Aloittelijoiden chilikysymykset. Kysy täällä ensin!

Aloittaja Kärsä Babar, maaliskuu 14, 2009, 10:13:47 ap

« edellinen - seuraava »

linker

Onkohan kukaan tutkinut sade- ja kaivoveden käytön ja klooratun kunnallisen vesihohtoveden vaiktusten eroja kasteluvetenä.
Lienevät hyvin marginaalisisa, ja havaittavissa vain lab-olosuhteissa.

mutta kiinnostaisi tietää


.

Harri1980

En ole raaskinut latvoa chilejä ja nyt ne sitten lähes kaikki haarautuvat itsenäisesti. Jätin muutaman varkaan chileihin, kun niissä ei silloin ollut merkkejä haarautumisesta. Nyt ajattelin kuitenkin noita alaosista lähteneitä varkaita poistella.

Voiko n. 10cm pituisesta varkaasta saada aikaiseksi pistokkaan?

Jos onnistuu niin siihenhän nuo soveltuisivat loistavasti ja voisi tulevaisuudessakin jättää 1-2 varasta/kasvi joista myöhemmin sitten pistokkaita omaan testikäyttöön passiivihydroihin tai kavereille jaettavaksi.

Larski

Lainaus käyttäjältä: shibari - toukokuu 24, 2010, 06:58:25 ap
Oliko niin, että satoa tekevä kasvi kannattaisi kastella puhtaalla viimeisellä/kahdella viimeisellä kerralla ennen kypsän podin poimimista? Tällöin kasvi kerkeäisi käyttää kaikki ravinteet pois kuljeksimasta, eikä hedelmässä olisi mitään sivumakuja?

Puutarhurin verstaan tyyppi tuntu joskus pitävän kovastikki tärkeänä tuota loppuhuuhtelua. Vesiviljelystä oli sillon toki puhe eikä niinkään suoranaisesti lannotteiden mahdollisista makuhaitoista. Verstailija kuitenki korosti kovasti justiin tuon loppuhuuhtelun tärkeyttä, että hydrokasveja kannattais liottaa jonku aikaa ennen sadonkorjuuta ilman lannotteita. Kuulemma kans onnistuis moinen että laittais loppuhuuhteluvesiin vaikka jotaki mehua/kahvinjämiä/mitä tahansa minkä haluais antavan makua hedelmiin.

Miekkonen perusteli tuota loppuhuuhtelua sillä että multakasvien juuristossa on valtava mikrobisto joka muokkaa hienoja sokeri- ym.ketjuja mullan aineista joita kasviin sitte päätyy ravinteiden mukana vaikuttamaan hedelmien makuun ja sillä että tämä systeemi puuttuu vesiviljelyssä. Yksinkertaseksi ratkasuksi mainitti sen että kastelis esim. hunajavedellä viimeset päivät niin että sais kasvi niitä hienoja sokereita ja vesiviljellyt tuotokset ei poikkeais multakasvateista.

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: Larski - toukokuu 24, 2010, 18:10:11 ip... Puutarhurin verstaan tyyppi tuntu joskus pitävän kovastikki tärkeänä tuota loppuhuuhtelua. Vesiviljelystä oli sillon toki puhe...


Hampulla lieneekin selkeä kasvatuksen päätepiste, johon voi tähdätä, mutta chileillä sellaista ei yksinkertaisesti ole, kun satoa tulee vaikkapa puolen vuoden ajan vähitellen.

Larski

Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - toukokuu 24, 2010, 18:31:22 ip
Lainaus käyttäjältä: Larski - toukokuu 24, 2010, 18:10:11 ip... Puutarhurin verstaan tyyppi tuntu joskus pitävän kovastikki tärkeänä tuota loppuhuuhtelua. Vesiviljelystä oli sillon toki puhe...


Hampulla lieneekin selkeä kasvatuksen päätepiste, johon voi tähdätä, mutta chileillä sellaista ei yksinkertaisesti ole, kun satoa tulee vaikkapa puolen vuoden ajan vähitellen.
Näinpä. Toisaalta maku ei taida olla hamppua kasvateltaessa se pääasia. Mutta tuo varsinaisen sadonkorjuuajan puute vaikeuttaa tietysti tuollasta hifistelyä chilin kohdalla.

psyphish

Kuinka yleistä on, että kasvi alkaa panostamaan alaosan rehevöittämiseen? Ja mikä tämän käytöksen aiheuttaa? Tuppaa lajista riippumatta noi kasvini tekemään tuota.


Awttu

Lainaus käyttäjältä: Larski - toukokuu 24, 2010, 19:09:30 ip
Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - toukokuu 24, 2010, 18:31:22 ip
Lainaus käyttäjältä: Larski - toukokuu 24, 2010, 18:10:11 ip... Puutarhurin verstaan tyyppi tuntu joskus pitävän kovastikki tärkeänä tuota loppuhuuhtelua. Vesiviljelystä oli sillon toki puhe...


