huhtikuu 18, 2024, 05:09:43 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Ezmo

1
Tuo hapettamisen määrän tarve on pikkusen epäselvä. Toiset sanoo, että pumpun on pyörittävä koko ajan ja toisista ei tarvi koko aikaa. Mulla on nyt ollu 3 kuukautta niin, että ainoastaan yöajan eli noin 8h vuorokaudessa pumppausta. Nyt kyllä meni pari viikko, etten pumpannut ollenkaan, kun vesi oli ihan vähän, joten ei ois onnistuntu. Juurissa kyllä ei vielä huomannut mitään muutosta.

Sellainen ilmapumpuun perustuva, niitä siellä tarvikkeissa on myytävänä erikseen ämpäreitä ja kansia.
2
Lisäaukkojen teko on vähän hankalaa, ettei tuo kansi menetä tukevuuttaa tai ala lohkeilemaan. Tuon kannen halkaisija on n.30cm ja mulla on käytössä 20cm ruukku. Parempi tapa varmaan olisi lisäreikien siasta tehdä soran läpi varmempia reittejä. Takuu varmaa testitulosta tuskin löytyy, mutta jos jollakin ois omakohtaista kokemusta vastaavasta. Facebookin puolella asiasta oli jotain keskustelua, mutta kukaan ei vastannu tuohon kysymykseen silloin, eikä sitä juttua enään löytynyt.
3
Pikainen kysymys koskien vesipumpun laittamista bubleriin. Riittääkö tuollaisessa Vp-luxinkin myymässä budjet bublerissa ilmanvaihto pelkästää painovoimalla soran läpi? Tällä hetkellä oon pumpannut ilmapumpulla öisin vain ja se on tähän mennessä riittänyt, mutta vesipumppujen kokeilu hiljaisemman äänen takia ois kiinnostavaa.
4
Kuinka paljon se saa uv säteilyä?
5
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Pohjois-Suomen aluejaosto
maaliskuu 26, 2018, 21:17:33 ip
Mullakin on vain aikatauluista kiinni. Parhaani mukaan voin järjästää aikaa.
6
Kävin tutkimassa. Goat's Weed on kasvattanu juuria heti 1 tai 2 kasvulehtiparin alapuolelle. Ihan ei oo tarkkaa muistikuvaa että kummat ne on, mutta ne on 2cm soran pinnan alapuolella.
7
Lainaus käyttäjältä: Chilijamppa - maaliskuu 20, 2018, 11:41:03 ap
Lainaus käyttäjältä: Ezmo - maaliskuu 20, 2018, 11:30:07 ap
Eihän niistä versoista välttämättä mitään kasva. Poistaisin itse lehdet alhaalta, antaisin parantua ja upottaisin syvemmälle.


Hyvin niistä voi kasvaa vaikka mitä, kun antaa sivulta tulevaa valoa tarpeeksi.

Toki niinstä voi kasvaa ja kasvaakin, jos valoa on tarpeeksi. Mutta jos ruukunvaihto alkaa olla ajankohtainen ja valoa ei ole kuitenkaan älyttömästi tuossa saatavilla. Mullakin alut tulee joka lehden hankaan tuossa vaiheessa, mutta vain muutamia oikeasti alkaa kasvamaan tuossa vaiheessa. Ne monesti innostuu vasta kuukausien päästä, kun lehdet harvenee ja valoa alkaa enempi tulemaan alas.
8
Eihän niistä versoista välttämättä mitään kasva. Poistaisin itse lehdet alhaalta, antaisin parantua ja upottaisin syvemmälle.
9
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Led valaistuksesta
maaliskuu 14, 2018, 11:42:47 ap
200w kuluttava valaisin on 200w teholtaan. Tuo 1000w on ehkä myynti-ilmoituksen teho, eli ihan potaskaa vain.
10
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: LED kasvivalaisimet
maaliskuu 13, 2018, 19:13:18 ip
Nyt voinee sanoa, että CRX merkkinen 10w led valonheitin kestää reilut 3 talvea, eli noin 5000-8000h karkeasti laskien. Valoteho mittausten mukaan tippunut aika paljon ja kotelo on viileä muihin verrattuna, joten sähköäkään se ei syö paljoa. Mittaan kulutuksen kun löydän mittarin jostakin.

