toukokuu 25, 2024, 14:36:24 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - akselsson1

1
Noniin hetki mennyt viime päivityksestä. Uusi kasvihuone rakennettu toukokuun puolessa välissä, pinta-alaa noin 3,5 neliötä ja sisäkorkeutta on reilu 2metriä joten ei tarvi pitkänä ihmisenä kyyristellä ja baccatumitkin saavat kasvaa korkeutta ihan vapaasti. Chilit ovat nyt majailleet siellä muutaman päivän ja osa on jo lähtenyt agressiivisen kasvuun, osa vielä totuttelee uusiin ruukkuihinsa. Nyt ei muuta kuin tarjoillaan puutarhankesä-vettä ja annetaan kasvien ottaa aurinkoa.
Ainiin. Muutama Aji Cristalin podi on jo tulossa, ja stripey fantasyssä taisi olla myös joku alku. Valtaisaksi jo sisällä kasvatettu Jigsaw on niin hyvä ja iso että hartaasti toivon siitä hyvää satoa.
2
Ja meille hulluille herahtaa vesi kielelle :D aiettä ku on nätin näkösiä podeja!
3
Varmaan kannattaa tosissaan harkita sitä että siirryttäisiin käyttämään jonkinlaista xs pakettia tai vastaavaa että saataisiin koodi :/
4
Vesi vaan herahtaa kielelle noista chilin kuvista :D laitoin YV tä. Mulla ei vielä mitään podeja tulossa, joskin Jigsaw näyttää nyt siltä että kukat pölyää vihdoin niin jos alkais jotain tarttua :)
5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Zenin kasvatukset
huhtikuu 24, 2024, 09:22:11 ap
Kylläpä on pienessä purple pumpkinissä paljon podia. Onko sillä lamppu vai joko se aikaisen kevään valolla pukkaa noin reippaana? :o
6
Ai vitsi kun on pirtsakan näkösiä. Ite varmaa kuivaisin ja käyttäisin mausteena vaikka majoneesiin :P
7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Akselsson 2024
huhtikuu 17, 2024, 07:19:55 ap
Taimet yrittää jo kasvaa lamppuihin kiinni, tai noh - baccatumit ainakin. Muutama Chinensekin on jo hyvässä vauhdissa, loput vielä vähän pienempiä, mutta ovat ne nuorempiakin. Saavissa majaileva ylivuotinen Jigsaw paisuu melkoista vauhtia ja tehnyt nyt hirmuisesti nuppuja ja avannut muutamia kukkia, joissa ei kuitenkaan siitepölyä havaittavissa. Kasvihuoneen rakentelu alkaa olla kohta ajankohtainen, toukokuun puolessa välissä toivon että saisin sen pystyyn viimeistään :)
8
Ei ole kokemuksia muutakuin matkalaisena on kaverit tuoneet joskus kokonaisia kuivia chilejä :D
9
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: Moi
huhtikuu 16, 2024, 07:09:51 ap
Tervetuloa foorumille! Tosiaan, nopeammat lajikkeet voivat vielä ehtiä jos olosuhteet on hyvät. Esimerkiksi Baccatumit tai annuumit, etenkin jos valitsee lajikkeita missä hedelmien koko ei ole kovin suuri :) esim Fatalii lähettää suomesta siemeniä ja tulevat aika äkkiä :)
10
Miiksulilla lähtee supertuliset ihan lapasesta, kun ei kohta podit enää sovi lapaseen :D
11
Pidän puhelimen antavaa lux arvoa suuntaa antavana, mutta käytän sitä itsekin. Mainitaan nyt myös, että kerran rullaantuneet lehdet eivät siitä oikein enää suoristu, eli jos uusi kasvu on hyvää niin sitten ongelma on jo ns. korjaantunut :)
Itellä on puhelimella mitattuna ollu pikkutaimilla jotain 4-7000 lux ja sitten kun vähän kasvaneet niin lähennellään tuota 10 tuhatta. Joku on välillä närkästynyt mutta enimmäkseen voineet omalla mittapuulla hyvin :) 10 tuhannella tuntuu jo kukkiakin muodostuvan jopa chinenseihin :)
12
Kasvatan turpeessa, ostan puutarhan kesä -purkin niin harvoin ettei oo paljon tarvinnu miettiä mitä maksaa. Kilon purkki per kausi varmaa menee jos on vähä enempi isompia kasveja. 2013 mulla tais olla 3kg purkki ja silläki mentiin koko kausi.  :)
13
Minä en ole oikein koskaan osannut kasvattaa tuossa kookoskuidussa, joten ehkä joku muu osaa vastata paremmin. Siemenessä pitäisi kuitenkin olla riittävästi ytyä saada kasvi sirkkalehdille, eli idätysvaiheessa et ainakaan tarvi vielä kastelulannoitetta :)
14
Olen kuivannut kasvikuivurissa chilit. pienet halki, isommat useampaan osaan ja tietty kannat pois valmiiksi. Ihan alimmalla tasolla saattavat vähän olla liian kuumassakin, mutta kuivureissa on eroja. Kuivauksen jälkeen hillopurkkiin tai jauhan ja sitten purkkiin. Jauhe on meillä suosituin, pakkaseen unohtuvat :)
Siementen keräys toiminut vuosia samalla tavalla kuin mitä Huru-ukko ohjeisti.
15
Jos rawitin siemenissä on jo häntä ulkona niin laittaisin pikku kippoihin kasvatusturvetta ja siirtäisin yksitellen siemenet niihin :) Suippopaprikan tilanteestasi vaikeampi arvata, mutta varmaan laittaisin nekin turpeeseen, helppo kokeilla!
16
Voihan se niin olla että joudut uutta F3 kasvia yrittämään jos haluat punaisena pitää :)
17
Jos se tekeeki temput ja vaihtuu tässä kohtaa keltaiseksi :D
18
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Akselsson 2024
huhtikuu 05, 2024, 07:56:34 ap
Kiitos! Aika tyytyväinen olen taimitilanteeseen tänä vuonna. Keväällä olisi tarkoitus pieni kasvihuone väkertää, sinne tarkoitus saada ainakin Chinenset ja jos tilaa jää niin Baccatumeja myöskin. Osa voi joutua tyytymään parvekkeeseen :) ja karsintaakin on vielä tehtävä, jokunen heikompi yksilö tuolla joukossa tuntuu olevan.

Trepadeira wernerin itäminen oli kyllä täälläkin vähän erikoista, toki mun siemenet siitä oli vanhjoja, mutta niitä iti ensin kohtuu normaalissa ajassa pari, ja sitten myöhemmin niitä putkahteli vielä lisää :D Tänne ne on kaikki kirjattu suht tarkkaan. Eli vaikka sulla ois pari-kolme viikkoa mennyt niin ehkä vielä toivoa on :)
19
Onnea kauteen! Tuossahan on monta hyvää tuttua lajiketta ja pari lähes varmaa onnistujaa :)
20
Joo ihan tulee koosta mieleen "Monster Naga" mitä kasvatin 10 vuotta sitten. Lähentelivät parhaillaan sellaista keskikokoista tomaattia kooltaan 8)  Muistaakseni viime keväänä sain yhden siemenen niistä vielä itämään mutta sille kävi jossain vaiheessa köpösti.