Hampulla lieneekin selkeä kasvatuksen päätepiste, johon voi tähdätä, mutta chileillä sellaista ei yksinkertaisesti ole, kun satoa tulee vaikkapa puolen vuoden ajan vähitellen.
Näinpä. Toisaalta maku ei taida olla hamppua kasvateltaessa se pääasia. Mutta tuo varsinaisen sadonkorjuuajan puute vaikeuttaa tietysti tuollasta hifistelyä chilin kohdalla.


Itse ruvennut miettimään pitäisiko ruveta kasvattamaan tätä koristehamppua  (jossa ei ole siis THC:tä) Tupakkaan mikseriksi. Itsekun siitä mausta pidän.

psyphish

Lainaus käyttäjältä: Awttu - toukokuu 24, 2010, 21:10:40 ip
Lainaus käyttäjältä: Larski - toukokuu 24, 2010, 19:09:30 ip
Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - toukokuu 24, 2010, 18:31:22 ip
Lainaus käyttäjältä: Larski - toukokuu 24, 2010, 18:10:11 ip... Puutarhurin verstaan tyyppi tuntu joskus pitävän kovastikki tärkeänä tuota loppuhuuhtelua. Vesiviljelystä oli sillon toki puhe...


Hampulla lieneekin selkeä kasvatuksen päätepiste, johon voi tähdätä, mutta chileillä sellaista ei yksinkertaisesti ole, kun satoa tulee vaikkapa puolen vuoden ajan vähitellen.
Näinpä. Toisaalta maku ei taida olla hamppua kasvateltaessa se pääasia. Mutta tuo varsinaisen sadonkorjuuajan puute vaikeuttaa tietysti tuollasta hifistelyä chilin kohdalla.


Itse ruvennut miettimään pitäisiko ruveta kasvattamaan tätä koristehamppua  (jossa ei ole siis THC:tä) Tupakkaan mikseriksi. Itsekun siitä mausta pidän.


Älä ala, Sinut pudotetaan yhteiskunnasta heti kun joku saa tietää että poltat hamppua, ihan sama onko siinä kannabinoleja. Eihän "normaalit" ihmiset sitä edes kasvata.

Awttu

Lainaus käyttäjältä: psyphish - toukokuu 24, 2010, 21:13:31 ip
Lainaus käyttäjältä: Awttu - toukokuu 24, 2010, 21:10:40 ip
Lainaus käyttäjältä: Larski - toukokuu 24, 2010, 19:09:30 ip
Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - toukokuu 24, 2010, 18:31:22 ip
Lainaus käyttäjältä: Larski - toukokuu 24, 2010, 18:10:11 ip... Puutarhurin verstaan tyyppi tuntu joskus pitävän kovastikki tärkeänä tuota loppuhuuhtelua. Vesiviljelystä oli sillon toki puhe...


Hampulla lieneekin selkeä kasvatuksen päätepiste, johon voi tähdätä, mutta chileillä sellaista ei yksinkertaisesti ole, kun satoa tulee vaikkapa puolen vuoden ajan vähitellen.
Näinpä. Toisaalta maku ei taida olla hamppua kasvateltaessa se pääasia. Mutta tuo varsinaisen sadonkorjuuajan puute vaikeuttaa tietysti tuollasta hifistelyä chilin kohdalla.


Itse ruvennut miettimään pitäisiko ruveta kasvattamaan tätä koristehamppua  (jossa ei ole siis THC:tä) Tupakkaan mikseriksi. Itsekun siitä mausta pidän.


Älä ala, Sinut pudotetaan yhteiskunnasta heti kun joku saa tietää että poltat hamppua, ihan sama onko siinä kannabinoleja. Eihän "normaalit" ihmiset sitä edes kasvata.


Joo totta tuokin. Narkkarikshan sitä heti leimataan :D

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: psyphish - toukokuu 24, 2010, 20:20:03 ip
Kuinka yleistä on, että kasvi alkaa panostamaan alaosan rehevöittämiseen? Ja mikä tämän käytöksen aiheuttaa? Tuppaa lajista riippumatta noi kasvini tekemään tuota.




Valoa pukkaa ja kasvi vastaa siihen kasvattamalla lehtiä.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Kaltsu

Lainaus käyttäjältä: Harri1980 - toukokuu 24, 2010, 15:58:40 ip
En ole raaskinut latvoa chilejä ja nyt ne sitten lähes kaikki haarautuvat itsenäisesti. Jätin muutaman varkaan chileihin, kun niissä ei silloin ollut merkkejä haarautumisesta. Nyt ajattelin kuitenkin noita alaosista lähteneitä varkaita poistella.

Voiko n. 10cm pituisesta varkaasta saada aikaiseksi pistokkaan?

