huhtikuu 18, 2024, 04:39:55 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Ezmo

1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Ezmon kausi 2017
marraskuu 23, 2016, 16:57:33 ip
Kolmas kausi sisällä on lähtemässä kunnolla käyntiin.  Kausi starttalili viimme kuun puolessa välissä, kun laitoin itämään yhden C.galapagoensen ja kolme Duke Pequinin siemeniä. Duket pistin testikasveiksi, jolla aloin testaamaan uutta esikasvatusebbiä. Viikon testauksen jälkeen jokin haju alkoi pukata vedestä ja kaikki meni pesuun. Päivä siitä haju alkoi uudelleen ja silloin meni kaikki ebbissä mukana olleet mahdolliset hajunlähteet erilliseen testiin. Tietenkään sen jälkeen ei mitään hajua tullut ja ebbi käynnistyi uudelleen. Duket kasvoivat ebbissä ihan hyvin aluksi ja kasvulehteäkin alkoi ilmaantua, kunnes kasvu hidastui ja yksitellen ovat alkaneet kuivumaan kuolemaansa. Alkukuusta itämään menneet pubet on itänyt kaikkien kolmen Montufarin ja yhden Mini Rocoton osalta. Ne näyttää ebbissä voivan ainakin suhteellisen hyvin, joten suurta ongelmaa ebbissä ei luulis olevan.

Esikasvatusebbi on kolmella kasvulaatikolla ja kahdella resolla varustettu. Kasveja tähän mahtuu 48kpl, jos ne latoo vieri viereen, mutta aika näyttää kuinka monta tähän käytännössä mahtuu. Tähän on tarkoitus laittaa kesällä x määrä kasveja kasvamaan.
Alustava lista kasvavista kasveista tällä kaudella. Viimme kesänä ajattelin, että kauhean ahdasta on, mutta onneksi se on unohtunut ja lajikemäärä on lisääntynyt. Kesällä voi sitten murehtia, jos tila loppuu, muttei sitä nyt kannata ajatella.

C.pubescens

Rocoto Montufar        3/3
Mini Rocoto                5/3
Red Peruvian Rocoto   19/1

C.chinense

CGN 21500                3/2
Citron                         3/3
Aji Dulce Amarillo       7/1
Chocolate Fatalii         3/1
Macapá                       3/3
Antillais Caribbean      3/3
Aji Panca                    3/3
Moruga Scorpion        3/1
Jigsaw                         3/3
Carolina Reaper           6/2
Harold st. Barts           20/1
Hainen Yellow Lantern 3/3

C.frutescens

Duke Pequin                  6/6
Piri Piri                            3/3

C.baccatum

Aji Habanero                18/5
Lemon Drop                 3/2
Aji Cristal                     5/2
Pequante                      5/2
Aji Fantasy                    3/1
Aji Norteno                     5/2
Omnicolor                     3/3
Ethiopian Peppertree     3/3
Starfish                         3/1
Trepadeira Werner            3/2
Naranga                          5/3
Piispan hattu                  3/3

C.annuum

Peppino                              3/3
Barbere Coffe Brown           3/3
Malawi Bird's Eye                 3/2
2
Uusien jäsenten esittelyt / Moro vaan
tammikuu 09, 2015, 17:36:40 ip
Täältä päästä löytyy nuori maanviljelijä Pohjois-Pohjanmaalta. Puolivuotta sitten syntyi idea tyhjästä alkaa kasvattamaan chiliä. Aijempaa kokemusta tai tietämystä ei ole chileistä. Pari viikkoa olen lukenut netistä tietoja ja alkuviikosta pistin ensimmäiset siemenet multiin. Keväällä toinen satsi ois tarkoitus idättää lautalla, joka taitaa olla parempi keino. Tarkoitus on kasvattaa ikkunalaudalla muutamaa kasvia ilman sen kummempaa panostamista, mutta vaaranahan se on, että ens talveksi lamppuja viritellään ja kesällä kasvihuonetta pystytetään. :D