toukokuu 14, 2024, 04:21:39 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Fataliin Chipotleöljy!!

Aloittaja Fatalii, maaliskuu 09, 2008, 23:49:58 ip

« edellinen - seuraava »

Fatalii

Tämä resepti oli pakko laittaa esille kun sen perään alkoi kyselyita satelemaan... uskomattoman koukuttavaa tavaraa kaikessa herkullisuudessaan!!

http://www.fatalii.net/growing/index.php?option=com_content&task=view&id=102&Itemid=53
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

Volitans

Vaikuttaa pätevältä. Täytyy tehdä :)
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

Fatalii

Paras on sen helppous... ja tosiaan kun tuo vähiin käy niin öjyä voi huoletta lisätä jokusen kerran, sen verran vahvasti tuo aromi öljyyn leviää.

Ajattelin testata myös pimenta da neydellä johtuen sen erittäin vahvasta aromista... eikö potkuakaan taatusti puutu!! Siitä voi tulla suht. mielenkiintoisen väristäkin... :)

Tuo savuchili oli kuitenkin jotain mikä sopi tuohon öljyyn kuin... kröhöm.. nenä päähän.

Jos tuo neyde-öljy kokeiluu onnistuu niin täytyy siitkin saitille jotain mainintaa pistää.
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

Tapolan Tulikeppi

Pari tuntia sitten värkkäsin yhden pilttipurkillisen öljyä ohjeiden mukaan, tuoksu oli ainakin mainio kun kannen laitoin kiinni... Vaan mitenhän tässä pitäisi yön yli odottaa? Noin 30 minuutin välein on kourat kiinni purkissa ja ravistelen tuijottaen ohi leijailevia valkosipulin kappaleita... :D Jonkin verran malttamaton fiilis tuon maisteluun..
# 1022

Fatalii

Heheh.. tiedän tunteen... se maku on vaan ensimmäisen vrk:n jälkeen (ja vähän toisenkin) sellainen "sekoittumaton".. paranee huomattavasti päivien kuluessa kun öljyä ei maista erikseen... kommentteja tänne sitten. :)
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

Tapolan Tulikeppi

Jep. Yön yli odotus on ohi ja ensimmäiset maut otettu. Dippasin teelusikan kärjen öljyyn ja siitä maistoin. Ensimmäinen maku mitä tuli oli tuo auringonkukka öljy, jota kuitenkin pian seurasi valkosipuli jonka jälkeen miellyttävä savun maku. Vasta lopuksi tuli se chilin polte joka vaivihkaa poltteli koko suuta, huulet hieman lämmössä vieläkin. Savun maku viipyy kyllä suussa mukavasti. Täytyy myöntää, erittäin hyvän makuinenhan tuo on, sopii varmasti moneen erilaiseen ruokaan. Uskon että tuota reilusti hölväämällä sapuskaan saadaan aikaan kunnon närästys. Itselläni ainakin esim. purkkitonnikala öljyssä aiheuttaa melkoista närästystä..

Jauheina käytin Fataliin Super Smoky Rocotoa n. 1,5tl sekä jotain mysteeri jauhetta minkä ekstrana sain n. 2tl (hieman tummempaa kuin rocoto jauhe, hieman miedompaa tulisuudeltaan sekä savuisuudeltaan)

Iltapäivästä olisi tarkoitus testata öljy patonkisiivujen kera, joihin aurinkokuivattu tomaatti - oliivi bruschetaa about 2rkl (jonkin sortin tahnaa jossa aurinkokuivattua tomaattia ja mustia oliiveja muusina) ja tuota chipoilia noin 1 rkl sekoitettuna keskenään. Patonki noin tuuman paksuisiksi siivuiksi ja bruscheta chipoil seosta väriksi vähän tai vähän enemmän päälle ja hieman juustoraastetta koristeeksi. Nuo uuniin ja kun juustoraaste "hyvän näköistä" siirretään leivät ääntä kohti.
# 1022

Fatalii

Käytin omassa versiossani rypsiöljyä.. en tiedä onko noilla merkitystä mutta närästystä ei ole ilmennyt..

Sama ilmiö tänään eilen tekemässäni pimenta da neyde öljyssä, vielä maistuu ensin öljy. Sen sijaan noissa muutaman päivän seisseissä ei.
Ja huomattavasti voimaikkain savuchilin maku on noissa vieläkin vanhemmissa öljyissä! Eli maltti on valttia. :)
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

Tapolan Tulikeppi

Heh, maltti?? Mitä se on, tein vain yhden purkillisen, ei tuosta vuosikerraksi asti riitä ainakaan näin ensialkuun, jahka kokeilunhalu on tyydytetty saattaa tuo saada olla rauhassakin hetken.

Luulen että ruokaöljyillä ei ole kauheasti eroa tuohon omaan närästykseeni, kaikillehan ei ruokaöljy aiheuta närästystä. Ainakin oliiviöljy, rypsi- ja rapsiöljy tekee sitä minulle, jos runsaasti ruuassa. Auringonkukka öljyn olin kaupasta valinnut syystä että pullo valehteli minulle sujuvasti että olisi terveellisempää, sisältäen monityydyttämättömiä rasvahappoja ja E-vitamiinia. Ja ei, minulla ei ole hajuakaan mitä monitydyttämätön rasvahappo tarkoittaa, se vain kuulostaa juurikin siltä että nyt ollaan oikeilla jäljillä ja ensi kesänä ranta kunnossa. :D
# 1022

NaokiSoma

Lainaus käyttäjältä: "Tapolan Tulikeppi"Ja ei, minulla ei ole hajuakaan mitä monityydyttämätön rasvahappo tarkoittaa, se vain kuulostaa juurikin siltä että nyt ollaan oikeilla jäljillä ja ensi kesänä ranta kunnossa. :D

Eikös se tarkoita sinkkua, jolle maistuu makkara ja alkomahoolipitoiset virvokkeet  :lol:!

