toukokuu 23, 2024, 14:03:30 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Myllykoski Mansionin kausi 2016

Aloittaja Myllykoskimansion, marraskuu 12, 2015, 18:25:16 ip

« edellinen - seuraava »

Myllykoskimansion

Toverit!

Tässä mennään nyt.


Mitä on tähän mennessä opittu. Lämpö ja lämpö. Voit ripustaa ihan mitä tahansa hifistys ledejä kattoon, mutta ei korvaa riittävää lämpöä. Toinen väittämä, missä voin olla väärässäkin, Puutarhan Kesä lannoite vie isommilla annostuksilla maaperän liian happamaksi. Tuloksena stydiä maa-ainesta, mistä mikään ei imeydy mihinkään. Tuloksena keltalehtisiä rääpäleitä. Tämä oli viimeinen kausi tuolla lannoitteella.


Leekki on nyt ISOSSA ruukussa, pukkaa aika hyvin kasvua.


Aji on ajoissa, juhannuksena on kypsää tiedossa.


Montu oli taas ja aina eka podittaja.


TÄMÄ! Kuvasta ei näy oikea koko, mutta tuo Canario on ottanut haltuun koko Ikean Trofastin. Huikeaa tiheää pusikkoa.Hienoin kasvi koskaan.



MiM

Lainaus käyttäjältä: Myllykoskimansion - toukokuu 14, 2016, 19:46:33 ip
Toinen väittämä, missä voin olla väärässäkin, Puutarhan Kesä lannoite vie isommilla annostuksilla maaperän liian happamaksi. Tuloksena stydiä maa-ainesta, mistä mikään ei imeydy mihinkään. Tuloksena keltalehtisiä rääpäleitä. Tämä oli viimeinen kausi tuolla lannoitteella.


Millä vedellä kastelet ja voiko sillä olla merkitystä? Ainakin kalkinsaannin suhteen laskeskelin joskus, että esimerkiksi Helsingin pehmeässäkin vesijohtovedessä on riittävästi kalkkia kompensoimaan kalkin puuttumisen puutarhan kesästä. sade- tai kaivovettä käyttäessä tilanne voi olla toisenlainen. Lisäksi kalkki ei tietenkään ole sama kuin PH.
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-

Myllykoskimansion

Vesijohto vedellä mennään. Joskus mittailin noita ja ei ole tarvinut ph-downin kanssa lotrata. Täytyypä ottaa tarkemmin tutkintaan millä annoksella napsahtaa jo liian happamaksi.

Huru-ukko

Maapohja happamoituu jo sateiden ja päästöjen vaikutuksesta siinä määrin, että peruskalkitus pitää tehdä muutamien vuosien välein. Ja luulisin että kalkkia menee kasvien ravinnoksikin....
Riippunee mapohjan laadusta.
Farmarit seuraa sitä viljelevyyskokein näytteillä, ainakin jotkut koska palvelu olemassa.
Ja ylläpitokalkitus tiheämmin, itse kalkitsen kasvimaan joka vuosi dolomiitillä(a?).

Yksinkertaisin maan happamuuden idikaattori on rikkaruohot, happamassa ja kalkitussa maassa nitä on erilaisia. Jotkut sitten viihtyy molemmissa. Google.

Myllykoskimansion

Toverit!

Kiitokset kannatuksesta juhlavuoden T-paita kilpailussa. Painatuksen aineisto on mennyt painoon ja kuumottavaa lopputulosta odotellaan. Eikun paitoja tilaukseen! Itse aion pitää paitaa yhtäjaksoisesti ainakin jouluun asti.

Tässä mennään nyt.


No onhan noi nyt aika isoja tuossa sorahydrossa verrattuna tupeissa oleviin. Vissiin se sit toimii...


Jee. Aji Christallissa eka kypsä. Leekki puskee uutta hetukkaa vauhdilla.


Laitetaan muutakin syötävää näytille. Kuinka monta kotkotinta näet kuvassa? Vihjeenä: etualalla Jutta, Li ja Sanni. Emma kurkkii taustalla ujona.



GynZi

Lainaus käyttäjältä: Myllykoskimansion - kesäkuu 11, 2016, 18:27:05 ip

Laitetaan muutakin syötävää näytille. Kuinka monta kotkotinta näet kuvassa? Vihjeenä: etualalla Jutta, Li ja Sanni. Emma kurkkii taustalla ujona.



