joulukuu 10, 2023, 07:26:59 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Jomppe

1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Pientä
huhtikuu 12, 2021, 17:20:16 ip
Lainaus käyttäjältä: R^2 - huhtikuu 10, 2021, 20:09:00 ipLaita vähän kuvia. Vaikka kirjotusta on kiva lukea niin kuvakirja on vielä parempi. Aku ankan taskukirja hakkaa raamatun mennen tullen.

Ei vissiin pysty suoraan liittämään tiedostoa? Jos ei, niin laitan sitten aina kerrallaan jonkun kuvakollaasin kun silleen ryhtyy. Aika on vähän kortilla nykyään.


Kuitenkin. Pientä edistystä pihahommissa. Kasvari kesti eikä repeymiä missään, herneet istutettu 150l säkkeihin taivasalle, yöksi harso vielä päälle. Neljää lajiketta tällä erää.

Avomaatomaatit istutin myös pottusäkkeihin, oisko 30-40 litraa vetoisuus. Maja, korol sibiri ja sashas altai lajikkeina. Korkeimmat runkotomaatit vetelee jo siinä 70cm mitoissa, vaikka latvottu on kertaalleen. Laskeskelin, että kaksirunkoisena olisi hyvä kasvatella tämä kausi niin ei käy ahtaaksi paikat, yleensä olen istuttanut todella harvaan ja rajoittanut ainoastaan terttujen määrää.
Toissa kesänä avomaalta tuli satoa keskimäärin 2 kg per kasvi, ja lajikkeena oli tuo matala Maja.
Kokeillaan, miten onnistuu aremmat runkotomaatit kevytkasvihuoneessa.

Kasvihuoneeseen päätyy siis Gardeners delight, Black emperor, Laukaus, Idyll, Sweet crimean ja Kumato. Idyll soveltuu myös avomaallekkin, mutta suhteellisen korkeana kasvina ajattelin tukemisen olevan helpompaa kasvihuoneessa.

Paprikat, ynnä loput tomaatit ja kesäkukat paistattelee päivää terassilla totutellen vilpoisaan. Nostan sisälle, kun alkaa olemaan merkkejä luppaan vetämisestä. Vielä pitäisi jokunen viikko nostella öiksi sisälle.
Chilit ovat sen verran pieniä, että saavat vahvistua ennen kuin alan kiusaamaan. Voi olla, että satoa ei välttämättä niistä hirveästi kerkiä saamaan, mutta maistiaiset kuitenkin.

Komia on keli ollut tänään, kimalaiskuningatar oli mukana hernesavotassa ja peippo lauloi. Pikkuhiljaa rullaten eteenpäin.
2
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Pientä
huhtikuu 09, 2021, 18:14:10 ip
Keli on kyllä kamala. Pystytin kasvihuoneen jo pari viikkoa sitten, ja aika riepottelua tuulessa. Painolastina on kolme laastipaljua porkkanakylvöksiä sekä muutama multasäkki, joten ei se tuulen matkaan lähde. Varastoon kerääntyneet telttavaarnat pääsi käyttöön.
Hyllyillä on herneentaimet hyvällä mallilla ja sipulit, salaatit ym kylmänkestävät yrtit itämässä
Pvc muovi ei kovin sitkeää ole, joten kriittisimmät kohdat vahvistin hätäiseen ilmastointiteipillä.
Jos tästä myrskynpoikasesta selviää repeytymättä, niin nostan hattua kyllä.
Vuoden päästä maaliskuussa kun tulee 30v mittariin, niin päätin kevytkasvihuoneen ja tuulen taistoa katsellessa, että kunnollinen 4-5 neliön kennokasvihuone tulee itselleni lahjaksi. Ja säänkestäväksi koettu malli.
Pienemmät pvc kasvarit on ollut taimikasvatuksissa näppäriä, mutta nämä isommat alkaa olemaan näköjään sen verran hepposia että tuli suomeksi sanottuna tungettua näpit sontaan kun tuon laitoin.
Halvalla ei saa hyvää. Mutta jos tämän kesän kuitenkin kestäisi.
3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Pientä
huhtikuu 07, 2021, 09:33:36 ap
Viime kausi meni chileittä, pääpaino kesäkurpitsoissa ja tomaateissa. Mökin kosteikkoalueelta tuli pari kurpitsanmöllykkää mutta se jää viimeiseksi yritykseksi. Niin rikkakasvien kasvuvauhti ylittää kurpitsankin, turhaa työtä vähästä.

Tämä kausi oli tarkoitus mennä täysin ilman chilejä jälleen, kun enempi hyötyä perheelle muista vihanneksista ja poppamiehen kastikkeet rokkaa.
No, sattui vastaan tulemaan lahjoitettavia chilintaimia niin pitihän se hakea talteen.

Lajikkeina Blended lemon yellow, Aji fantasy, Cream fantasy, Pink habanero, Sugar rush amarillo, Aji cristal ja Starfish. Sekä joku pikkupaprika. Ja Rocoto Costa Rica.
Kasvatuspaikkana osalle bilteman parin neliön pvc kasvihuone ja osalle 20l "perunasäkit" eteläseinustalla. Rocotolle iso amppeli. Pieniä ovat vielä, mutta eiköhän niistä saada jotain aikaan.

Tomaatit aloitin jo maaliskuussa, lajikkeita sen kymmenkunta yksi kasvi kutakin. Osa vähän harvinaisempia alan harrastajilta, Siperialaista alkuperää pienistä kylistä ja joku kotosuomessa pyörinyt pihvitomaattilajike.

Sitten lisäksi lapsille herneitä paljon, salaatit, perunat, yrtit ym. Monipuolistunut tämä kasvatuslista viimeisten kolmen vuoden aikana paljon.

Siispä, pidetään tähtäimessä että saadaan tälle kaudelle päivyriä pidettyä yllä.

4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Pientä
tammikuu 12, 2020, 12:34:08 ip
Lainaus käyttäjältä: Whili - tammikuu 11, 2020, 18:28:18 ip
Lainaus käyttäjältä: Jomppe - joulukuu 27, 2019, 10:23:53 apNoniin, arvon uusiutunut ja hiljentynyt foorumi, laitetaan pöhisemään.

Pari kesää kasvateltu chilejä pienimuotoisesti, pääpaino ollut tomaateissa ja kurkuissa.
Satoakin tullut chileistä muutamaan kastikesatsiin per kausi. Tomaatteja vajaa 15kg per kausi ja kurkkuja oman perheen tarpeisiin.

Kokeilin viime vuonna kurkkuja kasvarissa ja ottivat kyllä paikkansa.  :o
Oli järjetöntä viherkasvua ja jättivät kaikki muut ilman valoa. Kannattaa olla varovainen.

Onko sulla ollut tuota amppelikurkkua aikaisemmin ??   Kiinnostaa...

...ja pidetään foorumilla pöhinä päällä  8)

Ei oo tuota amppeli/ruukkukurkkua ollut aiemmin, kolmeen amppeliin tökkään ne aurinkoiselle paikalle.
Tuota Bellaa oli ämpäreissä terassilla ja satoa tuli ihan hyvin hoidon laatuun nähden. Muksut repi lehtiä, katkoi varsia jne perussettiä kun ulottuvillensa kasvit jätät. Yllättävän pitkään syksyllä olivat hengissä, taisivatpa parit hallatkin kestää.

Maja tomaatti on kiitollinen avomaatomaatti mallia pensas. Tueksi olen yhden sormenpaksuisen tikun työntänyt eikä enempää ole vaatineet vaikka hedelmiä pitkälle toistakymmentä ollut per puska. Ja ihan reilun kokoisia ovat. Eikä ole tauteja ollut, kunhan pitää huolen että poistaa alimmat lehdet pois maantasosta.

 Jos joku miettii avomaalle tomaattia niin tuolle annan ehdottomasti ääneni. Kolme kesää ollut pihamaalla että mökillä muutama ylijäämäkasvi.

Tulevan kesän projektina on kokeilla mökin kosteikkoalueelle kunnostaa paikka jättikurpitsalle..
5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Pientä
tammikuu 11, 2020, 17:47:12 ip
Champion ja Pink habanero itäneet, posti toi vielä Starfishin(C. baccatum), Aji Pancan(C.baccatum) ja NuMex Twilightin(C. annuum) siemeniä. Kaikki ne kookosnapeissa ja Aji Panca sekä NuMex Twilight itäneet.

Tänä vuonna idätyksessä käytössä minikasvari joissa paikat 12 kookosnapille. Ihan näppärä kapistus.

Talvi on kyllä ollut lauha täällä Kuopion alueella, nytkin jäässä piha, kunpa ei ottaisi istutukset liikaa itseensä tuolla jäävaipan alla. Kaikennäköistä on tullut istuteltua viime vuonna. Saisi tulla lunta ja sitten kunnon kolmenkymmenen pakkaset, pelko on persiissä että kylmä kesä on tulossa muutoin..
6
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Pientä
joulukuu 27, 2019, 10:23:53 ap
Noniin, arvon uusiutunut ja hiljentynyt foorumi, laitetaan pöhisemään.

Pari kesää kasvateltu chilejä pienimuotoisesti, pääpaino ollut tomaateissa ja kurkuissa.
Satoakin tullut chileistä muutamaan kastikesatsiin per kausi. Tomaatteja vajaa 15kg per kausi ja kurkkuja oman perheen tarpeisiin.

Tämä kausi on jo startattu idättelyjen osalta. Mietoja tai tulettomia on suurin osa tulevan kesän kasvit koristeannuumit poisluettuna. Poppamiehen soossit on hyviä..

Tomaatit jää taka-alalle, kurkut ja kesäkurpitsat ottakoon isompaa roolia. Muutama chili siinä sivussa.
Tämä ei siis ole pelkkä chilipäivyri.

Kauden 2020 capsicumit:

Champion(C.baccatum, itämässä)
Pink Habanero(C. chinense, itämässä)
Bolivian rainbow(C. annuum, kasvamassa)
Birds eye baby(C. annuum, kasvamassa)
Perus paprika


Tomaatit:
Avomaatomaatti Maja(kolmas kausi näiden kanssa, tukeva ja satoisa)
Runkotomaatti Golden Sweet
Amppelitomaatit Tumbling Tom Red ja Tumbler.


Kurkut:
Bella F1
Beth Alpha
Baby F1(amppeleihin)


Kesäkurpitsaa Black Beaty

Sitten tietenkin porkkanaa Nantes ja Rondo laastipaljuihin sekä pottuja säkkeihin.

Kasvatuspaikkana on eteläsuunnan terassi ja eteläpiha jotka saa aurinkoa 10-12h vuorokaudessa.

Eikun kausi käyntiin.
7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Hellstonen kausi 2018
toukokuu 09, 2018, 11:19:11 ap
Täällä on chilit olleet kolmatra viikkoa lasitetulla parvekkeella. Öisin laskenut alimmillaan yhteen asteeseen, ei järisyttävästi kasvua mutta osa kukkii nyt kovasti amppelitomaatin kanssa.
Rocoto Montufar on ollut taivasalla jo hyvän tovin, pari lehteä tuulessa menettänyt mutta voimissaan on.
Avomaankurkut ja tomaatitkin istutin jo kasvimaalle, harsot kurkkujen yllä vielä mutta tomaatit on viikon kohta olleet ilman harsoja.

Toki harsottelen jos hallanvaaraa alaville maille lupaa, mutta toistaiseksi kaikki kunnossa. Onhan nuita varataimia vielä, muuten en uskaltaisikaan vielä ulos istutella..
8
Vuorikaskas: Omaan silmään tuo muotoilu "Mikä kumma jnejne.." otti silmään. Asiat mielestäni voi muotoilla ja ilmaista ystävällisemminkin. Asialliset huomautukset ja korjaukset kunniaan, ilman ylimääräistä piilovittuilua on paikallaan ja suotavaa aina, kun aihetta siihen on.

Ja ei, en meinaa että foorumi on kuollut.

Eiköhän kantani tullut selväksi, ja tämä on vain minun kantani sekä näkökulmani. Rauhaa, ystävät.

9
Noniin, hyväähän Chilivaari vain tarkoitti. Eiköhän kaikilla typoja tule.
Sori offtopikki, mutta tämmöinen turha nälviminen ei ainakaan lisää kävijöiden mielekkyyttä selailla tätä forkkaa, vaikka tietynlainen viihdearvo kai se tässäkin on..
10
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Takametsän tarinoita
huhtikuu 27, 2018, 18:11:51 ip
Noniin, ulkokausi sitten avattu. Rocoto Montufar majaillut jo useamman päivän ja yön ulkona tomaatti Pink Bumblebeen kanssa, ilman harsoja. Parit Balcony Yellow tomaatit kanssa majoitettu ulkoruokintaan harsojen kera. Tarkistan aina että jos näyttää illalla kylmenevän niin harsot nappaan niskaan.

Lasitetulla terassilla on amppelitomaatti Tumbler ja muut amppeli- kuin paljuchilitkin olleet jo viikon verran yötkin siellä. Pientä riippumista oli lehdissä alkuun mutta jos tätä rataa jatkaa yölämmöt niin harsojakaan ei tarvita. Tästä se lähtee, nuppuja ja podien alkuja lähes kaikissa, muutamat raakileet tippui ulos siirrpn yhteydessä odotetusti.

Snackpaprika lamppujen alla kypsyttelee mukavasti. Kukkii toistamiseen runsaasti ja uusia podeja tarttuilee tämän tästä. Ekan nappasin leivän päälle, aavistus vielä raa'an paprikan makua mutta makea oli. Antaa noiden kypsyä kunnolla. Ekat Marblesitkin maisteltu ja siemenet otettu talteen. Mitäänsanomattoman makuinen ilman poltetta, paremman makuinen kuitenkin kuin mikään muu maistamani koristechili.

Kohta pitää alkaa avomaankurkkuka totuttamaan ensin terassin aurinkoon ja siitä ulos parin viikon sykleissä, sitten saakin istuttaa avomaalle.

Kesä- ja kehäkukat itäneet, ekat porkkanat ja retiisit myös itäneet. Harson alle ja kasvimaalle istutetut siirretyt raparperit ynnä ruohosipulit selvinneet siirrosts hyvin. Pinaattien ja yrttien harsojen alle en ole kurkistanut. Nurmi alkaa puskea vehreää kasvua ja kylvetyt apilat itää. Pitäisiköhän tuota ottaa mallia naapurista ja siistiä vähän pensasaitaa(lue: Vetää matalaksi)?

Köynnöskrassit siirretty amppeliin, vielä pitäisi jättiauringonkukille paikka miettiä.

Ja ai niin, tuli kolme karviaispensasta istutettua pihamaalle. Tarvitsee jotain maanpeitekasvia vielä pohtia siihen mullokseen kylvettäväksi.

Touhua puuhamaassa täällä Takametsässä, hiljoksiin hyvä tulee!:)
11
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Takametsän tarinoita
huhtikuu 19, 2018, 14:34:39 ip
Suorakylvöjä tehty, laastipaljuihin menevät chilit päässeet paljuihin, apilan siemenet kylvetty ja pihamaata muutenkin siistitty.
Viime yö oli chileillä ensimmäinen terassilla, mikään ei suuresti riiputtanut lehtiään. Näyttää kuitenkin sen verran kylmiä öitä vielä tulevan että taitanee jäädä vain yksittäiseksi riskinotoksi.
Onhan se vasta huhtikuu.

12
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Takametsän tarinoita
huhtikuu 16, 2018, 13:32:20 ip
Pilvinen päivä kääntyi aurinkoiseksi ja lämpimäksi. Pienempien lasten nukkuessa sain puolet kasvimaasta käännettyä ja perattua juurakoista ja isoimmista kivistä. Vielä haralla möyhentää kalkkia sekaan sekä uutta puutarhamultaa pari sataa litraa sekoittaa joukkoon, niin pääsee kylvämään porkkanoita ja retiisejä harson alle.

Pihamaalta vielä vähän lumikasaa täytys levittää, niin ei mene kuin viikko ja saa kylvää nurmen sekaan apilata. Kevät on tullut rysäyksellä!

