kesäkuu 20, 2021, 13:37:41 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Hegezi

41
Olin perjantaina kotona vasta illalla, joten ei kerennyt sen päivän postiin. Nakkasin tuossa aamulla matkaan, sitten rukoillaan että liikkuu vauhdilla.
42
Priii. Ennen perjantaita ei toivoakaan että saisin liikkeelle, mutta koetan puskea silloin jossain välissä.
43
Noniin. Paketti on saapunut Kuopioon, kerkeän huomenna tarkastella tarkemmin ja koetan saada perjantaina lähtemään. Olen kotona noin viitisen tuntia tältä väliltä perjantaihin joten kiiretä tulee pitämään. :D

Lähetetty minun GT-P3110 laitteesta Tapatalkilla

44
Tuo viljelypalsta kuulostaa niin järkijättöiseltä idealta että voisin olla ehkä mukana, jos siihen ratkaisuun päädyt. :D
45
Tai grillichiliä jos haet, vaikka wanha kunnon Leek. 8)
46
Toivotaan. Kuopion keskustassa taitaa olla kolmatta päivää jakelu jäissä..
47
Mausteet / Vs: Sambal-tyyppistä habaa?
marraskuu 08, 2015, 11:55:36 ap
Ja jos tuota palaa paljon niin suosittelen suurella sydämellä tätä isompaa lekaa: http://kauppa.poppamies.fi/poppamies-habanero-88-pyree-jttikoko-1kg
48
Jokohan kirje hiihtää seuraavalla, ei ole ainakaan tänne ilmoitellut?
49
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Hegezin Toinen.
lokakuu 25, 2015, 12:47:16 ip
Jep, ja pääasiassa se. Montakohan muuta lausetta jätin puolikkaiksi aamukahden ansiosta :D. Ensimmäinen Montufar tosiaan iti näköjään kolmeen päivään, että ei ongelmia luvassa siltä osastolta.
50
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Hegezin Toinen.
lokakuu 25, 2015, 02:15:18 ap
Savosta kuuluu taas. Lokakuu lähestyy loppuaan, ja chilikärpäsen purema ei ole ainakaan paranemaan päin. Tänä vuonna organisoidumpaa meininkiä ainakin haaveissa.
Rupean myöskin leikkimään Pubejen kanssa, katotaan kuinka äijän käy.

EDIT: Todellinen lista:

Pubet:
2x Montufar
2x Red Peruvian

Annuumit:
2x Leek
1x Jalapeno Hercules

Baccat:
1x Lemon Drop
2x Aji Cristal
2x Trepa
1x Starfish
1x Campane
1x Quintisho

Chinenset:
1x Naga
1x Trinidad Peach
1x Chocolate Haba
1x Pink Haba

Muuta:
1x Blue Hubbard (kurpitsa)
3x Tumbling Tom Red
läjä härkäpapuja lajiketta x

Semmoista. Rakentelen keväällä vanhempien maatalon kupeeseen suojan tapaisen, ja sinne olisi tarkoitus majoittaa ainakin suurin osa pubeista. Kasvariksi en sitä suostu kutsumaan, koska tulee varmaan olemaan pääasiassa pelkkä katto. Jos joku enemmän kasvattanut haluaisi heittää muutaman lisäpube-ehdotuksen, en pistäisi pahakseni. Varmaan jotain keltaistakin sorttia, nuo kun ovat kaikki punakkaa tällä hetkellä.

Quintisho on mulla tuollainen talvikasvatteluprojekti, laittelin ehkä kuukausi sitten itämään ja nyt on terhakka puskanalku bubblerissa kasvamassa. Rocotoista Montufareja myös muutama lautalla, haluan ensi alkuun testata kuinka paljon pitempään itämisessä kestää, muita pubeja mietitään sitten kun ketjukire kolahtaa luukusta.
51
Kiinnostavan erivärisiä podeja Pink Habassa kuin mitä itsellä. Mulla oli oikeastaan lähempänä oranssia kuin pinkkiä omat. Oletko siemenet mistäpäin tuohon saanut?
52
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Hegezin ykkönen.
lokakuu 05, 2015, 00:24:58 ap
Aji fantasyita ovat keltaiset mollukat.


Juu, kausi lähentelee loppuaan täällä Savon sydänmaillakin. Keräilin viimeisen ison satsin, noin 600g, pois puskista ja näin kokonaissato hyppää yli kahteen kiloon. Kaipa tuolla pari kuukautta selviää.

