kesäkuu 20, 2021, 12:12:44 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Projekti: Hainan Yellow Lantern

Aloittaja NPhoBiaz, joulukuu 27, 2014, 21:17:22 ip

« edellinen - seuraava »

0lli

Meinasinkin jo yks päivä kysellä tilannepäivitystä näistä ^^
If you want to be happy for a lifetime, be a gardener.

NPhoBiaz

Huomasin tuossa sumutellessani, että projektin ensimmäinen kukka on omalta osaltani auennut! 8)Vanupuikolla kun tökin, niin roimasti siitepölyä irtosi. Katsotaan, josko jäisi kiinni. ;) Huomenna auennee toisessakin HYL:ssä kukka, ja nuppuja on vaikka millä mitalla.

Kellään muulla vielä kukkia? Bluesman?

Juso

Tällainen kasvaa täällä.Alkuhehkutuksesta huolimatta 4:stä siemenestä iti 3, yksi oli elinvoimainen, kaksi muuta tuikkasivat häntää jonkin verran ja nyykähtivät siihen. Olosuhteissa en usko olevan syyn koska tämä yksilö sekä 8 muuta chinenseä kasvoivat samoissa ravinteissa ja valoissa normaalisti.

Vähän toista kuukautta on ollut NFT:ssä natikan alla ja tänään siirsin kookokseen, loppusijoituspaikkana tulee olemaan Autopot kasvarissa. Kuvan valo melko terävä kun natikka paahtaa 600W teholla niskaan. Ihan ok kasvi joskin ehkä hieman harvanlainen tässä vaiheessa. Eiköhän tuosta muutama podi saada. Toivottavasti on hyvän makuinen vaikka hieman aina epäilyttää nämä kaupalliset "menestykset" (vaikka sitten Kiinassa): onko luonteeton että maistuu kaikille? Mutta eiköhän tuo 4 kuukauden kuluttua selvinne, kun pukkaa ekoja podeja.

NPhoBiaz

Kuulkaas pojat, meillä on pieni ongelma. :DEli tilanne on nyt tämä: On kaksi pussia siemeniä. Toisessa on 150 peittaamatonta siementä, toisessa 50 peitattua siementä. 150 siemenen pussi on koottu kahden eri toimittajan siemenistä, joista vähintään toisen toimittajan siemenet eivät näemmä ole kuranttia tavaraa.

Ovatko muut kasvattajat tehneet samantapaista havaintoa raakileiden muodosta?

Jos tämä vuosi menee reisille, ensi vuonna kasvatetaan reippaasti noista peitatuista siemenistä. Niiden pitäisi olla 100% varmasti oikeanlaisia.

bluesman

 Omaa huolimattomuuttani kuivahtivat Hainanit pariin kertaan eikä nuppuakaan ole kasvini saaneet aikaan. Olen vaan ihmetellyt annuummaista kasvutapaa ja näyttäisi pitävän paikkansa. Laitan jossain vaiheessa fotoja.

Juso

huhtikuu 26, 2015, 09:03:05 ap #105 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 26, 2015, 09:07:49 ap käyttäjältä Juso
Paha sanoa omasta vielä mitään, koska ei kuki vielä, saatikka että pukkaisi jo podeja. Melko pienilehtinen tämä on mutta kookas ja korkea  kasvi verrattuna kaikkiin annuumeihin, mitä on. Kaikki annuumit myös kukkivat vaikka on idätetty 3 viikkoa myöhemmin. Tämä Hainan Lantern-kandidaatti tosin kasvoi aluksi NFT:ssä, joten ero voi olla siinäkin. Ulkonäöltään hyvin samanlainen kuin lähellä kasvava Habanero Orange Devil. Jännitellään mitä tulee. Ensi viikolla pääsee kasvariin.

NPhoBiaz

Päivittelin nyt ilmoitustaulullekin asiasta. Eli näillä näkymin jos kellään ei tule oikeanmallisia podeja, projekti lykkääntyy vuodella eteenpäin, ja ensi kaudella lyödään tulille peitatut siemenet.

Juso

Juu ei: samanlaista puikulaa näkyy pukkaavan täälläkin, varmaan tosiaan joku annuum. Kasvi siirtyy nyt pois paraatipaikalta.

NPhoBiaz

Peitattujen siementen itävyys testattu: 3/3 iti nopeasti. :) Tänään lähtee postissa siemenet kasvattajille.

NPhoBiazTulevaisuuden toivot lähtivät tämän päivän postissa ympär' Suomea. :)

NPhoBiazHelzy

Toivotaan, että tällä kertaa tärppää! Mielenkiintoinen lajike tuo HYL. Täällä seurataan projektia innolla. :)
"Jukra, että minustakin tuli vihreäpeukalo." -Pikku Myy
Instagramissa @helzyy

NPhoBiaz


cossuone

Mitenkäs täällä voidaan? kansa vaatii kuvia  :D

NPhoBiaz

Lainaus käyttäjältä: cossuone - helmikuu 26, 2016, 08:25:59 ap
Mitenkäs täällä voidaan? kansa vaatii kuvia  :D


 

 

Tässä vesiviljely-yksilö, joka on toistaiseksi kookkain. Viimeisenä tuo vähän jäljessä tuleva (viimeinen itäjä), joka pääsi multiin tänään.
Kaikki kolme veljestä rinnakkain.
Multakasvatti puskee jo nuppuja, jotka luonnollisesti nypin pois.

Mites muilla kasvattajilla homma etenee? :)


Hegezi

Tällä kertaahan nämä jopa näyttävät chinenseiltä. :D

ottulo

https://www.pepperworldhotshop.de/Chili-Produkte/Chili-Pflanzen/Spar-Sets/RARITAETEN-Chili-Pflanzen-Power-Pack.html

Saksalaisilla on HYL-siemeniä myyntiin asti? :o
Onko noiden alkuperä sama kuin näiden projektisiementen, eli jotakin kautta päätyneet tuonne lisättäväksi, vai onkohan joku muukin järjestänyt siemeniä Kiinasta?

NPhoBiaz

Lainaus käyttäjältä: ottulo - maaliskuu 05, 2016, 21:57:29 ip
https://www.pepperworldhotshop.de/Chili-Produkte/Chili-Pflanzen/Spar-Sets/RARITAETEN-Chili-Pflanzen-Power-Pack.html

Saksalaisilla on HYL-siemeniä myyntiin asti? :o
Onko noiden alkuperä sama kuin näiden projektisiementen, eli jotakin kautta päätyneet tuonne lisättäväksi, vai onkohan joku muukin järjestänyt siemeniä Kiinasta?


Aika jännä. En osaa yhtään sanoa mitä noi on, mutta ei heillä varmaan paljoa noita ole, kun myyvät niitä vain tuossa OVH 71,4€ paketissa. Erikseen noita ei ole listattuna heidän sivuillaan. Alkuperästä tai aitoudesta tuskin voidaan olla varmoja?