On tää niin hauskaa!
13
Samaa katselin. Toivottavasti aurinko kuitenkin paistaisi niin voisi rehuja pitää päivisin edes tuolla terassilla. Makuuhuoneeseen en enään niitä majoita. Harsot kaveriksi jollei muuta.

Peukut pystyyn että pilvet pysyy kaukana!
14
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Takametsän tarinoita
huhtikuu 15, 2018, 08:30:48 ap
Tuossakin on lasien yläosassa 20cm aukot, verkotin ettei linnut ja kurret puske sotkemaan paikkoja.

On tässä pitänyt hommata tallentava mittari ja langattomalla anturilla. Edellinen hajosi syksyllä.

Montufari selvisi täysin, ei ongelmia. Kaikki tomaatit oli eilen terassilla, tästä on hyvä jatkaa!
15
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Takametsän tarinoita
huhtikuu 14, 2018, 12:33:58 ip
Ilmatieteenlaitoksen mittareiden mukaan -2,0 on käynyt viime yönä. En omaa itse tallentavia mittareita joten tarkkaa lämpötilaa en osaa sanoa. Toki tuo on lasitettu ja katettu parveke/terassi, sekä toisessa kerroksessa niin en usko että ihan pakkasella on käynyt.

Tämä on myöskin kukkulan juurella pienessä montussa, että varmasti jonkinlaiseksi kylmän ilman altaaksi muodostuu öisin.

Katsotaan miten kaveri elpyy, harmihan tuo on jos liikaa otti osumaa, mutta tämmöistä tämä välillä on.
16
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Takametsän tarinoita
huhtikuu 14, 2018, 10:48:59 ap
Oli muuten käydä hassusti. Jätin Montufarin terassille muita pidempään tarkoituksenani nostaa se ennen nukkumaanmenoa saunaan. Enpä muistanutkaan. Huomasin sen vasta kun aamulla kannoin muita terassille, ei kovin pahalta edes näyttänyt. Vähän roikotti lehtiään mutta näyttäisi selviävän.

Huolellisuutta..
17
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Takametsän tarinoita
huhtikuu 13, 2018, 21:49:16 ip
Yläterassin saavi veti 250litraa turvetta. Olisi kymppi pari mennyt vielä mutta jääköön vähän vajaaksi.
Viimehetken suunnitelmamuutos, että saaviin pläjäytän tomaatti Moneymakerin. Sisälle isoon noin 30litraiseen Brazilian Starfish ja ulos maahan Rocoto Montufari.

Viimeksi mainittu tekee niin kovin korkeita oksia latvomisen jälkeen, että järkeä en näe amppeliin laitettaessa. Jäisi liikaa varjoon ylimmät haarat. Lemon droppi sitten menköön sen tilalle amppeliin, kun sopivan rentoja oksia tekee jo nyt. Amppelikasvit siis Trepadeira werner ja Lemon droppi, sekä tuo Tumbleri tomppeli.

Brazilian Starfishin muuten istutin jo tuohon jättiruukkuun.

Piispanhattu kukkii, mutta armias kun tekee heinäisiä oksia. Tuon tukemisen kanssa meneekin mielenkiintoiseksi. Valon puutteesta ei voi syyttää, nähtävästi kuuluu kyseisen otuksen luontaisiin piirteisiin.

Marbles kypsyttelee podejaan, pari viikkoa ja siemenet talteen sekä maistiaiset toki, sitten yläterassille pakkasmittariksi harsojen alle.

On noissa vain kantamista, vaikken pidemmälle kannakkaan kuin saunan lauteille. Heti kun plussan puolelle menee, niin yläterassille ja illalla ennen pakkasia sisälle. Yksikään ei ole palanut, vaikka Ajit Cristal sekä Fantasy ja Fantasy Sparkly White kovin surkean näköiseksi veti tänään. Nostin ne iltapäivällä jo sisälle kun lehdet runkoa myöten rukoili armoa. Syyksi väitän auringon lämpöä ja vähän vilpoisia jalkoja. Nopiaan kuitenkin piristyivät.
UVtä ei liialti näytä olevan kun mitään edes pientä valkoista ei lehdissä ole, suodattaa nuo lasit näköjään sen verran. Pitää siis muistaa tuo ulkoilmaan siirtäessä.