Kausi meni aikalailla kuten oletinkin, lannoitesäädöt hydrojen kanssa ja loppukesän kirvaongelmat torjunta-ainepuutoksineen laskivat muutaman puskan tuottavuutta melkoisesti. Talveksi sisälle pääsee Habanero-mikä-lie, Aji Fantasy ja Naga. Lähes kaikki loput saan dumpattua kavereitten riesoiksi ja näin levitettyä capsicumin ilosanomaa eteenpäin.
Ensi kesälle on tiedossa nyt jo suht varmasti sama suuri parveke millä pääsin kasvattelemaan tämän kesän, joten pystyn arvioimaan kasvien määrät paremmin kuin viime syksynä. Eipä sillä, mopo varmaan huristaa taivaanrannassa jo lokakuun loppupuolella ja hullu hilimies alkaa miettimään parvekelaajennusta. Lajikkeiden puolesta ensi kaudella tulee kokeiltua Pubeja, lajikkeet selvinnee kun SKK2 huristelee tännepäin Suomea. Mietin myös pääasiallisesti vesiviljelyyn siirtymistä, mutta siitä tulee päättämään budjettitilanne kuukauden parin päästä.

Niin, ja tulipaha tuota jo laitettua Montufaria ja Locatoa itämään ettei vahingossakaan pääsisi syntymään vieroitusoireita. Näitten tiimoilta palailen asiaan joskus loppukuusta ensi kauden päivyrin kanssa. Jospa tällä kertaa ahkerampaa päivittelyä, enemmän loogisuutta ja parempia kuvia  :) ;D
53
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Itä-Suomen aluejaosto!
syyskuu 21, 2015, 02:58:07 ap
Jepajee. Kiire on suoraan sanottuna aika hulvaton, mutta siinä pisteessähän viisas ihminen ottaa itselleen vähän lisähommaa. Nostelenpa tätä taas vähän ylöspäin, onko Itä-Suomen seudulla paljon kiinnostuneita? Kuopion suunnalta olen useamman ihmisen spotannut profiilistalkkauksen seurauksena.
54
Jännä kyllä tuo säätö Fassen postien kanssa, mulla taisi kestää viime satsin tulemiseen jotain 3 päivää? :D Kuopiossa siis myös.
55
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Hegezin ykkönen.
syyskuu 13, 2015, 19:53:03 ip


Keräilin tänään kypsempiä pois kirvojen ja kelien armoilta. 330g tuossa kipossa, kokonaisuudessaan nyt kerätty noin 1.2kg.
56
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Hegezin ykkönen.
syyskuu 11, 2015, 00:47:28 ap
Jaahas, että puolitoista kuukautta vierähtänyt edellisestä päivityksestä. Kouluhommat ja muu säätö puskee vähemmän pakollisen päälle. Kuvaa ei tule tällä(kään) kertaa koska tekniikka.

Chilirintamalla ollaan menty aikalailla omien ennusteiden mukaan. Satoa tullee loppujen lopuksi 1.5-2kg, en voi olla tämän kesän keleillä kuin tyytyväinen. Olihan tämä joka tapauksessa ihan puhtaasti opetteluun suunnattu kausi. Ötököistäkin pääsin tässä kesän aikana nauttimaan, toinen Starfish otti ja kyrvähti hulvattomaan kirvainvaasioon lomareissun aikana. Budjettitilanteesta johtuen torjuntana olen käyttänyt vain mäntysaippua-ruokaöljykomboa veden seassa, kannat pysyneet sen verran kurissa etteivät rehut ole tyystin heittäneet lusikkaa nurkkaan.

Talvetukseen itselle jää ainakin Aji Fantasy ja Habanero, ihan satoisuutensa ja makunsa puolesta. Ja kappas, syyskuussakin ollaan kohta puolivälissä joten tässähän jo kädet syyhyävät että pääsee käsiksi Fasse-sedän siemenvalikoimiin. Ensi kaudelle olisi tarkoitus tiputtaa laji-/kasvimäärää huomattavasti ja keskittyä hoitamiseen paremmin. Rocotojakin ajattelin parin kasvin verran koetella, jos Suomen kesät jatkuvat tällaisina jopa tämä tumpelo voisi niistä jotain irti saada. Aloittelijaystävällisiä lajikkeita saa ehdotella, taitaa itsellä löytyä locatoa ja montufaria siemenvarastosta.

57
Sulla on viimeisessä muutamassa postauksessa kuvat näkymättä.
58
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Huikea Chili sin carne
elokuu 19, 2015, 22:53:14 ip
Tunnustetaan. Marinoin juuri äsken wokkia varten testimielessä vahvassa kahvissa ja aromihan on suorastaan hyvä. Tulipa tämäkin opittua  ;D
59


Ensimmäisen ja toisen kuvan väliin jäi muutama rivi tekstiä, en sählätessäni huomannut. Mutta tuossa on karjalaisen juttu suunnilleen kokonaisuudessaan.
60
Yksi haalarimerkki-ihminen lisää!

Nopeasti vilkaisin ainejärjestömme merkki-ihmisen ohjeistamana hintoja. Sata noita peruskokoisia (lue: 80mm) merkkejä irtoaa halvimmillaan Merkilliseltä ~120e. Noista voisin 10-15 jo lupautua itselleni ottamaan, saan jaettua samalla capsicumin ilosanomaa muillekin opiskelijahörhötovereilleni. Oletan että täältä foorumilta löytyy muutama muukin joka näin voisi tehdä?