joulukuu 10, 2023, 07:11:32 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - akselsson1

1
Pitkästä aikaa uutta reseptiä:

BlackNaga-Valkosipulimajoneesi

1.Sheikkeriin tai vastaavaan 3dl rypsiöljyä
2. Lisätään 5 viiriäisenmunaa (tai 1 kananmuna)
3. Lisätään n. 0,5tl suolaa, n. 1tl sitruunamehua (purkista)
4. Sauvasekoitinta käytetään turboasetuksella pohjalta alkaen ja nostetaan hitaasti ylös. Tsädääm majoneesia.
5. Maustetaan n. 3/4tl valkosipulijauhetta, sekä 2-3 riisinjyvän verran BlackNagajauhetta. Nämä sekoitetaan lusikalla majoneesiin joka on kaadettu pakasterasiaan.
6. Parasta esim ranskisten dippinä tai muun mättö- tai grilliruuan kera. Kaikkein parhainta seuraavana päivänä mutta voi nauttia heti. Ei säily montaa päivää mutta ei tarvikaan, niin hyvää tämä on.
Nams!
2
Suurin osa chileistä tuotu sisälle kypsyttelemään. Lemon droppeja taitaakin tulla enempi mitä luulin viime viestissä. Aji Fantasyissä on muutamia tomaatin kokoisia podeja 😎. Boliwian rainboweissa alkaa olla värikirjo kohdillaan ja kypsimmät oransseja. Sisächileille tarjoillaan nyt kahta 30w lediä.
3
Tilannepäivitys lyhyesti. Aji fantasyjä on tulossa runsaasti, varmaan siis 2-5 rasiallista jos kypsyvät. Tuosta kasvista kyllä tykkään, niin helppo kasvattaa. Lemon droppeja on tulossa ehkä rasia. Yksi podi medusassa. Kourallinen bolivian rainboweja violetteina, joku alkoi nyt siirtyä valkoiseen. Joitakin golden nugetteja raakileina. Joitakin championeja. Pari ajo mangoa. Tomaatteja on kypsynyt maisteltavaksi ja paljon raakileita. Chinenset eivät varmaan tuota yhtikäs mitään, ei sisällä eikä ulkona, eli kyllä niille kasvari olisi aika ehdoton ja erittäin hyvä valomäärä. Ensivuonna näillä näkymin hyvin baccatum painotteista menoa ajatuksissa.
4
Kauan on viime päivityksestä. Taimet lähtivät hyvään kasvuun viimeistään kun toukokuun lopulla pääsivät isompiin astioihin kaikki. Suurin osa nauttii aurinkoa ja lämpöä parvekkeella. Viherkasvu on ollut aika hyvää, mutta nuppuja vasta nyt kehittymässä eli saas nähdä ehtivätkö kypsyttää jotain ennen talvea. Medusassa näin yhden pienen podin mutta muualla vasta nuppuja. Kasveja on useampi kymmenen, osa on kylläkin kun kiire tuli niin yhteisissä laastipaljuissa tms. Viimeisiin istutuksiin käytettiin turvetta ja fataliin easyslowta "riittävästi" 😁 tomaatteja on tuloillaan jokusia ja pihamaalla muutamia kesäkurpitsoja näyttäisi tulevan myöskin.
