joulukuu 10, 2023, 06:38:52 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - poppamies

1
Järjestäjien puolesta ERITTÄIN ISO KIITOS kaikille vapaaehtoisille, yhdistykselle, yhteistyökumppaneille, säiden herralle sekä medialle! Aina pientä säätöä on, mutta tällä kertaa onneksi jäi aika vähiin :)

Ilman teitä hyvät vapaaehtoiset meillä ei olisi koko tapahtumaa. En löydä sanoja jotka kuvaisivat kiitollisuuttamme. Kaupungilta emme rahallista tukea ole saaneet koskaan, enkä usko tulevaisuudessakaan sitä löytyvän kun kaikkia hanoja kiristetään entisestäänkin.

Etukäteen tietenkin jännitti, että saammeko mediassa näkyvyyttä ja kuinka ihmisiä kiinnostaa saapua paikalle viidettä kertaa. Mutta kyllä niitä kiinnosti! :) Ilmaisella tapahtumalla ei ole markkinointibudjettia joten myös kiinnostava ja monipuolinen ohjelma on tapahtumalle kaikki kaikessa. Joten jos löytyy ideoita niin otamme mielellämme vastaan. Naga-juoksua jo ehdotettiinkin :D

Kiitos vielä kerran ja mahtavaa syksyn jatkoa kaikille
Terv,
Marko, Mika ja Heini
2
Moi kaikki!

Hälventääkseni väärinkäsityksiä, kommentoin viestiketjua. Reseptilehteä tehdään talkoovoimin myös Poppamiehen puolelta, kaikki "tuotto" tapahtuman järjestelykulujen jälkeen käytetään chiliyhdistyksen / chilikulttuurin ja seuraavan tapahtuman kehittämiseen. Kaikki kulut ja tuotot kootaan omalle kustannuspaikalle kirjanpidossa joka chiliyhdistyksen hallituksella on oikeus tarkastaa.

Emme ynnää lehden tuottoja omaan "kassaamme" vaan kyse on ihan oikeasti hyvän tapahtuman ylläpitämisestä. Menneinä vuosina Poppamies on maksanut kaiken alijäämän, se on viisinumeroinen luku. Mutta se ei ole tämän pointti. Ilmaisella festivaalilla itsellään ei ole kävijöistä tuloja ja kaikkia kuluja ei voida kattaa näytteilleasettajien paikkamaksuilla. Tässä ei ole kyse rahastuksesta vaan hyvän tapahtuman jatkuvuudesta. Puhumme siis itse festivaalin kuluista. Myös ilman teitä kallisarvoisia vapaa-ehtoisia, meillä ei edes olisi koko tapahtumaa. Ei tehdä itse tapahtumasta ja harrastuksesta kaupallista / väärinymmärrettyä. Jokainen taho on tapahtumassa tietty omalla busineksellaan, mutta se on eri asia kuin itse tapahtuma.

Tulisin terveisin,
Poppamies Marko
3
CHILIFEST FINLAND / Vs: Chilifest Finland 20-21.8.2011
elokuu 29, 2011, 11:47:15 ap
Alueelle ei ollut saatavissa painevettä eikä jätevesiviemäröintiä joten lasit ja pesunesteet/laitteet oli poissuljettu jo heti alusta asti. Se olisi vaatinut myös lisää henkilökuntaa ja nostanut tuotteiden hintojakin. Chipotle -olut kehitettiin ihan festareita varten ja sen kustannukset kuitenkin ovat sitä luokkaa, että hinta oli siihen verrattain erittäin huokea. Kertaluontoiset erät maksavat yleensä paljon enemmän kuin hinta jota pyysimme.

