toukokuu 18, 2024, 05:03:26 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Kahvittelut

Aloittaja TunturiTiger, elokuu 01, 2011, 18:30:07 ip

« edellinen - seuraava »

Minbaari

Ei kahvia, mutta oli niin komea etiketti, että pitää laittaa kuva tänne.



Työkaveri toi tuliaisen laivalta. En ole vielä maistanut...
#816

ChIlIDoG

Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger - marraskuu 30, 2011, 09:10:12 ap
^ Lohduttaako yhtään, että kalliimpaakin kahvin korviketta on heitetty menemään? Olen nimittäin kerran ostanut reilunkaupan kahvia. En osta enää. Onkohan se "sweet taste of slavery", mikä tuosta puuttuu?

Kuitenkin tiedän, että taas jouluna jotkut hipit ostaa niitä paketteja lahjaksi, joten annan juuri heille takaisin nuo paketit, mitkä sain vuosi sitten. Pitäkää tunkkinne!

Ja tuosta robustasta... Tykkään kahvista, jossa on sitä n. 20-30%.


ABC ketjuhan myi vuosi pari sitten meiran reilunkaupan kahvia. Aivan uskomatonta kuraa, maha meni sekaisin jo ajatuksesta.

jarski

Lainaus käyttäjältä: ChIlIDoG - joulukuu 07, 2011, 10:02:20 ap
Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger - marraskuu 30, 2011, 09:10:12 ap
^ Lohduttaako yhtään, että kalliimpaakin kahvin korviketta on heitetty menemään? Olen nimittäin kerran ostanut reilunkaupan kahvia. En osta enää. Onkohan se "sweet taste of slavery", mikä tuosta puuttuu?

Kuitenkin tiedän, että taas jouluna jotkut hipit ostaa niitä paketteja lahjaksi, joten annan juuri heille takaisin nuo paketit, mitkä sain vuosi sitten. Pitäkää tunkkinne!

Ja tuosta robustasta... Tykkään kahvista, jossa on sitä n. 20-30%.


ABC ketjuhan myi vuosi pari sitten meiran reilunkaupan kahvia. Aivan uskomatonta kuraa, maha meni sekaisin jo ajatuksesta.


Eikös Reko tjms tummempi paahto ollut Meiralta ja reilua, parempaa se oli kuin perinteiset vaaleaakin vaaleammat happokahvit. Kofeiinikomppania myy myös varsin oivia reiluja ja vähemmän reiluja kaffeja. Tuskin se merkki sitä makua mihinkään muuttaa ja makuhan se tärkein on.

CyberDog

Se Reko on Arvid Nordqvistin. Se on vielä kaiken lisäksi reilua että luomua.

tonttu

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - marraskuu 30, 2011, 08:44:23 ap





Extra hienoa kahviakin vielä! Jes! Itsellä taas kahvit oli itsenäisyyspäivänä ihan reilassa... aeropressillä tehtyä. Mut sit itsenäisyyspäivän illalliselle keitettiin extra riisiä kananrintojen seuraksi. Basmatia ja jasmiinia. Tämä on toinen kerta, kun kokeiltiin ja nyt se on varmaa. Hieno seos... toinen laji keittyy puuroksi siinä vaiheessa, kun toinen laji vasta mällääntyy hampaisiin kiinni, niin että syöminen muistuttaa mäskin jauhamista hampailla ja lopputuloksena on puolen sentin kerros melkein kovaa riissiä välissä ja tosiaan puolet riiseistä aivan mössönä jo... keittoaika yli 30min tässä vaiheessa. Lisäksi pakkauksessa lukenut vesimäärä keittoon olisi johtanut rakennuspaloon :D

Tämä ei siis kahviin liittyen, vaan Xtra tuotemerkkiin :P Tsekatkaan muuten ens kerralla kaupasta Xtra juustoraaste, taisi lukea 42% juustonkaltaisia aineita tuoteselosteessa. Kahvikin siis kahvinkaltaista?

