lokakuu 16, 2021, 05:37:59 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - chilisti95

1
Noniin päätettiin Lempäälän perukoiltakin alkaa jonkin näköistä kasvatuspäiväkirjaa pitämään. En tähän viitsi esittelyä raapustaa kun sellainen on tullut tuonne jo runoiltua :) http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14986.0

Aji Omnicolor tuolla mediapilassa on jo jonkin aikaa ollut. Lähtee luultavasti nousemaan hiiren verran kun saan valaistusasiat kuntoon n. Viikon päästä. Tähän asti sitä virkaa on toimittanut joku työpöytä-lamppu joka on jonkin näköinen loisteputki. Viikon päästä pitäisi tehdä viritys joka tulee näyttämään seuraavalta:
4x 60cm loisteputkivalaisinta rinnakkain, sivuille jotkin kylmät sävyt (6400k ehkä) ja keskelle pari vähän lämpimämpää (3000-4000k)
Hintaa viritelmälle tulee ripustimien ja kiinnityslevyn kanssa olemaan n. 60€

Tänään (19.03) laitettu kivivillaan itämään
-  Jalapeno
-  Bolivian Rainbow
-  Caribbean Red
-  Black Scorpion Tongue
-  Champion

Kaksi noista menee Aji Omnicolorin seuraksi vesiviljelyyn ja loput laitan multaan. Pitää vaan kehittää kämpästä tilaa niille, vaatehuoneeseen ei saa enää mahdutettua. Kissa on kanssa yksi riesa, mutta luulen että pääsemme kisun kanssa yksimielisyyteen (suihkepullo ja pari päivää kotona vahtimassa tota ronttia)
2
Uusien jäsenten esittelyt / Chilisti95
maaliskuu 17, 2014, 16:35:45 ip
Morjesta vaan kaikille!  :) Aloitteleva chiliharrastaja lempäälästä. Kasvatustaustaa löytyy yrteistä ja tupakasta. Viime kesänä koitin vähän chiliä kasvattaa mutta en silloin vielä jaksanut innostua. Nyt syksyllä ostin Tampereen palmusta 3-paikkaisen Mediapilan 75l pöntöllä. Yhdessä pöntössä on tällä hetkellä Aji Omnicolor, ja kahdessa muussa oli (ei ole enää, kiitos kissan) Maui Purple ja Piri-piri. Lähipäivinä pitäisi saada lisää siemeniä. Valaistus on itsellä vieläkin iso kysymysmerkki. Onko kenelläkään ideoita valaistukseksi kolmelle kasville? Ei ole varaa panostaa mihinkään natikkaan.
3
Moi! Olen vuosi sitten kasvatusharrastukset aloittanut kaveri, kasvattelen pää-asiassa erilaisia yrtti- ja rohdoskasveja, tupakkaa sekä,yllätys yllätys, chiliä. Pitemmittä puheitta: Onko kellään kokemusta tupakan VESIVILJELYSTÄ? Olen kyllä mullassa kasvattanut ja hyvää tuli, mutta vesiviljelyä aloitellessa päätin kokeilla myös tupakan kasvatusta kyseisellä menetelmällä. Alkuvaihe meni hyvin ja nopeasti, kunnes mittaa alkoi olla n.20cm, jolloin kasvi kuoli pystyyn. Ravinteiden "yliannostuksesta" ei varmasti kärsinyt. Eli onko kukaan kokeillut/onnistunut tupakan vesiviljelyssä/ Mitä olen mahdollisesti tehnyt väärin/ onko tupakkaa edes mahdollista vesiviljellä, vai kannattaako pysyttäytyä mullassa ja altakasteluruukuissa?