Joka tapauksessa palautetta on tullut reilusti ja valtaosa positiivista joten emmeköhän mieti oluelle jatkoa ensi vuonnakin :)
4
CHILIFEST FINLAND / Vs: Chilifest Finland 20-21.8.2011
elokuu 23, 2011, 15:15:50 ip
Kiitoksia kaikille palautteesta. Kirjaan kaiken ylös ja tosiaan paljon opittiin tästä tapahtumasta. Pääosin kaikki meni loistavasti mutta muutamia hikkoja oli. Järjestejien määrä oli erittäin pieni joten työtä tehtiin etukäteen useampi kuukausi päivittäin. Kyseessä kun on ilmainen tapahtuma niin se nojaa täysin sponsoreihin ja talkooväkeen. Erittäin suuri työ oli vakuuttaa yhteistyökumppanit/sponsorit tapahtuman suosiosta. Keskusteluja ja tapaamisia käytiin kevään aikana läpi hurja määrä ennen kuin löydettiin riittävästi sisältöä ja sponsoreita festareille. Harmi, että muutamat asiat eivät menneet täydellisesti, mutta lupaan, että asia on jo mietitty läpi ja korjaavat toimenpiteet kirjattu ylös.

KIITOKSET KAIKILLE KÄVIJÖILLE, VAPAAEHTOISILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE.

Chipotle-oluen loppumista pahoittelen syvästi, sille ei voinut mitään. Panimosatsi on sen 200 litraa ja jos haluaisi isomman niin se on tosi iso. Resepti kehitettiin näitä festareita varten ja kustannuksiakin tuli tietysti paljon ravintolalle jonka luvan varaisena se tehtiin. Kantti ei vaan kestänyt meillä ottaa isompaa riskiä. Jos olisi sattunut satamaan niin tappiot olisivat olleet liian suuret. Nyt kun oli hyvä keli niin sehän meni heti. Kukaan ei osannut odottaa noin suurta suosiota.

-Marko Suksi-
-Toiminnanjohtaja-
-Chilifest Finland-
5
CHILIFEST FINLAND / Chilifest Finland 20-21.8.2011
toukokuu 05, 2011, 20:56:11 ip
Tampereella järjestetään suuri Chilifest Finland elokuussa
- viime vuonna suuren suosion saavuttanut chilifestivaali kasvaa

Viime vuonna järjestetty Naga 2010 -chilifestivaali keräsi ison joukon vierailijoita ympäri Suomen ja sai myös huomiota maailmalla. Tämän seurauksena 20.-21.8.2011 järjestettävä tapahtuma kasvaa nyt isommaksi Chilifest Finlandiksi ja siirtyy Tampereen keskustorille! Keskustorille tulee iso tapahtuma-alue, jolla on Chilistreet, chililava, anniskelualue sekä entistä enemmän näytteilleasettajia ja ruokatarjontaa. Lisäksi Chilifest Finland levittäytyy Tampereen ravintoloihin, joissa on viikonlopun ajan tarjolla erityisiä chili-menuita.

Chilifest Finland on edelleen on koko perheelle tarkoitettu maksuton tapahtuma, jonka tarkoituksena on jakaa chilitietoutta, maistella chilejä ja herkullisia ruokia sekä pitää hauskaa porukalla! Tapahtuman järjestää Suomen Chiliyhdistys Ry, ravintola Jack The Rooster ja Poppamies.fi -verkkokauppa.

Festivaalin -ohjelmaan kuuluu chilinsyönnin MM-kilpailun lisäksi paljon muutakin. Eri chilituottajat ja -harrastajat jakavat tietouttaan ohjelmanumeroissa, joihin myös yleisö pääsee osallistumaan. Yhtenä uutena kilpailuna on chilikastike -kilpailu, jossa ennakkoon ilmoittautuneet harrastajat pääsevät kisaan omatekoisen kastikkeensa kanssa.

Chilifest Finlandin ruokatarjonta on rakennettu tietysti chiliruuista ja kastikkeista taatulla laadulla. Kyseessä ei ole festareiden vakiokojuja vaan yksinomaan tapahtumaa varten kehitettyjä, erikoisempia ruokia. Lisäksi tapahtumassa on jälleen suosiota saanut Chili Street, jolta on mahdollista ostaa ja maistella chili-pohjaisia herkkuja, kastikkeita ja mausteita.

