toukokuu 18, 2024, 18:35:12 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - chi_prman

1
juur ny verän ruisleipää ja habaneroa (ite kasvatettua .. punasta). Sitä ko siivuks ja leivälle .. NAM!!
3
Moi (olen täältäkin lueskellut kaikenlaisia ohjeita, mut ei selvii tää mun ongelmani, niin kysyn)??

Mä olen nyt neljänä vuonna kasvatellut erilajeja .. nyt on habaneroja -punanen ja orasnssi (olin ainakin laittavinani noita .. omista siemenistäni) .. nyt jo vuodenvaihteen jälkeen kasvatellut näitä .. pari jo syötykin, mutta huolenani on se, että vaikka varsia on 15 kpl. ja jokainen tuottaa kukkia pirusti, mutta ei itse chiliä .. vaan kukkimisen jälkeen tipahtaa 97% pois, et ei tule kovinkaan isoa satoa .. mitä tehdä?

Olen ravinnut niitä kananpskalla -kait .. substral kasviravinnepuikko lukee paketissa.
Edellisten kanssa mennyt kaikki ok. ja ne sit oli jotain pitkulaisia punasia .. ei juurikaan tulisia .. lähelläkään habaneroja. Varmaankin "serrano`ja" .. ulkonäöllisesti samaa(?)

Samaa näköä myös "Pepper Super Chili" .. et näitä sitten oli parkikymmentä puskaa .. ja ainakin kahtena vuonna tuotti mielettömän sadon .. Ekana vuonna en edes tiedä mitä sain, mutta hätäsiä niistä tuli ja pitkulaisia pieniä ..
Tää tän vuoden kasvatus sit ihan siitä et "maku ja tulisuus" on näissä ollut just makuun .. ja  ahistaa ettei joka kukka sit tuotakaan habaa .. aagghh ..

4
 ;D ;D ;D

Tämä aamupäivä mennyt hymyillen ADRESSI.COM in kanssa ja Viherlahon piikkiin.

http://www.adressit.com/keskustelu/12633

lukekaa nuo villit kommentit ja päätelkää itse tämän huvittavuutta (toisia sitten taas ei, mutta minulla on ainakin hymy herkässä)  ;)
5
Aasiasta tuliaisia, hiukan normi tulitikkua paksumpia, tummanpunaisia palkoja ja erit hätäsiä. Lajikkeesta ei tietoa, kokemusta NYT kuitenkin, niin on myös nagasta. Tämä pieni "tikku" ... eihän tuollainen voi olla kummonen, joten kettuna kimppuun ja rouskis-rouskis ja kohta "jippiii"-hätä! Pari purasua ja kuin ois ollut hirvee tulipalo ja sprinklerit täysillä, silmät valuen ja suu sylkien sylkeä. SIIS, niin hirveetä polttoa, etten ole ennen kokenut, (vaikka nagankin pureskelen ettei mitään) tämä oli jotain, mitä en ole kuvitellutkaan, happea ei voinut vetää ei sisään, ei ulos. Eikä ollut edes juomaa, kuin vettä, kaljaa ja wodkaa, voita ja juustoa. Hyperventiloin, pinnallisen hapenvedon vuoksi ja kun tuota kesti sen 10-15 min. niin olin oikeesti varma, että taju lähtee. Sormin kielestä puristaen, painaen juustoa ja voitakin sivellen, purren suoraan voipaketista. EI vitsi! Ikinä ei enää moisia "palkoja". Kun tuota en onneksi ehtinyt juurikaan nielemään, niin mistä lie sitten säästyin (enkä kyllä halua edes sitä selvitelläkään) mutta sen opin, etten enää tuolla volymella paina suuhuni mitään "tuntematonta", MITÄÄN. Puolisoltani kysyin suudelmaa, sitä viimeistä mahdollisuutta, jos henki lähtee. :D ))
Ei joo antanut ... harvemmin antaa enää ruokailujen jälkeen mitään mikä viittaa minkäänlaiseen seksistiseen toimintaan, kanssakäymiseen. 3:) 

Ja kokemuksia tulisuudesta jo 1980 luvulta -muutakin kuin tuliset muijat.
6
Lainaus käyttäjältä: .tomppa. - tammikuu 27, 2011, 21:39:05 ip
hmm... mitenköhän menisi alkot sekaisin Suomessa jos kossua myytäisiin 5€litra  ;D


Mihin ne siitä alkot sen sekasemmaksi ... kossu on amatöörien juomia ja harva kimmakaan tuosta kurlausvedestä piittaa.
7
gruusialainen brandy -pahempaa kuin Diesel (oli se sitten kesä tai talvi laatua) II-pahaa on kuminaviina ja turkkilainen pontikka -kaikki sen suunnan "paloviinat" ja aurinko lämpimänä.