Ahhahhahahahhahhahhaha, töräytin kahvit nenään kun tajusin noiden kanojen nimien alkuperän  ;D
Artesaanirakastelija

Myllykoskimansion

Toverit!

Se on das maanantai ja lomat lähestyy. Jostain syystä se kauden ensimmäinen Pube jää aina mieleen. Tänä vuonna ensimmäisenä raapaistiin aamipalalla Canario. Oman maan munat maistuivat oikein maukkaille pienellä poltteella höystettynä. Canarion maku oli uusi ja ainakin tämä ensimmäinen ei ihan vakuuttanut. Rocotomainen maku, ok polte, mutta hiukan ehkä väkevä ja ei makea. Hmm.

Aji Christallia, Aji Goldenia ja Leekkiä on popsittu jo pari viikkoa. Leekkiä on riittänyt yhdestä puskasta toistaiseksi jo parin viikonlopun grillailuun. Taas on about 10 kypsää ja aikas isoa hetukkaa kiinni.

Tänään kerättiin ensimmäinen isompi satsi, Leekit ja varsinkin Reaperit sai jäidä vielä puskiin  ;D. Eli vuorossa on tätä herkkua.


Viime kauden surkeiden epäonnistumisien jälkeen yritetään udella innolla.




Hapattimeen meni, Aji Christallia, Aji Goldenia, paria eri Habaneroa, keltaista 7pottia ja pari tapaspaprikaa. Muuten täytettä tuli Rasilaisen hapankaalista ilman valkkaria. Tunnin tossa olllut ja 15 min sisään pulpahtaa ekan kerran.  8)


Hanskat oli loppu, yöllä taas polttelee.

Myllykoskimansion

Toverit!

Vesi virtaa Kymissä ja kasvarissa suhisee. Kausi on hyvä, todella hyvä. Aloitetaan päivitys asian vierestä.


Tomaattoes very bueno! Isoimmat on melko jättejä. Antamaan mittasuhteita kuvassa on oma kämmen. Lapaseni ei ole kokoa pianonsoittaja, eikä insinööri, mutta ei myöskään ojankaivaja.

No on ne isoja.


Bananalegs...


Ebbissä tulee Habsua ihan hulluna.


Kasvari on tukossa. Isompaa huutaa, tai sitten maatilaa... >:D


Ja Rieseni, hillittömän kokoista hetukkaa. Kiinnostavin tähän mennessä. Kiitos Jewe siemenistä! Canario on ollut varmaan isoin pettymys, kaunis kasvi huonot hetukat. Ei jatkoon. Samoin ns. Aji Habanero oli huono. neliön kokoinen puska, miljoona podia, no heat, no makua...

Näillä mennään. Pannaan loppuun kuva farmin muista asukeista.



Vasemmalla tosiaan Jutta loikoilemassa, Li ja Sanni ihan lähituntumassa. Astrid köllöttelee takana.

Myllykoskimansion

Toverit!

Ekaa satoa kerätään. Tänään ensimmäisenä vuorossa Habsu, 7padatt ja Reaperit. Mitähän näistä laittais? Hapatteeksi?

Chiljonka

Tämmönen ohje tuli tossa vastaan, meinasin ainaki ite koittaa jos saan riittävästi satoa:https://www.facebook.com/AzoreanGreenBean/posts/851264311585200?hc_location=ufi

My small batch of pimenta moída is done!!
I experimented, by using my brother in-law's recipe, and it's a 3 day process.... It's as simple as,
1st. put on a pair of gloves, then take the stems off the peppers and slice the peppers down the middle and take out most of the seeds
(this is what makes the pepper hot). Wash them and let them dry completely.
2nd. place a bunch in food processor and whirl until they are finely chopped, then add salt and just enough extra virgin olive oil to make the mixture a thin paste consistency.
3rd. transfer the chopped peppers into a glass bowl and cover with plastic wrap and leave aside for 3 days. During these two days the pepper will ferment.
4th. on the third day mix together and transfer the paste to small jars and refrigerate. It will keep for 1 year in the refrigerator.

Pieniä asiavirheitä reseptissä mutta kuitenkin(tuliset siemenet). Ja varovasti pelkät siemenet pois ettei tulisuus katoa ;D

Myllykoskimansion

Toverit!

