lokakuu 16, 2021, 04:51:53 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - chilisti95

1
Olen liian tylsä keksimään ohjelmanumeroa (ainakin toistaiseksi) mutta viimeksi pidin erittäin mielenkiintoisina  kokki-ohjelmanumeroita!
2
Okei eli on mahdollista :) itse luovutin kun kolmas kasvi mätäni n.20cm pituisena pystyyn... Mullassa olen kasvatellut monta vuotta hyvällä menestyksellä mutta kun harrastuksen puolesta halusin kokeilla sitäkin tossa vesiviljelyssä. Eli ihan vähillä ravinteilla?
3
Kun tampereella asustelet niin käyppä tsekkaamassa Tampereen palmu. Osote löytyy googlella. Eivät pyydä siemenistä oikein mitään :)
4
Tänään 6.4

Vaihdoin vedet ja ravinteet tuohon mediapilaan, ja huomasin saavin pohjan olevan limainen... Mitä se mahtaa johtua? :o

Caribbean Red Habanero (1kpl) itänyt
Black Scorpion Tongue (2kpl) itänyt
Muut saa laittaa uudestaan kun ei mitään ole tapahtunut...
Huomasin tuossa kellaria penkoessa että siellä on viime kesältä jääneet altakasteluruukut (25cm) jotka ovat toimineet  tupakan kasvatuspuuhissa. Ajattelin nuista pöntöistä väsätä passiivihydrot, kunhan saan ensin vähän useamman siemenen itämään.
5
Nyt on omnicolor (vihdoin) alkanut kasvamaan mittaa ja juuret ylettyy jo ruukun pohjalle. Siementen itämisen kanssa on kyllä ongelmaa, kun eivät millään tunnu lähtevän. Toivotaan että kohta alkaisi jotain tapahtua!
6
Lainaus käyttäjältä: Miquel - maaliskuu 27, 2014, 04:45:05 ap
... :o Ei minulla vaan ollut kummassakaan nappulaa. Eipä siinä, en olisi tarvinnutkaan? Outoa kyllä.  ;D


Hmmm... Sit ne oli erilaiset...  ::) ;D
7
Lainaus käyttäjältä: Miquel
Siitähän tuli asiallinen! :) Asensit virtakytkimenkin?

Onko kuvien pienentäminen muuten tuttua?

Painappa lainaus nappulaa tämän viestin kohdalla ja vertaile erot koodissa niin osaat homman.

Esikatselu -nappi avustaa hyvin näiden kanssa leikkiessä. Numerot tarkoittavat kaiketi kuvan kokoa pikseleinä, en tiedä tarkalleen.  ;D Testaappa!  :)

Okei, kiitos neuvosta! :) pitänee jatkossa tehdä noin.
Nimim. Tekniikan ihmelapsi :D puhelimella tuntuu vaan olevan pikkusen vaikeaa tää puuha, ainakin tapatalkin kautta. Otin muuten ton koodirimpsun, jossa oli muokattu leveys ja korkeus, talteen niin ei tarvii kun copy-pastettaa :p

Itseasiassa noissa oli kaikissa oma katkaisija, ei tarvinnut itte alkaa räpeltämään moisten kanssa :)
8
Noin... Tänään 26.03 rakenneltu suunnitelman mukainen neljän loisteputken valaisin! Hintaa viritelmälle tosiaan tuli noin 60€.
Saas nähdä oliko rahan/vaivan arvoinen :)
9
Lainaus käyttäjältä: Miquel - maaliskuu 23, 2014, 17:23:14 ip
Eikai sitä nyt kokonaan tarvitse tyhjentää jos chilivaarin kehittelemällä idätyslautalla idättelet siemenesi. Pienimmillään tuo menee pakasterasiassa...  :)


Päätin tuota kuuluisaa idätyslauttaa nyt kokeilla pienellä purkilla ja iskin sen nyt tuonne kaappiin (joka todellakin on ovelle asti ihan täynnä tavaraa) Kun vähän sain sinne tilaa :) Kiitos muuten, olen tuota chilivaarin alkuperäistä ohjetta etsinyt!
10
Lainaus käyttäjältä: Miquel - maaliskuu 23, 2014, 15:12:46 ip
Joko jääkaapin päällinen ja mahdollinen jääkaapin päällä oleva kaappi on tutkittu "sillä silmällä" ;)


Ei muuten käynyt mielessä :o tosin se (niinkuin kaikki muutkin kaapit) on ihan täynnä tavaraa. Pitänee katsoa jos sen sais johonkin tyhjennettyä. Mun puolesta vois tyhjentää vaikka roskakoriin mutta taitaa emäntä olla mun kanssa eri mieltä  :P

Edit.

