hotilla ja hot lemonilla.

Ei muuta kuin kirjoittelemisiin :)