joulukuu 11, 2023, 11:10:07 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Ledien käyttö kasvihuoneessa

Aloittaja Remotecontrol, toukokuu 06, 2012, 23:12:47 ip

« edellinen - seuraava »

Remotecontrol

Ainiin ja olinpa unohtanut mainita tärkeimmästä havainnosta, eli kyllä. Saa tällä kukituslampulla siis kukkimaan aikaisemmin ja myös tätä myötä satoakin aikaisemmin. Ebbissä ja nft:ssä vasta kasvattelee podeja kun tästä lampun alla olleesta turpeessa kasvavasta noukin jo pois kaikki. :)


RPekka

Lainaus käyttäjältä: ingeniero - elokuu 06, 2012, 20:42:51 ip
Jos olisin elantoni kasvihuoneviljelystä saava henkilö, poistaisin valaistuksesta hukkalämmön heti.
Miksi?

Koska valot toimivat sähköllä ja sähkö on helvetin kallista verrattuna moneen muuhun lämmitysmuotoon. Turve/hake/puu tai lämpöpumput ovat huomattavasti edullisempi energianlähde, kuin suorasähkö.

Totta, mutta kun sitä valoa ei nykytekniikalla saada läheskään 100% hyötysuhteella tuotettua niin onkin olennaista että tuotetaan tuollaista "sairaan väristä" valoa eli ei "turhia" vihreitä aallonpituuksia ja että se "hukkalämpö" saadaan johonkin käyttöön.

Remotecontrol

Huonosti on testit muiden kiireiden takia taas rullannut. Kuvasin tänään omnicolorin mikä on kasvihuoneessa auringonvalon lisäksi saanut myös ledfinlandin 90w:sta ufosta. Bubblerissa kyseinen yksilö viihtynyt. Olisi varmaan satoa tullut enemmänkin jos olisin kasvia jotenkin yrittänyt edes tukea...


pete79

Ihan mielenkiintoinen juttu, mutta mielestäni ei kuulu testiosioon.
Kuvia ei ollut laitettu verrokki kasveista ollenkaan vaan yksinomaan päätettiin Ledien hyvyydestä
Turhaa spekulointia ilman minkäänlaista näyttöä. (kaikkien osalta) 
Toivoisin tämän testin tänne uudestaan jossain vaiheessa,
mutta suuremmalla kasvimäärällä sekä yhtäisolla verrokkiryhmällä samoissa kasvuolosuhteissa, sekä myös VERROKKIKASVIEN kuvat liitettynä jolloin lukija itse voi päättää onko valosta ollut hyötyä.

Mielestäni aihe ei tarjonnut mitään objektiivista materiaalia josta voi päätellä mitään Ledien puolesta/vastaan.

Remotecontrol

Kiitti palautteesta, pitää yrittää ensikaudella suunnitella ja toteuttaa vähän paremmin. Nytkun suunnitelmat meni loppuviimein vähän ristiin töiden ym. kiireen takia niin jäi kuvailut vähiin.