helmikuu 25, 2024, 20:07:34 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - ChIlIDoG

1
Pilsner Urquell Plzenissä panimoravintolassa.
2
Lainaus käyttäjältä: Trioniska - heinäkuu 29, 2018, 16:56:08 ip
Lainaus käyttäjältä: Raaka-Arska - heinäkuu 28, 2018, 23:11:19 ip
Sellaista aloin kyselemään, että onko kukaan laittanut kasvariin lattialämmitystä? Miten toteutetti ja miten toimii? Ja jos olette laittaneet, niin mitä etuja verrattuna esim. lämmityspuhaltimeen? Pystyykö toteuttamaan mitenkään pakkasvahdin perään?

Nyt kun joutui pitämään tulipalon vuoksi välivuoden ja kasvari tuhoutui siinä samalla, niin joutuu aloittamaan kasvarin tekemisen uudestaan...


En ole laittanut mutta seuraavaa alla.

Lattialämmitys periaatteessa paras vaihtoehto koska säteilee lämmön alhaalta ylös ja alustamassa on lämmin niin halla ei pure lattian kautta.

Yksi tapa on kytkeä talon kiertoon kasvarille oma looppi jos vesikiertoinen lämmitys mutta silloin aina päällä talvella termostaatilla kierto vain talveksi pienemmälle kun ei kuitenkaan jäätyä saa lämmitysputket. Kustannukset riippuvat lämmitysjärjestelmän tyypistä ja ratkaisuista.

Toinen on että on uuni/lämmitin vesikiertoisella talteenotolla + varaaja + pumppu ja järjestelmän kuivaamiseen tarvittavat hanat mistä talveksi saa vedet ulos. Tämä puulla ja haja-asutusalueella ovat edukkain vaihtoehto vaikka vaatii hieman töitä lämmön ylläpidossa.

Kolmas on tietenkin laittaa sähköinen lattialämmityselementti valun alle. Tai jonkinlainen kadun lämmitys elementti laatan/ valun alle. Siinä on vain suoran sähkölämmityksen kulut.


Jos talon lämmitysverkostoon aikoo kytkeä kasvarin lattialämmityksen, kannattaa se ehdottomasti toteuttaa omana piirinä käyttäen lämmönsiirrintä. Toki tällainen järjestelmä toki tarvitsee oman pumpun, paisunta-astian ja jonkinlaisen sekoituskytkennän (esim. jos talossa on patterilämmitys) Edut järjestelmässä on että voi käyttää glykoolia, eli ei jäädy talvella ja oma säätö kasvihuoneeseen. Kaukolämpötalossa tämä on kaikkein helpoin toteuttaa, kun saa siirtimen lämmöt suoraan ensiöpuolelta.
3
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Miten Vesiviljellä?
elokuu 05, 2018, 20:15:07 ip
Itsellä on 200mm rumpuputkesta kyhätty putkihydro (toiminta kait NFT tyylinen, tosin ilman kangasta). Ihan hyvin tuo on toiminut pari kesää. Nyt oli laitettava chilit putkon pohjalle, kun esikasvatuksessa ei kerennyt saada riittävän pitkiä juuria. Ensi kaudella pitää panostaa paremmin esikasvatukseen, esim. bubblerissa saa hyvin venytettyä juuret.
5
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Pohjois-Suomen aluejaosto
marraskuu 28, 2017, 19:39:49 ip
Työtilanne näyttää itsellä sellaisesta että arki-illat sopisivat parhaiten. Mutta ei tämän viikon perjantai  :-\
6
Lainaus käyttäjältä: Hubert - marraskuu 22, 2017, 12:35:06 ip
Mites tuo Carbon Plus eroaa yleisemmästä Mineral Beestä?
Ja tosiaan De Buyereita löytyy 5 kappaletta kaapista, mahtipelejä.


Itsellä meni 32 DeBuyer kuperaksi (siis ylöspäin) eli rasva valuu pannun reunoille. Tästä syytän keraamista liesitasoa, joka ei ilmeisesti lämpeä tasaisesti. Toki edelleen pannu on käyttökelpoinen, mutta lihat paistan vanhalla UPO valuraudalla.  Jos tässä nyt pannuja luetellaan, niin oikeita pannuja yhteensä 13kpl  8) (hiiliteräs+valurauta)
7
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Pohjois-Suomen aluejaosto
marraskuu 22, 2017, 18:20:46 ip
Tuli auto remonttia eteen, niin ei pääse mukaan   :(  Pitää yrittää toisella kertaa.
8
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Pohjois-Suomen aluejaosto
lokakuu 29, 2017, 17:06:55 ip
25.11 käy alustavasti :thumbup:
9
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: NFT vs. EBB
syyskuu 18, 2017, 16:59:40 ip
Molemmat toimii. Tässä omat kokemukset
EBB:
-Soran peseminen
+Pumpun ikä
+Sähkökatkot ei tapa heti kasveja.