Oisko se sun yrttiviinasi "jägermeister`ia, vai underberg`ia" molemmat namia ...

Se se vaan on opittava tuohonkin "ammattimaisesti" ... amatöörit imee sokerimehut -lonkerot ja siiderit.
Sahti - kaljaa, wiskyä, brandya ja konjakkia -vaikka ei kyllä samana iltana koko palettia .. tai ainakin tuonne suunnalle tuo makuaisti -täällä.

8
Tuollainen on ollut jo monta vuotta "listalla" jos konjakkia


http://www.isokaato.com/viina.php?id=800

Itse pidän pehmeestä mausta ja valmis kehumaan Delfin v.s. fine`ä.
9
En mainosta mitään, mutta on pakko kuitenkin sanoa ...

tänään nauranut aamusta varhain, kun naurultani kaadoin kahvit läppärin näppikselle luin näet viherahon sivuilta kuinka se on lähdössä VP.n ehdokkaaksi ja jo parin päivän päästä ilmoittaa ettei lähdekään.  ;D

Enemmän ja lähes kusethousuissa käkätin, kun läppäri loris sumpit lattialle, eikä tuumannut kosteuksista mitään. Siis, ei edes mossahtanut ... kuten niin monesti on näissä tilanteissa kännyt.

10
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Käytöstavat
marraskuu 20, 2010, 14:14:35 ip
Äitini opetti rakastamaan kaikkia, vaikka kyllä se on joskus kovinkin koettelevaa. Asiakaspalvelualalla ja monenmuotoisissa asioissa, myös niissä ikävissä / ikävemmissäkin.
11
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Käsityöihmisiä?
marraskuu 14, 2010, 09:13:15 ap
Lainaus käyttäjältä: Wolfman - marraskuu 11, 2010, 23:39:17 ip
Lainaus käyttäjältä: chi_prman - marraskuu 11, 2010, 21:54:45 ip
Eikö meillä Suomessa ole enää käsityö ihmisiä, opetetaanko meillä enää mitään?


On niitä ja opetetaankin, ainakin kaikenlaisia kursseja ja kai jotain jossain koulussakin. Jotkut jopa tekevät itse omat puuhöylänsä  ;) http://www.kotiverstas.com/keskustelu/index.php?topic=7128.0  Itse en ihan tuolla tasolla ole vaikka kaikkea tuleekin väkerreltyä, enemmän metallipuolella. Tuolla foorumilla löytyy muuten kovantason osaajia moneen hommaan niin puu kuin metallipuolella, käsityöharrastajalle tutustumisenarvoinen paikka....

Ja tietty sanamukaisesti puusorvi syntyy osaajalta http://www.kotiverstas.com/keskustelu/index.php?topic=101.0 ;D


Kiitti, olikin ihan asia sivusto.
12
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Käsityöihmisiä?
marraskuu 11, 2010, 21:54:45 ip
Kyllähän sitä käsitöitä, metallista taipuu ja onnistuu jopa tuo "liimaaminenkin" kuten noissa puuhommeleissakin ja taltat, penkitkin löytyy ja tuo "nakertaminen" on sitä mielipuuhaa (lähinnä nyt enää noita koristeeksi) ja onnistuu se villapuseron tekokin.
Viime vuosina vaan ei ole kovin ehtinyt alakertaan. Tietoteknilliset harrasteet vei sen verran aikaa nykyään, että vain silloin tällöin "korjata jotain" ... autoa, kalusteita jne jne. Ihan on poikasena koulut ja opistot käyty ja vanhempana sitten jatko-opintoja, työtapaturman kautta joutunut amm. vaihtoon, niin tuli nämä elektronikka vehkeet tutummaksi (reilut 20 vuotta sitten, jo).

