huhtikuu 27, 2024, 11:02:37 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Kahvittelut

Aloittaja TunturiTiger, elokuu 01, 2011, 18:30:07 ip

« edellinen - seuraava »

..TOMPPA..

ilman muuta paineilmaa!!

mutta varmasti joku 2.5 baaria olisi ok paine!

offtopic..    eräs ystäväni pesi auton 140c vedellä ja 180 baarin paineella niin maalit lähtivät ja tiivisteet suli..

että tolkkua se paineen kanssa

Herra 47

tuolla höyrynpaineella lähtee kyllä varmasti kaikki tiepiet, suolat ja muutkin liat kyllä :D
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

TunturiTiger

Lainaus käyttäjältä: linker - lokakuu 05, 2011, 12:10:56 ip
Kannattaa uhrata pari palaa chiliä rasvanpoistoon sen jälkeen kun on ensin puhallettu paineilmalla kahvijauhot pois.
Rasva se hankalampi poistettava on. Paineilmalla saa puhallella yllättävän pitkään myllyn teriä, ennen kun kaikki jauhio on pienistä huokosista poistunut.



Mites suola? Olen miettiny rasvanpoistoon karkeata merisuolaa. Sillä saattais lähteä se loppu kahvikin.

PP

Mitä pieni määrä kahvia sitten haittaa? Jos se ei lähde paineilmalla, tuskin lähtee chilin mukanakaan. Ja vaikka lähisi, muutama muru kahvia ei tunnu chilin joukossa. Olen jauhanut chiliä kahvin jälkeen puhdistamatta myllyä juuri lainkaan, eikä chilin maussa tuntunut kahvi vaikka tuoksussa oli pieni kahvin vivahde.

LudwigVonAntero

Hän kiittää ja kumartaa vastauksista. Pitänee ottaa huomenna (tänään oli vapaapäivä) härveli mukaan ja puhallella.

Herra 47

hiukan hankala valita threadia tälle laitteelle sopiskohan chilin jauhamiseen ;)

kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

FFOGGYL

Itse olen kyllästynyt, kun äiti hairahtaa ''tarjoukseen'', jossa pirkka kahvia saa keskimääräisesti VAIN sinä viikonloppuna noin 20snt halvemmalla ja ostanee tuota paskaa kaapin täyteen. Olen alkanut ostamaan itse noita juhla mokan pieniä kahvipaketteja, mutta olen päättänyt muuttaa asian nyt toivomalla joululahjaksi kahvimyllyä.
Saa paljon parempaa kahvia kuulema, ja valittavanasi on laajempi kahvipapujen loputon kirjo.
Ajattelin siis kysyä, että millainen sitä kannattaisi hommata..
http://www.crema.fi/fi/products/hario/skerton.html
Onko tuollaisesta esimerkiksi mihinkään, vai pitääkö budjettia nostaa? :D

TunturiTiger

Riippuu siitä, millaista kahvia aiot keittää. Jos ihan suodatinkahvia, niin voi olla, että saat ennemmin jännetupintulehduksen kuin pannullisen kahvia. Jos taas jauhat espressopapuja, toi on ihan hyvä. Sähköinen krupsin mylly kodin ykkösestä on ihan hyvä perusmylly.

cuski

Mikäli pitäisi valita väliltä hario/krups ottaisin molemmat :) hario pieniin määriin ja krups kun pitää keittää isompia määriä. Mikäli vain toinen niin hario (+akkuruuvinväännin) ei se käsipelilläkään mitenkään hirveä vaiva ole tosin saattaa vähentää kerralla keitettyä määrää.
Ja kyllä molemmat löytyvät keittiöstä krupsi tosin siirtymässä chilimyllyksi :D
cuski

linker

Mulla on harion mylly, jolla jauhan espressot. Turkkilaiset jauhan messinkimyllyllä, ja muut markettikrupsilla.
Pari viikkoa sitten sain hankituksi Zassenhaus Santiago Espresson, jota en aikaisemmin ole malttanut ostaa.
Kallista sähkömyllyä en suostu hankkimaan, vaan käytän käsimyllyjä silloin kun jauhatuksen täytyy todella olla
kohdllaan. Krupsilla suodatin- ja perkolaattorijauhot ja noilla edellämainituilla loput.



Hario'a olen käyttänyt suurempien essojauhomäärien veivaamiseen akkuporakoneen avustamana:
veivi mäkeen, pari prikkaa ja M6-mutteri tilalle,  ja kymppimillin hylsy akkuporan nokkaan. Sillä se selviää, mutta ei kannata päästellä
aivan kaasu pohjassa ettei pavut paahdu toiseen kertaan.

Tässä vielä tämän hetkinen myllyarsenaali ryhmäkuvassa, lukuunottamatta sitä krupsia; sen nyt kaikki tuntee.




