toukokuu 23, 2024, 21:46:25 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Mikä tänään naurattaa.

Aloittaja Ryhis, huhtikuu 05, 2010, 10:37:51 ap

« edellinen - seuraava »

LupeKani

Kaikenkaikkiaan, miksi hemmetissä ihmiset ostaa noita suolakurkku-feta-sinappi-ketsuppi-pekoni-oliivi-juusto-perunankuori-ahven makkaroita? Kunnon lihamakkaraa vaan ja ne muut ainekset sitten siihen viekkuun... Onhan siis silloin tällöin hyvä chilimakkara poikaa, muttei mielestäni sentään koko aterian aineksia tarvitse makkaraan tunkea.

Aji Inferno

Suomalaisten ruokakulttuuri lienee muuttumassa nyt tavoilla, joita esim. ruokatehtailijat eivät vielä oikein ymmärrä. Siksi siellä kokeillaan nyt kaikkea mahdollista - tämä chilituotteiden (näennäisten ja oikeiden) buumi on osa tuota "hakemista".

Sinänsä, itse en pahastu ollenkaan noista kokeiluista, koska en ylipäätään pidä ruoanlaitossa mitään asiaa tabuna tai pyhänä. Kaikkea voi parantaa, kaikenlaista kannattaa kokeilla, vaikka siinä sitten esimammat kääntyisivät haudoissaan.

Huumorintajuisimmat voisivat tosin saada hurjatkin kicksit esim. nagalla maustetusta karjalanpaistista!! :)  Mikä muuten saattaisikin olla vallan mainiota sapuskaa.......

jaolsten

-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

Heku

Enpä muuten olisi ilman selostusta tajunnut mitä tuossa .giffissä tapahtuu...

--

Minä ainakin ihan mielenkiinnolla maistan erilaisia makkaroita, tosin suolakurkku-makkara saa jäädä kaupan hyllyyn.

Joka tapauksessa, kun puhutaan makkarasta niin siinä ei saa olla liikaa lihaa. Liha lihana ja makkara makkarana.


Jaa mikä tänään naurattaa, sää! Ei sada vettä...

LupeKani

Tulipahan vaihdettua erään kauniimman sukupuolen edustajan autoon kesärenkaat tänään. Ei ollut tajunnut niin tehdä ja ihmettelin järjettömän kovaa rengasmeteliä autossa istuessani, pakko oli vaihtaa kun tuon auton kyydissä tarvitsee istua jatkossakin.

PP

Lainaus käyttäjältä: LupeKani - kesäkuu 20, 2012, 11:04:35 ap
Tulipahan vaihdettua erään kauniimman sukupuolen edustajan autoon kesärenkaat tänään. Ei ollut tajunnut niin tehdä ja ihmettelin järjettömän kovaa rengasmeteliä autossa istuessani, pakko oli vaihtaa kun tuon auton kyydissä tarvitsee istua jatkossakin.


Ja aiot jatkossakin uskaltaa istua kyydissä? Täytyy olla aika kaunis tapaus. :)

Jahvetti

Lainaus käyttäjältä: jaolsten - kesäkuu 19, 2012, 15:49:33 ip
Voi pienten kullanmurujen silkkistä klyyvaria.


Siinä on pari keittiöammattilaista, joiden ammattitaitoa en väheksy, päinvastoin.
Jaolsten on taas niin huippukokki, tai mikä huippu nyt milloinkin, että oikein oksettaa.

Edelleen, vaikka chili on kuulunut kasvatus- ja ruokalistaani kuusi vuotta lähes päivittäin, en voi
ymmärtää tuollaista teinityttömäistä hypetystä. Chili EI kuulu joka ruokalajiin.

Arvostan makkarassa ihan muita tekijöitä kuin tulisuutta. On tullut eräskin makkaraerä kotona valmistettua,
toki muiden mausteiden mukana on eri chililajikkeet niin jauheena kuin tuoreenakin, jolla saadaan pientä terävyyttä.

Mutta siltikin sinappi (kuin myös muut maustekastikkeet tms.) kuuluu makkaran päälle/viereen, ei massan eli syömän sisään.
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Jahvetti - kesäkuu 20, 2012, 23:23:53 ip
Lainaus käyttäjältä: jaolsten - kesäkuu 19, 2012, 15:49:33 ip
Voi pienten kullanmurujen silkkistä klyyvaria.


Siinä on pari keittiöammattilaista, joiden ammattitaitoa en väheksy, päinvastoin.
Jaolsten on taas niin huippukokki, tai mikä huippu nyt milloinkin, että oikein oksettaa.

Edelleen, vaikka chili on kuulunut kasvatus- ja ruokalistaani kuusi vuotta lähes päivittäin, en voi
ymmärtää tuollaista teinityttömäistä hypetystä. Chili EI kuulu joka ruokalajiin.

