joulukuu 11, 2023, 18:48:12 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Tervo

1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Tervon chilit 2022 - 2023
toukokuu 05, 2022, 20:05:12 ip
Jeps, uusi jäsen esittäytyy ja aloittaa "vähän" myöhässä tämän vuoden.
Homma alkoi siitä, että vaimo toi pöytään "vähän" myöhässä istutetut "Long Slim" -taimet, ja aloin netistä tonkimaan, miten näitä chilejä pitäisi kasvattaa, kun näitä on muutamana kesänä ollut, lähinnä mökillä kitumassa, ilman mainittavaa satoa.
Omin niistä sitten pari taimee, rakentelin JYSK:in 31 litraisesta purkista jonkinlaisen bubblerin, idätin kolme lajiketta (kaksi per lajike), ja näistä nyt kolme bubblerissa ja kaksi ruukussa. Yksi vielä yrittää itää, ja ilmeisesti vielä nousee elävien kirjoille.
Noi bubblerissa ylös nousevat on Chiluacle negro, Chocolate Scotch Bonnet ja Trinidad Scorpion, ruukuissa Chiluacle negro ja Trinidad Scorpion, itämässä vielä toi viiminen Scotch Bonnet, jossa jonkinlaista eloa havaittavissa.
Long Slimmit ruukuissa sai varastolannoitteen tuossa vähän toista viikkoa sitten, näyttävät voivan ihan hyvin. Bubblerin sain tulille vasta eilen, ei noi pienet taimet ainakaan vielä ole siirtyneet ajasta iäisyyteen.
Armottoman myöhässähän tässä ollaan, taimet kaakkoon aukeavalla ikkunalla, lisävalona DIY 20W LED salaattikulhosta rakennetulla heijastimella. Katsotaan nyt, kuinka pitkälle nämä tämän vuoden aikana kehittyy, hoidetaan homma sitten kotiin vuodenvaihteen jälkeen.