5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Cyran 2023
huhtikuu 19, 2023, 10:16:32 ap
Eihän 2017 oo pahan vanhoja vielä, mä idättelinsellasia 2012...13 siemeniä tänä vuonna 😁 vaihtelevalla menestyksellä tosin. Onnea kauteesi ja kyllähän tässä vielä kerkee kun alkukasvatuksessa on vaan kaikki kunnossa 😎
6
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: UG Chilit kausi '23
huhtikuu 19, 2023, 10:11:08 ap
Tervetuloa foorumille ja eiköhän baccatumit ainakin vielä ehdi jos sinulla tosiaan on kasvihuone. ~40 kasvia 3 neliössä voi olla aika täyttä 😎
7
Karkea tilannekatsaus: taimien alkukasvatus tokmannin idätysruukuissa jotka on mitälie turvetta? Oli kyllä huono kokemus, kuivuvat nopeasti ja taimet kasvoi tosi huonosti ja kosteana pidettyinä homehtuivat. Nyt suunilleen kaikki on siirretty kertiskuppeihin tai vastaavaan ja viikon jälkeen kasvut on lähtenyt ihan eri tavalla vauhtiin, etenkin pari Aji Fantasyä ja cgn22207:aa ovat nyt todella voimakkaassa kasvussa. Alustana kekkilän chilitomaatti multa, joka kyllä menee jatkoon ehdottomasti. Muutamia on siinä kookoksessa ja osa lähtenyt hyvään kasvuun ja osa vähän vaikeroi, mutta näissä on katsottu niin että on samaa lajiketta myös mullassa. Muutama taimi ei ole lähtenyt kasvamaan tai on kuollut sirkoille, luulen että niitä on ihan pienenä varmaan harsosääsken  toukat kurittaneet. Tokmannin ledit tuntuvat toimivan, parhailla taimilla kasvu on tanakkaa ja terveen näköistä.
8
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kysy mitä vaan !
huhtikuu 15, 2023, 10:00:47 ap
Vastataanpa tämmönen epämääräinen kokemus aiheesta että hatarasti muistelen että pikkupoikana Vaarin kanssa istutettiin pottuja ja mielikuva on että kyllä siinä veitsellä paloteltiin isompia osiin jos ituja oli monta. Faktana tätä tosin ei kannata ottaa, ehkä pitäisi kysyä Vaarilta kun vielä voi. Itelläkin potut odottelee maan sulamista tuossa lämpöisessä 😁
9
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Sarjakuvia..
huhtikuu 11, 2023, 07:06:23 ap
Kyllä se ketun viisauksilla lähtee tämäkin viikko pyörimään 😁
10
Kelmulla peitetyt kertismukeissa mullassa olleet murupi purple siemenet ovat itäneet 3kpl. Näppärästi tuntui käyvän tätä voisin uudestaankin koittaa. Muutenkin taimet ovat enimmäkseen alkaneet nyt kasvaa mukavasti. Muutama on myös menetetty ja muutamia annettu kavereille. Erittäin riittävä määrä noita on edelleen. Chinenset alkaa olla kertismukeissa, joko kekkilän chili-tomaatti mullassa, tai kookoskuidussa jota nyt uutena kokeilen muutamille taimille joita on useampi, se on uusi tuttavuus minulle kokonaan. baccojen ja annuumien koulintaa on hieman aloitettu niistä kipoista joihin putkahti useampi alku.
11
Itelläkin ekaa kertaa tuommoset bioruukut käytössä taimilla mitä esim tokmannilla. En oo kyllä varma onko mikään paras... Alkanu siirtää osaa kertismukeihin kun tuntuu että niissä kasvaa/on ennen kasvanut paremmin 🧐
12
Takavuosina kaupasta sai Nagashottia, en tiedä tarkkaan miten oli tehty... Mutta kyllä se potkasi vaikka voltteja kai oli noin 20. Oman kokemuksen mukaan poltetta saa siirrettyä siihen terävään siitä podista ehkei fantasystä niinkään kun ei paljoa poltetta ole... Kuitenkin varsinainen vastaus kysymykseesi on että väittäisin että ihan nättinä pysyy. Jonkun verran makua ja väriä siirtyy varmasti juomaan.
13
Ainakin infernossa on jaoteltu baccat tyyppiin 1 ja 2, kannattaa käydä lukasemassa se 😊
14
Plarasin vanhoja kuviani miettien että miten chilien kanssa meni 2018 ja harvalukuisten chiliaiheisten kuvien perusteella näyttäisi siltä että silloin on tullut pakastinrasiallinen jotain rocotoja, sekä toinen Aji Fantasyjä. Lisäksi oli kuva ainakin yhdestä Nagapodista ja kourallisesta Lemon Droppeja (luulisin).