Nykyään kun tuolla kaupoissa pyörähtelee ja joskus osuu silmään esim. takkasetti, jossa hiilihankoa, lapio, kihveli ja harjaa, niitä sitten tarkemmin katsoon, niin räkäsaumaa ja roiskeita.
Ne nyt mitään käsitöitä -koristeita korkeintaan, made in china tms. halpatuonti/krääsää. Noita kynttiläkruunuja, kukkatelineitä ym ym, niin kaikki sekin krääsä tuodaan ulkomailta.

Eikö meillä Suomessa ole enää käsityö ihmisiä, opetetaanko meillä enää mitään?

Tuossa virapelihommina auttelen "kiireaikaan" kaveria, autopeltitöissä sekä automaalarina, kun on jotain vanhempia "raatoja/rotiskoja" joihin ei ole enää vuosikymmeniin valmistettu edes tarvikeoisa -peltisiä. Niitä sitä sitten käsin naputtelemaan ja sähkösellä liimapuikolla liimailemaan ... nykyään on jo mikkiä, tikkiä ja tiesmitä. Ennen ne kaasulla ja puikolla. :D
Ruiskulla sitä autoja ...
13
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Lahden raflat
marraskuu 11, 2010, 10:55:32 ap
Lainaus käyttäjältä: Venomi - marraskuu 17, 2008, 08:36:20 ap
Jonel Thai. Sapuska on kyllä hieman ylihinnoiteltua mutta plussana kokki tekee kyllä safkan sieltä tulisemmasta päästä pyydettäessä. Ei nyt mitään maata järisyttävän tulista mutta tähän asti tulisin safka mitä Lahden maaperältä olen saanut.


Tämä hyvä, toinen hyvä Tonttilassa -Dalaman (huomattavasti edullisempi, mutta pitemmän matkan päässä). Pyydettäessä saa tulistakin (kysyvät vielä "varmastiko tulista"?). Lihamuki paras, menee kyllä kaikki jossa "poppaa" mukana ...
14
Suomesta saatavia -Koff Portteria, OriginAle (tanskalaista "humalaista" olutta) Sandels menettelee ja eteenkin jos lirauttaa portteria joukkoon :P

Nokialainen panomo valmisti (en kyllä ole enää löytänyt) RUUTI olutta, hyvää-maukasta-humalaista ...

ja yksi hyvä, mitä en ole Suomesta saanut/löytänyt on ... two dogs (myös sitruunalla maustettuna, mutta ei minun makuuni). Kaveri sitä kuskasi packin-kaksi tullessaan Englannista (aussilainen kundi) ja oli suunmukaista.

Ja janoonhan sitä juo vaikka karhun III-veroluokan olutta, mutta hanakaljaa ei voi edes ajatella -oli se merkki mitä tahansa.

"mukina" kuitenkin, litranen tai riippuen tilanteesta ja janosta, niin kakslitranenkin uppoo esim. saunailtana. JA kun siihen kippaa vaikkapa pari "nollavitosta" portteria ja samat sandelsia tai/vain yksistään.
15
Äänestykset / Vs: mikä chili näistä ?
maaliskuu 19, 2010, 12:44:58 ip
habaneroa kuivattuna ja tuoreena (itse kasvatettuja) ja tabascona sitten kaupasta jatkeena. Koko talven popsinut viime kesän satoa ja ei oo evästä johon en olisi lisännyt (sen mitä leipäläpi vetää ja persus kestää, meinaan ei ole ollut ongelmia ulostuksen suhteen -hoitui samalla ne pukaman prkl:eetkin)  ;D