ChIlIDoG

Lainaus käyttäjältä: tonttu - joulukuu 07, 2011, 16:00:21 ip


Extra hienoa kahviakin vielä! Jes! Itsellä taas kahvit oli itsenäisyyspäivänä ihan reilassa... aeropressillä tehtyä. Mut sit itsenäisyyspäivän illalliselle keitettiin extra riisiä kananrintojen seuraksi. Basmatia ja jasmiinia. Tämä on toinen kerta, kun kokeiltiin ja nyt se on varmaa. Hieno seos... toinen laji keittyy puuroksi siinä vaiheessa, kun toinen laji vasta mällääntyy hampaisiin kiinni, niin että syöminen muistuttaa mäskin jauhamista hampailla ja lopputuloksena on puolen sentin kerros melkein kovaa riissiä välissä ja tosiaan puolet riiseistä aivan mössönä jo... keittoaika yli 30min tässä vaiheessa. Lisäksi pakkauksessa lukenut vesimäärä keittoon olisi johtanut rakennuspaloon :D

Tämä ei siis kahviin liittyen, vaan Xtra tuotemerkkiin :P Tsekatkaan muuten ens kerralla kaupasta Xtra juustoraaste, taisi lukea 42% juustonkaltaisia aineita tuoteselosteessa. Kahvikin siis kahvinkaltaista?


Riisinkeitin on oiva laite. Eka riisit kiehuun ja sit voikin keskittyä olennaiseen, eli kastikkeen yms tekemiseen. Joskus ennen riisinkeittimen ostamista keitin siten että tarvittava määrä riisiä kattilaan, vettä siten että on noin 2cm riisien yläpuolella. annetaan kiehua siihen asti että ns. irtovesi katoaa pinnalta ja riisiin tulee "kuoppia" sit kansi päälle ja kattila pois liedeltä ja annetaan vetäytyä 10-15min. Riisinä suosin rikottua jasminia. Off-topic: Itsenäisyyspäivän menu oli: Kiinalaista Ruotsissa :D

tonttu

Lainaus käyttäjältä: ChIlIDoG - joulukuu 07, 2011, 22:32:33 ip
Lainaus käyttäjältä: tonttu - joulukuu 07, 2011, 16:00:21 ip


Extra hienoa kahviakin vielä! Jes! Itsellä taas kahvit oli itsenäisyyspäivänä ihan reilassa... aeropressillä tehtyä. Mut sit itsenäisyyspäivän illalliselle keitettiin extra riisiä kananrintojen seuraksi. Basmatia ja jasmiinia. Tämä on toinen kerta, kun kokeiltiin ja nyt se on varmaa. Hieno seos... toinen laji keittyy puuroksi siinä vaiheessa, kun toinen laji vasta mällääntyy hampaisiin kiinni, niin että syöminen muistuttaa mäskin jauhamista hampailla ja lopputuloksena on puolen sentin kerros melkein kovaa riissiä välissä ja tosiaan puolet riiseistä aivan mössönä jo... keittoaika yli 30min tässä vaiheessa. Lisäksi pakkauksessa lukenut vesimäärä keittoon olisi johtanut rakennuspaloon :D

Tämä ei siis kahviin liittyen, vaan Xtra tuotemerkkiin :P Tsekatkaan muuten ens kerralla kaupasta Xtra juustoraaste, taisi lukea 42% juustonkaltaisia aineita tuoteselosteessa. Kahvikin siis kahvinkaltaista?


Riisinkeitin on oiva laite. Eka riisit kiehuun ja sit voikin keskittyä olennaiseen, eli kastikkeen yms tekemiseen. Joskus ennen riisinkeittimen ostamista keitin siten että tarvittava määrä riisiä kattilaan, vettä siten että on noin 2cm riisien yläpuolella. annetaan kiehua siihen asti että ns. irtovesi katoaa pinnalta ja riisiin tulee "kuoppia" sit kansi päälle ja kattila pois liedeltä ja annetaan vetäytyä 10-15min. Riisinä suosin rikottua jasminia. Off-topic: Itsenäisyyspäivän menu oli: Kiinalaista Ruotsissa :D