Fatalii

The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

Tapolan Tulikeppi

Lainaus käyttäjältä: "NaokiSoma"Eikös se tarkoita sinkkua, jolle maistuu makkara ja alkomahoolipitoiset virvokkeet  :lol:!


Haa. Siitä se mielikuva siis on tullut, perheellisen miehen haave.

Öljy testattu tänään aiemmin patonki siivuilla, mistä mainitsinkin aiemmin. Kyllä! Tuo toimii erittäin hyvin. Äsken piti vielä patongin loppu syödä hieman runsaammalla chipoililla ja tomaatilla. Kelpaa.
# 1022

Pasi

Hyvää on, tietysti... Chippe antaisi tietysti loistavan säväyksen, mutta itse löysin vihdoinkin hyvän käyttötavan Pepper-kingin bih jolokia-murskalle. Sitruunaa laitoin vähintään pari tl, kuten myös kyseistä mursketta, purkkina piltti. Jo yhden yön yli muhittuaan valkosipulin maku on todella voimakas (1 kynsi) mutta sitruuna raikastaa hienosti. Lämpöä tuntui riittävän jo kättelyssä...

Tästä taitaa tulla polttoöljyä...

Fatalii

Joo.. sama kävi nagachippeöljyn kanssa... aivan loistavaa mutta äärettömän tulisuuden vuoksi sen makunautinto jäi taka-alalle :D

Savunmaku iskee kivemmin läpi keskitulisissa omaan makuuni.
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

Jore

Ja sokerin voi vissiin korvata hunajalla.
Tein yhden setin vanhaan hunajapurkkiin jossa oli jämät.
Ihan kivan makuista, mutta pitää vaan lisätä jokunen Red fatalii joukkoon, että saa sitä kirvelyäkin aikaiseksi...
Jalapeno = Pelaan jo

sundried

on kyllä todella loistava resepti ! on tullu kokeiltuu monia variaatioita roco chipellä huhhuh aamu moka:t ja paahettua leipää chippe öljyllä

Volitans

Lainaus käyttäjältä: "Jore"Ja sokerin voi vissiin korvata hunajalla.


Hunajaa käytän itse paljon. Itse asiassa en käytä normi sokeria juuri lainkaan... Poikkeuksena kakut.

Hunajia on hirmuinen määrä eri makuisia. Chilin kanssa oivaksi havaitsin kauppoihin viimeaikoina rantautuneen meksikon vuoristohunajan. Se on kullankeltaista, juoksevaa ja oivallisen makuinen - siinä on samankaltainen makuvivahde, kuin suomalaisessa perushunajassa. Toinen hyvä perushunaja on unkarilainen monikukkahunaja - juoksevaa tuokin.

Juoksevakin hunaja lopulta kiteytyy pohjalta alkaen. Kiteinen hunaja ei ole kuitenkaan pilalla ja sen voi "korjata" laittamalla se hetkeksi mikroon.

Toinen chilin kanssa kokeilemisen arvoinen on ruokosokerin käyttö - tumman. Sekä melassin. Niistä tulee makeutta ja makua samaan aikaan.
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

Fatalii

Tummaa intiaanisokeria käytin itse chipotleöljyssä... toimii.. tosin toimii se perussokerillakin... makeus noissa tosin on hyvin toissijainen asia, sokerin kanssa kannattaa siis olla varovainen ellei halua chipotleöljystä imelää.

Käyttökelpoista tavaraa kyllä, siitä on tullut paljon hyvää palautetta sähköpostitsekin, etenkin kokki-luonteisilta ihmisiltä. :)
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

sundried

^joo samaa oon huomannu ammatti/amatööri kokit on ollut ihmeissään
,ja kasvis syöjille vinkiksi tää stuffi maistuu lähimpänä metukkaa jota kieltämättä moni kasvis syöjä kaipaa heh heh..
joo ite oon tehny myös juuri lingotusta hunajasta ja inkkari sokrusta

siitä tuli mieleen että sokrut on noudettavana stadissa halpaa inkkarii suoraan tuottaja maasta laivalla tullutta, 4kg pari kyssää ja kotimaista hunajaa samalla hinnalla sen 5l sen saatavuudesta ei ole varmuutta tähän aikaan vuodesta mutta eiköhän sitäkin löydy.

lisää vaan näitä killeri respoja.

NaokiSoma

Tuota pelkästään öljyä lisäämällä tosiaan saa useammankin satsin, mutta tuonkokoisessa pullossa->

Kolme täyttökertaa oli maksimi. Neljännen öljyntäytön jälkeen makua irtosi enää vähän ja sekin pääasiassa valkosipulin makua.

Mutta ainahan voi tehdä lisää alusta asti ;). Hyvää on, vaimo on jäänyt ihan koukkuun eikä syö enää leipää ollenkaan ilman tuota chipoilia.

Fatalii

Hehehe... aika hyviä määriä sitä siis menee sielläkin!

Kyllä toi vaan niin helmitavaraa on.. pääsee chipotlen maku oikeuksiinsa tuossa öljyssä!

Omppupuusavustettu the trees kyllä paras testaus tähän asti öljyllä, jos tappotulista nagachippeä ei lasketa... se tuuppaa olemaan vähän liiankin äkästä siihen että runsaasti pistää :D
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around