Arvostan makkarassa ihan muita tekijöitä kuin tulisuutta. On tullut eräskin makkaraerä kotona valmistettua,
toki muiden mausteiden mukana on eri chililajikkeet niin jauheena kuin tuoreenakin, jolla saadaan pientä terävyyttä.

Mutta siltikin sinappi (kuin myös muut maustekastikkeet tms.) kuuluu makkaran päälle/viereen, ei massan eli syömän sisään.


Makunsa meillä kullakin. Itselleni chili maistuu kyllä oikein mainiosti lähes kaikessa ruoassa. Parhaat oikeasti tuliset chilimagaratkin ovat omaan makuuni lihajalosteiden aatelia. Kuka on senpuoleen kirjoittanut kiveen, että esim. sinappi "kuuluu" magarakokemukseen, mutta lihan sisään sekoitettu chili ei? Kyse on vain perinteistä. Maku se on mikä ratkaisee.

Se on kyllä mielenkiintoista, että on "epäkorrektia" ylistää tulista ruokaa suomalaisessa kokkauksessa julkisuudessa, jos esim. kokki haluaa säilyttää uskottavuutensa ammattikuntansa silmissä. Se on vähän sama kuin jos lääkäri julkisesti kehuisi homeopatiaa tai muita vaihtoehtoisia lääkintätapoja. Ammatillinen itsemurha. Arvelisin, että nuo säännönmukaisesti chiliin negatiivisesti suhtautuvat maqqaratestit sun muut artikkelit heijastavat tuota ajattelua. Kukaan ei uskalla julkisesti julistautua toisinajattelijaksi, vaikka salaa kotonaan kokkailisi nagakalakukkoja ja joisi kalan kanssa valkkarin sijaan punaviiniä. :)

Herpiili

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - kesäkuu 21, 2012, 00:33:40 ap
Lainaus käyttäjältä: Jahvetti - kesäkuu 20, 2012, 23:23:53 ip
Lainaus käyttäjältä: jaolsten - kesäkuu 19, 2012, 15:49:33 ip
Voi pienten kullanmurujen silkkistä klyyvaria.


Siinä on pari keittiöammattilaista, joiden ammattitaitoa en väheksy, päinvastoin.
Jaolsten on taas niin huippukokki, tai mikä huippu nyt milloinkin, että oikein oksettaa.

Edelleen, vaikka chili on kuulunut kasvatus- ja ruokalistaani kuusi vuotta lähes päivittäin, en voi
ymmärtää tuollaista teinityttömäistä hypetystä. Chili EI kuulu joka ruokalajiin.

Arvostan makkarassa ihan muita tekijöitä kuin tulisuutta. On tullut eräskin makkaraerä kotona valmistettua,
toki muiden mausteiden mukana on eri chililajikkeet niin jauheena kuin tuoreenakin, jolla saadaan pientä terävyyttä.

Mutta siltikin sinappi (kuin myös muut maustekastikkeet tms.) kuuluu makkaran päälle/viereen, ei massan eli syömän sisään.


Makunsa meillä kullakin. Itselleni chili maistuu kyllä oikein mainiosti lähes kaikessa ruoassa. Parhaat oikeasti tuliset chilimagaratkin ovat omaan makuuni lihajalosteiden aatelia. Kuka on senpuoleen kirjoittanut kiveen, että esim. sinappi "kuuluu" magarakokemukseen, mutta lihan sisään sekoitettu chili ei? Kyse on vain perinteistä. Maku se on mikä ratkaisee.


Kun kyseistä arvostelua katsoo niin siinähän näyttää kärkikolmikolla toki olevan lihapitoisuuskin suurin! Omasta mielestäni hyvään grillimakkaraan kuuluu liha melkoisen suureen osaan ja melkoinen merkityshän sillä on maun suhteen. Lihapitoisuus myöskin valitettavan usein tuntuu vaikuttavan tuotteen yleiseen laatuun.

Jos lihapitoisuus olisi makkaroissa kohdallaan ja massassa käytettäisiin muutakin kuin paskalla maulla ja vittumaisella poltteella varustettua geneeristä bulkkichiliä niin saattais nuo chilimakkaratkin menestyä paremmin. Perusmassa jos on makunsa puolesta pielessä niin eipä se tympeä, veemäisellä poltteella varustettu bulkkichili siinä ainakaan auta ja pettymys on taattu. Maku ratkaisee, ei tulisuus ;)

Pienvalmistajien tuotteet tuntuu muutenkin olevan melkoisesti paremmin maustettuja sekä laadukkaampia ja niinhän se näyttäis tuossakin vertailussa olevan. Tulisuus ei ole maku ja jos halutaan myydä tulista tavaraa niin se kyllä myy jos on maku kohdallaan eikä tulisuus ole liian päällekäyvä. Kapsaisinoideja taasen on se 10 eri tyyppiä joiden keskinäiset suhteet eri lajikkeiden kesken vaihtelevat ja tottahan toki bulkkichilien käyttö saa inhoa aikaan monissa jotka ovat epämiellyttäviä kokemuksia saaneet jo aiemmin. Chili toimii makkarassa, mutta makkaramassassa toimivien chililajikkeiden saatavuus vaan on äärimmäisen huono.

