tammikuu 20, 2025, 00:19:23 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Aji Povar

1
Kodin mausteinen kokkaus / Leipää Pueblolla
elokuu 25, 2020, 18:51:08 ip
Kypsistä Jemez Puebloista, C. A. sain idean väsätä niitä (ja olutta :D) komppaavaa ruokaa, tuotteista, joita kotoa sattui suoraan löytymään. Texas ja New Mexico mielessäni, päätin pyöräyttää vähän täytettyä leipää.

Broileria, ohuina, pieninä pihveinä
Piimää tai jogurttia
Valkosipuli- ja sipulijauhetta
Ancho-jauhetta
Suolaa
Sitruunamehua
Sekaisin, ja maustumaan yön yli, tai vähintään tunniksi.

Kolminkertaiseen panerointiin:
Maissi- ja vehnäjauhoja 70/30 suhteella
Jauhoihin mukaan kreoliseosta (teen itse omat mausteseokseni), varmasti jokin kaupan valmis cajun-maustekin toimisi
Cayennejauhetta, kurkumaa, suolaa ja ripaus sokeria
Kananmunaa
Viimeistelyyn pankomurua
Paneroi marinoidut kanat: ensin jauhoseos, sitten muna, lopuksi panko. Uppopaista tai paista runsaassa öljyssä, kullan värisiksi, n. 1 - 1, 5 Min per puoli, koko ajan pihvejä liikuttaen. Valuta talouspaperilla hetki.

Coleslaw:
Kaalia ohuesti suikaloituna
Porkkanaa raasteena
Sitruunamehua
Majoneesia ja jogurttia 60/40 suhteella
Ryytisinappia (sinappia, jossa on siemenet joukossa, esim. Dijon)
Runsaan makuista hunajaa
Suolaa ja mustapippuria
Kamat sekaisin, ja maustumaan, yön yli tai vähintään tunniksi.

Lisäksi:
Pikkelöityä punasipulia
Tuoretta Jemez Pueblo-chiliä renkaina
Jääsalaattia
Briossileipää viipaleina
Cheddarjuustoa siivuina tai raasteena
Kokoa:
Paahda briossiviipaleet uunissa, laita puolille viipaleista cheddaria, jotta se sulaa hieman samalla. Nosta leiville salaattia, coleslawta, kuuma pihvi, päälle vielä pikkelisipulia ja chilirenkaita. Kansi päälle, olut tuoppiin ja syömään, valuvaa ja mehevää sänkkäriä. Olkaa hyvä!  8)

https://drive.google.com/file/d/1VWGyf9Qb9_ELfR8-UkWJtAur4gf86TN6/view?usp=drivesdk

Ps. Ohje ei tuon tarkempi ole, koska laittelin sen perinteisesti näppituntumalla :D Maistui muuten meidän kaksivuotiaallekin.

2
Chililajikkeiden arvostelut / Jemez Pueblo
elokuu 25, 2020, 17:39:30 ip
Jemez Pueblo

Tuoksu: vadelmaa ja paprikaa, hedelmäinen ja makea, hieman parfyyminen omalla tavallaan.
Maku: makea ja mehukas, omenainen, hedelmäinen, samaan aikaan paprikainen, hieman hapokas - tuoksun vadelmaa ei maista. Lämmittävä, sopivan tulinen tuoreeltaan syötynä. Loistava kokonaisuus.
Suositus: tuoreltaan ruoan päälle pilkottuna, pataruokiin ja salsaksi. Kuivattavaksikin?

https://drive.google.com/file/d/1V6YJmz65dniSS37WJvzPY8Vc6TzeBtYJ/view?usp=drivesdk
https://drive.google.com/file/d/1VKmTTZt_5hTsWY7f5_pRyrKgZxeDYp4o/view?usp=drivesdk
3
Chilimielien mieliksi:

Super Peachy Hot Rush Sauce

20g Sugar rush, peach long, silputtuna
20g Aji Amarillo, silputtuna
500g persikkasosetta, esim. Bonne
60g valkoviinietikkaa
50g sokeria
45g limemehua + kuoriraaste n.1g
55g sitruunanmehua + kuoriraaste n.2g
8g suolaa
20g eli noin nippu tuoretta korianteria, silputtuna
1-2 dl vettä, haluttavan koostumuksen mukaan

Laita ensimmäiset neljä ainesosaa kattilaan ja liedelle kuumenemaan keskilämmöllä. Kun seos on kuumaa, lisää sokeri ja anna poreilla pienellä lämmöllä hiljakseen 10 minuuttia.
Sekoita joukkoon hedelmien mehut ja kuoriraasteet, sekä suola, ja anna olla noin minuutti. Ota pois liedeltä ja kaada kuumana blenderiin. Kaada joukkoon myös korianterisilppu, sekä vesi ja aja kovalla teholla kastike aivan sileäksi. Tehosta riippuen, tässä menee pikku hetki, tovi tai kotva  ;)
Siilaa kastike vielä tiheän siivilän läpi, pullota steriloituihin pulloihin tai purkkeihin. Valmis.
Voit tehdä kastikkeen myös sauvasekoittimella; ota kastike pois levyltä, heitä korianteri veden kera pintaan, soseuta ja hurruuta, toimi sitten kuten aikaisemmin neuvottiin.
 
Tämän ei ole tarkoitus olla mikään tappotulinen, vaan ennemminkin mausteisen hedelmäinen soosi.
Kokeile esim. Savustetun rasvaisen kalan kaverina, samoin savua ja grilliä kohdanneet possut ja broilerit.
4
Moi! Täältä Keski-Suomen mannuilta huutelen. Liityin tänne jonkin aikaa vieraana lueskeltuani. Viime vuonna laitoin hetken mielijohteesta pari chilin risua kasvamaan, kun näin erilaisia siemeniä lähikaupassa. Risuja niistä siis kasvoi, ilman muuta tietoa kuin, että multaan vaan ja vettä päälle. Tietääpähän ainakin kuinka niitä ei kasvateta :D

Tänä vuonna lähtikin jo vähän suuremmalla kavalkadilla ja innolla, mutta hitusen liian myöhään. Aloin lukemaan myös aiheesta enemmän liian myöhään. No kohtahan jo vuosi vaihtuu ja voi aloittaa taas alusta!  :thumbup: