joulukuu 05, 2024, 14:54:26 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Helsingin raflat

Aloittaja theBro, tammikuu 24, 2004, 22:03:49 ip

« edellinen - seuraava »

Pamppu

Tornissa kävin ensimmäistä kertaa kun tuttava halus mennä. Olihan se arvokasta (n. 65 euroa 5 ruokalajia) mutta hyvää silti. Viinit ovatki sitte ihan älyttömän hintaisia.

Jahvetti

Lainaus käyttäjältä: Pamppu - helmikuu 21, 2013, 15:07:54 ip
Tornissa kävin ensimmäistä kertaa kun tuttava halus mennä. Olihan se arvokasta (n. 65 euroa 5 ruokalajia) mutta hyvää silti. Viinit ovatki sitte ihan älyttömän hintaisia.

65€/5 ruokalajia? Aika edulliseltahan tuo mielestäni vaikuttaa.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

ana198

Lainaus käyttäjältä: Sir Badger - helmikuu 02, 2013, 17:31:02 ip
Kertokaapas viisaat, mikä on Helsingin paras nepalilainen ravintola? Aanganin olen todennut aivan kelvolliseksi.

Aangan tuli testattua viikolla ja varsin hyvää oli, chilikupin toi jääkaapista pöytään kun pyysin extratulisena.
Annankadun Pikku-Nepal osottautui varsin keskinkertaiseksi kun sitä kerran testasin. Muuten on oikein positiivisia kokemuksia nepalilaisista.

Nykyään tuleekin käytyä lähes poikkeuksetta nepalilaisissa ja intialaiset on jääneet kokonaan pois, erityisesti tykkään kun Naan-leipä, Raita-kastike ja muut tulevat aina annoksen mukana.


Oma suosikki nepalilaisista suomessa on Tikkurilan Sagarmatha http://eat.fi/vantaa/catmandu-wiew, on tullut siellä vedettyä useampaa annosta ja joka kerta on saanut poistua hymyssä suin.
Hyvänä kakkosena melko syrjässä (ei varmasti vahingossa tule osuttua) sijaitseva Spice Garden http://eat.fi/espoo/spice-garden Leppävaarassa.
Noita suosittelen jos jostain syystä tulee Helsingin ympäristössä pyörittyä.


http://eat.fi/helsinki/oliva-verde Tuo lienee seuraava kohde Helsingissä testattavaksi kun on paljon kehuja saanut eikä suomessa liian monta kertaa hyvää pastaa ole eteen tullut, onko kukaan vielä kerennyt?

ofili

Menossa torniin syömään viikonloppuna :P moni on sitä suositellut, saas nähdä yltääkö ravintola odotuksiin..








___________________________________________________________________________________________
vesikourujen puhdistukset vesikatto sadevesijärjestelmät tiilikaton huolto






tretjakov

Weeruska lupailee kympillä paholaisen broileria: http://www.city.fi/syo

"Tulista paholaisen broileria 10 e - Broilerinfileetä, paholaisen hilloa, punaviinikastiketta ja ranskalaisia | Raikas juustosalaatti 10 e - Salaattia, tomaattia, kurkkua, melonia, cashewpähkinää, artisokkaa ja pestoa | Voimassa arkisin klo 15 alkaen ja la-su koko päivän.

Porvoonkatu 19, kotisivu, puh. 020 7424 270"

Tuokin kyllä valitettavasti kuulostaa siltä, että tulisuus on tuotu annokseen erikseen soosilla eikä ole itse ruoassa. Mielestäni se on väärä tapa maustaa ateria.

Mitenkäs noi muut Cityn syö-juo-mies-nainen-tarjoukset, onko suosituksia?

tretjakov

maaliskuu 15, 2013, 14:58:37 ip #265 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 15, 2013, 15:10:28 ip käyttäjältä Aji Inferno
Aiemmalla kritiikilläni viittasin ravintoloiden tapaan tehdä ruokalajista tulinen vain lisäämällä tavalliseen broileriannokseen paholaisen hilloa. Yhtä hyvää ravintolakulttuuria kuin pihviannoksesta tehtäisiin kasvisannos poistamalla pihvi. Oikea ruokalaji on suunniteltu alusta alkaen sen makuiseksi kuin sen kuuluu olla ja tarkoitus ei ole tehdä mauton ruoka, johon lisätään maku jälkeenpäin paholaisen hillolla.