NFT:
- Pumput toimineet noin 2 vuotta (pikku Resun), minkä jälkeen kuluneet loppuun.
+Omastamielestä kasvu nopeampaa
-Ilman sähköä ei isot kasvit kauaa pärjää
10
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kirjoista
syyskuu 05, 2017, 20:07:15 ip
Lukemiselle ei ole aikaa, mutta kirjoille kyllä nimittäin äänikirjoille. Työmatka 1,5h suuntaansa päivässä ja äänikirjoa tulee kuunneltua nyt on mennyt useampi Seppo Jokinen ja komisaario Koskinen. :)
11
Siemenketjukirje miitti vois olla hyvä. Perjantai illat tällä hetkellä sopii parhaiten ....tai mahdollisesti keskiviikko
12
Niin se hyvin 3 vuotta palvellut Samsung Galaxy S5 alkoi värkkäämään joten tuli puhelimen vaihto eteen. Samsungissa meni kameran tarkennus rikki joten ei tarkentanut ollenkaan tai sitten tarkensi aivan väärään paikkaan.  Uudeksi puhelimeksi tuli myös android luuri. One Plus 5 128Gb ...mainion tuntuinen näin lyhyellä testillä. :thumbup:
13
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: Loisteputket
elokuu 01, 2017, 19:54:24 ip
14
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Pohjois-Suomen aluejaosto
heinäkuu 15, 2017, 18:57:02 ip
Johan on hiljaista täällä pohjoisessa :D Saatasko tälle vuodelle joku miitti aikaan?? ...Oulu käy vasinkin syksyllä mainiosti, kun joka lähes päivittäin siellä kuljen.
15
Jäkätijäkäti / Vs: Normaalia vitutusta ilmassa..
heinäkuu 05, 2017, 21:35:42 ip
Lainaus käyttäjältä: NPhoBiaz - helmikuu 19, 2017, 19:04:29 ip
Opinnäytetyön kirjoittaminen imee mehujen lisäksi elämänhalun, mielenterveyden, sekä sielun ruumiista. Keskikalja auttaa vaan tiettyyn pisteeseen asti, kunnes jälkikäteen korjaamisesta alkaa olla enemmän vaivaa kuin kaljan myötä saatu hyöty. Tää on perseestä. >:(


Oman sain toukokuussa valmiiksi ja inssin paperit kouraan. Mitä sitä sitten seuraavaksi? Pitkään hokenu että tämä on viimeinen tutkinto ...nooh ei taida olla josko sitä vielä yamk:n tai jopa DI:n vetasis :D. Tässä oikeestaan vituttaa se että inssin paperin tuomasta palkankorotuksesta sain nauttia huimat 3kk (opetusala, aikaisemmin kokonaistyöaika ja jatkossa opetusvelvollisuus) Eli kk palkka tippuu käytännössä takaisin siihen mitä teknikkona tienasin ja jopa vähän alle. (plussat uudessa sopparissa: määräaikainen vaihtui vakisoppariin ja työtunnit keskimäärin 24,5/vk)
16
Jäkätijäkäti / Vs: Voiko **tutukseen kuolla?
heinäkuu 05, 2017, 21:17:00 ip
Suomen kesä 6.5C lämmintä ja mennään jo heinäkuussa >:(  Kasvihuoneessakin pitää olla patteri päällä  :thumbdown:
18
Noi vesiviljelyt on vähän hankalia totuttaa ja toiseksi pakkolaittaa suoraan kasvihuoneeseen, kun täällä pohjoisessa ei ole tarpeeksi lämmintä ulkona vielä.
19
Taas onnistuin polttamaan chilit >:( ...2 kerrosta kasvihuonemuovia+ matta rakennussuoja muovi + 2 kerrosta hallaharsoa. ....ilmeisen pimeä tuo mun esikasvatus huone :thumbdown:
20
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kahvittelut
helmikuu 23, 2017, 18:57:14 ip
Rekoon kun pääsi jo hiukan kyllästyyn, niin Löfbergi on nyt perus kahvina. Joku 4/5 paahteinen Eco testissä, mutta ei säväyttänyt. Crescendo on peruskahvina meillä :)