Maistiaisten lisäksi tapahtumassa jaetaan reseptejä, ohjeita chilin kasvattamiseen, tietoa chilin terveysvaikutuksista, myyteistä, kulttuurista, tulisuudesta ja kaikista mahdollisista polttavista aiheista. Paikalla on asiantuntijoita, kansainvälisiä vieraita, innokkaita harrastajia, asiasta kiinnostuneita sekä tietysti rohkeita ja yllytyshulluja kisaajia. Päivän kesken janoaan voi sammuttaa myös olutteltassa, josta näkee ja kuulee myös lavalle, jolla on ohjelmaa kokoajan. Tapahtuman aikana pyörii myös näytöskeittiö, jossa esitellään kokkausta chilien kanssa.

Suuren suosion saavuttaneen Naga 2010 -tapahtuman jälkeen Chilifest Finlandille on jo tullut joukko kiinnostuneita yhteistyökumppaneita ulkomaita myöden, joten luvassa on monipuolinen festivaali!

Myös Radio 957 kokoaa "Ysiviisseiskan Chilitiimin", johon etsitään yhtä naista ja yhtä miestä mukaan. Tämä kaksihenkinen joukkue osallistuu chilinsyönnin MM-kilpailuihin. Radio 957 tarjoaa tiimille mahdollisuuden harjoitella kesän aikana chiliruokien syömistä kustannuksetta ennakkoon. Tiimin kokoaminen alkaa tämän kuun lopulla ja harjoituskausi kestää koko kesän. Ilmoittautuminen kisaan tapahtuu netissä osoitteessa http://www.radio957.fi

Jos sinulla on ohjelmanumero, joka saattaisi sopia chililavalle tai haluat tapahtuman yhteistyökumppaniksi tai näytteille-asettajaksi, ota yhteyttä: chilifest.finland(at)gmail.com

http://www.chilifest.fi/
Liity myös Chilifest Finlandin Facebook-ryhmään:
http://www.facebook.com/event.php?eid=159344417460001edit: korjasin linkin
6
Mausteet / Vs: Mitkä tuotteet EU kieltää?
toukokuu 05, 2011, 20:45:32 ip
Joo tää on varsin kimurantti asetus((EY) N:o 1334/2008) ja lirauttaa moniin muroihin. Kuitenkin Poppamiehessä saimme myyntiluvan myös uutekastikkeille kun toimitimme kaikki tiedot myymistämme tuotteista Maa- ja metsätalousministeriön, Tullilaboratorion ja Eviran päätettäviksi. Kolmen kuukauden jälkeen saimme luvat ja ehdot millä niitä saa myydä.

Nyt sitten kuitenkin tullilaboratoriossa on puututtu asetuksen myötä myös muiden kuin uutekastikkeiden tulisuuksiin ja tämän seurauksena monen miedon kastikkeen luokitus on juoduttu nostamaan. Tämä tarkoittaa siis, että esim Blair's original -kastikkeeseen pitää lisätä samat varoitustekstit kuin esim ultra deathiin. Tässähän ei ole mitään mieltä ja aivan varmasti joudumme kohta rukkaamaan omienkin etikettien tulisuuksia.

Tässä vastaus siihen jos joku ihmettelee miksi jotain mietoa kastiketta saatetaan väittää erittäin tuliseksi... :) Homma vaan on niin, että se on myyntikiellossa kunnes tullin mielipide hyväksytään ja merkinnät muutetaan vastaamaan heidän tulkintaansa...
7
Nyt on taas harvinaista herkkua tarjolla tulisten ruokien ystäville. Järjestyksessään viides Hell's Night järjestetään 30.1.2011 Tampereella Jack The Roosterissa.

Hell's night rakentuu tulisten ruokien ympärille ja eipä turhaan ruokalistoja ole mainostettu suomen tulisimpina. Kuten aina, ruokalista on täysin uusi ja voinkin ilokseni todeta nyt muodostuvan listan olevan erittäin maukas ja tulisin tähän asti...

