toukokuu 13, 2024, 11:53:58 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - ruuhonen

1
Jenkeissä lähti uusin Top Chef kausi syksyllä pyörimään ja neljäs jakso oli hyvinkin mielenkiintoinen. Jakson nimi oli Red hot chili cook-off ja nimen mukaisesti chili oli mukana hyvinkin oleellisesti.

Ensimäisenä koettelemuksena oli
"Quickfire Challenge: Create a dish using an assortment chiles, ranging from mild to hot on the Scoville scale. The winner receives immunity, as well as a cash prize associated to each ingredient. The hotter the chile used, the higher the possible prize."

Eiköhän siellä yksi kokeista tehnyt Nagasta ruokaa ja muutama Habanerosta.

Suosittelen etsimämään jakson omalle koneelle hakusanoilla top chef s09e04.
2
Kodin mausteinen kokkaus / Schoko Chili
lokakuu 26, 2011, 11:43:17 ap
Alkoon on saapunut uusi chilillä maustettu juoma - ei tosta ihan ota selvää mikä ihmeen juttu tuo on. Todennäköisesti suklainen litku missä aavistus poltetta.

http://alko.fi/tuotteet/fi/602436

Uskaltaakohan tota edes kokeilla?
3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Pandan 2011
toukokuu 06, 2011, 08:39:43 ap
Lainaus käyttäjältä: MrFrost - huhtikuu 21, 2011, 23:35:24 ip
Voi helevetti mikä määrä....

Toivottavasti itellä ei tuu näkymään YHTÄKÄÄN, kun on lasitettu partsi....

Muutamaa banskukärpästä lukuunottamatta ei oo mitään vielä ollu.... *koputtaa puuta*

-T


Oli pakko tarttua tuohon. Omat chilit oon kasvatellu kans lasitetulla partsilla ja on ollut kirvaongelmia, mutta jokseekin oudosti. Ekassa kämpässä asuttiin 5 kerroksessa, minne ne kirvat löysi todella helposti parinakin kesänä, mutta seuraavana kesänä, kun oltiin muutettu naapuritaloon (sama piha & talonyhtiö) niin ei ne enää sinne löytänytkään. Saas nähdä miten käy tänä kesänä  ???
4
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Habaneroa & Samppanjaa
lokakuu 07, 2010, 18:36:19 ip
Ite oon digannu just chipotle-burgerista ja tuhdista viinistä. Joku erittäin täyteläinen portugalilainen menee todella mainiosti mausteisen burgerin kanssa. Tätä vois jo melkein suositella!
http://alko.fi/tuotteet/fi/427927
5
Kiitos Hessi resepteistä! Mulla alkaa loma tänään ja viikonloppu menee mökillä, mutta ensi viikolla kyllä kokeilen tuota ja muutamaa muuta mitä löysin intterwebbiläisestä. Katsotaan millaista tulee, että kannattaako edes laittaa reseptiä tänne.
6
Show us your garden! / Vs: Newbie
heinäkuu 24, 2009, 09:24:16 ap
I'm waiting for my vacation in Tuscany in the middle of August. I heard that amarone-bottles are there freaking cheap!
7
Show us your garden! / Vs: Newbie
heinäkuu 23, 2009, 12:52:51 ip
Gotta love that wine-choise!
8
Menee maistelu ensi viikolle! Sit ne on ollut kuukauden mehustumassa niin luulisi makujen jo tasaantuneen siinä ajassa. On kyl tehnyt tiukkaa pitää näpit erossa. Raportti tulee perästä!
9
Ei ainakaan kannata raaputella niskaa tai rintakehää käsittelyn jälkeen näin kesällä kun on ilman paitaa ja sitten ampaista saunaan. Tulee varsinaisen kuuma sauna :D Tietty pikku-thuubassa tuli sekin tehtyä juhannuksena.
10
Monestihan viiniä valitessa kannattaa valita juurikin tuo ruuan alkuperän mukaan, koska maut myötäilevät toisiaan, niin kuin vaari tokaisi. Itse meinaan myös hakea pullolisen tuota Santa Dignaa ja nautiskella sen juuston ja Aji Cristalin kera.

Muutama viikonloppu sitten tehtiin mäkillä vartaita, jotka olivat marinoitu tulisesti ja välissä oli paprikan ohella Penan herkullisia jalapenoja. Tämän kaltainen mausteinen ja tulinen ruoka sopii erinomaisesti juurikin portugalilaisen täyteläsien viinin kanssa. Portugalilaiset viinit ovatkin itseasiassa lähes kaikki melko tai erittäin täyteläisiä ja mausteisia, joten sopivat grilliruuan kanssa. Meidän ruokajuomanamme oli Quinta de Chocapalha mutta halvemmallakin pääsee nauttimaan hienosta viinistä. Fonte do Beco valittiin viime vuonna vuoden viiniksi ja se on aivan priima tavaraa hinta/laatu -suhteeltaan!
11
Itse olen kanssa viinimiehiä ja muutama puskakin kasvaa, joten auttamatta sitä on yrittänyt yhdistellä näitä kahta. Tuo tepin suosittelema Dom Dinis on kyllä hieno viini, mutta sopii paremmin riistan ja tumman lihan kanssa, ei niinkään tulisen ruuan viini. Mahdollisesti Chili con Carnen seuraksi, mut voi olla hieman liian mausteinen ruoka Dom Dinikselle. Jokin aromaattinen viini voisi sopia paremmin tämän ruuan seuraksi, kuten Merlot.

Tietysti chilillä höystettyjä ruokia on monia ja aina pitääkin valita viini ruuan mukaan. Itse myöskin valitsisin tepin ohella tulisen ruuan seuraksi valkkaria ja etenkin Gewurztraminer-rypäleestä valmistetun viinin, koska kyseinen rypäle leikkaa mukavasti chilin poltetta. Ko. viinit ovat usein puolimakeita ja hapokkaita joten toimivat erinomaisesti itämaisen ruuan ja vaalean lihan kanssa. Yksi erinomainen viini on esimerkiksi tämä.
12
Hertsika Long Beach
13
Kannattaa tsekata miltä näyttää purnukoiden sisällä eli onko juuret levinneet jo kovastikin pitkin reunoja.
14
Tilasin Penalta kasan jalluja ja tiettyhän osa niistä piti säilöä. Tein yhden satsin tuolla peruskaavalla eli vettä, omenaviinietikkaa, väkiviinaetikkaa, sokeria, suolaa, mausteita, raa'at viipaleet desinfioituihin purkkeihin ja mausteliemi niskaan. Tein myös toisen satsin uudella, itseänikin hieman kummastuttavalla tyylillä ja tässä resepti.


  • 600g chilejä

  • 1 litra valkoviinietikkaa

  • 15 mustapippuria

  • 2 rkl korianterinsiemeniä

  • 5 laakerinlehteä

  • 5 tl suolaa

  • 6 rkl sokeria



Pilkotaan chilit, heitellään pois liiat siemenet ja kaadetaan viipaleiden päälle kiehuvaa vettä ja annetaan seistä 5 minuuttia. Sillä aikaa lämmitetään etikka ja sokeri keskenään, mutta ei kiehauteta. Ladotaan chilit ja loput mausteet purkkiin ja liemi päälle. 2 viikon päästä maut ovat tasaantuneet ja valmis nautittavaksi. Jos purkki ei tyhjene neljässä kuukaudessa niin ovat menneet piloille.

Parin viikon päästä täytyy laittaa makutestin tulos, miltä maistuu perusliemessä olleet ja uudessa liemessä olleet verrattuna kaupan viipaleisiin! Erityisesti kiinnostaa tuon kiuhuvan veden vaikutus makuun.
15
Täysin sama teksti kuin mitä jasuiitta laittoi aikasemmin :)
16
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Chili ketchup
kesäkuu 17, 2009, 12:52:13 ip
Onko kukaan koskaan kokeillut tehdä omaa ketsuppia? Itse tein tuossa talvella Jamie Oliverin reseptillä, mutta tietenkään ei ollut tuoreita tomaatteja vain ihan tomaattimurskaa, mutta ei sen jälkeen ole pahemmin nuo kaupan lisäainesörsselit maistuneet. Tein pullolisen perusketsuppi ja pullosen chipotleketsuppia, jossa siis seassa Amazonin Chipotlesoosia ja chilijauhetta tuomassa tulisuutta. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.
17
Kodin mausteinen kokkaus / Hot Daiquiri
kesäkuu 15, 2009, 09:55:31 ap
Tuli juotua viime perjantaina Hot Razz Daiquiri -drinkki Grill It -ravintolassa, joka oli erittäin maukas ja kivasti tulinen. Aluksi suussa maistui kivan kirpeähkö vadelma, jota seurasi mukava polte. Juomahan on kylmä, joten kylmän ja tulisuuden yhdestelmä tässä toimii erittäin kivasti. Ideanahan drinkki on mitä mainioin, kunhan nostattaa tulisuusastetta! Tässä siis ohjenuoraa valmistamiseen.

Sheikkeriin ladotaan:

  • jäitä

  • 4 cl Bacardi Razz rommia

  • 3 cl lime-mehua

  • 1 cl sokerilientä

  • 3 vadelmaa murskattuina

  • loraus tabascoa


Sekoitetaan niiin maan perusteellisesti, siivilöidään leveään daiquirilasiin, jotta vadelman siemet jäisivät siihen ja avót!

Tietysti tuon tabascon käyttäminen on hieman kyseenalaista, joten suositeltavampaa on käyttää esim. Amazon Habanero Red Saucea tai muuta maukkaampaa soosia. Mutta tuossa tulevan kesän hittidrinksu!
18
Result! Yksi De Arbol itää. Edes jotain!
19
Mulla kävi viime vuonna juuri noiden CO:den kanssa niin että olivat ainoat mitkä eivät itäneet. Toivottavasti nyt kun menen kotiin tänään niin ensimäisistä pukkaa jo itua ulos.
20
Nyt alkaa itselläkin menemään hermo siementen kanssa. Laitoin 11. päivä itämään Lemon Drop x3, Naga Morich x3 ja De Arbol x3 ja yksikään ei ole itänyt. Aivan samalla taktiikalla liikenteessä kuin aina ennenkin, ja noin 30 idättämästäni siemenestä vain muutama on osottautunut sudeksi. Eihän tässä kohta enää unta saa iltaisin :D