Joo, mut ei kai se riisinkeitin auta siihen, jos EXTRAhieno tuotekehitys on johtanut tilanteeseen jossa 2 täysin toisiinsa sopimatonta riisilajiketta laitetaan samaan pussiin? Mut onhan tuon loppu 2 kilon käyttämiseen sitten hienoa iltaohjelmaa, kun lajitellaan nuo eri pusseihin :D Ja tosiaan ehkä jatkossa mielummin ostan thaikaupasta 10kg säkkejä hyväksi todettua jasmiiniriissiä mielummin, kun investoin härpättimeen. Kaffihärpättimet täksi jouluksi tulee todennäköisesti nielemään härpätin pudjetin seuraavaksi viideksi vuodeksi.

ChIlIDoG

Lainaus käyttäjältä: tonttu - joulukuu 08, 2011, 00:31:25 ap
Lainaus käyttäjältä: ChIlIDoG - joulukuu 07, 2011, 22:32:33 ip
Lainaus käyttäjältä: tonttu - joulukuu 07, 2011, 16:00:21 ip


Extra hienoa kahviakin vielä! Jes! Itsellä taas kahvit oli itsenäisyyspäivänä ihan reilassa... aeropressillä tehtyä. Mut sit itsenäisyyspäivän illalliselle keitettiin extra riisiä kananrintojen seuraksi. Basmatia ja jasmiinia. Tämä on toinen kerta, kun kokeiltiin ja nyt se on varmaa. Hieno seos... toinen laji keittyy puuroksi siinä vaiheessa, kun toinen laji vasta mällääntyy hampaisiin kiinni, niin että syöminen muistuttaa mäskin jauhamista hampailla ja lopputuloksena on puolen sentin kerros melkein kovaa riissiä välissä ja tosiaan puolet riiseistä aivan mössönä jo... keittoaika yli 30min tässä vaiheessa. Lisäksi pakkauksessa lukenut vesimäärä keittoon olisi johtanut rakennuspaloon :D

Tämä ei siis kahviin liittyen, vaan Xtra tuotemerkkiin :P Tsekatkaan muuten ens kerralla kaupasta Xtra juustoraaste, taisi lukea 42% juustonkaltaisia aineita tuoteselosteessa. Kahvikin siis kahvinkaltaista?


Riisinkeitin on oiva laite. Eka riisit kiehuun ja sit voikin keskittyä olennaiseen, eli kastikkeen yms tekemiseen. Joskus ennen riisinkeittimen ostamista keitin siten että tarvittava määrä riisiä kattilaan, vettä siten että on noin 2cm riisien yläpuolella. annetaan kiehua siihen asti että ns. irtovesi katoaa pinnalta ja riisiin tulee "kuoppia" sit kansi päälle ja kattila pois liedeltä ja annetaan vetäytyä 10-15min. Riisinä suosin rikottua jasminia. Off-topic: Itsenäisyyspäivän menu oli: Kiinalaista Ruotsissa :D


Joo, mut ei kai se riisinkeitin auta siihen, jos EXTRAhieno tuotekehitys on johtanut tilanteeseen jossa 2 täysin toisiinsa sopimatonta riisilajiketta laitetaan samaan pussiin? Mut onhan tuon loppu 2 kilon käyttämiseen sitten hienoa iltaohjelmaa, kun lajitellaan nuo eri pusseihin :D Ja tosiaan ehkä jatkossa mielummin ostan thaikaupasta 10kg säkkejä hyväksi todettua jasmiiniriissiä mielummin, kun investoin härpättimeen. Kaffihärpättimet täksi jouluksi tulee todennäköisesti nielemään härpätin pudjetin seuraavaksi viideksi vuodeksi.