Laitetaan pientä tekstipäivitystä. Satoa on nyt kerätty n. 2,5 kg talteen. Valtaosa erilaista Hapsua ja Ajia. Ensimmäinen satsi meni osittain pussitettuna pakkaseen ja osa hapatteeksi. Ensimmäisen testin perusteella eilen meni n. 800 g uutta tuoretta kokonaan hapatteeksi.

Ensimmäisestä satsista laitoin pullotukseen testin, jossa ajoin hapatetun rouheen pyreeksi, lisäsin hiukan valkoviinietikkaa jotta seoksestä tulee juoksevampaa, hiukan sokeria ja hiukan hunajaa - ei kuitenkaan niin että tulee varsinaisesti makeaa. Lopputulos oli erittäin onnistunut ja tätä raikasta nektaria on nyt nautittu joka hiukopalan kanssa :fire:. Kerrassaan hjyvää!  :P

Osasta puskia on nyt kerätty satoa huolella ja näyttävätkin hiukan tyhjiltä, kai ne ehtivät uutta pukkaamaan vielä loppukauden aikana. Pubeja on kerätty maistiaisia, mutta suurin osa on vielä tulossa.

Myllykoskimansion

Toverit!

Se on Chilifestiä. Tälläkertaa mukaan ei päästy ja harmittaa rajusti. Laitetaan sen sijaan kuvia ranchilta.


Tässä tämän hetken tilanne. Varmaankin tiheintä kasvua koskaan.Tällä hetkellä näyttää siltä että noin 750 g tulee tasaisesti reilussa viikossa. Pari kasvia on lähtenyt jo ulkoruokintaan...


Tomskua pukkaa. Ihan törkeän satoisia nämä lajikkeet eivät olleet. Ensikaudelle täytyy ottaa mukaan ns. varmoja nakkeja.


On toi Riesen ihan törkeen iso ja kasvaa edelleen.


Lisää biffejä.


Tämä on mielenkiintoinen. Semillaksen Rocoto Giant. Paksulihainen ja myös erittäin iso lajike. Luokkaa omenan kokoinen.


Muuten farmilla voidaan hyvin. Kanaset munii ja vaikuttaa siltä että 4 lintua tuottaa munia reippaasti yli oman tarpeen. Suosittelen kaikille.


Tuosta ei tarkempaa saa, mutta hapetetun saavin pohjalla kuultaa rapuset keittämistä jännittäen. Parhaimmillaan merrassa ollut 15 rapua, melko hyvä kausi.


Tuleehan sieltä kurppaakin.  8)

Myllykoskimansion

Toverit!

Kesä alkaa kääntymään syksyksi. Nyt on sadonkorjuun time! Kasvarissa on raakiletta jos jonnanmoista. Satoa on nyt pakastettu isolla kädellä, hapatukset pulputtaa tuossa sivussa omalla tahdillaan. Kasvarissa on jo hiukan ränsistynyt ja umpeen kasvanut tunnelma. Tänä vuonna ei varmaankaan ole tarvetta jatkaa kautta lämmittimillä kovinkaan pitkälle. Lämmittimet taitaa tänä vuonna mennä kanasien käyttöön.



Rococo Giant. Tämän kauden ykkös pube. Ensivuonna menee 30l saaveihin, kun näyttää siltä että hetukoiden koko tuplaantuu samalla kun kasvatusastian koko tuplaantuu. Rieseni on kyllä vielä isompi, mutta hiukan vähäsatoisampi.


Kasvarin vahti. Ei tule kanaset tänne. Syövät muuten kaikki Reappereista jalluihin.


Sitten das tomskut. Tänä vuonna ei ollut ihan mitään super hyviä. Täytyy vaihtaa lajikkeita ensikaudelle.


No laitetaan loppuun vielä muutkin otukset. Tässä vaanitaan paistia...

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: Myllykoskimansion - elokuu 29, 2016, 21:46:03 ip

Rococo Giant. Tämän kauden ykkös pube.

Tuossa on selvästi ainesta tämän kuun kuvakisaan "Chilin juhlaa".
Mukaan vaan: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=17207.0

Myllykoskimansion

Ja lisää satokuvaa.


Nyt poimittiin n. 2,5 kg herkkua. Meni tänään pakkaseen ja kilon verran perattuna ja pilkottuna hapatukseen.


Syksy tulee, ei voi mitään. Tänään lähti taas kasvia kompostiin. Sadot kerätty ja uutta ei ole tulossa - aika aikaisin.


