Aloittelijoiden chilikysymykset. Kysy täällä ensin!

Aloittaja Kärsä Babar, maaliskuu 14, 2009, 10:13:47 ap

« edellinen - seuraava »

Jartza7

Mikä mahtaa olla kyseisen valaisimen kanta E27 vai E40 ??
http://www.chilitarvike.fi/heijastin_mitralit_50x50cm
Ne jotka menevät lauman perässä, seuraavat peräreikää

Kärsä Babar

Tutustukaa kasvatustarvikekauppaani:
www.chilitarvike.fi
Tampereella ja Helsingissä myymälät!
Chilitarvike myös Facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/Chilitarvike/182891188480903

Kaarna

Onko kellään kokemusta saako puskasta irrotetuista ja sisällä loppuun kypsytetyistä chileistä itäviä siemeniä? Tänä syksynä tuntuu talvi tulevan aikaisin ja sato kypsyvän myöhään.

Lassi-s

mistä mahtaa johtua habanerossa se että kasvit kasvaa tooodella hitaasti korkeutta. lehtiä on kyllä paljon ja ne ovat isoja. eivät ole likaisen vihreitä eikä sen enempää vaaleankaan vihreitä vaan omaan silmään ainakin näyttäis hyvinkin kauniin värisiltä. onko habanero ny vaan tollanen, vai  vaatiiko se mahdollisesti enemmän jotain ravinnetta kuin esim aji cristal jotka ovat itselläni samaanaikaan itäneet. ajit on noin tuplasti korkeampia, lehtiä ei taas ole sellaista määrää kuin haboissa, vaikkakin lehdet ovat kyllä hyvän kokoisia.

kaikkia on kasteltu samoin. kasvavat just eikä melkein samanlaisissa mullissa ja ruukuissa. valoa saavat samanverran jne.
S.Y.L.B

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: Lassi-s - syyskuu 21, 2012, 18:25:17 ip
mistä mahtaa johtua habanerossa se että kasvit kasvaa tooodella hitaasti korkeutta.

Ne nyt vain kasvavat  eri tavalla.
Tuossa toissakeväisen valotestini tulokset viiden viikon ikäisillä taimilla. Annuumit ja baccatumit ovat korkeudeltaan moninkertaisia Habaneroihin verrattuna. Kaikkia on hoidettu täsmälleen samalla tavalla. Habaneroilla edes valon väri ei vaikuttanut niin kuin muilla.
http://chilivaari.blogspot.fi/2011/04/valotesti-loppuraportti_05.html


PJJHCHHOA

Chilit ovat punaisia, mutta eivät sisällä YHTÄÄN kapsaisiinia :o Mitä tulisi tehdä ?

Wonka

Kuinkas pitkään ootte pitänyt rocotoja ulkona syksyllä ja tapahtuuko kypsymistä vielä kylmässä säässä?

Tälläsiä vihreitä möllyköitä on pari kasvia täynnä. ::)

sorrii

LainausKuinkas pitkään ootte pitänyt rocotoja ulkona syksyllä ja tapahtuuko kypsymistä vielä kylmässä säässä?


Mulla on edelleen ulkona pari *raatoa ja kasvihuoneessakin, jossa yöt on kyllä melkein yhtä kylmiä; päivisin toki hellelukemia.
Viime viikolla poimin pari kypsää Rocotoa ulkona ja toissapäivänä pari oikein kunnon möllikkää kasvarista: 79g ja 87g; ympärysmitat 21 ja 20 cm  ;D
Ulkonahan nekin ovat kasvaneet; viimeisen kaksi viikkoa vasta kasvarissa ...

En ole palelemisen merkkejä havainnut.
Lemondrop näyttää muuten kanssa viihtyvän varsin hyvin tuolla tuulen tuiverruksessa keskellä peltoa! Kypsää podia tulee yksitellen joka päivä.

*Raadoksi noita rocotojani nimittelen, kun kaikki olivat tosi surkean näköisiä jo keväällä kun vein ulos, eivätkä mitenkään elinvoimaisen näköisiksi muuttuneet ulkonakaan, kun olivat tosi tuulisissa paikoissa mökillä ison järven rannalla ja viljelypalstalla avoimella paikalla. En olisi odottanut niistä välttämättä mitään! Näyttää melkein että mitä kärsineemmän näköinen on risu, sitä komeemmat hedelmät tekee!?!?