Sinappiakin inhoaa melko moni ja tilalla käytetään ketsuppia.

Väite jonka mukaan chili ei sovi kaikkiin ruokalajeihin on vaan kokemuksen puutetta, chililajikkeita kun on lähes loputon määrä tarjolla, makua löytyy laidasta laitaan ja tulisuuskin vaihtelee poltteettomasta supertuliseen niin omien kokemusteni mukaan kaikkeen löytyy sopiva chili. Se vaan saattaa vaatia sen 30-100 kokeiluakin ennen kuin reseptiin oikeasti sopiva chili löytyy ja suhteet menevät oikein ;)

Aji Inferno

Niin, eilen maistamani Poutun chilinakit olivat paitsi aivan kohtuutulisia, myös ehkä maukkaimpia maistamiani nakkeja. Ainakin siinä rajoilla. Koko paketti meni heittämällä kylmänä naisfutaajiemme hienoja esityksiä katsoessa. Poutulla on yksinkertaisesti tehty kotiläksyt hyvin. Hyvää lihaa tarpeeksi, mainio rakenne + ihan oikeaa hyvän makuista chiliä (väristä päätellen ainakin Jalapeñoa) niin että tuntuu (positiivisella tavalla). Tulos: toimii. :)  Paskoista raaka-aineista sitten taas syntyy vain paskaa, vaikka sitä miten peittelisi mausteilla.

Tyttii

Päiväkirja: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10978.0
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.

Mieli%

Ehkä ollut ehkä ei, mutta kyllähän tuon katsoo toiseenkin kertaan  ;D

http://www.riemurasia.net/jylppy/media.php?id=99535&c=11

Toby

Lainaus käyttäjältä: Mieli% - kesäkuu 21, 2012, 09:37:17 ap
Ehkä ollut ehkä ei, mutta kyllähän tuon katsoo toiseenkin kertaan  ;D

http://www.riemurasia.net/jylppy/media.php?id=99535&c=11


Olipas kumma nainen. Nainen oli joko amatööri chilienmaistaja tai sitten hyvä näyttelijä. En ole ihan varma, mutta minusta se näytti pelleilyltä.
Hoidan & kasvatan chiliä apinan raivolla.

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: Toby - kesäkuu 21, 2012, 10:02:41 ap
Lainaus käyttäjältä: Mieli% - kesäkuu 21, 2012, 09:37:17 ap
Ehkä ollut ehkä ei, mutta kyllähän tuon katsoo toiseenkin kertaan  ;D

http://www.riemurasia.net/jylppy/media.php?id=99535&c=11


Olipas kumma nainen. Nainen oli joko amatööri chilienmaistaja tai sitten hyvä näyttelijä. En ole ihan varma, mutta minusta se näytti pelleilyltä.


Minusta se näytti aivan idioottijenkki videobloggarilta. Sama kanttura taisi olla pari kuukautta sitten iltsikan "lööppivideossa", kun kansalaiset olivat keksineet vetää kanelia turpavärkkiin.

Oi luoja tätä ihmiskuntaa..
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

ChiliChillailija

Lainaus käyttäjältä: Mieli% - kesäkuu 21, 2012, 09:37:17 ap
Ehkä ollut ehkä ei, mutta kyllähän tuon katsoo toiseenkin kertaan  ;D

http://www.riemurasia.net/jylppy/media.php?id=99535&c=11


Onpa ruma naikkonen.  :P Tais vetää vähän yli...
PÄIVÄKIRJANI 2013
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=11915.

CHILIBLOGINI Uusin blogikirjoitukseni on:
http://chillailijanchilit.blogspot.fi/2013/07/satoa-tulee.html

"jokainen meistä on joskus aloittelija, toiset loppuelämän" ~Hessi

biblo

Lainaus käyttäjältä: Toby - kesäkuu 21, 2012, 10:02:41 ap
Lainaus käyttäjältä: Mieli% - kesäkuu 21, 2012, 09:37:17 ap
Ehkä ollut ehkä ei, mutta kyllähän tuon katsoo toiseenkin kertaan  ;D

http://www.riemurasia.net/jylppy/media.php?id=99535&c=11


Olipas kumma nainen. Nainen oli joko amatööri chilienmaistaja tai sitten hyvä näyttelijä. En ole ihan varma, mutta minusta se näytti pelleilyltä.


No heitäppä huiviin esim. Sudden Death ja pysy pokkana paikallaan. Jotkut saattavat reagoida hieman voimakkaammin katsos. Yliampuminen mukaan lukien.
"Grow food, not lawns"



masaiman

^W.T.F!!! Nyt jumanlaut ihan oikeesti... Tohon kerhoon jo pakolliseksi liittymisriitiksi kastraatio...