E. Ilmeisesti valoteho on laskenut pitemmällä aikavälillä, kun tammikuun lopulla oon mitannut 8w kulutuksen tuosta ja nuista toimivista samanlaisista lampuista nyt mittaamalla tulos on 12w. Rikkinäinen lamppu on enään 5w, eli ledi voi pikku hiljaa menettää valotehonsa.
11
Päästätkö Huru kasvin nuupahtamaan vai annatko jo ennakoivasti? Silloin jos vettä on koko ajan saatavilla riittävästi, silloin liikavedensaantia ei pitäs ilmetä.
12
Nuupahtamisen jälkeen joillakin desikin jo tekee tuota. Ekalla kaudella tein sen virheen, että luulin sen johtuvan lannoituksesta, enkä antanut Piri Pirille lantaa juuri yhtään, kun koko ajan pukkas noita. Toisella kaudella huomasin, että ne syntyy, kun kerralla kastelee enempi vettä ja siirryin antamaan sen verran, mikä riitti noin vuorokaudeksi.
13
Noita kiteitä tulee helposti kosteissa olosuhteissa, jos kertakastelulla antaa paljon vettä.
14
Jollakin lannoitteella sen voi todentaa. Esim jos löytyy puutarhan kesää, niin siitä tekee eri vahvuisia liuoksia ja siitä päättelee,
15
Tee-se-itse / Vs: Hieman isompi (taimi)NFT
helmikuu 22, 2018, 14:23:28 ip
Puuilo myy saman näköstä kaukaloa ja taitaa olla saman kokoinenkin.
16
Kivivillassa idättäessäni tänä vuonna meni kuukausi ennen kuin hometta alkoi ilmaantua vanhimpiin siemeniin. kiehulla vedellä käsittelin villat ja lisättävän veden aina kiehautin ennen lisäystä. Lämpöä siellä oli n.25-27 astetta.
17
Saako Kiinasta oikeestaan tilata siemeniä ilman terveystodistusta tmv?
18
En usko pelkkien kukkien nyppimisestä tulevan sanottavaa hyötyä. Nytkin pari rocotoa kasvoi hitaasti, kunnes tuli kasvuspurtti ja kukkiminen. Nyppiminen taitaa vain innostaa tekemään lisää kukkia, koska se puolustautuu nyppimistä vastaan. Ekalla kaudella nypin yhdestä kasvista kukkia ja totesin turhaksi.
19
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: LED kasvivalaisimet
helmikuu 13, 2018, 17:27:57 ip
Lainaus käyttäjältä: PP - helmikuu 13, 2018, 15:38:51 ip
Lainaus käyttäjältä: Ezmo - helmikuu 13, 2018, 12:40:17 ip
Ilman tuuletintahan lampun kuuluu toimia, jo pienellä rivastolla saadaan moninkertaistettua jähytyspinta-ala. Tuo 155lm/w on jo hyvin luvattu, jos vain pitää paikkansa. Jo olemassa olevia lamppuja ei kyllä kannata tuolla pienellä hyötysuhteen paranemisella alkaa vaihtamaan.


On tuo 155 lm/W mahdollista nykyään, mutta se on tietysti ilman mitään optiikkaa tai heijastimia. Tuollaisesta menee aika iso hukkaan ison säteilykulman takia, mutta on se silti hyvä. Vertailu ESLiinkään ei ole kaukana totuudesta, koska niiden lm/W suhteet on aika surkeita.
Eslit onkin huonoja, mutta natikkaan tuollaista pitäisikin verrata. Tuommoinen on vaan kallis verojen jälkeen, eikä tekniikalta kovin ihmeellinen. Jos pelkkiä lukuja vertaa, niin saman valotehon saa Airamin 20w pallokuvuilla, reiluun 70€ hintaan.
20
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: LED kasvivalaisimet
helmikuu 13, 2018, 12:40:17 ip
Ilman tuuletintahan lampun kuuluu toimia, jo pienellä rivastolla saadaan moninkertaistettua jähytyspinta-ala. Tuo 155lm/w on jo hyvin luvattu, jos vain pitää paikkansa. Jo olemassa olevia lamppuja ei kyllä kannata tuolla pienellä hyötysuhteen paranemisella alkaa vaihtamaan.