(Moderoitu hieman, ei siksi että kirjoittaja olisi toiminut asiattomasti, vaan toisen henkilön poistetun viestin aiheuttamien lämpimien tunteiden johdosta. Ylläpito toivoo keskusteluun tiettyä kohteliaisuutta, jotta pysytään itse asiassa.)

Kadotus

Uskallan jopa väittää, että tuon kympin broitsun kohderyhmä ei ole se marginaalinen otos väestöstä, joka on oikeasti tulisen ruoan ystäviä. Lisäksi en käsitä sitä, että miksi kastikkeella ei saisi tehdä ruoasta tulista, etenkin jos ruoan perusmaut ovat muuten kohdallaan. Tätä kyseistä annosta en tietenkään paremmin tunne, enkä unohtumattomia makuelämyksiä odottaisi 10 euron annokselta, mutta mistä ihmeestä perusoletus, että ruoka olisi lähtökohtaisesti mautonta ja maku tulisi vain kastikkeesta??? Ei näin ole ainakaan niissä ravintoloissa, joissa minä olen ruokaa laittanut. Vai pitääkö se broileri ensin marinoida nagamarinadissa ja kieritellä kapsaisiinikiteissä, että sen "perusmaku" on kunnossa ja vasta sitten lisätä mahdollinen kastike? Toki tässäkin maassa on paljon ravintoloita missä mennään sieltä missä aita on matalin, mutta uskoisin suurimman osan kokeista kuitenkin haluavan tehdä aidosti hyvää ruokaa, eikä vain mautonta scheissea, johon maku tuodaan valmiskastikkeella. Voin myös olla väärässä oleva hyväuskoinen hölmö.

Provoilla saa ihmiset ajattelemaan, mutta kerta toisensa jälkeen täytyy todeta, että täällä ne ei toimi. Aina on joku kerrostalokyttääjä, joka on on toinen käsi valonheittimellä valmiina heijastamaan kukkahattusymbolin täysikuun pinnalle. Onneksi on joku, joka suojelee pahalta maailmalta.  ::)



Herneet on edullisia, mutta ei niitä kannata nenään vetää. Ei ainakaan syystä: INTERNETS!1111
Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Paska maa + paskat ihmiset = paskat kuljettajat.

Ryhis

Kadotuksen kanssa samoilla linjoilla. Kana maistuu broilerilta ja toisinpäin. Voihan siihen paistaessa ripotella jotain chilijauhetta tms. päälle, mutta jos kyse ei ole buffasafkasta jossa broilerinkoivet ovat GN-vuoassa kuin sillit purkissa niin aika hölmöltä tuntuisi "tulistaa" kiinteä könttämäärä linnunjalkoja vain siksi, että Suomessa on yksi ihminen joka on sitä mieltä, että broilerin tulee polttaa suuta sellaisenaan. On huonoa pisnestä myydä marginaalitavaraa, vaikka preussilaisen peruskoulusysteemin läpikäyneet suomijuntit onkin kasvatettu siihen uskoon, että kaikki on tehty bespokena juuri hänelle. Näin ei ole.

Weeruskan asiakaskunnan tuntien, vakkarisyöjistä harva uskaltaa ottaa "tulisen broilerin". Ja niistä jotka sen tilaavat, tilaavat sen siksi että eivät esimerkiksi halua syödä punaista lihaa. Tai kalaa. Ja kun härmäläinen turvenuija on päässyt oikein pöytiintarjoilulla varustettuun ravintolaan, alkaa tuo luonnollinen kaipuu mittatilauspalvelun suuntaan.

A: Juu, ottaisin tuon tulisen broilerin.
T: Selvä tuleeko muuta?
A: Ei.....öööö....(tässä vaiheessa järjen valo himmenee) *NAKS*...siis kuinka KUUMAA se broileri on?
T: Ahemm...siis kypsää vai?
A: Eikun KUUMAAA! MAUSTE!? ÄH ÄH ÄH PÖH PÖH PÖH
T: Noh, siinä lukee "tulinen"
A: Voih...eih...auuuuuu... kun minulla on aika paha epidermis ja riniitti, lääkärin mukaan, on muuten hoitanut mm. kahta edellistä presidenttiä, niin voi-hirveen-kauheen-kamala kun en SAISI mitään KUUMAA ruokaa syödä..
T: Itseasiassa itse broileri ei ole tulinen, mutta annokseen kuuluu tulinen kastike, paholaisen hillo, se voidaan jättää annoksesta pois.
A: AIJAIJAIJAI! PAHOLAISESTA PUHUTAAN!! Ei hillo voi olla tulista, oletteko humalassa?
T: Eli siis jätetään paholaisen hillo pois, tahdotteko jonkin toisen kastikkeen?
A: Mikä hillo? Miksi?
T: Koska se on annoksen tulinen komponentti...
A: Niisk...tulinen ruoka tappoi perheeni, vuonna 1992.
T: Olen pahoillani...
A: Niin minäkin, ammattitaidoton tarjoilija toi liian kuumaa ruokaa. Kaksosetkin kuolivat ja heillä oli vielä verenpainetauti ja paha diabetes, kymmenvuotiailla orpolapsilla....
T: ?
A: Ja tosi paha karsastus, kuulovika ja koulukiusattuja....
T: Eli broileri, ilman KUUMAA kastiketta, ranskalaiset perunat. Korvataanko paholaisen hillo jollain muulla? Currykermakastikkeella, majoneesilla vai valkosipulismetanalla?
A: Täh? Joo, otetaan sillä huhtasienikastikkeella.....
T: Meillä ei ole huhtasienikastiketta.
A: Miksi sitten sanoitte? Olkoot, jos on kerran niin vaikeaa. Sienikastike käy, mutta sen oltava GLUTE-IINI-TONTA, koska minulla vehnä jauho allerkia.
T: OK, mutta siinä tapauksessa en voi suositella koko broileria, sillä se on leivitetty korppujauhoissa.
A: Oletteko tyhmä vai yksinkertainen? Sanoin VEHNÄ jauho, en KORPPU jauho.
T: Selvä.
A: Ääliö. Ja tuo iso lasi maitoa.
T: Selvä

10 minuuttia myöhemmin

A: Tarjoilija, annoksen pitää olla myös maidoton ja vähäsuolainen! MINUN EPIDERMIS-RINIITTIIIIIIHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Kebabmaniac

Aa-men. Tää erilaisten ainesten välttäminen näyttääkin olevan suomalaisen ravintolapuheen tärkein osa. Lienee harvoja elämänalueita jossa tingataan jotain vähemmäksi. Kai se sit on jotain huomiohakuisuutta. Jaa, jotta tässä nyt olisi asiaakin niin:

Helssingissä henk koht testattu männä viikoilla ravintola Serai ja Dong Bei Hu. Molemmissa on käsittääkseni saatavilla tulisempaakin tavaraa mutta seurasta/annosten jakamisesta johtuen en päässyt tätä testaamaan. Ruoka oli kuitenkin molemmilla kerroilla hyvää mikä miulle on pääasia.

ella49

Harmikseni Santa Fen ja Cantina Westin taso on mielestänyt huonontunut huomattavasti vuosien varrella :/ Tulisuutta sieltä kyllä saa mutta raaka-aineet sun muut eivät kyllä ole olleet enää niin korkealaatuisia ja tuoreita kuin ennen...

Noli Me Tangere

Onko kukaan testannut Casa Largoa? Noihin eat.fi -arvosteluihin ei ole ikinä luottamista, kun jotkut mielensäpahoittajatädit haukkuvat aivan kaiken.

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: Sir Badger - maaliskuu 30, 2013, 09:37:17 ap
Noihin eat.fi -arvosteluihin ei ole ikinä luottamista, kun jotkut mielensäpahoittajatädit haukkuvat aivan kaiken.


