huhtikuu 22, 2024, 16:13:47 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - ChIlIDoG

1
Tee-se-itse / Laastipalju-Dual-TROFAST hybrid
maaliskuu 11, 2015, 21:22:54 ip


Tuollanen tuli väsättyä ja 3 pitäs vielä tehdä. Homma sekoittamaan tulee vielä tuollanen simppeli Arduino automaattitäyttö systeemi
2
Kauppapaikka (ei chilijutuille) / iPhone 4s
marraskuu 29, 2014, 20:07:48 ip
Oisko täällä kellään kiinnostusta (tarvetta) valkealle 16Gb iPhone 4s puhelimelle. Mukaan kuulokkeet, laturi ja mukana tullut pahvilaatikko.

...testaan vielä ennen myytntiä että puhelin varmasti toimii. Ja käyttis IOS7 tai vanhempi 6.13 tai vaikka joku jailbreak versio. nykyinen kuitenkin pitää päivittää jotta kaikki omat tiedeot katoaa.

hintaa 100€ sis.pk
3
Tee-se-itse / Vesiviljelyä ylijäämästä
syyskuu 01, 2012, 15:18:50 ip
Nyt kun putkihydro on purettu ja siitä jäi pari 30 resoa, niinpä päätin rakennella jonkin systeemin tulevalle talvelle. Lähes kaikki tarvikkeet oli ennestään olemassa, paitsi pesuvati (2,5€). Pex putkea ja kuteriliittimiähän pitää jokaisella putkimiehellä olla varastossa  ;D Ensin oli tarkoitus tehdä EBB, mutta päätin kokeilla vähän helpompaa systeemiä. Tietty voishan tuosta toisesta askarella Ebbin vertailun vuoksi :D4
Tee-se-itse / DIY altakastelu?
toukokuu 16, 2012, 16:19:31 ip
Alkaa oleen täällä lapin läänissäkin kohta aika viedä chili kasvariin. Suunnitelmissa oli tehdä painekyllästetystä puusta ruukku kokoa 2m x 30cm x 50cm (LxKxS), mutta tulikin mieleen jos rakentais ison altakasteluruukun. Eli ruukkuun ensin paksu tiivis muovi seuraavaksi kiviä ja/tai ruukkusoraa noin 5cm, seuraavaksi suodatinkangas ja esim. 50mm viemäriputki täyttöä varten lopuksi täyteen turvetta.

Nyt kaivataan kommentteja tai ehdotuksia. Pitää saada rakennettua mahdollisimman halpa ratkaisu. laudat jäi yli terassin rakennuksesta.

kuva:
5
Villit chilit ja chilien tiede / Chili historiaa Suomesta?
maaliskuu 18, 2012, 17:37:56 ip
Milloin on ensimmäiset chilit suomessa kasvatettu?. Itse kuulin että olen chilin kasvattaja jo kolmannessa polvessa. Mummoni on kasvattanut joskus arvion mukaan vuonna 50-52. jotain ns. turkinpippuria. Oman äitini muistin mukaan olivat punaisia noin 5cm pitkiä suhteellisen kapeita hedelmiä. Näitä ei suinkaan syöty, vaan chileistä valmistettiin voidetta erinäisiin vaivoihin (entisajan mobilat).
6
Päiväkirjat ja fotoalbumit / ChIlIDoGin kasvit
lokakuu 17, 2011, 10:27:36 ap
-011 kausi meni /menee enemmän tai vähemmän harjoitellessa. Nyt on kesäisiä Lombardoja laitehuoneessa kasvamassa EBBissä, mullassa ja turpeessa. Lisäksi testi mielessä syyskuussa idätettyjä taimia muutamia. Starfish, Bolivian Rainbow, Jalapeno, 5xpiri-piri. Jalapeno ja piri-piri on idätetty kaupan tuoreista chilistä (ICA Maxi Ruotsi). Taimet taistelevat tilasta EBBissä, mutta varmaan lähi aikoina joutunen siirtämään osan pois. Piri-pirit itivät todella hienosti ja melkeen yhtä pitkä kuin starfish. Starfish on vähän reilussa kuukaudessa kasvanut sirkkalehtivaiheesta 20cm horsmaksi :D

Ensikaudelle suuunnitelmissa.
-aji cristali
-aji fantasy
-Jalapeno (jos noi kaupan taimet mitään tuottavat)
-Starfish
-Ehkä jotain mietoja lajikkeita.

Tämän hetkinen valiastus 9x 24W esl ja varalla odottaa kahden putken 1500mm valaisin.
EBB bioponisena näyttäs olevan mun juttu. = riittävän helppoa. Kuvia tulee kunhan kerkeää kuvaileen.
Aika vakavaa mopon karkailua alkaa oleen ja hellasärö ei kestä yhtään sisäkasvia. Nyt kaikki omassa huoneessa eli OKT:n laitehuoneessa :D
7


Näyttää kuolevan kasvia on kasteltu samalla vedellä (ja lannoitteella) kuin muitakin turpeessa olevia chilejä. Lannoitteena puutarhan kevät ja neko merileväuute.
kyseinen lombardo on aina ollut hiukan huono vointisen näköinen, mutta jonkinlaista podia kuitenkin pukannut noin 20kpl, vaikka kuvasta niitä ei huomaakkaan kunnolla. Kunto meni huonoksi jo kasvihuoneessa. Eilen kaadoin osan vedestä pois ja mittailin EC-mittarilla 0.84. Eikös tämän ois hyvä olla 1.00 - 2.00 väliin?. PH mittarini pitäisi kalibroida ennne kuin ph:n voi mitata riittävän luotettavasti.

HUOM! kuvassa kasvi näyttää huomattavasti vihrämmältä mitä todellisuudessa on. On aika kellertävän vaalea.

Kasveja valaisee nyt 9kpl 24W esl 6500K valoja.
8
Mausteet / Kastikkeita yms. pohjoisesta
elokuu 29, 2011, 12:58:19 ip
Paikka on Ruotsin puolella Haaparannalla ICA MAXI. En ole muualla täällä pohjoisessa löytänyt yhtä laajaa valikoimaa. Viimeisen kuvan Blair's 3AM oli liimattu hyllyyn kiinni :D Maitoallergisena jätän suosilla tulisimmat ostamatta, rajan vedän johonkin kaupan tuoreena myytävään habaneroon.


9
Uusien jäsenten esittelyt / Jukka, Keminmaa
elokuu 10, 2011, 17:50:56 ip
Toissa vuonna sattuman oikusta laitoin muutaman siemen itämään. mistään mitään tietäen liikaa idätysalustalle multaan lajikkeena green pardon (tai padron tms.) ja siemenistä iti varmaan kaikki taimia tuli parisen kymmentä ja alkusyksyyn mennessä kaikki olivat tuottaneet satoa kiitettävästi, osa takapihalla terassilla ja osa mökillä kasvihuoneessa. Ihan multaan ja kanan P*skaan istutettuna :D

tästä innostuneen vähän viisaammin istutin 3 lombardoa ja 3 habaneroa ....habat kuoli pienenä, lombardot kasvoi jotain 50-60 pitkiksi ja kukkivat mutta podeista ei tietoakaan Kasvupaikkana oli aurinkoinen ikkuna sisällä. Terveen näköisiä kyllä mutta kuolivat yks kaks. luulen että liika lannoitin (growhow puutarhan kesä) tai ruukku liian pieni.

Nyt kolman kausi epäonnistui (tavallaan) taas idätin habaneroa ja lombardoa (samat siemenet kuin edellis vuonna) suurin osa iti. mutta liian myöhään jäi idätys ja multa/ravinne oli jotain skeidaa. Tämän jälkeen vasta tutustuin alan foorumeihin ja sivustoihin. 3 lombardoa ja 3 habaa on mökillä "hoidossa". 3 lombardoa omassa kasvihuoneessa turve ruukuissa, ja yksi lombardo ja kaksi habaneroa on EBB/flow pöntössä ja näyttää että kaikkialkaa pikkuhiljaa viihtymään. Yhden habaneron jätin sisälle ikkunan viereen kun näytti siinä niin hyvin viihtyvän. Projektina on ebb&flow systeemin tekeminen talveksi ja jonkinlainen ESL+LED valaistus hässäkkä. projektista on tee-se-itse osiossa kuvia. Kaikki taimet ei pääse ebbiin vaan osa joutuu jäämään ruukkuun. Ebb on mitoiltaan L60cm x S60cm K20cm. ja resu on muuten saman kokoinen mutta korkeutta tuplaten.
10
Tee-se-itse / Ebb flood projekti
heinäkuu 15, 2011, 22:14:33 ip
Aloittelijan Ebb Flood projekti.

Materiaali 1mm RST. Saumat hitsattu TIGillä. Koko ylempi loota 600x600x200
ja alempi 600x600x400. Ulkovuoreksi tulossa petasttu puukuori (hellasärö). Lamppu kehitteillä. luultavasti jokin LED viritys.

http://i17.photobucket.com/albums/b54/raksaprojekti/muut%20kuvat/Ebbflood/IMG_0113.jpg

http://i17.photobucket.com/albums/b54/raksaprojekti/muut%20kuvat/Ebbflood/IMG_0112.jpg


kommentteja, ehdotuksia?