Nyt kastelu-urakka osalle ja pehkuihin, öitä.
18
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Takametsän tarinoita
huhtikuu 12, 2018, 21:29:42 ip
Humppa humppa hei, trallatrallalei, turveostoksille tieni vei.
Hankittu siis reilu 800l puutarhaturvetta sekä 200l puutarhamultaa. Eiköhän näillä pärjätä.
Honkkarin multaa kummiskin, jos on silkkaa kuraa niin no can do, näillä mennään.

25kg kalkkia viskelty pihamaalle, toinen mokoma odottaa kesää ja syksyä. Valkoapilaa puolen kilon pussukka hankittu, ja lukee mokoma että riittäisi tuollainen pussi 250m² alaan :o :o

No, nyt passaa kesän tulla.
19
Baccat tahtoo olla sellaisia että ryppyämistä ja lehtien kasvuhäiriöitä tulee aika ajoin. Tuo kuva voisi olla otettu omista Starfishistä, Aji Nortenosta tai Piispanhatusta. Samanlaisia kuperia, kääntyneitä ja vääntyneitä on ollut ja mennyt tällä kaudella ilman ötököitä. Liimapaperiin tarttuvat taitaa yleensä olla harsosääskiä, jotka ei juuri vaikuta kuin pieniin taimiin. Niiden toukat siis.

Pääasiassa epäilen omien kasvien ryttyilyn johtuvan huonosta kastelusta ja/tai liian tymäkästä lannoituksesta. Joka tapauksessa kasvit kasvaa sopivaa vauhtia niin en tuosta huoli. Kalsiumia ripsautin varalle jos auttaisi.
20
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Takametsän tarinoita
huhtikuu 09, 2018, 21:41:45 ip
Pink Bublebeeltä vapautunut ämpäri toistaiseksi tyhjä. Lemon dropin siihen laitan kunhan valojen alla kerää kimpsujaan latvomisen jälkeen.

Kevät tulee rytinällä, pihalaatoitus puhtaana ja kasvimaat vapaat lumesta ja jäästä.
Tän etupihan reunaan viritin aitakepit ja narun, niin ei tenavat ainakaan niin helposti myllää märkää nurmea. Tai sammalta. Vanhan nurmikon elvyttely siis pääasiallisena operaationa, huomenna suoritan kalkituksen. Syksyllä saikin jo annoksen mutta ajattelin sen vielä toistaa.
Sitten lumien sulattua, toivon mukaan parin viikon perästä kun pihasta olen kevättä auttaakseni lumia pois roudannut, rapsutan pintaa rikki ja viskelen hiekkaa johon laitan valkoapilan siemeniä. Pariin kertaan voisi alkukesästä lisäksi jollain typpipitoisella, niin saa nurtsi vähän paukkuja päästäkseen vauhtiin ja ripsautella ennen kastelua kalkkia.

Huomenna laitan paikalleen myös avomaankurkuille tuon ruusukaaren. Reilu pari metriä korkea, joten taidan vähän lyhentää sitä. Jos miehenmittaiseksi sen pätkäisisi niin eiköhän luulisi riittävän.

Tomaatti Tumbler ottaa hirvittäviä spurtteja kananpeen lisäämisen jälkeen. Metrin leveä jo, korkeutta melkein sama. Tuin naruilla parit pääoksat ja loput saa kaartaa sivulle/alas. Neljä kukkaterttua jo kukassa, yksi hedelmäterttu kehittymässä ja nupputerttuja toistakymmentä.

On nyt ollut vähän hämärät ja synkeät päivät, mutta silti osa chileistä jaksaa kukkia. Loppuviikollehan se lupaili pitkälti aurinkoista, joten eiköhän saada osa partsille valohoitoon. Yöksi näppärä nostaa saunan lauteille. Alkaa kieltämättä jo paisumaan kasvit siihen mittaan että kyllästyttää melkein itseänikin tämä viidakko. Kumma kyllä, hellasäröä ei ole esiintynyt.

Kevät, voi kai sanoa että se on jo saapunut 8)