Kuvia parin viikon takaa [samalta ne näyttää edelleen, paitsi että ovat punaisia]



ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: Willy Wonka - syyskuu 24, 2012, 17:48:39 ip
Kuinkas pitkään ootte pitänyt rocotoja ulkona syksyllä ja tapahtuuko kypsymistä vielä kylmässä säässä?

Kyllä ne saattavat kypsyä kylmässäkin, tosin hitaasti.
2009 syksyllä olen kuvannut Turbo puben parvekkeella marraskuussa: http://chilivaari.blogspot.fi/2009/11/turbo-parjaa-kylmassakin_14.html
Ja joulukuussa: http://chilivaari.blogspot.fi/2009/12/sadonkorjuuta-parvekkeelta-pikku.html

perminna

Muutamasta päiväkirjasta ymmärsin, että chilipodit voi noukkia tomaattien tapaan raakoina ja kypsyttää sisällä irtonaisina. Onko tämä totta ja mitä pitäisi ottaa huomioon?

Wonka

Kiitoksia vastauksista. :)
Taidan pitää noita ekoihin pakkasiin asti parvekkeella jos vaikka kypsyisivät.
Tuosta irrallaan kypsyttämisestä en osaa muuta sanoa, kuin että maku saattaa kärsiä, mutta toisaalta kylmä sääkin saattaa vaikuttaa makuun ja on irrallaan kypsynyt varmasti raakaa parempi. ;)

Ryhis

Onko normaalia, että Turbo Puben podit mustuvat? Hedelmiä on tulossa kymmenittäin parissa eri kasvissa ja eilen panin merkille, että yksi podi on tummunut munakoison väriseksi. Liittyykö tämä kypsymiseen? En ole lajiketta aiemmin kasvattanut.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Aji Chileno

Ei mulla ainakaan ole turbot mustuneet. Mielenkiintoinen efekti...  ???

sorrii

LainausOnko normaalia, että Turbo Puben podit mustuvat?

Suoraa auringonpaistetta?

Mulla on tuota mustumista vähän joka lajissa tuolla plantaashillani [=kaupungin viljelypalsta keskellä peltoa], jossa kasvit ovat koko päivän esteettömässä paisteessa. Osa tokikin kasvutunneleissa; niissäkin kyllä näkyy tummumista: esim mustia jalapenoja! Maussa ei oo ollut vikaa. Aika mietoja on tullut kaikista, kun oli kohtuullisen kylmä kesä.

Lemondropit on ollut osa toiselta [auringon] puolelta tummia; Rocoto Red [Peruvian] on tehnyt kahtena kesänä ihan mustakylkisiä hedelmiä. Ja luulisin että Turbotkin on tummuneita ... ei nyt oo kuvaa. Tosi hauskoja olivat viime kesänä mustaraitaiset unkarilaiset suippopaprikat, jotka harmillisesti vaan eivät ehtineet kypsiksi, niinkuin ei nytkään.

Arvaan itse että UV-suojaa hakevat.
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Wonka

Myös minun parvekkeellani kasvavat pubet ovat tummuneet, osa ihan mustia. Brown rocotot enemmän turbot ja canariot vähemmän, mutta kaikista löytyy tummakylkisiä yksilöitä auringon puolelta kasvia. Komppaan sorriita, UV-säteily aiheuttaa monissa kasveissa vastaavaa tummumista.

Pentu

Morjentes!

Tuossa laittelin kokeeksi itään muutamia siemeniä, jotka poimin tuoreista hedelmistä (joo tiedetään järjetön aika idättää). Ei ollutkaan tarkoitus vielä alkaa kasvattaan, mutta miksi nuita poiskaan heittää. Suurin osa on nyt itänyt ja ovat n. 3-5 cm:n mittaisia. Kysysinkin muutaman kysymyksen nuiden lannoittamisesta...

A) Mitä lannoitetta/lannoitteita ja minkäverran pitäisi tuollaiselle taimelle anniskella? Jostain muistelisin lukeneeni että jotain tiettyä 3ml/1l kasteluveteen.

B) Mites sitten isompana kun siirrän ne multaruukkuihin, millaiset tökötit sillon pitäsi pienokaisille laittaa?


C) Entäpä millasseet tökötit passiivihydroon / bubbleriin?


D) Onkos tuo PH-Downi litku kuinka tärkeä em. virityksissä?


