kesäkuu 25, 2024, 02:52:01 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - MarLind77

1
Kodin mausteinen kokkaus / Kimchi ja gochugaru
syyskuu 28, 2021, 11:26:39 ap
Ajattelin testata Korealaisen perinneruoan Kimchin valmistusta.

Kimchi on pääosin hapatettua kiinankaalia ja monessa ohjeessa sen tärkeimpänä mausteena on gochugaru (korealainen karkea chilijauhe). Pienen etsiskelyn jälkeen tuota goshugarua näyttävät myyvän aasialaiset elintarvikekaupat ja myös joidenkin nettikauppojen kautta tilattavissa.
Onko täällä kanssaharrastajilla syvempää tietämystä gochugarun luonteesta, käytetäänkö sen raaka-aineena jotain tiettyä chililajiketta, savustetaanko chilit maustetta varten, jne? Onko mausteessa jokin tietty omaleimainen aromi/maku.

Ajattelin ensisijaisesti käyttää noita itse kasvatettuja ja kuivattuja chilejä. Kiva olisi kuulla jos jollakulla parempaa tietämystä tuosta mausteesta, tai kokemuksia kimchin valmistuksesta.
2
Syksyinen tervehdys Kuopiosta  :)

Tällä foorumilla oli Kuopiolaiset aiemmin (2016) herätelleet käyntiin chiliharrastajien tapaamista, ja ilmeisesti saaneetkin kokoon ainakin kourallisen harrastajia, mahtavaa  :thumbup:

Joten nostetaan aihe uudelleen esiin, saisimmekohan järjestettyä chiliharrastajien tapaamisen uudelleen?
Chilifoorumin ja chiliyhdistyksen facebooksivujen kautta tavoitinkin muutamia Kuopiolaisia/Pohjois-Savolaisia harrastajia kun kyselin innostusta yhteiselle tapaamiselle.

Jospa tapaaminen polkaistaan käyntiin ihan vain ravintola/kahvilapöydän ääressä (jos koetaan se turvalliseksi näin korona-aikaan?)??
Päästään tutustumaan ihmisiin tuon somemaailman takana, leppoista tarinointia chiliharrastuksen ympärillä ja mikä jottei aiheesta kuin aiheesta :) :)

Itse olen ottanut talteen muutamien kasvattamieni lajikkeiden siemeniä, niistä voisin jokusen pussukan tehdä jaettavaksi. Keväällä tulisi varmasti taimia jaettavaksi asti, koska tietenkin itämään pitää laittaa varoiksi useampi siemen ja joka vuosi niitä taimia on yli oman tarpeen...


Jokahan tämä riittäisi alustukseksi, joten kaikki alueen chilikasvattajat, harrastajat, laittakaahan kommentteja jos yhteinen tapaaminen kiinnostaisi ja ideoita mitä tapaaminen voisi pitää sisällään. Eikä väliä oletko vasta ekaa satoa korjaamassa, aloittelija vaiko vuosikymmenten karaisema "chilipää"

Katsotaan mihin tämä johtaa :)3
Uusien jäsenten esittelyt / MarLind77
helmikuu 28, 2018, 00:00:36 ap
Tervehdys Savosta!
Olen 40v. savolaistunut hämäläinen. Chiliharrastukseni ottaa ensimmäisiä varovaisia askeleitaan, oikeastaan konttaus asteella vielä.. kiinnostavaa puuhaa johon olen kovaa vauhtia hurahtamassa ;D
Vaimon ja koiran kanssa asustan Kuopiossa. Harrastuksia ja puuhasteluja: mm. Kirjojen haaliminen ja lukeminen, luonnossa ulkoilu/retkeily, lintujen tarkkailu/bongaus, hiihto, juokseminen, pyöräily. Kotosalla tulee myös kokkailtua ja leivottua inspiraation iskiessä. Koiran kanssa agility treenejä.
Kaikkia näitä fiiliksen mukaan.
Mitäpä vielä kertoisin... kysykee, suotan vastata jos kehtoon.

4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Ensikertalaisen kausi 2018
helmikuu 27, 2018, 08:52:11 ap
Viime vuonna ostin puutarhalta chilin taimen jota kasvattelin lasitetulla parvekkeella, vinkkejä touhuun sieltä täältä poimien. Kourallisen punaisia, miedon tulisia pötkylöitä sain loppukesästä poimia  :) Kuinkas siinä sitten kävikään.. tämän sakin juttuja kun selailin ja aiheesta jotain yrittin ymmärtää..
Siementen ostoksihan se meni, Fataliiseeds.net putiikista sain useita jänniä pieniä pusseja... ;D Sekä loistavan kirjan chilimaailmasta, johon tämä amatööri ainakin uppoutui innolla.

Tällä hetkellä on Lemon Drop sirkkalehdillä mullassa, ottamassa valokylpyjä ikkunalla.
Lautalla odottaa itämistä Basket of Fire.
Näillä mennään tämä kausi. Koska parvekkeen tila on rajallinen ja vaimokin haluaa siellä viljellä yrttejä sekä kukkasia, rauhallinen yhteiselo kun on mukava säilyttää niin sopu sijaa antaa viljelypuuhissakin  :)

Erityiskiitos Chilivaarille loistavasta idätyskeksinnöstä sekä hyvästä blogista :thumbup: