joulukuu 04, 2023, 01:46:25 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Tervon chilit 2022 - 2023

Aloittaja Tervo, toukokuu 05, 2022, 20:05:12 ip

« edellinen - seuraava »

Tervo

Rocoto (Costa Rican Red) lähti kukkimaan puolellakymmenellä violetilla kukalla :) Samoin Carbonerossa on pari kukkaa. Carbonero on omituisen näköinen, kurtistaa lehtiään jotka ovat yllättävän karvaiset, eikä noi kukatkaan ihan Chinenseltä näytä, liekö Semillasilla tapahtunut vahinkoristeytys.


Tervo

maaliskuu 18, 2023, 10:57:38 ap #141 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 18, 2023, 11:04:25 ap käyttäjältä Tervo
Tässä vielä tämä kovasti karvainen Carbonero kukkineen.
Tervo

Minisadonkorjuu :) Nappasin tuon toistaiseksi ainoan SLP NagaX:n ja Trinidad Scorpionit tuosta pistokkaasta juurrutetusta pensaasta. Tai tuota voi pensaaksi sanoa, oli kaksi oksaa vaakatasoon, toinen lyhyt ja toinen pitkä. Menneessä aikamuodossa siksi, että toi sai lähteä kompostiin tilaa viemästä, varsinkin koska pakastimessa on noita riittävästi ja siemeniäkin riittää. NagaX:stä laitoin yhden siemenen heti itämään tuohon vaimon idätyslaatikkoon, katsotaan saisiko tuosta seuraavan sukupolven itämään (olisko toi F6). Eipä tuossa ainokaisessa montaa siementä ollut.
Kastelun kanssa kävi vanhanaikaisesti, on noi taimet alkaneet valon lisääntyessä käyttämään vettä enempi kuin aiemmin, pääsi pari tainta kuivahtamaan enemmänkin. Eniten taisi kärsiä toi Rocoto ja Manabi Sweet näytti siltä, että ei ole valoakaan saanut tarpeeksi, ollut isompien katveessa. Manabin nostin nyt keittiöön ikkunalaudalle, ja muut tuolla kukkapöydällä sai pikkaisen lisää tilaa. Pitäisi alkaa ruukuttamaan, mutta mistä tilat?


Tervo

Tässä tämä eilen ikkunalaudalle siirretty Manabi Sweet, ensimmäiset kukat avautuneet, lisää tulossa.


Tervo

Kuukausi edellisestä yleiskuvasta taimikokoelmasta, tässä seuraava. Useampi lajike kukkii, kuvassa selvimmin näkyvillä tuossa taustalla toi Rocoto Costa Rican. Taimet pääosin hyväkuntoisia, tuon Rocoton vierellä Prik Khee Nuu kasvanut vain pituutta, ei haaraannu ja latvus kiinni tuossa Starlightissä, mitähän sen kanssa oikein tekisi (niks naks?). Carbonaron lehtien kurtistelu johtui ilmeisesti sen mielestä liiasta valosta, lehdet voivat nyt paljon paremmin, kun siirsin sen (kuvasta ulos) tuohon vasemmalle 7Pot:ien katveeseen. Siinä on kymmenkunta kukkaa, ja näyttää kehittävän myös ihan kunnolla siitepölyä.
Tomaatit ruukutin korkeisiin taimiruukkuihin alkuviikolla, kun alkoi näyttää, että noissa idätysnapeissa alkoi tila käydä ahtaaksi. Itämässä vielä toi NagaX siemen, ei vielä elonmerkkiä, sekä yksi Saksasta tilattu Kiinanruusu. Ja tietysti edelleen ne kolibrikukat, mykkiä nekin vielä. Ja vaimo keksi, että pari paprikaakin pitäisi saada johonkin sopimaan. :o


Tervo

Oli yön aikana nostanut niskalenkin mullasta tuo SLP Improved NagaX. F6 tulille siitä ainokaisesta marjasta jonka F5 on toistaiseksi saanut aikaiseksi!

Tervo

Piti sitten Pääsiäisen kunniaksi järkätä toi valojen alla oleva taimipöytä uusiksi. Kun toi NagaX:n seuraava sukupolvikin on jo itänyt, niin leikkelin noi pensaat raskaalla kädellä, kuin myös noi 7Potit. Eiköhän noi tuosta kasva entistä ehommiksi nyt kun kevätaurinko alkaa paistaa. Pari siirsin suosiolla tuonne alakertaan, vähän viileämpään. Tuskin menoa haittaa, varsinkaan kun nämä ei ole paljoa muuta saaneet aikaiseksi kuin roskaa. Puskia harventaessa löytyi sisuksista yllättäen yksi NagaX:n marja, piiloutunut näköjään sinne lehvistöön, saa jatkaa kypsymistä tuossa lattialla karsitussa pensaassa. On se huonomman näköinen pensas, jonka olisin jo hävittänyt, mutta kypsytelkööt tämän nyt rauhassa.

Nyt sai noi vuodenvaihteen taimet levitettyä isompaan tilaan, koko pöydälle. Noi alkoivat kärsiä ahtaudesta, ja pienemmät jäivät valoa paitsi, kun isommat levittäytyivät niiden ylle. Josko tällä järjestyksellä nyt pärjäisi siihen asti, että on aika siirtää noita lopullisiin ruukkuihin ulos siirtoa varten.


Tervo

Pelästyi leikkaamisesta toi toinen NagaX sen verran, että alkoi kasvattaa marjaa sekin. Tuo viime syksystä ruukussa ollut Scotch Bonnet, joka ei viime kesänä tehnyt marjan marjaa, innostui nyt aurinkoisella kelillä kasvamaan järjettömästi pituutta, oli jo liki katossa, ja lopetti kukkimisen kokonaan, teki vaan vihreitä isoja lehtiä. Leikkasin senkin nyt huolella kolmasosaan pituudesta. Josko toi alkaisi uskoa, että olisi sadon teon aika.
Tuossa keittiön ikkunalla kaikki kasvattavat isoja lehtiä, osaa kastelen Kekkilän chili- ja tomaattilannoitteella, Naga Morich nauttii Fataliin Easyslosta ja pelkästä vedestä.

Tervo

huhtikuu 17, 2023, 09:59:46 ap #148 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 17, 2023, 11:46:52 ap käyttäjältä Tervo
Vuodenvaihteen idätyksistä ensimmäisenä poditukseen asti ehti näköjään Habanero Mustard, muutama podin alku havaittavissa.
Muuten ei sanottavia muutoksia (pl. viherkasvua) ole, eilen istutin tuon SLP NagaX -taimen idätysastiasta litraiseen ruukkuun, kovasti on vielä hentoinen. Niin, ja se viimeinenkin ananaskirsikka kyykähti :(Ja kypsänä on muutama talvehtinut Cayenne Long Slim.


Tervo

Näköjään aika alkaa ruukuttamaan noita vuodenvaihteen idätyksiä noista litrasista ruukuista isoihin. Oltiin kaksi päivää poissa, keittiön ikkunalla kaksi chiliä nuokkui oikein kunnolla, muutkin olivat melkoisen kuivia.
Tuon Habanero Mustardin jälkeen melkein samalta viivalta lähtee podittamaan toi aiemmin ihmettelemäni karvainen Carbonero (toinen näistä nuokkuvista). Karvoitus on selvästi vähentynyt, ja siinäkin nyt pari podin alkua. Vieruskaverit, Zing, Naga Morich ja Carolina Reaper kukkivat myös terhakkaasti, satoa odotellaan.
Talvehtinut Red Habanero kukkii myös reippaasti, ja siitepölyä tuntuu leviävän siitäkin pienellä heiluttelulla, luulisi siinäkin alkavan pölytys onnistumaan.
Ja molemmat syksyllä idätetyt SLP NagaX:t kasvattavat yhtä saman näköistä podia, toivottavasti noitakin on tulossa lisää.

Tervo

Viikonloppuna ruukutin valtaosan noista taimista, muutama jäi vielä vanhaan ruukkuun, kun loppui kasvusammal kesken. Samoin siirsin noi pojan Virginialaiset yhdestä ruukusta kolmeen isompaan (7 taimee), ja oman extempore idätetyn kiinanruusun (kahdet eriväriset siemenet vielä tulossa).
7Pot on koko talven kestäneen yrityksen jälkeen vihdoinkin pieniin päin!
Bhut Jolokialle kävi kehnommin, se on isossa ruukussa nyt tuon kasvipöydän edessä, kastelin noita pöydällä olevia ja se jäi jotenkin paidan helmaan kiinni. Naps, tuli latvottua ei niin tarkoituksellisesti, liki kolmekymmentäsenttinen jo haarautunut ja kukkiva latvus poikki. Noh, eiköhän tuo tuosta tokene, kun kecät etenee.