... kaikkea kokeiltu ja haba hyväksi todettu (sitä sentään voi syödäkin) ... ärjyt äijät vetää sit tulisemmat.
16
Äänestykset / Vs: Miten taitava kasvattaja olet?
joulukuu 10, 2009, 15:53:41 ip
No, tuossa katselin noita "foorumin" valokuvia ja jäin pohtimaan tuota, kun monikin chilikasvusto on kuin "puu tai pensas", että noinhan tuon on oletava.
Elikkä mä heivasin turhaan nuo viimekesäset kasvustot menemään, et ne ois säilynyt talven ylikin?
No, vähän mä sit oon täällä lukenut.
Kiitos nyt kuitenkin, tiedän seuraavan kerran säästää ja kasvattaa uudemman kerran -jo hoitamistani kasveista. 
Elikkä tässä huomataan, että ollaan opettelemassa -vasta.
17
Tämä "CAPTAIN Black Gold" toppa oli valkoinen -tuolloin, kun sitä sai tupakkakaupasta, täältä Lahdestakin. Viron puolelta tuota saa, vieläkin mutta kun kaverit käy niin harvakseen, niin ei tuota ole sitten vähään aikaan tullut pössyteltyä.

Tuoksu vanilijalta ja maku mieto ja ehkäpä hivenen makeahko josta olen kuullut sanottavan "kuin linnunmaitoa" ... josta vaikea mennä sanomaan, kuin jos juo valkoryssiä.

Joo, olen katsellut tuota sikaaritalon sivustoa -mielenkiinnolla. Ja kiitoksia vihjeestä -pitääpä kokeilla mainitsemiasi laatuja/merkkejä. Ennen tietoa ja ihan itekseen on vaikea mennä valitsemaan merkkiä -sillä jokusen kerta on tullut ostettua sellaisia merkkejä, jotka ovat sitten jäänneet polttamatta. Hintaa kuitenkin on ollut sen verta, et on vaan jäännyt kokeilematta jolloin on ollut tyytyminen kauppa/marketti laatuihin. Kilta-Aroma ja Caravelle ovat pois laskuista -ollut jo 70 luvun jälkeen. Maistanut kuitenkin olen, jopa jymyä.
18
Äänestykset / Vs: Miten taitava kasvattaja olet?
joulukuu 10, 2009, 13:47:29 ip
Vielä opettelemassa...

No, tässä ensimmäisen sadon sain korjattua, 10-12 tainta istutin ja hiukan myöhään, että vasta kesällä sain sen kukkimaan, kun muilla näytti olevan jo "maistiaisia" -mitä seurasin täällä kirjoituksia. Oikeastaan tehnyt sen kummemmin, kuin kastelin ja katsoin. Kukinto oli mieletön (varmaankin satoja kukkia jokavarressa). Nyt kun en ole varmakaan "mitä lajia" nämä siemenet olivat (enkä ole nähnyt kuviakaan vastaavanlaisista -tai sitten "mielestäni" kaikki muistuttavat näitä kasvattamiani). Tulisuus, mitä olen tässä kaupasta hakenut, niin habaneron luokkaa, ehkä hivenen miedompia. Kooltaan paljonkin pienempiä -pitkulaisia kurttusia/poimusia. Tyytyväinen kuitenkin "aikaansaannokseeni" ... ensimmäinen kerta kun itse jotain duunasin, jota sitten söinkin -kasvattamalla. Näitä tuli reilut 2x 1½ litran maitopurkillista. Kuivasin osan ja noin puolet säilösin "etikka-mausteliemeen kera sipulin, pippurin ja öljyn."
Aiemmin touhunut noiden valkkareiden kanssa (vuosia). Nyt innostunut myös chileistä, vaikka niitäkin on tullut popsittua jo 80-90 luvun vaihteesta, silloin ne oli "huhuhuh auts" -juttuja.
Eka kerta oli muistaakseni stadissa "long way" nimisessä kiinalaisessa, kun söin valkosipulikanaa, johon lisäsin "pihkamaista" ruskeaa "tököttiä" ja sen maistamisen jälkeen haukoin henkeäni 10-15 min. ennen kuin sain sanottua mitään. Hätäpäissäni tilasin juotavaakin "koffia" kun siinä pöydällä oli KOFF`in olutmainos. Tarjoilija kuitenkin talutti tulikuuman kahvin ... tilasin "one  Koffi thanks" suomalaisittain.

Tästä alkoi kiinnostukseni jalapenoihin, peperoneihin ym ym ja nyt sitten jonkin videon myötä näihin "extrahotteihin", sekoituksiin-sörsseleihin ja tuoreisiin.

