joulukuu 11, 2023, 18:10:33 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - miiksuli

1
Tuntematon Chinense x Peach Bleeder F2, kasvi B. Kaikki meni nappiin tällä fenolla. Löytyy makua, löytyy tuoksua, iso marja, hyvä väri, mielenkiintoisen näköinen. Vielä kruunas yli 30 siemenellä.

Intensiivisen makea tuoksu leijaili nenään kun leikkasin halki. Omenenakaramellia, toffeeta. Maku on hieman hapan joka katoaa nopeasti pois, jäljelle jää mustapippuria, purkkaa, hedelmää. Ei ole ollenkaan parfyyminen.

2
Itävyys 100%. Aika hyvä. Katotaan nyt moniko noista kuolee sääskiin. Laitoin myös Eximiumin siemenii tulemaan tuossa aikaisemmin jo, 29.6. jossa pölytin emiä Chinensen siitepölyllä. Lähes satavarma ettei itäviä siemeniä ole mutta ainahan on kiva kokeilla josko tärppää se mahdottomuuskin. Siemenet vaikutti kyllä ihan terveiltä. Pulleita, tummalla kuorella.

3/3 Aji Charapita
3/3 Pérola Laranja
3/3 Yellow Fire

Sitten CGN23209 ja Aji Panca tekee hyvin satoa parin litran ruukuissa. Isoja pitkulaisia chilejä. Risteytysprojekti etenee suunnitelmien mukaisesti. Vielä kautta jäljellä mutta muutama Punainen feno on, keltasia kaksi fenoa (kolmas tulossa), vihreätä en edes kasvata tai ota siemeniä talteen. Vihreä oli kyllä pettymys. Ei ole vaivan arvoista.
3
Kävin kipasemassa Kekkilältä uutta kasvumultaa noille. Laitoin nyt ihan semmosenaan vaan. Katotaan miten käy. Aika raskasta on että ei kannata tiivistää ollenkaan kun istuttaa siemenet. Katotaan kuoleeko villit kun osa jo lähti itämään. PH on noin 7.

CGN 23209 ja Aji Panca alkanut satoamaan. Aika tarkalleen noilla oli kahden vuorokauden ero toisistaan. Aji Pancan kukka niiaa 90 asteen kulmassa kun CGN 23209 on lähes suora.
4
Tuossa 1.7. laitoin itämään kolme villi Chinenseä. Pérola laranja päättänyt että nyt tullaan. On kyllä nopeimpia mitä itänyt villeistä. Katotaan jääkö henkiin. Kuitenkin tilasin tupla satsin noita että pitäis jotain saada noista aikaiseksi.

0/3 Aji Charapita
1/3 Pérola laranja
0/3 Yellow Fire
5
Lainaus käyttäjältä: zf - heinäkuu 06, 2023, 07:19:11 apniin, minä olen Ilari.
Sammuttaisin asunnoltani kaikki puolijohteet, mutta minkäs teet kun valot pitää pitää päällä 04:00 - 21:00.
Jos pörssillä meet halpaa on. Mitä nyt alkuvuodesta oli noin 10snt/kWh ja alimillaan oli 5 snt/kWh. Välillä menee miinukselle.

Mut siis toi himmennettävyyden pointti on että liikaa valoa ei kannata antaa taimille.

Koska:
6
Lainaus käyttäjältä: zf - heinäkuu 05, 2023, 04:49:05 aphttps://www.vplux.fi/fi/product/kasvatuspolttimo-daylight-esl-iskra-48w-e27/13527
Eka arvostelu "polttimo kesti alle vuoden". Eikai nyt sentään tuommosia perinteisiä energiatuhlareita kukaan käytä enää?

65W malleja parhailla Samsungin LM301B/H ledeillä saa Aliexpressistä hankittua 88-93€ posteineen. Hinnat on nousseet en suosittele kun vaan noita 120-240W ja siitä tehokkaampia malleja kun hinta/laatu parempi, joissa on myös himmmennettävyys.

65W LM281 malleja saa ilmasilla posteilla 30-40€. Kuka vaan voi pistää neljäkymppiä ihan perushyvään valoon. Ainut että näitä karvalakki malleja ei voi himmentää.