Amppelitomskut eivät olleet häävejä. Happamia ja pieniä. Tämä piti olla Viherpeukkujen Tumbling Tom Yellow. Ei hjyvä.


Montussa ja rocotoissa yleensä roikkuu vielä jokunen kilo.


Riesenistä kypsyi eka. Isoin on vielä vaiheessa ja loput varmaan menee lokakuulle.

Saa pikkoin aloittaa jo ensikauden suunnittelun  8)

Myllykoskimansion

Toverit!

Ilmassa on nyt vahvaa syksyn tuntua. Tällä päivämäärällä kirvat teki hyökkäyksen kasvariin, nyt näyttää pahalle. Lämppäri on ollut päällä jo parisen viikkoa, ilma on kuivaa ja ilmeisesti petohyönteisiä ei enää ole pitämässä kantaa kurissa. Taidan laittaa rajusti Raidia. Satoa on kerätty ja lisää roikukkuu puskissa. Arvelen että n. 15 kg tulee plakkariin. Tänään lähti taas reilun kilon satsi hapatukseen. Huomasin samalla että omaan makuun ei kannata hapatukseen laittaa kuin ziliä, puolikas valkkarikin jo tunkee sellaista sipulimaista makua läpi. Tietty jos menee jatkokäsittelyyn ja soosiksi niin ei haittaa.

Myllykoskimansion

Toverit!

Kasvarissa alkaa takaseinä näkyä. Tänään nypättiin kyytiin vajaa 2 kg kypsää. Puskissa piilottelee ehkä vajaa 5 kg, suurin osin Rocotoja.


Rocotojen päädyssä riippuu vielä satoa. Korjaan ne varmaankin viikon päästä ja sitten loput siitä viikko. Kausi menee sitä myöten pakettiin, sisälle ei tule mitään kasvarin kirvakoneista.


Ulos on lentänyt jo aika parvi.


Alkaa näyttämään syksyltä. Kirvoja on helvatusti.


Tomskujen viimeisiä. Vaikuttaa siltä että näitä tulee ensikaudelle tuplaten. Oli muutama aika fantsu mukana.


Ei muuta kuin pikkuhiljaa katseet ensikautta kohti. Ketjukirjettä odotellessa  :-*

Myllykoskimansion

Toverit!

Se on kauden päätös. Kausi päättyi virallisesti sunnuntaina 2.10. kasvarin tyhjennykseen, pesu ja huolto menee tulevaan viikonloppuun. Kausi laitettiin pakettiin ennakoitua aiemmin kuin koskaan. Hetukat on kerätty jo tovin aikaa tietyistä puskista. Oikeastaan vain Aji Christal ja Leek puskivat kaksi satoa. Kevään lämmitys oli tämän vuoden oppi. Samoin se että Puutarhan Kesä jää tästä lähin hyllyyn. Rocotojen pystykasvun kanssa on ollut harmaita hiuksia ja tuumin että ensi kaudella kasvatan kaikki Rocotot suht pystyyn vaikka tukien kanssa. Tätä täytyy vielä tuumia.

Kausi oli hyvä. Satoa tuli n. 15 kg joista suurin osa meni pakkaseen ja hapatukseen. Pieneen hapatuspurkkiin saa menemään yllättävän helposti 2 kg perkaamatonta podia. Eli ei tuo määrä vielä paljon ole. Pakkasessa on tärkeää olla mukana puolikkaaksi leikattua Rocotoja kevään grillauksiin.

Kauden isoin podi oli arvatenkin Riesenistä 88 g. Semillaksen Rocoto Giant about seuraava. Hieno kesä ja hieno harrastus! Laitetaan vielä kuvia.


Tästä lähtee, eikun kasvia luiskaan.


Karua, talvi tulee.


Canario. Podia pukkaa, mutta maun puolesta ei ensi kaudelle.


Semillaksen Aji Golden. Parfyyminen, erittäin satoisa, mutta jokin puuttuu. Ei jatkoon.


Ja kauden viimeisenä Mansionin Kanaset. Näille ei tsilit oikein maistuneet. Siemeniä söivät ja senkin jälkeen oli aivastuksia ja nokan hiontaa.  ;D

Ei mulla muuta. Näihin tunnelmiin laitetaan taas yksi kausi pakettiin. Seuraavasta tulee kaikkien aikojen paras!