Haha! Aivan loistava arvostelu heti alussa!

LainausTilauksen saapumista odotellessamme seurailimme hyvän tovin, kuinka kokit kuivailivat tarjoilulautasia ja -kulhoja tiskillä pyörineellä rätillä ennen tapasten asettelua astioihin - ei kovin hygieenistä ja hyvä tapa siirtää allergeenit puhtaisiin astioihin.


HAHAA! HYKSiin siitä nauttimaan haaleaa, keitettyä vettä!

LainausKun tilaamamme annokset 45 min odottelun jälkeen saapuivat pöytään, oma kypsäksi toivottu härän sisäfileeni oli grillattu rutikuivaksi. Kaiken kukkuraksi liha oli leikattu jotenkin ihan väärin päin ja niinpä lautasellani kököttikin omituinen kuiva pitkulainen pötkö, jota oli sitten yritetty rutistaa kasaan parilalla tms.


A. Läpikypsän tilaajat eivät ole ihmisiä, heillä ei ole ihmisoikeuksia.

B. Oli leikattu jotenkin väärin? Toisin sanoen, "en tiedä mikä on oikea leikkaus, mutta ehkä se ei ole tämä".

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Noli Me Tangere

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - maaliskuu 30, 2013, 11:08:40 ap
Lainaus käyttäjältä: Sir Badger - maaliskuu 30, 2013, 09:37:17 ap
Noihin eat.fi -arvosteluihin ei ole ikinä luottamista, kun jotkut mielensäpahoittajatädit haukkuvat aivan kaiken.


Haha! Aivan loistava arvostelu heti alussa!

LainausTilauksen saapumista odotellessamme seurailimme hyvän tovin, kuinka kokit kuivailivat tarjoilulautasia ja -kulhoja tiskillä pyörineellä rätillä ennen tapasten asettelua astioihin - ei kovin hygieenistä ja hyvä tapa siirtää allergeenit puhtaisiin astioihin.


HAHAA! HYKSiin siitä nauttimaan haaleaa, keitettyä vettä!

LainausKun tilaamamme annokset 45 min odottelun jälkeen saapuivat pöytään, oma kypsäksi toivottu härän sisäfileeni oli grillattu rutikuivaksi. Kaiken kukkuraksi liha oli leikattu jotenkin ihan väärin päin ja niinpä lautasellani kököttikin omituinen kuiva pitkulainen pötkö, jota oli sitten yritetty rutistaa kasaan parilalla tms.


A. Läpikypsän tilaajat eivät ole ihmisiä, heillä ei ole ihmisoikeuksia.

B. Oli leikattu jotenkin väärin? Toisin sanoen, "en tiedä mikä on oikea leikkaus, mutta ehkä se ei ole tämä".


Jep, juuri tätä tarkoitin. Olen huomenna menossa tuonne kokeilemaan tapaksia (ne eivät tosin taida olla enää muodissa) ja valmistaudun pahoittamaan mieleni. Huomasin muuten juuri, että tuokin on S-ryhmän paikka. 99% keskustan liikkeistä taitaa olla kohta samaa maata.

Whili

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - maaliskuu 30, 2013, 11:08:40 ap
ikattu jotenkin väärin? Toisin sanoen, "en tiedä mikä on oikea leikkaus, mutta ehkä se ei ole tämä"

Oikea leikkaus...   mutta väärä potilas.  Tää on niin tätä.  ???

ps. sain taas kerran väärän annoksen..

Noli Me Tangere

Vaikkei suurin osa jutuista ravintolamaailmasta olekaan, niin laitan tämän "vanhan" sivuston linkin tähän ketjuun. http://www.aasiakas.fi/

Noli Me Tangere

Käyty Casa Largossa. Ei jäänyt oikein mitään käteen koko paikasta, vaikkei mikään ollut varsinaisesti vialla... Voisin käydä joskus uudestaan kokeilemassa pari tapasta, mutta muuten aika tyhjä arpa. Ihan hyvää viiniä.

ana198

huhtikuu 11, 2013, 14:17:35 ip #276 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 11, 2013, 14:21:14 ip käyttäjältä ana198
Lainaus käyttäjältä: Sir Badger - maaliskuu 30, 2013, 09:37:17 ap
Onko kukaan testannut Casa Largoa? Noihin eat.fi -arvosteluihin ei ole ikinä luottamista, kun jotkut mielensäpahoittajatädit haukkuvat aivan kaiken.


