huhtikuu 16, 2024, 19:53:46 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Reetan 2022 kasvihuoneessa

Aloittaja Rähinä-Reetta, maaliskuu 06, 2022, 13:07:47 ip

« edellinen - seuraava »

Rähinä-Reetta

Tänään peittelin siemeninä multiin seuraavat lajikkeet:

Aji Golden    0/11
Biker Bill's Jalapeño   0/11
Aji Charapita  0/12
Goat's Weed   0/11
Serrano   0/12
Golden California Wonder  0/12
Alma Paprika   0/11
Habanero Caribbean Red   0/12
Jalapeño Numex Piñata  0/11

miiksuli

Vielä kerkee jos on on nopeita lajikkeita :)

Rähinä-Reetta


Rähinä-Reetta

Itämistä tapahtuu:

Aji Golden    10/11
Biker Bill's Jalapeño   6/11
Aji Charapita  0/12
Goat's Weed   10/11
Serrano   12/12
Golden California Wonder  0/12
Alma Paprika   2/11
Habanero Caribbean Red   0/12
Jalapeño Numex Piñata  0/11

Rähinä-Reetta

Aji Charapita ainoa nollakerholainen tässä vaiheessa. Se on aika tylsä juttu, jos ei siitä saakaan yhtään tainta.

Aji Golden    11/11
Biker Bill's Jalapeño   8/11
Aji Charapita  0/12
Goat's Weed   11/11
Serrano   12/12
Golden California Wonder  1/12
Alma Paprika   9/11
Habanero Caribbean Red   3/12
Jalapeño Numex Piñata  3/11

miiksuli

Voi harmi. Tuo Aji Chaparpita näytti kivalta kasvattaa. Onkohan joku puoli villi? Parhaat siemenet yleensä itää alle kahdessa viikossa ja sitte sirkkalehtien tuleminen kestää vielä hetken. Mutta ei se tavatonta ole että kestää 3-4 viikkoa itäminenkin.

Rähinä-Reetta

Lainaus käyttäjältä: miiksuli - maaliskuu 14, 2022, 19:26:37 ipVoi harmi. Tuo Aji Chaparpita näytti kivalta kasvattaa. Onkohan joku puoli villi? Parhaat siemenet yleensä itää alle kahdessa viikossa ja sitte sirkkalehtien tuleminen kestää vielä hetken. Mutta ei se tavatonta ole että kestää 3-4 viikkoa itäminenkin.

Aji Charapita on kyllä ihan suosikkini tällä hetkellä. Onneksi nyt näyttäisi yksi varsilenkki nousevan viimein mullasta, se riittää kyllä jos yhdenkin saan taimeksi. :)
Villiä alkuperäähän tuo on ja ulkomuotokin sen mukainen, tiedä sitten sen enempää. :)

Rähinä-Reetta

Aji Golden    11/11
Biker Bill's Jalapeño   8/11
Aji Charapita  6/12
Goat's Weed   11/11
Serrano   12/12
Golden California Wonder  5/12
Alma Paprika   10/11
Habanero Caribbean Red   9/12
Jalapeño Numex Piñata  10/11

Aji Charapitaa on jo 6 pienenpientä alkua tulossa (pieniä olivat siemenetkin). Näin jo aiemmin untakin siitä, unessa kaivelin multia ja etsin itäneitä siemeniä. 


Rähinä-Reetta

Purkittelin tänään Alma Paprikat, Goat's Weedit, Numex Piñatat ja Biker Bill's Jalapeñot.


orttex

Aikamoinen määrä kasveja. Esikasvatatko pelkän luonnonvalon kanssa vai onko sinulla lamput? Tuo määrää vaatii aika paljon ikkunatilaa.

Rähinä-Reetta

Lainaus käyttäjältä: orttex - maaliskuu 20, 2022, 16:06:14 ipAikamoinen määrä kasveja. Esikasvatatko pelkän luonnonvalon kanssa vai onko sinulla lamput? Tuo määrää vaatii aika paljon ikkunatilaa.

Yllä on lamppu lisäksi. 

Rähinä-Reetta

Kaikki taimet on koulittu ruukkuihin paitsi pikkuiset Aji Charapitat, jotka eivät vielä ole kokonsa puolesta kiireissään. Ensimmäisinä purkitetuille voisi alkaa seuraavasta kastelusta antamaan Puutarhan Kesää - sama vanha kyllin hyväksi havaittu, eipä ole tullut sitä muutettua mihinkään.
Jokaista lajiketta on nyt kaksi tainta + yksi varataimi.
Kasvihuoneeseen ajattelin laittaa lisäksi taas vesimelonia kasvamaan ylöspäin. Siemenpussi 'Yellow Cutie'ta odottaa vielä kylvämistä.

Rähinä-Reetta

Kahden viikon kasvua. Vakuutukseksi itselle että kyllä ne kasvaa... :D

Rähinä-Reetta

Reilu viikko taas menty eteenpäin, kevät antaa odottaa itseään. Kurkia silti jo mekastamassa maisemissa ja ensimmäisen töyhtöhyypän näin tänään.


miiksuli

Hyvältä näyttää! Rehottaa mukavasti jo. Vähän pituuskavua havaittavissa mutta kyl ne siitä sitten paranee kunhan säätkin paranee. Kuiteskin hyvä et sulla joku lamppu tuossa niin jeesaa. On tosi huonoi säitä ollu ja voi vaikuttaa monien chiliharrastukseenkin.

Rähinä-Reetta

Lainaus käyttäjältä: miiksuli - huhtikuu 10, 2022, 07:34:56 apHyvältä näyttää! Rehottaa mukavasti jo. Vähän pituuskavua havaittavissa mutta kyl ne siitä sitten paranee kunhan säätkin paranee. Kuiteskin hyvä et sulla joku lamppu tuossa niin jeesaa. On tosi huonoi säitä ollu ja voi vaikuttaa monien chiliharrastukseenkin.

Lamppu auttaa hitusen. Menee varmaan kuukauden päivät vielä ennenkuin pääsevät kasvihuoneeseen kunnolla auringon alle. Kunpa säät paranisivat.

Rähinä-Reetta

Kevätaurinkoa, chinensejä ja vähän keijupölyä.Tungosta ikkunalla.


Rähinä-Reetta

Tänään siirryttiin kasvihuoneeseen. Aika ahtaassa olivatkin siirtoa odotelleet ja jotkin lajikkeet kuten Numex Piñatat alkaneet jo voida huonon näköisesti (kellittymistä vanhemmissa lehdissä). Eiköhän ne siitä innostu kun pääsivät isompiin alustoihin ja parempaan valoon. Harson kanssa aloittelen taas, että olisi öisin lämmityksen kanssa vähän tehokkaampaa.


miiksuli

Perinteisesti kastelet kannusta? Mä tilasin useamman blumat ruukkukastelijoita testiin. Saas nähä miten toimii kun välillä ärsyttää tuo jatkuva kastelu. Vähän päälle kympillä saa 2-3 kpl. Riippuen onko Classic vai XL. Noita saa sitten useammalle ruukulle tai multa-alueelle omat järjestelmänsä. 12 kpl kasteluantureita kustantaa 60€ joka ei ole paha ollenkaan.

https://www.kivikangas.fi/blumat-kastelusarja-3-m-penkkiin-sailioliitannalla
https://www.kivikangas.fi/ruukkukastelijat