Lisää infoa ja pöytävarauksia osoitteesta:
http://www.jacktherooster.fi/barkitchen/hellsnight

Ruokalista julkaistaan ensi viikon aikana, mutta kannattaa olla nopea. Tilaa on enää ainoastaan kahdessa kattauksessa(klo 12 & klo 18)!

Päivän aikana on myös mahdollista ostella Poppamies -tuotteita alehinnoin!

Terveisin,
Poppamiehet
8
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Tampereen raflat
tammikuu 12, 2011, 20:03:33 ip
Lainaus käyttäjältä: Fire - lokakuu 31, 2010, 15:08:05 ip
Juu, kerran tein jo pohjatyöt tota Death Burgeria varten, ja kuinkas kävikään...
Ei ollu sooseja ravintolassa. Eli tuli "ei oota." No mikäs siinä, lähimpään baariin maha täynnä piimää. Kun tarkotus ei ollu lähteä nöyristelemään, vaan mennä aterian jälkeen paskalle hyvän kankaan kera, kun en tykkää pyyhkiä paperiin. :D


Selittelyhän on tietysti turhaa, mutta...
Täytyy tavarantoimittajana hieman pahoitella, että Death Burgeriin ei ole aina ollut aineksia tarjolla. Burger sisältää mm. 30g nagaa + jauheet + kastikkeet yms, yms joita vaan ei aina esim tullin takia pysty toimittamaan ja logistinen järjestelykin saattaa toisinaan kestää kauemmin. Tulli saattaa pitää tuotteita joskus kuukaudenkin "jemmassa".

Myös Death Burgerin menekki yllätti täysin ja emme ehtineet täydentää varastoja ajoissa. Nagalle ei oikein ole korvaajaa, emme halunneet käyttää uutekastikkeita joten 100% nagasosetta ei oikein voi korvata millään burgerin muuttumatta erilaiseksi. Näin ollen ravintolakaan ei ole voinut asialle mitään.

Mutta nyt voin iloksenne todeta, että tästä lähin Death Burgereihin on aineksia aina useiksi kuukausiksi eteenpäin. Ei muuta kun korventamaan itsesi Suomen tulisimman burgerin ääreen!

-Marko
9
Videotaltiointi tapahtumasta tänä viikonloppuna. Ari Hirvonen joka Naga 2010:ssä teki uuden ennätyksen, jätti taakseen myös britit!

http://www.youtube.com/watch?v=WWASQ_8qwuI&feature=youtu.be&a
10
Yritimme kyllä eri medioissa painottaa mahdollisimman paljon, että chilinsyönti on vain murto-osa festareiden ohjelmasta ja, että se ei ole pääpointti tai se mistä chiliharrastuksessa on kyse. Media vaan toimii niin, että se poimii joukosta sen jonka se näkee uutisarvoltaan suurimmaksi. Joihinkin haastatteluihin puhuin nauhalle 45 minuuttia eri asioita ja kun palstatilaa on vain tietyn verran niin he käyttävät sen miten parhaaksi näkevät.

Festari ilman kisaa ei olisi ikinä saanut yhtä suurta huomiota eikä ihmisiä olisi tullut yhtä paljoa paikalle. Kyllä festareilla vierailleet tuhannet ihmiset huomasivat mistä oikeasti on kyse ja levittävät sanaa festarin oikeasta luonteesta muiltakin osin. Olen saanut esimerkiksi paljon palautetta kuinka festareilla käyneet ihmiset ovat vieneet chilejä työpaikoilleen ja innokkaina käyvät opittuja asioita chilistä ja se käytöstä läpi niitä maistellen. Tietty aina on olemassa pieni osa (ja joskus suurempikin) ihmisiä jotka automaattisesti haluavat uskoa aina pahinta ja hakevat kaikista asioista negatiiviset puolet ja keskittyvät niihin. Nuo negatiiviset kirjoitukset lehdissä vetoavat juuri tähän porukkaan.