Niinpäs vain pitäs lukea vähän tarkemmin. Heheh toi x-tra riisisekoitushan on sama kun keittäs vanhaa rosamundaa ja uusia perunoita samassa kattilassa :D

TunturiTiger

Tuo x-tra tuntuis muutenkin olevan sellainen halpa kopio rainbowsta. Pikkusen halvempaa ja reilusti kehnonpaa.

linker



Kahvinjalostustarpeet - tavoitteena lähihoitajaopiskelijoiden pikkujoulut huomenna. Kylmäuutto ehtii
ajoissa ja kahvijauheen jämistä kuoriutuu pullollinen vähän jytkympää  valkovenäläistä    ;D


________________________
http://linkerquu.blogspot.com

hessi

täällä kun on näitä kahvi experttejä :)
tytär toi tuliaisena kaukomailta kahvia
Premium Wild Luwak coffee...
kohtuu kallista kun minun koristeellinen paketti sisälsi 20g kahvia ja oli maksanut n 5€
pojan paketti oli normi kahvipussi 100g ja oli maksanut 12 €

Kuppi paikallisessa kahvilassa oli maksanut 12€

et kuis tästä nyt sitt kahvit pyöräyttäsi ettei ihan pilalle mene?

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

linker


Hienoa: olet saanut palan hienointa kahvimaailmaa haltuusi!
Onko kahvi valmiiksi jauhettua, vai vielä parempaa: papuina?

Luwak, useimmin kopi-luwak, on niinsanottua sivettikissakahvia,
ennakkoluuloiset sanovat sitä kissanpaskakahviksi. He eivät
koske muuhun kuin kultakatriinaan, evätkä missään tapauksessa
pieraisikaan chilien suuntaan.
Sivettikissa-luwak, on maailman kalleimpia ellei kalleinta kahvia, jos sattuu
löytämään hyvää ja oikeaa tavaraa: aivan kuin nagaakin.

Kahvi syntyy näin: Sivettikissa syö herkkuna pitämänsä kahvimarjat, jotka kasvavat sellaisessa paikassa ettei niitä oikeastaan
ihmisvoimin voida edes korjata talteen. Kahvimarjat kulkevat sivettikissan ruoansulatuskanavan läpi, jossa mahahapot tehevät tehtävänsä.
Marjoista syöpyy hedelmäliha pois, ja jäljelle jäävät kahvipavut tulevat luonnollista tietä ulos, saatuaan matkallaan paljon erilaisia maku-
ja aromiaineita joita millään keinotekoisella tavalla ei pystytä luomaan.
Pavut kerätään talteen. Ne pestään, ja kuivataan auringossa. Sen jälkeen pavut pakataan ja toimitetaan myyntiin.
Tätä kahvia valmistuu noin 8 tonnia vuodessa. Siksi sen hinta on mikä on.

Kahvia voi valmistaa jokseenkin kaikilla valmistustavoilla. Papujen paahto- ja jauhatusasteesta riippuu mikä tapa
tuottaa parhaan tuloksen. Kahvi on täyteläistä, melko karamellisoituneen makuista. Todellinen kahvielämys, joka
ei johdu mielikuvasta mistä pavut ovat maailmaan tulleet. Kopi-luwakia myydään monenlaisella hinnalla.
Jotkut roistot pyytävät siitä älyttömiä hintoa, ja takeita siitä onko kyseessä todella aito tavara, ei ole.
Korkein kupillisen hinta josta olen lukenut, oli kesällä Pori Jazzeilla. Eräs kahvilanpitäjä myi tai yritti myydä luwakia
50 euroa/ kuppi.  Hyvä kate, mutta tyhmiä humalaisia juppeja tai muita vastaavia kermaperiä ei enää
liikkunut tai käynyt pyydykseen.

Mutta anyway: jos saamasi kahvi on jauheena: Annostele suodattimeen melko reilusti: 8 grammaa jauhetta / 1,2 desiä vettä.
Jos papuina; jauha nyvin hienoksi ja laita pannukahvin tapaan pienessä pannussa. Kaada koko satsi poroineen kuppiin, ja anna seestyä
loppuun kupissa.
Todella hieno kahvi!