Onhan siellä yksittäisiä valittajia vaikka missä mutta kyllä tuo silti on minusta paras tapa scoutata edeltä syömäpaikkoja. Jos on kymmeniä arvosteluja niin kyllä siinä alkaa jo se taso paljastua, usein kommenteista selviää onko siellä einespaskaa käytössä jne...  Eniten vituttaa esim. noissa kunnon mexicopaikkojen arvosteluissa kun huomaa että asiakas on odottanut valmislettufajitas meininkiä Chicos tyyliin ja pettynyt kun ravintola onkin ihan oikeasti tarjonnut mexicolaista ruokaa, tai kun joku on pyytänyt tulista ja sitten on tullutkin ihan oikeasti tulista mutta asiakkaan toleranssi ei ole kestänyt :)

Casa Largossa joku vappu vedettiin sangriaa ja tapaksia mutta kummankaan mausta ei oiken ymmärrettävistä syistä ole muistikuvia :)

JuhaP

Gringos Locos is my choise. Ruoka ja palvelu hyvää ja tulisuutta löytyy kovemmallekin miehelle. Kovimmille luvassa t-paita, kuva seinälle ja diplomi.
Bar Basessa on hot wings fire challenge siivet nassuun ja kuva seinälle (ahjo+noutaja)
Amarilossa oon pari kertaa syönyt tulisia ruokia ja olen tykännyt.

Aji Inferno

Parikin eilistä positiivista havaintoa. Ekaksi, Namaskaar, joka noin 10 vuotta sitten julkisesti ylpeili sillä, ettei tee ruoastaan tulista "vaikka asiakas pyytäisi", koska "suomalainen ei siedä chiliä", tekee nyt, ainakin chilisoosinsa avustuksella sekä kelpo maukasta, että potkivaa kamaa.

Sitten on Verkkokauppa.comin edustalla oleva ihmekioski. Piiraskioski. En muista nimeä. Sieltä saa Afterburner-hodarin täyslihamagaralla ja kaikella kivalla. Potkii persettä ja maistuu hodariksi varsin asialliselta!! :D Ihme ja kumma, itse Verkkarikaupan sisältäkin saa kassojen läheltä Blair'sin, Enconan ja monia muita tulisia naminameja. On aivan selvää, että paikkaa pitää ainakin joku chilipää! :) Pitänee antaa paikalle bonuspiste!

ana198

Nyt vihdoin Suomesta saa kunnon pihviä. http://www.steak.fi/ eli Goodwin Steak House kauppatorin nurkalla. Eilen käytiin kaverin kanssa ja oli mukava kokemus. Ensinnäkin 350g Rib eye pihvi oli 29.95, joka on Helsingin hintatasoon verrattuna todella edullinen. Pihvi oli uskomattoman hyvän näköinen ja tarjoilija jäi odottamaan pöydän ääreen että leikkasimme pihvejämme ja varmisti että olemme tyytyväisiä kypsyyteen, oli täydellisen medium niin kuin pitikin. Herää kysymys miksei joka paikassa tehdä näin ja vastauskin on selvä, koska 99% tapauksista suomessa kypsyys menee pieleen.   Liha oli poikkeuksellisen laadukasta ja en usko että minua saa enää helpolla menemään pihville minnekkään muualle, paras pihvi helposti mitä tässä maassa tullut nautittua.
Jos on jenkeissä käynyt kunnon steak housessa niin tämä oli hyvin samankaltainen kokemus.

Jos kuulut heihin joka on tyytyväinen Amarillo/Chico's/Gringos "pihveihin" niin tämän paikan pitäisi avata silmät.