elokuu 11, 2022, 10:45:04 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Roikale

1
Tori / Vs: Myydään chilin siemeniä
marraskuu 22, 2018, 16:14:50 ip
Tyrkkäsin YV.
2
Markkinointi toimii :D Otanpa yhteyttä.
3
Pyynikin käsityöläispanimon Mosaic Lager on tällä hetkellä ehkä se oman suun mukaisin. Riippuu aikalailla mielialasta ja paikasta. Jos oikein tukevaa ja maukasta haluaa niin Foundersin Kentucky Breakfast Stout on kokeilemisen arvoinen. Kovin montaa ei tosin illassa kannata vetäistä.

Vähän aiheen vierestä olisin kysellyt, että onko täällä ihmiset harrastaneet tuota oluen tilailua ulkomailta? Tuossa parissa aiemmassa viestissä olikin vähän asiasta mainittu, mutta ihan mielenkiinnosta. Mietiskelin tässä jos vaikka joululahjan itselleen hommaisikin tuolta Keski-Euroopasta.
4
Onpas kyllä sen verran komian näkösiä pötkylöitä, että taitaa mennä ens kesän kasvatussuunnitelmat uusiks, jos vaikka siemeniä jostain sais.
5
Itse ainakin napostelin omat punkkiset chilini, eikä siitä ihmeempää seurannut. Tosiaan reilun huuhtelun jälkeen.
6
Oisin kanssa kiinnostunut, jos vaan kiertämään lähtee.
7
No perskeles! Pitänee ihekkin ottaa pieni näkäräinen tuossa työpäivän päätteeksi.
8
Tori / Vs: M: "1200W" led kasvatuslamppu
marraskuu 16, 2018, 09:59:23 ap
Oliko vielä myynnissä?
9
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Capsicum Rhomboideum
marraskuu 16, 2018, 09:54:15 ap
Lasitetulla parvekkeella etelään päin ja annoin tasaisesti Puutarhan kesää. Kylmästä tuo ei taida juuri välittää, kun muut hilit alkoivat jo lerpattaa lokakuussa pihalla, niin tämä tuntui vain voimistuvan.
10
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Capsicum Rhomboideum
marraskuu 15, 2018, 10:15:29 ap
Oman rhombon pistin kasvamaan viime keväänä ja nätti pieni chilinvarsihan siitä kasvoi. Kesti jopa massiivisen kirvahyökkäksen viime kesänä. Ongelmana on, ettei mokoma viitsinyt kukkia lainkaan tarkasta huolenpidosta huolimatta. Onko tämä sitten joku lajille ominainen piirre, että kukkii vasta myöhemmin vai tekeekö kaikki villit näin?
11
Joo eteläänpäin nuo töröttää ja toistaiseksi ovat pärjänneet ihan hyvin ilman lisävalaistustakin. No ehkä pelataan varman päälle ja hommaan jonkun pienen ledin päivää piristämään.
12
Eipä tuu hansikkaita käytettyä, mutta kyllä kirvelee jälkikäteen, kun unohtaa nitä käsitteli ja sipaisee vähän nenänpäätä.
13
Lainaus käyttäjältä: Whili - marraskuu 10, 2018, 16:34:16 ip
Viikon antabu.. eiku antibioottikuuri takana ja kaapissa lymyilee tähdetön jallu  ???

Pitäisköhän vähän maistaa  >:D


Kävin alkosta poimimassa samaisen pullon, mutta ei ole vielä kerinny maistamaan. Jos toimis vaikka desinfiointiaineena alkavaa flunssaa vastaan.
14
Lajikkeina löytyy Starfish, Aji Amarillo ja Rhomboideum sekä bonchiksi suunniteltu Bolivian Rainbow.
15
Mites onko noille chileille pakko antaa lisävaloa talvella? Tarkotus ei oo saaha niistä satoa, vaan ihan vaan saada selviytymään talven yli kevääseen. Lähinnä tilat on tällä hetkellä niin rajalliset, että ei oikein meinaa mahtua.
16
Kiinnostunut, mutta ei taida miun postausten määrä riittää. Jos joku vastaanottaa kirjeen Lappeenrannan lähettyvillä, niin voisin tulla apajille.
17
Syötävästä ei ainakaan pitäisi olla pulaa. Yksikin poblanon silmu on niin täynnä kirvoja ettei tahdo läpi nähdä. Pistänpä kokeeksi leppiksiä, ja jos ei ala kirvat häviämään, kokeilen kaupan petoja. Siinä vaiheessa alkaa kyllä jo vähän pelottaa, että koulutan kunnon terminaattorikirvoja, joihin ei tepsi kohta mikään.
18
Kirvat sain chilien riesaksi muutama viikko sitten, ja niihin olen nyt suihkutellut mäntysuopaliuosta ja sen petettyä nokkosvettä. Taitaa tuo populaatio nyt hieman pienemmältä näyttää, eikä ole ainakaan käsiin räjähtänyt, mutta eivätpä ole mokomat mihinkään hävinneetkään.

Seuraavaksi ajattelin kokeilla napata muutaman leppäkertun jostain pelloilta ja pientareilta, ja pistää partsille hommiin. Onko kukaan kokeillut tuota menetelmää ja millaisilla tuloksilla? En nyt millään kehtaisi alkaa myrkyttämäänkään, kun satokausi parhaimmillaan. Voihan se olla, että lentävät saman tien tiehensä vaikka lasitettu parveke onkin...
19
Pistetääs pari kuvaa lisää, jos noista sais enemmän selkoo

https://www.dropbox.com/s/tbdifsxxzng1zrf/IMG_20180802_193001.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/qzx8saeysd2yisl/IMG_20180802_193030.jpg?dl=0

Tosiaan hämmentää vähän, että onko noihin iskenyt samaan aikaan kaksi eri mörköä, kun lehdillä olevat näyttää kovasti kivoilta, mutta nuo kukat ovat täynnä ruskeita pötkylöitä.
20
Oli viikonloppureissun aikana ilmestynyt chileihin kutsumattomia vieraita ja olivat levinneetkin aika vauhdilla. Aluksi epäilin kirvoja tai ripsiäisiä, mutta jos viisaammat osaisi sanoa tarkemmin.

https://www.dropbox.com/s/4fyuwshy83s4zy3/Kasvi.jpg?dl=0

Suihkin mäntysuopaliuoksella, joka tuntui pikkusen auttavan. Eivät näytä juurikaan lehdistä olevan kiinnostuneita, vaan kerääntyvät kukkiin. Pitääkö tässä alkaa huolestua? Eivät toistaiseksi ole chilit millänsäkään. Kuva vähän huonolla älypuhelimellä otettu, mutta toivottavasti jotain selvää saa.