Tervo

Pääsi loputkin vuodenvaihteen idätyksistä isompiin ruukkuihin (olikohan nämä tuota Orthexin Botanica -sarjaa, tai kopioita) ja noi kaksi Rocotoa amppeliin. Tuli vähän kiirus, kun piti lähteä Vapuksi sukuloimaan, ja noita on joutunut kastelemaan päivittäin, eivät olisi kolmesta päivästä selvinneet. Kukkapöydälle tuli nyt tilaa, kun ei nämä enää olisi sille mahtuneet, piti ruukkuja levittää varmaan viiden huoneen ikkunoille. Ei optimaalista valon saannin kannalta, mutta josko nämä nyt selviäisivät tuonne kesäkuulle. Jos alkaa näyttää huonolta, niin täytyy ripustella noihin hämärämpiin paikkoihin lisävaloa. Kukkapöydän "ylimääräisen" tilan pölli vaimo kesäkukkaidätyksineen.

Tervo

Hiljaiseloa lämpösiä kelejä odotellessa. Ruukutetut chilit mököttää uusissa ruukuissaan, raakileita eivät sentään pudottaneet, vaikka kukkimiset kokivatkin takatalven. Amppeleihin siirretyt Rocotot eivät pahemmin häiriintyneet vaan jatkavat kukkimista. Valo ei vaan tahdo niillekään marjojen tekoon riittää, ennen kuin saa ne ulos.

Carbonero kasvattaa hedelmäänsä, pari muuta näyttäisi olevan tulossa.Samoin Habanero Mustard, joka pudotti kukkansa ruukutuksen jälkeen.Noi kaksi SLP NagaX -puskaa ovat nyt saaneet aikaiseksi neljä raakiletta (toinen yhden, toinen kolme), ja siitä ensimmäisestä kypsästä marjasta idätetty on nyt saanut ensimmäisen oikean lehtiparin hyvälle mallille. Lisääntyneen luonnonvalon ansiosta ilmeisesti nämä marjat tullevat isommiksi kuin tuo ensimmäinen.


miiksuli

Nyt on paholaisen näköinen podi  :o  >:D

Tervo

Lainaus käyttäjältä: miiksuli - toukokuu 05, 2023, 14:59:22 ipNyt on paholaisen näköinen podi  :o  >:D

Tästä saattaa tulla kasvaessaan vielä julmempi.


Chliina

Sullahan oli sitä Fataliin kertalannosta kokeilussa, eikö? Miltä vaikuttaa tähän mennessä?

Tervo

Lainaus käyttäjältä: Chliina - toukokuu 06, 2023, 13:29:45 ipSullahan oli sitä Fataliin kertalannosta kokeilussa, eikö? Miltä vaikuttaa tähän mennessä?

Hengissä vielä. :) Tosin noi muutkin ruukutetut, osassa Fataliita, osassa Biolanin yrtti- ja taimilannoitetta, osassa Neudorffin tomaattilannoitetta näyttävät kasvavan ihan samalla tavalla, ainoona rajoitteena se, että noin isoille ei enää valoa riitä ennen kuin saa ne ulos aurinkoon. Kuin myös noi muutamat, joita kastellaan Kekkilän tomaatti- ja chililannoitteella. Ja kaikilla yhteinen ongelma, koko kevättalven vaivanneet kirvat, jotka saa ruiskuttamalla hetkeksi häviämään, kunnes taas iskevät.

miiksuli

Miten annat tota Neudorffia? Sotketko kasvualustaan vai teetkö lientä eka?

Tervo

Lainaus käyttäjältä: miiksuli - toukokuu 06, 2023, 17:00:33 ipMiten annat tota Neudorffia? Sotketko kasvualustaan vai teetkö lientä eka?

Tein tuossa ruukuttaessa istutuksen jälkeen varastolannoituksen, painoin ruukun reunaan rukarilla kuopan, johon annostelin lääkekupilla sopivan annoksen (täydet 60ml), tamppasin vähän sillä rukarin päällä ja täytin kuopan mullalla. Hajuton, väritön ja mauton. :)

miiksuli

Joo jos sotkee kasvualustaan niin ei haise. Onko toi muuten 1,25 kg vai 1 kg? Noita myydään näköjään kahdessa eri koossa. Onko tuo sama NPK 7-1-8?