toukokuu 13, 2024, 12:53:24 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Kiinalainen ruoka,wokkaus,välineet ja kaikkea siihen liittyvää.

Aloittaja ihis81, elokuu 03, 2011, 20:13:33 ip

« edellinen - seuraava »

tso


Myös ääni täältä etnisistä paikoista sataville wokkipannuille. Hiiliteräs on aivan ehdottoman hyvää materiaalia paistamiseen. Paistinpannutkin tilasin saksasta kun suomesta ei saanut kunnon hiiliteräs paistinpannuja 5v sitten (tai en ainakaan löytänyt).

Kaasulla käyttelen itse AEG Wok kaasumodulia keittiössä. Vertailuna: muutama valurautainen tasapohja wok hankittuna aikaisemmin, niin kyllä on kaikki safkan teko wokkaamisen osalta päätynyt tuohon hiiliteräkseen.

Sitten edellisiin viesteihin tarkennus: stir fry = uppopaisto. Eli helekatisti rasvaa, kuumennetaan ja odotetaan. Eli niinkun ranskanperunoita valmistetaan ja muista uppopaistohässsäköitä...

#20

InkRose

Enpä ole kyllä ikinä kuullut stir fryta käytettävän uppopaiston nimenä. Deep fry:han se on aina ennen ollut. Stir fry taas viittaa ihan kirjaimellisesti siihen että aineksia sekoitetaan paistettaessa jatkuvasti.

Ryhis

Stir fryssä öljy saa olla kuumempaa kuin fritatessa. En nyt muista mikä on stif fryn tarkka suomennos, olisko "soteeraus"? Spesifinen stir fry-öljykin on jotain pähkinäpohjaista joka kestää rapiat 220 astetta savuamatta, verrattuna uppopaistossa käytettyyn auringonkukka/rapsiöljyyn jonka ehdoton maksimi on reilu 200 astetta.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

tso


Jahas.. I stand corrected :)

Deep fry tosiaa o uppopaisto.. stir fry suomennos. viisaammat kertokoot.
#20

..TOMPPA..

tarkoittaa ruoan nopeaa kypsennystä tajuttoman kuumassa rasvassa wok pannulla, soveltuu esim pavuille ja ravuille!

Ainoa huono puoli tuossa on liian kuuma lämpötila joka jättää ruokaan (kuoren) josta en itse tykkää..

uppopaistettu ruoka on rapeaa kokonaisuudessaan toisin kuin monet kanat yms mitä on kiinalaisissa ruoissa.. kana on pehmeää mutta ympärilla on kuori friteerauksesta

..TOMPPA..

ja edelliseen tarkennus että minulla oli ennenkuin EX vei hyvän wok pannun, pohja oli alumiinin ja kaiketi jonkun valuraudan seosta joka oli ihan hyvä wokkaamiseen MUTTA

Paras "wok" pannuni on ollut 60 cm muurikka korkeilla reunoilla!  jota mökillä käytän..

katsokaapa kiinalaiset katukeittiöt......   

Jahvetti

Lainaus käyttäjältä: ChiliPola - elokuu 05, 2011, 16:21:22 ip
Mulla menee kaasun lisäksi 10 - 12 mottia halkoja vuodessa. Torppa lämpee 100 % puulla



No ei meillä kyllä halkoja sellaisenaan poltella, pilkkeenä hivenen helpompi hallita puhdasta eli tehokkainta palamista.

Varmaankin sais puuta kulumaan, mutta sähköt on vedetty meitin tiluksille sen takia, ettei tarvii kokoaikaa kotosalla päivystää.
Voi sitten joutessaan käydä vaikka töissä niin saa sen sähkölaskunkin maksettua ;)

Mutta joo, sorry OT taas.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

ihis81

Nostetaas vähän tätä taas.
Oliko vinkkiä nettikaupoista joista saisi mausteita yms kastikkeita. Kun mitään santa marian kaltaisia markettituotteita ei ole tarkoitus hakea
-Tiedän kyllä sen, en vain muista sitä kaikkea kerralla-

http://www.youtube.com/watch?v=MLWSb6h6ltk

MorugaReaper