Ja se miksi itseni rekisteröin tänne, oli oikeastaan vain vaille kiitoksia ja kehuja chilifooruminväelle. Olen lueskellut täällä jonkin aikaa "tarinoitanne" ... vuodenpäivät -ainakin.
Lisäksi, kun löysin tuon "tupangi" aiheen, joka senkin on lähellä mielitekojani (ollut jo yli 40 vuotta) niin sekin sai tämän "chi_prman`in" tulemaan tänne joukkoonne. Lähinnähän mä olen "oppipoika" kasvatusasioissa, mutta sitäkin kiinnostuneempi/innostunut ja jatkoakin kasvattamisiin, kokeiluihin ym ym juttuihin meinaan pitää kohteenani.

että tässäpä tuli sitten pienoinen "esitelmäkin" itsestäni -ehkei sopivin paikka, mutta tuoreena-vihreenä kait tämä menee läpi näin?

Mitä tulee sitten kasvin "tappamiseen" ... leikkasin ruukussa olevat varret poikki ja vein biojätteiden mukana pönttöön. Ruukku jäin odottamaan multien tyhjentämistä tuonne pesuhuoneeseen, kostea ja valoinen paikka, niin johan siitä tyngästä lähti kasvamaan vihreetä. Nyt en raasikaan heittä tuota multineen pois. Eikä mulla ollut tarkoitustakaan että kasvattaisin tuosta enään mitään uutta, -vai kasvaisiko siitä, jos laittaisin joknunlaisen kasvilampun uusisato?

Ajatuksena on ollut, että laitan siemeniä itämään vuodenvaihteen tietämillä ja kun on aika, niin laitan ne parvekkeelleni kasvamaan, joka on katettu kuin kasvihuone.
19
CAPTAIN Black Gold -piipputupakka.
Aikoinaan kun täällä Lahdessakin oli tupakkakauppa niin tätä sai, mutta nyt ei ole löytynyt (tosin en ole pääkaupunkiseudulla paljoa pyörinytkään viime vuosina, tai paikkakunnilla jossa ko. kauppoja olisi).
Ainoa mesta josta tätä on saannut, mistä kaverit tätä ovat "silloin tällöin" mukanaan tuonnut on tuossa suomenlahden toisella puolella.

Nyt sitten kysyisinkin täällä, onko tätä myynnissä Suomen puolella -missään?
Googlettamalla ei löytynyt. Ja jos joku tunnistaa tämän merkin, niin ystävällisesti infota, onko vastaavia "makuja" muissa merkeissä (tai edes sinnepäinkään) -et onko asiantuntevaa piippumiestä.

Viime vuosina on ollut tyytyminen "ruokakaupan" laatuihin .. kitkeriin glaniin ja amphora full aroman .. joten pössyttelykin on jäännyt huomattavasti vähemmälle (sinänsä hyvä, mutta piippuakin tekisi mieli imutella -kun on tätä aikaa). Piippuja kymmenkunta odottelemassa hyviä savuvinkkejä -tosin menee nuo ruokakaupankin "purut".

20
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Pomodori alla habanero
joulukuu 06, 2009, 13:20:50 ip
Kun nyt täällä lueskelen, niin heitänpä omia huomioitani, vaikka tämä ketju on ollutkin jo jokun aikaa -odottamassa lisää mielenkiintoisia tarinoita ?


Yrteillä itsehoitoa, niin itse olen nuo nuha-yskökset että -flunssat hoitanut jo vuosien ajan valkosipulilla ja hunajalla (sipulia murskaksi ja teelusikalliseen hunajaa -on helpompi levittää jalkapohjiin, siihen sit sukkaa päälle ja aamulla on olot parantuneet) nyt kun sitten "löysin" tuon chilin (jo jokunen vuosi sitten) niin sitä sitten yläpäästä sisään ja yskökset on saannut kyytiä. Tokihan tähän on monenmoisia neuvoja -kirjallisuutta ym. ym., mutta kokeilemisen arvoinen juttu kuitenkin.

Monesti kuitenkin tuo alkoholi ja tuliset mausteet on helpottanut oloja, on ainakin ollut mukavempi sairastaa. (yskänlääkkeet sisältävät -osan pirtua, joten tuossa kohtaa menee lämmin rommikin).