...ja lisää aiheesta, ja myllytyksistä blogissani, jonka osoite löytyy sigustani


________________________
http://linkerquu.blogspot.com

wille

^Hehei! Tervetuloa takaisin taas!
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

linker

mjoo, ei täältä ymmärrä pois pysyä.
On ollut vähän muuta puuhaa välillä,
mutta pian itää taas. Kun kuu pari kertaa vielä "syntyy"


________________________
http://linkerquu.blogspot.com

Janne

Nonii, kiva että tulit takaisin. Oli oikein ikävä näitä kahviaiheisia juttuja ja helkkarin hienoja kuvia aiheesta. Harmitti kun katos bittitaivaaseen monta mielenkiintoista viestiä aiheesta :)
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

linker



Nyt tarkkana suodatuksen kanssa!



lisää aiheesta tämän päiväisessä/viikkoisessa  oksennuksessani:
http://linkerquu.blogspot.com/2011/10/suodatusta-117.html

   "kiitän aiheuttamastani häiriöstä"


________________________
http://linkerquu.blogspot.com

linker

marraskuu 01, 2011, 19:54:07 ip #194 Viimeisin muokkaus: marraskuu 01, 2011, 20:02:17 ip käyttäjältä linker

Seuraava askeleeni (monen muun saman aikaisen kahvikehitelmän kanssa)
taitaa olla "Cold brew coffee", jolle en vielä ole löytänyt suomenkielistä
vastinetta. Menetelmä tulee Japanista, ja näyttää ulkoisesti tällaiselta:




"Cold brew coffee dripper" on kuvan laitteen nimi.
Valmistajan nimi on Yama, mutta Hariokin tekee.
Suomessa en ole nähnyt, enkä vielä löytänyt
menetelmästä suomenkielistä tietoa.

Suunnittelen tuollaisen valmistamista itse:
puuntyöstövälineet ja puut on omasta takaa,
mutta lasitavara täytyisi jostain...
varsinkin tuo "vieterille" väännetty lasiputki
ei taida olla aivan joka paikasta löydettävissä.

Vähän taustatietoa "kahvista" jota tuolla valmistetaan:
Ylimpään pönttöön laitetaan jäitä. Keskimmäiseen kahvijauhe,
joka kostutetaan vähän. Sitten suodatinpaperi
turvonneen kahvijauheen päälle, ja pieni hana auki
ja sulamisvesi valumaan.
Kahvi "kypsyy" tuossa spiraalissa ja se juodaan kylmänä.
Jotain saman tapaista kuin kaupan frzza-mokat.
Ei siis "sumppiudu" tai kehitä parkkia.
Tämä on kuulopuhetta (japanista), en ole maistanut.

Laite ei sovi kovin hätäiselle: kahvin valmistuminen
kestää 4-8 tuntia, määrästä riippuen.

ps. kiitokset Räyhäkkäälle (tästäkin) ajatus- vinkistä blogini kautta


________________________
http://linkerquu.blogspot.com

Toni.A

Eikä vielä vähemmän kehtaa kerralla nieveliinsä kaataa! :D On kieltämättä aika veikeä "kahvinkeitin". ::)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Janne

Bebekistä sai ainakin joskus erilaisia lasisia tislaus- ym. labravermeitä...
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

TunturiTiger

Lainaus käyttäjältä: Janne - marraskuu 01, 2011, 21:00:23 ip
Bebekistä sai ainakin joskus erilaisia lasisia tislaus- ym. labravermeitä...


Sama tuli kans mieleen. Ja jos ei saa mistään, niin meneekö maku pilalle, jos vääntää ton mutkan kuparista?

Nikodeemus

Tuolta löytyy vielä paremmin rompetta, kuin Bebekistä. Olenpahan itsellenikin suunnitellut kunnollista kahvimasiinaa bunsenlamppuineen päivineen. Kyllä kahvin kuitenkin pitää olla kuumaa.
Mikään ei ole niin tärkeää, kuin puutarhanhoito, eikä sekään ole kovin tärkeää.

Minbaari

Oltiin tänään vanhempieni luona kylässä ja tuli pengottua vähän aittaa joka on täynnä vanhaa tavaraa. Sieltä löytyi tälläinen edesmenneen mummoni vanha perkolaattori jolla ei ole kuulemma keitetty kahvia sitten vuoden 1990.



Pannu on vetoisuudeltaan 1,5L, joka ei sinällään tullut yllätyksenä koska olihan mummo tuolla keittänyt kahvit peltotyöläisille jotka olivat tilan "plantaaseille" tulleet avuksi. Nyt kiinnostaisi vähän tietää kuinka tuota masiinaa oikein käytetään. Paljonko annostelen kahvia jos ajattelin keittää koko pannullisen? Kuumennetaanko vesi pikkuhiljaa keskilämmöllä? Vai lyödäänkö heti "täydet" lämmöt kehiin? Koskas sen sitten tietää milloin se kahvi on valmista? Ja tuo siis on sellainen vanhanaikainen liedellä toimiva. Tämän merkki on Eloksal Hoyang. Eli vissiin jonkinlaista Kiina laatua on kyseessä?
#816