________________________
http://linkerquu.blogspot.com

Masa.T

Lainaus käyttäjältä: hessi - joulukuu 25, 2011, 12:10:24 ip
et kuis tästä nyt sitt kahvit pyöräyttäsi ettei ihan pilalle mene?

Hommaa Hessi pressopannu . Tuollainen 0,35 desin pannu menisi varmaan käytössäsi ihan hyvin. Saa mukavasti vielä kuljetettua vaikka matkalle tai retkelle mukaan. ;)

hessi

kiitos "pojat"
pressopannu mulla on ollu iät ja ajat taitaa olla jo toinen vai kolmas menossa :)
omaa koristeellista pakettia (puinen kilpikonna jonka kilven alla kahvi) en ole avannut oletan, että jauhetta ja sitä on vain 20g :(
Poika sai isomman pussin joten voinen sitä hiukan itselleni saada lisää :)

Uskoisin kahvin olevan aitoa, nuorten kertoman mukaan :)

täytyy tässä ihan rauhassa suunnitella oikea hetki sen nauttimiseen :)

voinen sitten kertoa mikä  on mun kommentti :)


2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

TunturiTiger

Älä oota liian kauaa, sillä se maku muuttuu melko nopeasti.

TeemuN

Kiitos vaan kaikille. Nyt on sitten tämäkin hifistely aloitettu.
Aeropress ja Hario Skerton muuttivat meille. Opettelua on kun aiemmin vain perusjuhlamokkaa mokkamasterilla tai työpaikan moottoriöljyä kuppi päivässä.
Kaffa Roasteryn Special Roast Kebado Dara ei sitten ollut mun juttu. Haisee papuna, puruna ja kupissa tuhkikselta. Not my cup of java.
Haluaako joku vaihtaa n. 210g papua (paahdettu 011111, parasta ennen 010212) johonkin muuhun papuun ja vaikka Lemon Drop siemeniin? Pääkaupunkiseudulla.

Ryhis

no joo elikkä niinku tos aamul huljuttelin pressopannun pohjalla turpoavaa Obamaa ja ryhdyin pohtimaan, että onko olemassa sellaista kahvin uuttotapaa joka perustuisi keskipakoisvoimaan? Tai jotain vastaavaa?

Pöönin Parooni, Sumpin Sulttaani, Baristojen Besserwisseri, Kahvin Kalifi, Pavonin Prinssi ja Mokan Maisteri Linker varmaan tietää?
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

linker



Ylläolevassa kuvassa eräs tyyppi valmistaa kokeellista juomaa nimeltä: Centrifugal coffee
Ennen sentrifugiin laittamista, on valmistusvaiheita jokunen.

Keskipako- ja linkomenetelmiä on paljon käytössä kahvin paahtamisessa. Juoman valmistuksessa vähemmän.
Mutta mielenkiintoinen ajatus. Ei muuta kun lämmitysvastukset johonkin mehulinkoon ja "pööniä toroon"   ;)


________________________
http://linkerquu.blogspot.com

Janne

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - joulukuu 31, 2011, 10:48:52 ap
no joo elikkä niinku tos aamul huljuttelin pressopannun pohjalla turpoavaa Obamaa ja ryhdyin pohtimaan, että onko olemassa sellaista kahvin uuttotapaa joka perustuisi keskipakoisvoimaan? Tai jotain vastaavaa?

Nuotiolla nokipannullahan voisi testata jos ei malta odottaa purujen laskeutumista, pannu kouraan ja minuutin pyörii kuin dervissi niin luulisi sakan olevan pannun pohjassa ;)  (tai ympäri lepikkoa)
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Wahi

Tällä hetkellä kulutuksessa Mauro Deluxe: http://www.caffemauro.com/it/i_prodotti/scheda.php?path=it/xml/casa_deluxe.xml

Tällä lähtee parhaat espressot mitä kotioloissa olen juonut (tähän mennessä siis). En sitten tiedä mitä mieltä isot pojat tuosta on, mutta allekirjoittaneelle maistuu hyvin. Mukavan pehmeä maku, ei yhtään kitkerää sivumakuakaan johon usein olen törmännyt.