Kysyin juuri että olisko mahdoton ajatus tyhjentää kaappia, minä sanoin "kyllä" ja rakas avopuolisoni "ei". Päädyimme "kompromissiin", eli kaappi pysyy ennallaan... :D
11
22.03

Totesin että kämpästä ei löydy kovin lämmintä paikkaa idättää tulevia kaunokaisiani koska talossa vetää aika paljon. Siemenet siirretty itämään lämpimämpään paikkaan halogeelinvalon alle. Ikkunan vieressäkin tuntuu olevan vain n. +17C. Laitoin myös ananaksen siemeniä, saa nähdä lähteekö niistä tulemaan mitään. Tuli lueskeltua osastoa "muut kuin paprikakasvit" ja löysin sieltä boozemanin aloittaman topicin ananaksen kasvatuksesta istuttamalla hatun hiekkaiseen multaan, ja päätin tietty kokeilla ;D Hattu on ravinneliuoksessa vielä vähän aikaa, kunnes saan aikaiseksi hakea multaa. Bolivian Rainbowissa ja jalapenossa näkyy jo pieni, n. 2mm mittainen häntä. Jatkamme harjoituksia... ---> :)
12
Se on joku ihme työpöytä-lamppu jonkinlaisella pikku loisteputkella. En tiedä onko häikkää vai mikä on... kokeilin mielenkiinnosta äsken tolla mittarilla suoraa auringonpaistetta ni näyttää +90 000 luksia.
13
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Chilionin Season1 2014
maaliskuu 21, 2014, 09:27:11 ap
Paljon hauskempaa on käyttää Ph-paperia  ;) Mut kyllä näppärästi näkyy kasvavan, pitää varmaan tulla paikan päälle tsekkaa jossain välis  :o
14
Kato, se tunnisti  ;D ens keskiviikkona pitäis näillä näkymin hypätä tampereelle vievään bussiin, ja hakea muutama lamppu parempaan kotiin Biltemasta. Tosta tän hetkisestä lampusta muuten mittasin luksit n. 15cm päästä, ja puhelinsovellus sanoo n. 28 000lux... Onks se paljo vai vähä :o
15
16
Joo, itse-asiassa just noita meinaan muutaman hakea. Mietinkin että mikähän lamppu siinä on kiinni, mutta näinhän se selvisi kivasti :)
17
Noniin päätettiin Lempäälän perukoiltakin alkaa jonkin näköistä kasvatuspäiväkirjaa pitämään. En tähän viitsi esittelyä raapustaa kun sellainen on tullut tuonne jo runoiltua :) http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14986.0

Aji Omnicolor tuolla mediapilassa on jo jonkin aikaa ollut. Lähtee luultavasti nousemaan hiiren verran kun saan valaistusasiat kuntoon n. Viikon päästä. Tähän asti sitä virkaa on toimittanut joku työpöytä-lamppu joka on jonkin näköinen loisteputki. Viikon päästä pitäisi tehdä viritys joka tulee näyttämään seuraavalta:
4x 60cm loisteputkivalaisinta rinnakkain, sivuille jotkin kylmät sävyt (6400k ehkä) ja keskelle pari vähän lämpimämpää (3000-4000k)
Hintaa viritelmälle tulee ripustimien ja kiinnityslevyn kanssa olemaan n. 60€

Tänään (19.03) laitettu kivivillaan itämään
-  Jalapeno
-  Bolivian Rainbow
-  Caribbean Red
-  Black Scorpion Tongue
-  Champion

Kaksi noista menee Aji Omnicolorin seuraksi vesiviljelyyn ja loput laitan multaan. Pitää vaan kehittää kämpästä tilaa niille, vaatehuoneeseen ei saa enää mahdutettua. Kissa on kanssa yksi riesa, mutta luulen että pääsemme kisun kanssa yksimielisyyteen (suihkepullo ja pari päivää kotona vahtimassa tota ronttia)
18
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: Chilisti95
maaliskuu 19, 2014, 11:36:46 ap
Tossa lähdin oikein suunnittelemaan ja päätin koittaa seuraavaa:
4x 60cm loisteputkea rinnakkain, uloimmat joku kirkas/kylmä sävy 6400-6500k ja sisemmät joku n. 3000-4000k Jotta saa kasveille monipuolisempaa valoa. Laskin pääseväni n. 60€ budjetilla tässä :) kuulostaa ko ihan huuhaalta?
19
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: Chilisti95
maaliskuu 18, 2014, 10:43:17 ap
Selvä. Näin toimin :)
20
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: Chilisti95
maaliskuu 17, 2014, 21:48:55 ip
Kiitosta! :) budjetti kulkee muutamissa kymmenissä euroissa.