Sit viel asiaan kuulumaton kyssäri.. Jokos näitten pikkusten kans joutuu ruveta käyttään lisä valaistusta? Vai vieläkö ikkunasta tuleva valo riittää tähän vuoden aikaan? Toki lisä valo ei koskaan vissiin ole ees haitaksi.

Itse olen vasta ensimmäisiä chilejäni kasvattamassa, et ei oikeen oo viel lapasessa nää hommat. :D Paljon olen kyllä lukenut ja jotain jäänyt jopa mieleenkin, mutta toi lannotus homma ei oikeen oo uponnut kalloon.

Jani M

Lainaus käyttäjältä: Pentu - syyskuu 26, 2012, 21:37:28 ip
A) Mitä lannoitetta/lannoitteita ja minkäverran pitäisi tuollaiselle taimelle anniskella? Jostain muistelisin lukeneeni että jotain tiettyä 3ml/1l kasteluveteen.

Puutarhan kesä on ihan oiva lannoite näille. Aloittaa pienillä määrillä ja lisää jos on tarvetta.
Lainaus käyttäjältä: Pentu - syyskuu 26, 2012, 21:37:28 ip
B) Mites sitten isompana kun siirrän ne multaruukkuihin, millaiset tökötit sillon pitäsi pienokaisille laittaa?

Mullan ja kasuvuturpeen seos on esimerkiksi aivan hyvä. Ja sillä samalla puutarhan kesällä voit lannoitella.
Lainaus käyttäjältä: Pentu - syyskuu 26, 2012, 21:37:28 ip
C) Entäpä millasseet tökötit passiivihydroon / bubbleriin?

GHE:n Micro ja Mato on yleisesti käytetty noihin.
Lainaus käyttäjältä: Pentu - syyskuu 26, 2012, 21:37:28 ip
D) Onkos tuo PH-Downi litku kuinka tärkeä em. virityksissä?

Ei se välttämätöntä, itse en ole käyttänyt. Jos vesi on kovin emäksistä, kannattaa sitä säätää vähän happamammaksi.
Lainaus käyttäjältä: Pentu - syyskuu 26, 2012, 21:37:28 ip
Sit viel asiaan kuulumaton kyssäri.. Jokos näitten pikkusten kans joutuu ruveta käyttään lisä valaistusta? Vai vieläkö ikkunasta tuleva valo riittää tähän vuoden aikaan? Toki lisä valo ei koskaan vissiin ole ees haitaksi.

Ei se enää pitkälle riitä, eli lisävalaistus on tarpeen tai tulee hyvin honteloita kasveja.

Ryhis

syyskuu 27, 2012, 09:43:17 ap #5677 Viimeisin muokkaus: syyskuu 27, 2012, 09:55:20 ap käyttäjältä Räyhis
Lainaus käyttäjältä: sorrii - syyskuu 26, 2012, 12:11:35 ip
LainausOnko normaalia, että Turbo Puben podit mustuvat?

Suoraa auringonpaistetta?

Arvaan itse että UV-suojaa hakevat.


Juu tosiaan, en hoksannut mainita. Kasvi on ollut ulkona eli kaikki podit saaneet auringonvaloa. Mutta vain yksi podi on tummunut!

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

ChiliChillailija

Olen itse huomannut tuon saman mustusmisilmiön Turbo Puben podeissa.
Ainakin omassa tapauksessani kyse on auringonpaisteesta, sillä pidin "auringonpuoli" oli vain mustunut. Kun käänsin kasveja, niin toinenkin puoli alkoi mustua.

Ja kysymys:
Kypsyykö tuommoinen tummunut podi ihan normaalin väriseksi? Onko jollain kokemusta?
PÄIVÄKIRJANI 2013
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=11915.

CHILIBLOGINI Uusin blogikirjoitukseni on:
http://chillailijanchilit.blogspot.fi/2013/07/satoa-tulee.html

"jokainen meistä on joskus aloittelija, toiset loppuelämän" ~Hessi

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: ChiliChillailija - syyskuu 27, 2012, 11:01:29 apJa kysymys:
Kypsyykö tuommoinen tummunut podi ihan normaalin väriseksi? Onko jollain kokemusta?

Juuri Turboa en ole auringossa pitänyt, mutta muut chilit, myös rocotot kypsyivät kyllä ihan normaalisti mustasta punaiseen kunhan lämpöä riittää:
http://chilivaari.blogspot.fi/2009/09/rocotot-kypsyvat-ulkona_07.html