Jos vähän paremmilla featureilla kuten himmennettävä joka on kyllä ehdoton taimivaiheessa niin https://www.aliexpress.com/item/1005005347357799.html 85W malli LM281 ledeillä. Olis vaan houkuttelevat 52€.
7
Lainaus käyttäjältä: Rähinä-Reetta - heinäkuu 04, 2023, 11:01:52 ap
Lainaus käyttäjältä: miiksuli - heinäkuu 04, 2023, 10:46:05 apJoo vaikutti lupaavalta :) Oliko muuten minkä värinen? Mulla on tulossa tuota keltaista. Et ole discordin puolelle Chilipäät? https://discord.gg/WbdjnMDZTb Sielläkin voi keskustella näistä ja kaikesta. Oon myös tuolla englannin kielisellä palvelimella Peppers Lovers, johon sitten päivitelly mun ekaa risteytystä vähän enemmän kuin tänne.

Tämä Aji Charapita on oranssi väriltään. :) Mun chilijutut on rajoittuneet tälle palstalle, mutta kiitos linkistä ja vinkistä. :)
Siis joo korjaan oranssi on tulosssa. Katoin jotain raakoja kuvia podeista. Ei siellä liikaa väkeä on että aina mahtuu harrastajia joukkoon.
8
Lainaus käyttäjältä: Rähinä-Reetta - heinäkuu 04, 2023, 10:38:37 ap
Lainaus käyttäjältä: miiksuli - heinäkuu 04, 2023, 10:32:29 apHuomasin että mullakin on nyt idätyksessä Aji Charapita. Sillee jos talveks sais sataoa kun löytyy kasvatusvalot. Ostin kolmea eri villi Chinenseä risteytysprojekteihin. Onko tuo Aji Charapita ennestää tuttukin? Hyvä maultaan? Ainakin hurja sato sulla tulossa siitä.

Tuon lisäksi mulla on tulossa Yellow Fire ja Pérola laranja. 

Aji Charapita on tuttu jo useamman vuoden takaa ja kuuluu omiin suosikkeihin. Maku on erinomaisen hyvä, sellainen pieni hedelmäpommi, käytän sitä mangosalsaan. Mielenkiintoisia lajikkeita sinulla.
Joo vaikutti lupaavalta :) Oliko muuten minkä värinen? Mulla on tulossa tuota keltaista. Et ole discordin puolelle Chilipäät? https://discord.gg/WbdjnMDZTb Sielläkin voi keskustella näistä ja kaikesta. Oon myös tuolla englannin kielisellä palvelimella Peppers Lovers, johon sitten päivitelly mun ekaa risteytystä vähän enemmän kuin tänne.
9
Huomasin että mullakin on nyt idätyksessä Aji Charapita. Sillee jos talveks sais sataoa kun löytyy kasvatusvalot. Ostin kolmea eri villi Chinenseä risteytysprojekteihin. Onko tuo Aji Charapita ennestää tuttukin? Hyvä maultaan? Ainakin hurja sato sulla tulossa siitä.

Tuon lisäksi mulla on tulossa Yellow Fire ja Pérola laranja. 
10
Vuoden eka Eximium maistelu. Hirveesti makua tästä saanu. Maukas, hedelmäinen ehkä jotain rocotoo muistutti. Savuinen tai puinen jälkimaku. Siemenenii vaan talteen jälkipolville :chili:

11
Oon nyt tän CGN 23209 lumoissa. Kauniita jättimäisiä kukkia pitkillä varsilla jossa on pikkusen keltaisuutta.

Makro


Normaali
12
CGN 23209 ei ollu moksiskaan näistä super helteistä. 40 astetta kasvarissa ollut useamman päivän ei tunnu missään. Aji Panca otti hieman osumaa. Kuivuneita nuppuja ja CGN 23209 kerennyt aukasee ekan kukankin. Hyvin kiva kukka onkin kuudella isolla terälehdellä ja kahdella pienellä.

CGN 23209


Aji Panca


Yhteiskuva. Vasemmalla CGN 23209 ja Aji Panca oikealla.