Jos onnistuu niin siihenhän nuo soveltuisivat loistavasti ja voisi tulevaisuudessakin jättää 1-2 varasta/kasvi joista myöhemmin sitten pistokkaita omaan testikäyttöön passiivihydroihin tai kavereille jaettavaksi.


Itse ainakin onnistuneesti kasvatin varas pistokkaasta kaverille hyvinvoivan taimen. Luultavasti sillä ei ole väliä mistä sen pistokkaan ottaa, kun kuitenkin samat geenit joka puolella kasvia.
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

psyphish

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - toukokuu 24, 2010, 21:30:16 ip
Lainaus käyttäjältä: psyphish - toukokuu 24, 2010, 20:20:03 ip
Kuinka yleistä on, että kasvi alkaa panostamaan alaosan rehevöittämiseen? Ja mikä tämän käytöksen aiheuttaa? Tuppaa lajista riippumatta noi kasvini tekemään tuota.




Valoa pukkaa ja kasvi vastaa siihen kasvattamalla lehtiä.


Hmm.. jos noita alaosia karsisi niin nopeutuisiko pituuskasvu?

Ryhis

^ Kokeilemalla selviää. Itse en raaski leikellä  ;D
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Toni.A

Pakko on kysyä sellaista, että onko tuo +3 astetta ulkona liian paha keli chileille triplaharson alla, kun on yöksi luvannut jopa niin kylmää? Varmasti hidastumista kasvussa tulee, mutta on kellä kokemusta niiden selviytymisestä? Sisään en enää mielellään lähtisi roudaamaan, kun ei oikein nuo isot ruukut mahdu.

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

PP

Lainaus käyttäjältä: ToniPetter - toukokuu 25, 2010, 15:42:23 ip
Pakko on kysyä sellaista, että onko tuo +3 astetta ulkona liian paha keli chileille triplaharson alla, kun on yöksi luvannut jopa niin kylmää? Varmasti hidastumista kasvussa tulee, mutta on kellä kokemusta niiden selviytymisestä? Sisään en enää mielellään lähtisi roudaamaan, kun ei oikein nuo isot ruukut mahdu.


En ole kuullut, että olisi kuollut kasveja tuossa lämmössä. Omienkin kanssa on käynyt ainakin kolmessa ellei allekkin eivätkä ottaneet itteensä. Bluesman kuitenkin kertoi, että huhtikuun lopun ja toukokuun alun kylmät kelit pysäytti hänellä kasvun pitkäksi aikaa jopa kasvarissa. Siis pitempään kuin kylmää kesti.

TunturiTiger

Täälä oli yhtenä yönä +5 astetta, kun unohdin toisen aji amarillon ulos. Ei tykänny huonoa, joten päätin jatkaa sen rääkkäämistä. Kuinka kehnoissa oloissa kyseinen 1,5m korkea taimi pärjää. Kasvaa hienosti huolimatta vesisateista, omista ja naapurin koirista, joita jokainen on käynyt kusemassa juurelle.

Toni.A

Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger - toukokuu 25, 2010, 19:52:31 ip
Täälä oli yhtenä yönä +5 astetta, kun unohdin toisen aji amarillon ulos. Ei tykänny huonoa, joten päätin jatkaa sen rääkkäämistä. Kuinka kehnoissa oloissa kyseinen 1,5m korkea taimi pärjää. Kasvaa hienosti huolimatta vesisateista, omista ja naapurin koirista, joita jokainen on käynyt kusemassa juurelle.
No sitten ei tarvitse pelätä noita kelejä, kun on vielä harsotkin tosiaan triplana. Loput ulkona olevat olen nostellut, tuohon lasten leikkimökkiin yöksi.

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

miemsl

Lainaus käyttäjältä: shibari - toukokuu 24, 2010, 06:58:25 ap
Oliko niin, että satoa tekevä kasvi kannattaisi kastella puhtaalla viimeisellä/kahdella viimeisellä kerralla ennen kypsän podin poimimista? Tällöin kasvi kerkeäisi käyttää kaikki ravinteet pois kuljeksimasta, eikä hedelmässä olisi mitään sivumakuja?


Jep näyttää asiasta olevan suora maininta Jukka Fatalii's growing guide kohdassa 5; "When the pods are almost mature (maximum size), you should start decreasing the nitrogen from the solution.
When the maturing is very close, you should remove the solution and use only water, this makes the pods taste much better"

http://www.fatalii.net/growing/index.php?option=com_content&task=view&id=43&Itemid=61

zarmo

Ihan terhakoilta vaikuttavat parvekkeella ilman sen kummempaa suojaa yöpyneet chilit, vaikka täällä Jyväskylässä on tainnut olla vähän viileää yöllä. Omaa lämpömittaria ei tosin ole, joten sen tarkemmin en osaa sanoa, paljonko tuossa parvekkeella on ollut lämmintä.
Ajatuksenjuoksun leimaa-antavin luonteenpiirre on pimeys

Awttu

Joo ja tuultakin on ollut täälläpäin