Chilinsyöntikisat ovat olleet maailmallakin festareilla yksi festivaalien kohokohdista ja mielestäni ei sitä kannata jättää pois. Olin kyllä ajatellut kisaan erilaisia kategorioita(aika vaan ei antanut periksi suunnitella ja järjestää) kuten esim. parhaan chilikastikkeen tekijä (eli siis paikalla olevat kilpailijat kokkaavat oman kastikkeensa ja tuomarit valitsevat niistä parhaan). Näin kilpailuihin saataisiin paljon muutakin ja ehkä mediakin näkisi asian erilailla, ehkä... :)
11
On kyllä aikamoista tekstiä. Olen varmaan ainakin yli 10 mediaan kommentoinut tuosta ja yrittänyt saada toimittajat ymmärtämään, mutta näköjään joku on silti päässyt läpi tuollaiselle jutulla.

No, jos tuosta positiivista hakemalla hakee niin tälläiset negatiiviset viestit viestivät sitä, että tapahtuma ja chiliharrastajat on nostettu valtakunnalliseen tietouteen. Ei toimittajat kirjoittaisi ellei he uskoisi kansan olevan laajemmin kiinnostuneita aiheesta.
12
Kiiitoksia kaikille festareilla kävijöille, kauppiaille ja ahkeralle joukolle apukäsiä (yhdistyksestä ja ulkopuolelta), ilman teitä tapahtuma ei olisi onnistunut!

Kaikki meni todella hyvin nappiin ottaen huomioon, että tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa. Parannettavaa aina on ja olenkin keräillyt kommentteja ja toiveita missä voimme parantaa ensi vuonna. Otan vastaan kommentteja erittäin mielelläni, sekä positiivisia, että negatiivisia. Niitä voi lähettää naga.festival at gmail.com .

Täytyy myöntää, että unet jäivätkin vähiin viimeisen parin viikon aikana ennen tapahtumaa kun yritti miettiä mitä kaikkea voi mennä pieleen ja mitä pitää ottaa huomioon. Loppujen lopuksi kaikki kolahti kohdalleen säitä myöten!

Mediaa kiitämme kaikesta näkyvyydestä jota tapahtuma sai, yleisömäärä ei olisi ollut lähelläkään toteutunutta ilman teitä. Kiitokseni myös Frontier promotionsille jonka kautta suurin osa mediakontakteista saatiin.

Mediassa on paljon puitu chilinsyönnin turvallisuudesta jne. Sanomattakin selvää, että tämän otimme jo etukäteen erittäin vakavasti ja olihan paikalla vastaava lääkäri + ensihoitaja(t). Poliisin ja pelastuslaitoksen kanssa olimme käyneet kilpailun etukäteen läpi ja saaneet ehdot joilla kisa saadaan järjestää. Emme siis menneet kisaan todellakaan varautumatta vaikka jossain mediassa asiaa paljon puidaankin.

Olemme jo päättäneet, että festarit järjestetään Tampereella ensi vuonnakin suunnilleen samaan aikaan. Tarkempi ajankohta ja paikka määritellään kun saamme purettua tämän festarin kokemukset ja mielipiteet :) Ihmisiä oli paikalla kisojen aikaan todella paljon, tarkkaa määrää mahdoton arvioida, mutta noin 1000 ihmistä oli seuraamassa kisaa kumpanakin päivänä. Molempina päivinä festareilla vieraili useita tuhansia ihmisiä. Ohjelma lavalla (chilitietous, kilpailut jne) olisivat vaatineet screenin, mutta siihen meillä ei ollut varaa. Sponsorointia yritettiin löytää useaankin otteeseen, mutta firmat eivät uskoneet paikalle tulevan riittävästi väkeä tai, että näkyvyyttä olisi riittävästi tarjolla. Ensi vuonna tämän pitäisi olla helpompaa kun on näyttää mitä saatiin porukalla aikaan! :)

Toivottavasti myös ruoat ja juomat maistuivat! Erikoiset ruoat tulevat aina olemaan osa tätä tapahtumaa ja perinteisiä kebab -kojuja ei tulla festareilla näkemään tulevaisuudessakaan.

Väsynyt, mutta onnellinen, järjestäjien puolesta,
Poppamies Marko Suksi, tapahtuman "vastaava tuottaja"