15
Fasse-sedältä tuli postissa easy-slowta jolla tarkoitus lannoittaa tällä kaudella. Mukaan piti tietty vielä ottaa pari lajiketta siemeniäkin, jotenka tänään vähän itselle uudella tavalla itämään meni 4+4 murupi purple, sekä da dog F6, molemmat chinensejä. Nyt laitoin tosiaan idätysmultaa pieniin kippoihin ja kipot muovipusseihin ja saunan lattialle jossa lämpö on 25-26 astetta aika tasaisesti. Ja tietty ne siemenet kylvettiin sinne multaan kans 🤣
Katsotaan miten onnistuu 😎
Risteytysprojekti on tosiaan tarkoitus aloittaa ja ainakin toinen risteytettävä on melko varmasti tuo murupi purple. Sen kaveri sitten on vielä vähän hakusessa kun on niin monta hyvää vaihtoehtoa mitä haluaisin kokeilla... Black Naga olisi veikeä pari sille ehkäpä... Siitä on kultaisia muistoja ja jauhe on herkkua.
16
Foorumi nousuun ja onnea teille uuteen chilinkasvatuskauteen 😎
17
Päivitetään tilanne eli itäneet = sirkkalehdillä
27.3.2023
C.Baccatum:
-Champion 10
-Lemon Drop 4
-Aji Fantasy 43 (suunilleen)
-Aji Mango 1
C.chinense:
-Habanero CGN22207 7
-Scotch Bonnet 3
-Bido Tacana 5
-Monster Naga 2
-Habanero Cambia 4
-Naga Morich 2
-FG Jigsaw 4
-Purple Cream 4
-Black Naga 1
-Bhut jolokia Yellow 1
-TMoruga Scorpion 1
C.Annuum:
-Bolovian Rainbow 4
-Rawit 9
-Golden Nugget 4
-Medusa 2
Kyllä tää melkoisen lapasesta on lähdössä. Fantasyt ainakin ihan yllärinä itivät massiivisesti suoraan mullasta odottelun jälkeen 😵
Kaikki taimet nauttivat tokmannin ledejä 18h/vrk ja tuntuvat tykkäävän.
18
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Zenin kasvatukset
maaliskuu 27, 2023, 10:40:03 ap
Lainaus käyttäjältä: Zen - maaliskuu 25, 2023, 18:16:42 ipOletko ehtinyt jo valikoimaan joitain chinenselajikkeita tummalehtisyysjalostusta varten?
Alustavia ajatuksia on mutta en ole päättänyt. Riippuu niin siitäkin miten nuo lähtee kasvamaan. Murupi purple ja purple cream ainakin ovat ehdokaslistan kärjessä. Myöskin muita on mutta niiden siemenet ei ole vielä edes tulleet 😄. Esimerkiksi black panther. Pitkulaista muotoa tavoittelen myös niin pitää nuo yleistyneet lyhyet kurtut kiertää varmaankin tässä valinnassa 🧐 Nagaa olisi kiva siihen sekoittaa vaan en vielä tiedä tuleeko sitten lyhyttä podia 😄
19
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: Uusi höyrypää Sipoosta
maaliskuu 24, 2023, 14:15:50 ip
Tervetuloa foorumille. Miten idätykset sujuneet? Itse asustelen Loviisassa eli melkein naapureita ollaan 😄 minä heräsin kauteen vähän myöhään ja taimet on ihan pikkusia vasta mutta eiköhän tässä vielä keretä 😊
20
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: Nuuskarajalainen
maaliskuu 24, 2023, 14:10:26 ip
Tervetuloa foorumille. Lähtikö chilit ja muut itämään?