Tuntematon Chinense x Peach Bleeder F2, kasvi B. Värimuutosta. Oisko kypsä?
13
Lainaus käyttäjältä: miiksuli - huhtikuu 17, 2023, 18:37:36 ipHyvin jännä tämä vihreä versio Melon Bleederistä. Muistuttaa hyvin paljon alkuperäistä mutta kuitenkin Peach Bleederiä joukossa. Verhiö ei näytä olevan vuotava. Tuoksu on makean hedelmäinen.

En varmaan tänää uskalla maistella mutta uudempi marja on lähes tasaisen oliivin vihreä ja isohko marja. Jokseenkin paremman näköinen mutta väriltään ehkä pettymys...

Edit. Otin paremman kuvan ettei tuu paha mieli.
14
Lainaus käyttäjältä: Polttokertaakaks - kesäkuu 19, 2023, 20:25:13 ipEn tiedä tulinko oikeaan paikkaan mutta: onko bossledin 840w valo mistän kotoisin, onko hyvä pienille chileille ja monelleko täyskasvuiselle chilille se riittää ja onko tarpeeksi "tehoja" kukintaan? Tarkoitus olisi siis laittaa valon alle pari kolme eri lajiketta jotka vielä siis tosi pieniä.
Varmasti on mutta hinta aika korkea vaan 180W. Ite suosittelen noita Samsungin ledeillä olevia LM301B/H.

Tässä olis tarjouksessa 240W 300€ https://m.aliexpress.com/item/1005005196101160.html

Edit. Jos et haluu tuommosia pitkiä kaistoja niin löytyy näitä suorakaide paneeleitakin: https://www.aliexpress.com/item/33006404204.html

Mulla on tuommonen vastaava käytössä ja on vanhemmalla LM301B ledeillä eikä välttis tarvi edes pitää täydellä teholla. Ne on niin tehokkaita.
15
Lisää mielenkiintoista B kasvilta. Eli kyllä siellä on oikeet terälehdet käpertyneenä mutta mikä tuo lippa on?

16
Melon Bleeder, A puska vieläkin kypsyttelee marjoja. Onkos nyt menny noin kuutisen viikkoa ja nyt vasta näkyy ensimmäiset merkit että alkaa värimuutosta tulla. Voi olla että eka marja oli viallinen ja uudet marjat on sitten paremmalla värillä. Ehkä kokonaan ruskeita/punaisia. Muutamalla marjalla näyttäis olevan hyvin pieni vaalea raitakin.

Toinen noisista Melon Bleeder keltasista varmaan kuolee. Jäi kypärä päähän. Toinen näyttää selviytyvän. Kunhan nyt ei taas toukat söisi juuria.
17
Lähti pari uutta Melon Bleeder F3 keltaista tulemaan. Odotellaan sirkkalehtiä. Molemmat lähti itämään 11-12 vrk. Sormet ristiin ettei toukat syö taas noita. F2 punaset ei lähtenyt itämään. Tuli joku musta läikkä niiden sisälle ja valkoista/punaista hometta pinnalle. Lisää idätystä F2 punasesta tulossa pian...

Melon Bleedereistä B, C puskat pääs taas ulos kun alkaa olla hyviä säitä. Jokunen raakile tulossa. Ei mitään älytöntä satoa mutta hyvän kokosia ja erikoisia muotoja. Näistä A puska tekee parhaiten satoa, neljällä marjalla. Normaalin kokoisia eli jotain 6-8 grammasia.
18
Kuulostaa oudolta kun nimenomaan korkeampi pH pitäisi pehmittää. Mutta voisiko olla tuo kalkki joka sen aiheuttaa? Kokeillu akkuvettä?
19
^
Toivotaan kypärätonta kaveria. Ei oo kyl munkaan kaikki kesytetyt lajikkeet kovin nopeita. Joku pubescens on yleensä yllättävän nopee itämään mut sit tää mun Peach Bleeder ja nykyinen risteytys joka on chinense, voi kestää sen parisen viikkoa helposti että edes itää. Mystisiä asioita. En tiiä onko tuosta tehty tutkimusta että mikä tuohon vaikuttaa.
20
Nyt on vähän kasvanu isommaksi. Näkee paremmin ton jännän värityksen ja oudon verhiön.